Osman Ünal2 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar bir hafta kadar önce bagaj havalandırma portlarından su alan focusumuzu tamir etmiştim. Ancak arkadan öne doğru sızan su sağ ön ve arka taban halısını ve keçesini bayağı ıslatmıştı. Birkaç oto kuaförüyle görüştüm bazısı ahtapotla kurur bazısı da kurumaz dedi. Bende en iyisi kendim yapayım dedim ve kolları sıvadım. İlk önce ön ve arka koltuğun altında bulunan büyük soketli fişi vidasını gevşettikten sonra çıkartıyoruz. Ardından ön koltukların kafalıklarını çıkartıyoruz ve koltuğun sabitleme vidalarını söküyoruz. Daha sonra koltukları dışarıya alıyoruz. Arka koltukların altında toplam 4 adet vida bulunuyor bunları da söküp koltuğun oturulan kısımlarını çıkartıyoruz. Ardından arka koltuğun basamak kısmında bulunan plastik aksamı çıkartıyoruz çünkü halıyı burada bir klips tutuyor. Bu kısmı söktükten sonra halıyı bir manivela yardımıyla kenarlardan çıkartıyoruz. Ön kısımda da sadece orta konsolun sonundaki plastik döşemeyi çıkartıyoruz bunu çıkartmamızın sebebi altında biraz uzun halının girmesi. Orta konsolu sökmüyoruz sadece sağ ve solu birbirine bağlayan halının bağlantı yerini keserek çıkartıyoruz yoksa orta konsol komple sökülecek. En son olarak halı şampuanıyla elimle halıyı sürttüm ve ufoyla kurumaya bıraktım. Tüm bu işlemler 45 dakika kadar sürdü. Toplayınca resim paylaşırım. Kolay gelsin 2 Şubat 2017 tarihinde Osman Ünal3434 tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 elinize sağlık güzel temizlik. 45 dak süren kısım hangisi? Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 2 Şubat 2017 Yazar Paylaş 2 Şubat 2017 (düzenlendi) @Çağlar Bayur Abi komple sökmesi 45 dakika civarı sürdü eğer tüm plastikleri sökseydim iş bayağı uzayacaktı zaten kolayca çıkıyor plastiklerin altından halı. Ek olarak abi bugün ustayla ön yağmur giderlerini kontrol ettik temiz çıktı havayla tozunu ufak tefek çer çöpünü temizledik kapattık. Su arkadan öne kadar ilerlemiş başka bir yerden gelmemiş. 2 Şubat 2017 tarihinde Osman Ünal3434 tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 gayet iyi bir süre. el becerisi var belli Yorum bağlantısı
Misafir 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 Elinize sağlık. Toplamadan önce tam yalıtım yapmalık duruma gelmiş. Bi düşünün derim Yorum bağlantısı
Tahir Ak 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 geçmiş olsun. hazır sökmüşken alt kısma bitüself yapıştırıp öyle üzerine koyun. ciddi yalıtım farkı olur. maliyeti 100 lirayı geçmez Yine daha Ucuz olarak adeself alın derim 1 top adeself 50 lira falan alt kısmına yeterli olur Yorum bağlantısı
Misafir 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 Şu konuda vardı. İlk sayfadaki fotoğraflar silinmiş. 3. sayfadan bakabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recep Güney 2 Şubat 2017 Paylaş 2 Şubat 2017 Osman ney toplamadıysanız ön yolcu tarafı tabanın sol tarafını foto çekermisiniz orada boşta duran soket var mı? Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 2 Şubat 2017 Yazar Paylaş 2 Şubat 2017 Orada boşta duran soket yok sadece koltuğun altından söktüğüm soket var Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Yalıtım konusuna bende katılıyorum.Ben koltukları sökmeye cesaret edemiyorum.Yoksa ilk yapacağım işlerden birisi yalıtım olacak. Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 3 Şubat 2017 Yazar Paylaş 3 Şubat 2017 Bugün yalıtım için bir satıcıyla görüştüm 2 top gider dedi. 100 lira bir maliyeti oluyor. Ama ses konusunda bir şikayetim olmadığı için yapmayacağım Yorum bağlantısı
Arif Aykın 3 Şubat 2017 Paylaş 3 Şubat 2017 Eli yakışan Kişiler için çok kolaydır araç halısını komple sökmek işlem yapmak. Komple kuruma işlemi 45 dk değildir sanırım kurutma tam olmaz o süre zarfında Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 3 Şubat 2017 Yazar Paylaş 3 Şubat 2017 Halıyı arabadan almak 45 dakika sürdü suan 2 gündür kurudu ufo yardimiyla kismetse yarin geri takacam 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Osman bey ellerinize sağlık. Ben de şu sıralar hem temizlik hem yalıtım amaçlı sökmeyi düşünüyorum ama çekiniyorum. Elim tornavida tutar ama siz de tavsiye eder misiniz? Kolay görünüyor! Birde cırcır gereklimi lokma+ tornavida yeterli mi? Koltuklar sağlam oturdu mu yerine? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 zaman alan bir işlemdir, kolaylık izafi yani kapalı yeriniz varsa daha zevkli olur işlem. cırcır işi kolaylaştırır, zira alttaki civatalar dar yerde, lokmayı oturutup sonra cırcırcır sökmesi daha kolay, T lokmalar biraz daha kabadır dar yerde zor çalışır. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Teşekkür ederim. Yer olarak bağda yaparım açık hava ama sıcak bir günde sorun olmaz. Yanıma birde arkadaşım var yardım olur ısı tabancası elektrik su vs zaten mevcut sadece cırcır ve bitüself yok onuda aldık tamam o zaman Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 Eline sağlık, sök takı basittir, cesaret gerektirecek mesele değil yani, sökmüşken bende yalıtım yapın derim.... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 yalıtıma girilecekse, bagaj içinde çamurluk içine girin, seslerin kaynağı orada. 1 Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya 3 Kasım 2018 Paylaş 3 Kasım 2018 (düzenlendi) Aslında konu bagaja yalıtım yapmakla başladı ama bu konuyuda görünce dedim elimizi kirleteceksek tam olsun. Pütürde sıkalım yalıtımda yapalım koltuklarıda halledelim çocuk için temizlikde istiyorum 3 Kasım 2018 tarihinde Süleyman Kaya tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 Focus 2’de Çağlar abinin dediği gibi, bagaj çok çıplak, çamurluk içleri de fena. Motordan da geliyor. B sütunu ve tavan da var. Ama taban iyi bir başlangıç. Ama bence en çok gürültü arkada oturanları rahatsız eden tavandan gelen uğultu. C sütunu da ses yapıyor olabilir. Yani peyderpey arabanın içi komple sökülebilir bu uğurda. Yorum bağlantısı
Recommended Posts