Mustafa Erem 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Aracım 1,6 benzinli otomatik focus 2009 5 kapı makyajlı kasa henüz 65 bin km de tüp yok. Aracı yeni aldım sayılır 3 ay oldu araçta yakıt tüketimi 1800 km ortalaması 11,8 litre 1/100 km gösteriyor ve sürekli bir artış halinde bana anormal geldi bu durum. Ford servisine gittim yeni bir yazılım attılar. Benzin pompasından kontağı açtığımda "vuuu" diye bir uğultu sesi geliyor 2-3 saniye sürüyor. Servis bunun yakıt pompasından olduğunu söyledi. Değişim de 1.100 TL + işçilik dedi fiyat bana yüksek geldi isterseniz dışarıda yaptırın dedi. Bunun ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim. Yakıt pompasını nereden uygun ve orijinal olarak bulabilirim. Bazı yerlerde şamandıra ile birlikte değişmeli diye okudum bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 11 dakika önce, Mustafa Erem yazdı: Aracım 1,6 benzinli otomatik focus 2009 5 kapı makyajlı kasa henüz 65 bin km de tüp yok. Aracı yeni aldım sayılır 3 ay oldu araçta yakıt tüketimi 1800 km ortalaması 11,8 litre 1/100 km gösteriyor ve sürekli bir artış halinde bana anormal geldi bu durum. Ford servisine gittim yeni bir yazılım attılar. Benzin pompasından kontağı açtığımda "vuuu" diye bir uğultu sesi geliyor 2-3 saniye sürüyor. Servis bunun yakıt pompasından olduğunu söyledi. Değişim de 1.100 TL + işçilik dedi fiyat bana yüksek geldi isterseniz dışarıda yaptırın dedi. Bunun ile ilgili nasıl bir yol izlemeliyim. Yakıt pompasını nereden uygun ve orijinal olarak bulabilirim. Bazı yerlerde şamandıra ile birlikte değişmeli diye okudum bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilir mi? Teşekkürler. Sesin gelmesi gayet doğal. Araç çalışmıyor mu ? Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Hocam aynı aracın 2008 modeli var yakıt tüketimi şehir içi 13 litreleri gösteriyor. Acaba bu yazılım güncellemesini nasıl yaptırdınız? Faydası oldu mu? Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 O vuu sesi kadar doğal bi durum yok. Pompa çalışıyor benzin basıyor... O servisin kapısından geçmeyin bence... Yorum bağlantısı
Mustafa Erem 30 Ocak 2017 Yazar Paylaş 30 Ocak 2017 5 saat önce, Serdar Güngör yazdı: Sesin gelmesi gayet doğal. Araç çalışmıyor mu ? Araç çalışmasinda yürüyüşünde hic bir sorun yok. İstop etme olayi silkeleme falan da yok ama servis o sese normal değil dedi. 2 saat önce, Kubilay Dursun yazdı: O vuu sesi kadar doğal bi durum yok. Pompa çalışıyor benzin basıyor... O servisin kapısından geçmeyin bence... Valla servis dedigim ford izmirin kendi servisi ana servise gittim. Bana da normal geldi ama servis normal degil dedi 5 saat önce, Osman Ünal3434 yazdı: Hocam aynı aracın 2008 modeli var yakıt tüketimi şehir içi 13 litreleri gösteriyor. Acaba bu yazılım güncellemesini nasıl yaptırdınız? Faydası oldu mu? Servise gittim şikayetten bahsettim bi yazılım atalim dediler yaptilar ücret talep de etmediler. Yazilimdan sonra daha 250 km oldu bin km oldugunda kesin konusabilirim şuan 11 litre gösteriyor. 13 litre de çok fazla bi kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 (düzenlendi) Mustafa bey benim aracımda 2009 focus 2.5 ancak düz vites. Kontagı ilk cevirme ile birlikte benzin pompasinin vın sesi yaklasik 2 _3 sn geliyor. Sonra kesiliyor. Bu bir ariza değil. Pompanizin arizali olmasi halinde bildigim kadari ile stop etme veya benzini yetiştirememe sorunlari ortaya cikar. Yakit tuketimine gelince aracin deposunu doldurduktan sonra yol bilg. nı sifirlayin ve sakin bir sekilde sehirdişı ve sehir içi ölçum yapin. Benim aracim Sehir dışı 90 km sbt şekilde 5.5 _6 lt. Ş içi 8_8.5 lt yakıyor. Sizin aracınızın otomatik olduğu için. Ş disi 6.5_7 lt ş ici 10_12 lt yakmasi normaldir. 30 Ocak 2017 tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi imla hatalari Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 Ses normalin üstünde ise servis ömrünün azaldığını tahmin etmiş olabilir. Giderken silkeleme,performans düşüklüğü gibi belirtiler gösterebileceği gibi hiçbir şey olmadan yolda da bırakabilir. Sesi tam duymadan tarifle tahmin etmek pek mümkün değil çünkü benzin pompası kontak açıldığında 2 3 sn kadar ses yapması normal ama sesin nasıl olduğunu bilmek lazım Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 30 Ocak 2017 Paylaş 30 Ocak 2017 @Mustafa Erem Servisi boşver sen,İzmirde Usta eller Sabri abimiz var Yorum bağlantısı
Mustafa Erem 1 Şubat 2017 Yazar Paylaş 1 Şubat 2017 (düzenlendi) On 30.01.2017 at 23:59, Mustafa Erkan yazdı: Mustafa bey benim aracımda 2009 focus 2.5 ancak düz vites. Kontagı ilk cevirme ile birlikte benzin pompasinin vın sesi yaklasik 2 _3 sn geliyor. Sonra kesiliyor. Bu bir ariza değil. Pompanizin arizali olmasi halinde bildigim kadari ile stop etme veya benzini yetiştirememe sorunlari ortaya cikar. Yakit tuketimine gelince aracin deposunu doldurduktan sonra yol bilg. nı sifirlayin ve sakin bir sekilde sehirdişı ve sehir içi ölçum yapin. Benim aracim Sehir dışı 90 km sbt şekilde 5.5 _6 lt. Ş içi 8_8.5 lt yakıyor. Sizin aracınızın otomatik olduğu için. Ş disi 6.5_7 lt ş ici 10_12 lt yakmasi normaldir. Ben de arıza olduğunu düşünmedim ama bilerek değil tabi servis o sesin olmaması lazım dedi. Araçta bir sorun yok yani bahsettiğiniz stop etme vs. Depo dolum olayını yaptım genelde şehir içi kullanımım var 11-13 tl arasında gösteriyor. şehir dışı tabi bu oran ciddi anlamda düşüyor 6-8 lt aralığında. On 31.01.2017 at 00:21, Serdar Güngör yazdı: @Mustafa Erem Servisi boşver sen,İzmirde Usta eller Sabri abimiz var Nerededir ustamızın yeri? On 31.01.2017 at 00:21, Tahir İlter yazdı: Ses normalin üstünde ise servis ömrünün azaldığını tahmin etmiş olabilir. Giderken silkeleme,performans düşüklüğü gibi belirtiler gösterebileceği gibi hiçbir şey olmadan yolda da bırakabilir. Sesi tam duymadan tarifle tahmin etmek pek mümkün değil çünkü benzin pompası kontak açıldığında 2 3 sn kadar ses yapması normal ama sesin nasıl olduğunu bilmek lazım ses düz temiz 2-3 saniye süren bi ses yani nasıl anlatılır ki bu. Araçta sorun yaratacak hiç bir olay yok silkeleme performans eksiliği falan yok hiç. 1 Şubat 2017 tarihinde Mustafa Erem tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 1 Şubat 2017 Paylaş 1 Şubat 2017 Bana kalırsa ses normal.Başka belirti olmadığına göre hiç kurcalatmayın derim. Benzin filtresi değiştirmedi iseniz değiştirin pompayı da rahatlatır. Yorum bağlantısı
Mustafa Erem 1 Şubat 2017 Yazar Paylaş 1 Şubat 2017 Servis yazılımdan sonra bu şekilde bi kullanın olmadı filtreleri falan değiştiririz falan dedi. Olmadı ben km sinin gelmesini beklemeden bakım yaptırayım arabaya. Yorum bağlantısı
Recommended Posts