İçeriğe Yönlendir

Golf IV Tavsiye

Ersin Ulupınar

Recommended Posts

Ersin Ulupınar

Merhaba,

Sevgili abilerim ve kardeşlerim Allah kısmet ederse İnşallah Ağustos 26'da düğünüm olacak malumunuz masraflar ağır olunca şuan kullanmaktan çok keyif aldığım ve çok memnun olduğum 2013 connect glx aracımı satmak durumunda kaldım ama tabi araçsız olmayacağı içinde aklımda yer eden golf IV kasa araçlara bu aralar bakar oldum, yalnız genelde motor hacmi olarak 1.6 motora sahip araç sayısı daha fazla ancak ben biraz performans sevdiğim için motor seçeneklerinde 1.6 dışında bilindiği üzere  1.8 - 1.8T  motor seçenekleri de mevcut.Şuan aklımdan 1.8 ya da 1.8T geçmekte.Bu iki araçtan birini almak istesem beni mutlumu eder yoksa üzermi yol tutuşu vs. nasıldır. bu konuda siz değerli büyüklerimin ve kardeşlerimin yardımına ihtiyacım var, şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Temiz 1.8 yada 1.8t bulmak zor bulsan 30 35 vermek mantıksız.

Birde 1.8 de 4motionlar var o topa girmezdim. Performans ve ekonomik olsun dersen, niyeti bozdum 30 35 verecem dersen 2002 sonrası 1.9tdi çift kırmızı pd130 al. Halen ara ara bakarım hele düz vites denk gelirse sürpriz yumurta bi araba.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar
8 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Temiz 1.8 yada 1.8t bulmak zor bulsan 30 35 vermek mantıksız.

Birde 1.8 de 4motionlar var o topa girmezdim. Performans ve ekonomik olsun dersen, niyeti bozdum 30 35 verecem dersen 2002 sonrası 1.9tdi çift kırmızı pd130 al. Halen ara ara bakarım hele düz vites denk gelirse sürpriz yumurta bi araba.

Dizelde km'ler çok yüksek bilindik birisi olmadığı sürece insanı korkutuyor açıkçası şuan içinde fiyat olarak 30-35 çıkamam max 25-28 arası çıkabileceğim fiyat aralıkları bu fiyatlara da böyle bir araç bulmak çok zor en mantıklısı 1.6 16v olanlara bakmak gibi görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

En yenisi 14 yaşında . 20 bin ortalama yıllık kullanımla 200 250 bin altı kmler ne kadar normal. Düşük km dersen rakamları o yüzden 30 35 hatta pilotlar var 40 bin istiyor.

2004 1.6 SR pasific alırdım . Kenara da bi 5 bin ayirir motor isterse yaptırır binerdim. 

Yorum bağlantısı
Misafir

"Dizelde km korkutuyor." demişsiniz. Türkiye de genel kanı bu yönde. Fakat yanlış bilmiyorsam, dizelin motor ömrü, eğer düzgün yakıt kullanılırsa benzinli motordan daha fazla değil midir? Hor kullanmadıktan sonra dizel daha fazla yol yapar diye düşünüyorum. Dizelde devir aralığı önemli. Biraz nazik kullanmak gerek. Şirket araçları dizel ve elemanların bir çoğu araçları adam gibi kullanmıyorlar. Eleman oturuyor koltuğa, hava soğuk, basıyor marşa 10-15 saniye sonra yürümeye başlıyor.  Tüm bunların sonucu motor erken  patlıyor, motor yapılıyor. Haliyle de en fazla km yi şirket araçlarının yaptığını ve bu araçların dizel olduğunu  düşünürsek, tamircilerde en fazla dizel motor tadilatı olması doğal değil midir? Şahıs aracı ise dizel tercih edilebilir. Bakımlı olması yeterli. İyi bir usta yada ekspertiz motorun sağlığı hakkında bilgi verecektir. Bakım masrafı çok diyen var ise, benzinli araçla arasında aman aman bir fark yok diyebilirim. Kaldı ki yakıttan kat be kat çıkar aradaki fark.

Yakıt fiyatları üzerine de bir kaç satır yazayım. Bildiğim kadarı ile dizel bir yağ, benzin ise solventtir. Birini üretirken diğerini üretmeyeceğim diyemiyorsun. Yani bizim memlekette dizellere yakıt yetiştireceğim diye tüketilenin iki katı benzin üretiliyor. Ve sıkı durun bu benzin üretim fazlası olduğu için 3-30 paralara yurt dışına satılıyor (Niye bize ucuza satmıyorlar? Ucuz akaryakıt, az vergi demek).  Dizel birkaç yıla benzinle aynı olacak yada aralarındaki makas daha da daralacak. Dolar bazında; Rusya da aynılar, İsviçre de benzin ucuz, Lüksemburg da çok yakınlar. Avrupa nın bir çok ülkesinde araları epeyce yakın. Amerika da dizel daha pahalı. Bizde de yok hava kirliliği idi, yok emisyondu falan filan deyip toplu taşıma harici bir esprisi kalmayacağı inancındayım. Bu yaz birkaç Avrupa ülkesi dolaştım. Tur harici bir geziydi. Kafama göre gezdim. Ve bazı şeyleri inceleme ve irdeleme fırsatım oldu. 5-6 araç firması tanıtımına denk geldim. Tanıtılan araçlar ya benzinli ya elektrikli yada hibrid di. Aralarında dizel yoktu. Hatta emin olmamakla birlikte birkaç yıl içinde dizel binekleri yollardan kaldıracaklar diye konuşulmuştu. 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Benzinli motor da ,dizel motor da eskiyor yaşlanıyor, yenile durumunda dizel parçaları çok daha pahalı. Enjektörler, pompa, dizel partikül filtresi vs çok pahalı parçalar. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Benzinli motor da ,dizel motor da eskiyor yaşlanıyor, yenile durumunda dizel parçaları çok daha pahalı. Enjektörler, pompa, dizel partikül filtresi vs çok pahalı parçalar. 

1.9 pd tdi neredeyse ölümsüzdür tdci a benzemez.
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Temiz kullanırsa ölmez de, 10 defa el değiştirmiş tdi kime patlar?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

1.6 al, tekrar satarken rahat edersin.

Ama performans istiyorsan 1.9TDI alabilirsin. 

Yorum bağlantısı
Alper Aytar

Belirttiğiniz fiyat aralığında alacağınız dizel golf 4 size sürüş keyfinden çok acı verir...
Bakımsız olur sorunlu olur...Adam etmek de biraz masraf gerektirir.Performans süper ötesi ama gerçekleri de düşünmek gerekir.
Bence bu fiyata 1.6 motor alıp binilebilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

1.6 motora gençler binilmez eşek felan der ama yüksek devirde zevkli bir motordur. Aracın vites oranları kısadır focus gibi değildir. bu nedenle atak sayılabilir o dönemin standardıyla. Motor sesi yüksek devirde fena değildir.  Araç temiz olursa zevkle binersiniz. Yakıtı dert ederseniz sakin kullanacaksınız.7-8 litre ile gezersiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
1.6 motora gençler binilmez eşek felan der ama yüksek devirde zevkli bir motordur. Aracın vites oranları kısadır focus gibi değildir. bu nedenle atak sayılabilir o dönemin standardıyla. Motor sesi yüksek devirde fena değildir.  Araç temiz olursa zevkle binersiniz. Yakıtı dert ederseniz sakin kullanacaksınız.7-8 litre ile gezersiniz.

1.6 sr 8v hitler motor ise 5 inci vitesi çok keyiflidir ancak lpg ile 11-12 litreden aşağı yakmıyor.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Önal

Aynen Mehmet hocama katılıyorum.
Tüple de sıkışık trafikte 10-11 lt. İle gezilir [emoji6]
Yorum bağlantısı
Yusuf Aygün

ersin kardeşim nacizane tavsiyem bu fiyat aralıklarında 1.8 1.8t golf yerine 2001 model 2.0 focus ghia tavsiye ederim her yönden memnun kalırsın hakkında hayırlısı olsun

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Golf4 alınacaksa 1.6 hitler motor alınacak temiz 1.8T ve PD 1.9 bulmak çok çok zor ...

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar
(düzenlendi)

Değerli fikir ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim hepinize, en mantıklısı 1.6 16v alıp binmek piyasası olan bir araç ve diğerlerine nazaran çabuk elden çıkabilecek araç performans olmasın çokta önemli değil, şuan devir ekonomi devri zaten çokta zorlamamak gerek. :):) 

tarihinde Ersin Ulupınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
13 saat önce, Ersin Ulupınar yazdı:

Değerli fikir ve düşünceleriniz için çok teşekkür ederim hepinize, en mantıklısı 1.6 16v alıp binmek piyasası olan bir araç ve diğerlerine nazaran çabuk elden çıkabilecek araç performans olmasın çokta önemli değil, şuan devir ekonomi devri zaten çokta zorlamamak gerek. :):) 

16v tavsiye etmem

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
13 saat önce, Ersin Ulupınar yazdı:

1.6 motor 8 valf Hitler motor hem lpg uyumu hem de sağlam motor olması sebebi ile tercih edilebilir. Ancak performans beklememek lazım. Ayrıca yakıt tüketimi de biraz fazla olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Golf IV de 1.6 şarjın 16 valf olanı yok bildiğim kadarı ile. 1.6 motor 8 valf Hitler motor hem lpg uyumu hem de sağlam motor olması sebebi ile tercih edilebilir. Ancak performans beklememek lazım. Ayrıca yakıt tüketimi de biraz fazla olacaktır. 

Var abi sr kodlu motorlar 16v
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

SR motorlar 8V.  16V olanların kodu SR değil.

çok az yakıt farkı var ancak alt devirler daha güçsüzdür.  Sr motor tüm çalışma bandında neredeyse eşit güç sunuyor hızlanırken. 1500 de gaza basmaya başlayın 6500 e kadar kesintisiz çıkar.

Sr motorda strok biraz uzundur. O nedenle tork görece iyidir. Değişken geometrili manifold sayesinde alt devir için bir atraksiyon yapar. Audi buluşudur.

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar
9 saat önce, Murat Ersel Çevik yazdı:

1.6 motor 8 valf Hitler motor hem lpg uyumu hem de sağlam motor olması sebebi ile tercih edilebilir. Ancak performans beklememek lazım. Ayrıca yakıt tüketimi de biraz fazla olacaktır. 

Ersel abi performanstan vaz geçtim artık beni üzmesin yeter :):) 

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar
Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

100 hp motor.

corsa 1.0 dan bahsetmiyoruz

Mehmet abi kronik sorunları varmıdır bu aracın?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...