Emrah Uludağ 29 Ocak 2017 Paylaş 29 Ocak 2017 Merhaba arkadaşlar, geçenlerde Mazda'm ayağımı gazdan çekince gelen şiddetli titremeler sonucu ustama gittim bırakman lazım dedi vaktim yoktu bir de lastikçiye gittim. Kısa bir test sonucu sağ aks kafası degismesi lazım dedi. Parça siparişi verdiler sonra parçayı alıp tornacıya gitmiş, aks kafası orada takılıyormuş. Ben 600 tl para verdim 150'si parça, 50 tl bizim ustaya gerisi tornacıya gitmiş. Usta anlattı bir şeyler ama hiçbir şey anlamadım. Sonra da şanzıman yağın eksildi biraz eklemen lazım dedi. Kafam iyice karıştı. Okuduğum kadarıyla tornacıda aks tamiri de yapılıyormuş ama ben parça değişti diye biliyorum, değişim için de tornacıya gidiliyor mu onu bir teyit etmek istedim. Yorum bağlantısı
Batuhan Kılıç 29 Ocak 2017 Paylaş 29 Ocak 2017 Aks kafası değişmesi sadece değişimdir ancak bu tarz titreme durumlarında aksta da problem olabiliyor ama aks kafasını takmak için tornacıya gidildiğini de ilk kez duydum, araca göre farklılık gösterebilir belki ama 3 farklı marka aracımda da değişim oldu ve usta kendi söktü kendi taktı, birinde aksta da sıkıntı vardı, tornacıya gitti düzeltildi geldi taktı, 400 lira tornacıya kısmı da biraz tuzlu olmuş, benim de başıma gelmişti tanımadığım bir yerde yolda kalınca haliyle kucaklanmıştım bu fiyatla, normalde bu tanıdık fiyatı değil çünkü Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ocak 2017 Paylaş 29 Ocak 2017 Araba nedir400e rektifiye ci alır anca. Tormacıda öyle bir işçilik yok Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 29 Ocak 2017 Paylaş 29 Ocak 2017 @Çağlar Bayur Mazda abi araba. Sanayi tabiri ile zengin arabası 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 İlginç, keşke aracın başında durmadan araca müdahale ettirmeseydiniz. Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Aks bulamamış da başka bir aks ı uydurmak için mi tornacıya gönderdi acaba, normalde tornalık bir iş olmaz kendi parçasında... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Bazı montaj larda pres gerekebilir de onun işçiliği 400 tl olmaz Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ 30 Ocak 2017 Yazar Paylaş 30 Ocak 2017 2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: Bazı montaj larda pres gerekebilir de onun işçiliği 400 tl olmaz Abi ben parasında değilim artık, yeter ki orjinal parça kullanılmış olsun, öyle tamir kaynak dolgu vs geçici çözüm olmasın, zaten soğudum arabadan bedavaya sattıracak kendini sonunda. Şanzıman yağını değiştirmeye gideceğim bugün bakalım Halil usta ne yorum yapacak... Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Emrah hocam, yetkili servise gitseydin bari, öperlerdi biraz ama taktığı parça düzgün olurdu. Sağlık olsun. Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ 30 Ocak 2017 Yazar Paylaş 30 Ocak 2017 5 saat önce, Evren Erakçora yazdı: Emrah hocam, yetkili servise gitseydin bari, öperlerdi biraz ama taktığı parça düzgün olurdu. Sağlık olsun. Kasnak kayış balata yağ hep orjinalden yanaydım bugüne kadar ama servis sadece sağ aks kafası için 820 tl istedi. Yapacakları işlemi de tam olarak anlamadığım için insiyatifi ustaya bıraktım, bana sonra sorun çıkarmasın gelir başınıza ekşirim dedim tamam dediler. 10 saat önce, Ahmet Kiriş yazdı: Aks bulamamış da başka bir aks ı uydurmak için mi tornacıya gönderdi acaba, normalde tornalık bir iş olmaz kendi parçasında... Anladığım kadarıyla öyle olmuş, başka aks kafasını miliyle beraber (626) benim tekere takmak istemişler ama diş sayısı farklıymış. Benim milin ucundan kesip diğerine kaynak yapmışlar ki tekere otursun. Dikişli kaynakmış, sıkıntı olursa yine götürebilirmişiz falan dedi ama dedim bana keşke daha ayrıntılı anlatsaymışsınız. Ben anlamadan onay verdim ama her zaman orjinal parçadan yanayımdır. Şimdi ilerde kaynak yerinden kırılma yapar mı başına böyle bir iş gelen var mı diye araştırıyorum. Nerden gittim aldım, foruma eş dosta araba bakmaya ya da eglenceli konulara bakmaya giriyordum şimdi içimde her gün yeni bir kurt huzursuzlukla teselli arıyorum. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Şanzıman yağı ne alaka, onu da anlamadık. Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ 30 Ocak 2017 Yazar Paylaş 30 Ocak 2017 35 dakika önce, Evren Erakçora yazdı: Şanzıman yağı ne alaka, onu da anlamadık. Şanzımandan mil çıkınca akıyormuş bir miktar hemşo. Yorum bağlantısı
Recommended Posts