İçeriğe Yönlendir

Focus II - Su Alma Sonrası Taban Halısı Sökme-Kurutma

Osman Ünal2

Recommended Posts

Bülent Tarakçı
8 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Qashqai de arkadan ses alıyor. 

Sedan tarzı olmayan araçların arkadan içeri ses alma ihtimali fazla. 

Ben olsam arabanın tabanını açınca oradaki keçeleri komple değiştiririm. Diğer firmaların hangi kalitede kullandığını bilmemekle birlikte aynıdır diye tahmin ederek Renaulttun kullandığı keçenin döşemecilerin kullandıklarından daha adi olduğunu kendi aracımda gördüm. Kalınlığı yarı yarıya ve aha seyrekti. Hele su almışsa ne kadar kurutursak kurutalım, koku kalacaktır. Araç yeni de olsa sonuçta suyla temas edince belirli bir süre geçse de geçmese de koku oluyor. 

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
ihsan kılınç

Mrb arkadaşlar. Osman bey şuan aynı sorunu 2006 ghia hb focusumda yaşıyorum. Osmaniyede yaşıyorum. Sunroof ustası sunroof tahliyesinden olabilir dedi ama sanmıyorum. Çünkü ön tarafta hiç ıslaklık yok. Bagaj pandizotunda stepne yuvasında oradan da arka koltuklara kadar gelen yoğun bir ıslaklık var. Ayrıca şöfor alanı arkasındaki paspas bölümünde yoğun su birikintisi vardı malum şiddetli yağmurdan sonra oluştu bu durum. Aracı 2010 dan beri kullanmaktayım ama bu problem canımı sıktı açıkcası. Şimdi benim de gerek Türkiye deki forumlardan gerek malum video sitesinden edindiğim bilgilere dayanarak ya tampon altındaki havalandırma bölümünden şüpheleniyorum ki 1.sırada olmasının nedeni geçen yaz adanaya giderken tampon dan bi kaza yaşadık bi ustaya tamponu tamir ettirdim. Üstüne bu kış su alma sorununu yaşadım. 2.sıradaki ihtimal bagaj bağlantı demirinin 1 cmden bile az olan kısmından su alma problemi yaşayanları gördüm özellikle İskandinav ülkeleri ve Rusya da çok fazla karşılaşan var bu problemle.Yalnız Aracımın bagaj bölümünü incelediğimde bu kısımda kuru toz birikintisi tespit ettim kesinlikle bir ıslaklık vs belirtisi yoktu. Sizce ilk nereye bakmalıyım. Ayrıca tamiratını dayson ile havalandırmayı içten dıştan silikonladınız mı yoksa lastik parçası ile altı açık kalacak şekilde kapattınız mı? 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...