İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Isıtma Bujisi Sorunu

Yaşar Yüce

Recommended Posts

Yaşar Yüce

Arkadaşlar arabam 2011 model dizel ısıtma bujilerini yeni değiştirdim fakat sorun çıktı. Değiştirmeden önce kontajı açtığıma ısıtma lambası 5-6 saniye yanıyodu sonra sönüyordu. Soğu havalarda tek marşta çalıştormam için kontağı 4-5 defa kapatıp açıyordum kolay çalışıyordu. Şimdi bujileri değiştirdim fakat kontağı açar açmaz ısıtma lambası sönüyor ve 5 -6 kere kontağı kapatıp açsamda araba oldukça zor çalışıyor. Sorun nedir sizce bilgisi olan varmı. 

Yorum bağlantısı
Yıldırım Selami

bende 4 tanesinden 2 tanesini değiştirdim diğer 2 si kırılma ihtimali çıktığından değiştirmedi. ama çok şükür öyle bi sorunla karşılaşmadım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Ooo Yaşar hocam geçmiş olsun.

Şubat tatilinde bende değiştirdim ısıtma bujilerinin 4'ünü. Şu an tek marşta sanki yaz günü gibi kolay çalışıyor. 3-4 kere aç kapa yapmama bile gerek kalmıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

Zaten normalde de çok kısa yanıyor buji ışığı. Ben sadece geçen hafta çok soğukta 4-5 saniye kadar uzun yandığını gördüm ışığın.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce
(düzenlendi)
55 dakika önce, Yaşar Yüce yazdı:

Arkadaşlar arabam 2011 model dizel ısıtma bujilerini yeni değiştirdim fakat sorun çıktı. Değiştirmeden önce kontajı açtığıma ısıtma lambası 5-6 saniye yanıyodu sonra sönüyordu. Soğu havalarda tek marşta çalıştormam için kontağı 4-5 defa kapatıp açıyordum kolay çalışıyordu. Şimdi bujileri değiştirdim fakat kontağı açar açmaz ısıtma lambası sönüyor ve 5 -6 kere kontağı kapatıp açsamda araba oldukça zor çalışıyor. Sorun nedir sizce bilgisi olan varmı. 

Video ekledim izlerseniz. Sorun şu kısa sürede yansa ısıtma yapmıyor. BERU marka orjinal aldım bujileri söktüğüklerimizinde markası BERU idi ama sorunu çözmek yerine sorun oluşturduk. :D

Mustafa Hocam sağol..

tarihinde Yaşar Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Yaşar hocam Fiesta için nasıl bilmiyorum ama genelde ısıtma bujilerinin çalışma süresini ayarlamak için sıcaklık sensöründen bilgi okur ECU. 

Eğer ki bu sıcaklık sensörü bozulmuş ise dediğin gibi ısıtma bujisi çok kısa çalışıyor olabilir. 

Videodaki gibi zor çalışmaması lazım. Benim bujiler arızalı iken aynı böyle uzun marşla çalışıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce

Eski bujilerde 4 -5 saniye yanıyordu. Hatta -9 soğuklarda 7 8 saniye yanıyodu. Şimdi bu yeni bujilerde niye böyle yaptı anlamadım. Kızdırma rölesinde olabilrmi sorun

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Röle olacağını sanmıyorum. Öyle olsa ısıtma lambası hiç yanmaz. Hatta arıza lambası da yakması lazım öyle bir durumda.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Takılmayan bir soket bile olabilir, ids cihazı ile arıza kodu var mı kontrol edilmeli derim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

İsitma bujilerinin çalışıp çalışmadığını şöyle test edebilirsiniz. Akünün + kutbundan bir kablo yardımıyla soketlerini soktugunuz ısıtma bujilerinin kafalarina sırtun bu sırada minik.minik kıvılcım atması gerekiyor.Bu çalışıyor demek oluyor. Eğer hiç kıvılcım yoksa yada zayıfsa ısıtma bujisi çalışmıyor diyebiliriz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce

Bugün bujileri yenileri ile değiştirdim yarın sabah çalıştırmada deneyeceğim bakalım sorun düzelecek mi sorun düzelmezse ısıtma beyni varızalı olabilirmiş onu değiştirmeyi deneyeceğiz.

Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3

merhaba bilginiz var mı bilmiyorum aracınız dizelse ısıtma buji rolesinde sıkıntı oluyormuş ateşlemede vs ford ücretsiz şekilde değişimini sağlıyor belli araçlarda şase ile sorguluyorlar belki sorununuzu halleder değişim olunca

Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce

Evet sorunu çözdük. Bu sabah -7 derecede tek marşta hiç zorlanmadan çalıştı. Video çekmeyi unuttum yarın sabah çekerim videoyu yüklerim. BOSCH Car Servisinden BOSCH marka 4 adet ısıtma bujisi aldım onu taktık sorun çözüldü.

Servise bile gitmiştim neden çalışmıyo diye servis senin aracın ısıtma röle tesisatını kesip bantlamışlar yeniden tesisat çekmemiz lazım ısıtma yapmıyor dedi. Servisin dediğine inanmadım. Oysa eskiden ısıtma yapıyordu ama biraz geç çalışıyordu. Ben daha rahat çalışması için bujileri değiştirmek istedim ve ısıtma lambası 5- 6 saniye bile yanığı oluyordu. Bunu söyleyen Yetkili Ford servisi özel değil yani. 

Yorum bağlantısı
Talha Kasa
2 saat önce, Yaşar Yüce yazdı:

Evet sorunu çözdük. Bu sabah -7 derecede tek marşta hiç zorlanmadan çalıştı. Video çekmeyi unuttum yarın sabah çekerim videoyu yüklerim. BOSCH Car Servisinden BOSCH marka 4 adet ısıtma bujisi aldım onu taktık sorun çözüldü.

Servise bile gitmiştim neden çalışmıyo diye servis senin aracın ısıtma röle tesisatını kesip bantlamışlar yeniden tesisat çekmemiz lazım ısıtma yapmıyor dedi. Servisin dediğine inanmadım. Oysa eskiden ısıtma yapıyordu ama biraz geç çalışıyordu. Ben daha rahat çalışması için bujileri değiştirmek istedim ve ısıtma lambası 5- 6 saniye bile yanığı oluyordu. Bunu söyleyen Yetkili Ford servisi özel değil yani. 

ayıptır sorması ne kadara mal oldu 

Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce

bujilerin tanesini 40 TL ye aldım toplam 160 işçilik ustanıza kalmış ne alırsa Fiestaların bujilerinin yeri biraz zor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...