İçeriğe Yönlendir

El Aleti - Takımı Tavsiyesi

Ahmet Said Avşar

Recommended Posts

Ahmet Said Avşar

malum hepimiz araç kullanan insanlarız,kimimizin eli anahtar tutmaya yatkın.bazı sök-tak-temizle-ufak tamiratlar için vs. benim gibi amatörler için bu amaca hizmet edebilecek tavsiye edebileceğiniz alet takımları hangileridir :) 

ne alsak iş görür,fiyat-performans olarak mantıklıdır?

Yorum bağlantısı
İbrahim Halil Geloğlu
(düzenlendi)

El takımında  sınır yok diye düşünüyorum. Bütçeye bağlı ve kullanamayacağız aleti almanında anlamı yok. Bunuda en iyi siz bilirsiniz neyi kullanabilecekseniz o malzemeleri almak isabet olur. Bazı arkadaslar yılda bir lazım olacak malzemelere çok para baglıyorlar. Ama pense tornavida çekiç her yerde kullanabileceğiniz ürünleri almak iyi olur.

tarihinde İbrahim Halil Geloğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş
(düzenlendi)

Markalı olsun ömürlük olsun...,lise yıllarım da aldığım izeltaş pensemı hala kullanırım. 91 yılından.. 

tarihinde Fevzi Göktaş tarafından düzenlendi
Yanlış kelime
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar

14 numaraya kadar cırcır takımım var,14 üstü  uç ve tornavida türevleri lazım,bütçe olarak da 200-250 limitini aşmıyan en fazla aleti barındıran takım olmalı,takımın içinde bunlar öncelikli,tek tek aldığımda pahalıya gelecek.bu şekilde kombinler daha mantıklı geliyor.

aracımda sökülebilecek parçalarda kullanmak için alacağım

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Olabilir o zaman izletaş set alacaksınız ama bi otomasyoncu olarak izeltaş yan keski pense almamanızı tavsiye ederim çok kabadır ve bana Güvenilir gelmiyor bana .

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
27 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

set olarak almayın tek tek ihtiyaç oldukça alın.

Öyle yapmaya karar verdim hocam,torx tornavida ucu alacağım artık öncelikle

Yorum bağlantısı
Serkan Erden

yerli olan izetaş-altaş-yada ceta alın derim. yerli malı yurdun malı..

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

set olarak almayın tek tek ihtiyaç oldukça alın.

Hocam ileriye dönük ihtiyaç için set almak daha ucuz oluyor. Parça parça aldım ben, neyim var neyim yok belli değil, hepsi birbirine karışıyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
7 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Hocam ileriye dönük ihtiyaç için set almak daha ucuz oluyor. Parça parça aldım ben, neyim var neyim yok belli değil, hepsi birbirine karışıyor.

set bulamadım ki hocam fiyat performans kriterlerimde :( max.250 tl bütçe ayırabilirim

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)
5 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

set bulamadım ki hocam fiyat performans kriterlerimde :( max.250 tl bütçe ayırabilirim

Set derken her aleti içeren set elbet bu fiyata olmaz da, misal tornavida seti, anahtar seti, lokma seti vb şekilde sırayla temin edilebilir. Bir de elinizde ucu hasar görmüş tornavida vb gibi aletler varsa direkt çöpe atın, akılda kalıyor insan güvenip yeni almıyor lazım olunca da yolda bırakıyor.

Lokma seti alttakinden var bende, sarı saplı aparat anında kırıldı, küçük boy lokma kolu aldım başlıklarından memnunum amatör işimi rahatlıkla görüyor.

http://urun.n11.com/lokma-takimlari/40-parca-circirli-lokma-takimi-seti-anahtar-tornavida-cantali-P112071738

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

İzeltaş, Altaş-Gedore, Ceta Form, Knipex, Snap On gibi markaların el aletleri kaliteli olmasının yanında pahalı da olan ürünlerdir. İzeltaş ve Altaş-Gedore yerli markalar olarak öne çıkarken, diğerleri ithaldir. Bütçenize göre bu markalardan hoşunuza giden ürünleri tek tek ya da set olarak temin edebilirsiniz.

Ama ben sizin yerinizde olsam; bir yerde hobi olarak uğraşacağım işlerde Do It Yourself (DIY) diye tabir edilen amatör kullanıma dönük ürünleri tercih ederdim. Bu ürünler sizin işinizi fazlasıyla göreceği gibi maliyet olarak sektöründe marka sayılan ürünler kadar meblağ oluşturmayacaktır. İzeltaş firmasının amatör kullanıma yönelik olarak piyasaya sürdüğü ELTA marka el aletlerine göz atmanızda fayda var. Kendim de zamanında evdeki ihtiyaçları karşılamak adına bir takım çantası hazırlarken pek çok kalemi ELTA'dan temin etmiştim ve gayette memnunum. Ürünleri kıyaslayabilmek adına KOÇTAŞ'ların el aletleri reyonlarını ziyaret edebilirsiniz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
1 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Set derken her aleti içeren set elbet bu fiyata olmaz da, misal tornavida seti, anahtar seti, lokma seti vb şekilde sırayla temin edilebilir. Bir de elinizde ucu hasar görmüş tornavida vb gibi aletler varsa direkt çöpe atın, akılda kalıyor insan güvenip yeni almıyor lazım olunca da yolda bırakıyor.

Lokma seti alttakinden var bende, sarı saplı aparat anında kırıldı, küçük boy lokma kolu aldım başlıklarından memnunum amatör işimi rahatlıkla görüyor.

http://urun.n11.com/lokma-takimlari/40-parca-circirli-lokma-takimi-seti-anahtar-tornavida-cantali-P112071738

stenli nin lokma seti var hocam,daha çok tornavida seti lazım 

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
3 saat önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

http://www.hepsiburada.com/bosch-46-parca-tornavida-seti-p-HRBSC2607019504

bu iyi ama  Torx Allen  anahtar ucu var mı,resimden seçemedim

Bu linkte torx uçlar var ama bu tarz çoklu aletler ucuz olanlar alyanlar çok sıkıntı yaratmayabilir ama yıldız ve düz uçlar çabuk deforme olurlar. Yine söylüyorum tornavida vs ekipmanlarında komple izeltaş alabilirsiniz yan keski, pense, karga burun vs için tercih etmemek gerek benim görüşüm gedore de iyidir ve yumuşaktır avuç içi acıtmaz herşey bütçe sonuçta hangisi daha uyguna geliyorsa onu almanız mantıklı olur

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

İhtiyaca göre tek tek kaliteli alınması taraftarıyım bende.

Elimde iş yerimin verdiği şu set var, ama yinede kayıp vs sebeplerden her ay 1-2 parça alırım.

http://urun.n11.com/cok-amacli-setler/jetco-jtb-120-g-gumus-renk-aluminyum-cantali-120-parca-alet-seti-P108738767?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAw_DEBRChnYiQ_562gsEBEiQA4LcssnvO2b660mws8MaZAiFciUyVwV1qAVtank6QSbeTp2IaAjPe8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

Gayet kaliteli 2 yıldır hiç bir parçasından şikayet etmedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar
On 09.02.2017 at 22:34, Oğuzhan Demir yazdı:

İhtiyaca göre tek tek kaliteli alınması taraftarıyım bende.

Elimde iş yerimin verdiği şu set var, ama yinede kayıp vs sebeplerden her ay 1-2 parça alırım.

http://urun.n11.com/cok-amacli-setler/jetco-jtb-120-g-gumus-renk-aluminyum-cantali-120-parca-alet-seti-P108738767?cid=604001&gclid=Cj0KEQiAw_DEBRChnYiQ_562gsEBEiQA4LcssnvO2b660mws8MaZAiFciUyVwV1qAVtank6QSbeTp2IaAjPe8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

Gayet kaliteli 2 yıldır hiç bir parçasından şikayet etmedim.

bu fiyat beni aşar,bu paraya aldığım takımın hakkını verecek bilgi ve beceriye sahip değilim :) 

On 09.02.2017 at 20:51, Çağatay Özsoy yazdı:

Çağatay bey geldiğinde kalitesi hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Yan keskide knipex favorim.Şirkette aylarca sert bakır kestim.Normalde saç makasıyla kesilen sertlikteydi bakırlar.3 yıldır hala eski kondisyonunda

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek
Oğuzhan Demir

55 dakika önce, Ahmet Said Avşar yazdı:

bu fiyat beni aşar,bu paraya aldığım takımın hakkını verecek bilgi ve beceriye sahip değilim :) 

Çağatay bey geldiğinde kalitesi hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim.

Çağlar abiye tamamiyle katılmakla birlikte, zaten anlatmak istediğim fiyatına görünüşüne aldanmamak lazım.

Kullanılmayacak bir sürü ıvır zıvıra para vereceğinize parça parça lazım oldukça almak. Bende milyarlık set var yarısı evde yatıyor diğer yarısı yetmiyor ben hala ek parça alıyorum. Misal tork ve vida setinin ana gövdesi benim işim için gereksiz büyük olduğu için ufağını aldım ve o kadar seti taşımak yerine de en çok kullandığım t25 tornavidayı ayrı aldım gibi gibi...

Ayrıca kalite çok önemli, eniştem bimden aldığı bir set ile 6 sandalye monte etmeyi denedi her sandalyede iki yıldız uç gitti çilesi de cabası. Geri kalan 4 sandalyeyi benim uçlar ile zarar vermeden kolayca hallettik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
malum hepimiz araç kullanan insanlarız,kimimizin eli anahtar tutmaya yatkın.bazı sök-tak-temizle-ufak tamiratlar için vs. benim gibi amatörler için bu amaca hizmet edebilecek tavsiye edebileceğiniz alet takımları hangileridir [emoji4] 
ne alsak iş görür,fiyat-performans olarak mantıklıdır?

Şanzuman motor tamiri yapacak isen alet çantan 10.bin TL'yi geçer. Amatörce arızalar için koçtaş gibi yerlerden hazır set almak 300 TL. Mezara kadar yeterli olur
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...