İçeriğe Yönlendir

Focus 2,5 - Gösterge Paneli Sorunsalı

Mustafa Doğan

Recommended Posts

Mustafa Doğan

sevgili forumdaşlarım benim focus 2,5 da yolda gelirken göstergeler gitti motor arızası uyrası verdi ama herhangi bir sıkıntı olmadan 35 km gittim eve geldim park edip yeniden çalışltırdığımda göstergeler yerine gelmişti. servise götürdüm gösterge paneli değişimi istedi 3,500 tl istedi bu arada er motor ford servisi kadar çözüm odaklı olmayıp para odaklı çalışan bir servis görmedim neyse internette araştırmalar sonucunda sorunun gösterge paneli lehimlerinden olabileceğini buldum ve yaptırdım su anda ortalama yakıt tüketimi 10,7 litre gösteriyor onceden 9,2 idi bu sorunu nasıl çözebiliriz saygılarımla

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar

İşlem sırasında ortalama değerler sıfırlandı ise, son kullanımınızın ortalamasını gösteriyordur.Bir süre kullanın aracınızı.Bakalım değerlerde değişiklik olacak mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Doğan

işlem sırasında değer sıfırlanmadı taktıktan sonra tüketim 49 litre gösteriyordu sonra kullandıkça dustu bakalım dusecekmi 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

49 yazdıysa kesin sıfırlanmistir, bir süre kullanın eski haline gelir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mustafa Doğan

aynen oyle oldu ahmet bey simdilerde duzeldi eski değerlere geldi sıkıntı kalmadı

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Geçmiş olsun. Demekki bizim araçlarda birde gösterge lehimi sorunu çıkıyor, aklımda bulunsun servise soyulmayalim boşuna.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Ahmet Özge

Benim focus 2.5 in de hareret göstergesi arada sapıtıyor benimde aklımda böyke bir arıza ilabilecegi. Gösterge paneli lehimlerini kime tamir ettirdiniz.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
On 13.02.2017 at 20:57, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Geçmiş olsun. Demekki bizim araçlarda birde gösterge lehimi sorunu çıkıyor, aklımda bulunsun servise soyulmayalim boşuna.

Bingo.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Aynen öyle, lehim yaptım şimdi sıkıntı gitti gibi.
d54e1371b65df34497e7b33a8b5c4155.jpg

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Cengiz Yılmaz

Merhaba,

Bu sorunun banada kronik olduğu söylendi.

Cep telefonuna temizlemek gibi söküp içindeki elektronik kartı diş fırçasıyla temizliyorsunuz.

Çatlak leğim varsa lehimliyorsunuz eğer yine çözülmüyorsa uzman birini göstermekte fayda var.

Ford Servisi asla önermiyorum fiyatları çok uçuk söylüyorlar. Oto sanayide gösterge paneli tamir eden ustalara 300 liraya yaptırabilirsiniz.

Burada dikkat edeceğiniz husus iyi bir usta bulabilmek aksi takdirde gösterge panelinizi daha da bozabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...