İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Hoparlör Deliğinden Ses Yalıtımı Yapılır mı??

Çağatay Özsoy

Recommended Posts

Çağatay Özsoy
(düzenlendi)

Merhabalar aracımın ön tarafındaki hoparlörü değiştiriyorum aklıma geldi, hoparlör deliğinden öyle birşey varsa yapışkanlı ses yalıtım malzemesi ile kapının içini kaplasam olur mu?? illa iç plastiği sökmek gerekir mi?? açıkçası çok fazla ekipman olduğundan yemiyor, elimde kalır diye korkuyorum. 

Varsa yapışkanlı veya kullandığınız ses yalıtım malzemesi tavsiyesi verebilir misiniz?? 

Birde kapıda resimdeki boşta soket buldum, bu soketin amacı nedir? acaba aracıma donanım eklemek için kullanabilir miyim??

1V9nDY.jpg

r6qd8V.jpg

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Duru

Çağatay bey bende benzeri birsey düşünüyorum. Bituself denen bir malxeme var bu malzemeyi komple yapabilsek ses yalıtımına girer ama hoparlör arasından yerslesecek parça sayesinde titreşimi emebilir. Kapı daha tok kapanır. Ve bozuk yollardaki sesi toklastirir diye düşünüyorum. 

Konuyu ve tecrübe ederseniz konunun takibindeyim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

2004 Fusion da bu kablo hoparlör kablosuydu ama sizde farklı bir amaç için kullanılıyor gibi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Yüce

Aracınızda katlanır ayna varmı. Belki onun tesisatı olabilir. Sadece tahmin ettim.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy
2 saat önce, Yaşar Yüce yazdı:

Aracınızda katlanır ayna varmı. Belki onun tesisatı olabilir. Sadece tahmin ettim.

yok hocam  öyle olursa iyi olur tabi:)

Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

o boş soket katlanır ayna için olabilir , Kapı ambiyans aydınlatması yoksa onun için olabilir aklıma başka birşey gelmiyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Herkese tşkler, ses izolasyon için dünden beri dusunuyorum ama hoparlör deliğinden çok dandik birşey olur. Şimdilik kapı içi plastik sokmede yemedi; 1 cam kaldırma vantuz almam lazım, 2 havalar çok soğuk o meret hava sıcaklığına hassas bir şey miş hava tabancam ve kapalı yerim olmadığından yemedi.  Kablo ne halen çözemedim,  ambiyans aydınlatma var o olamaz, birde kablo geride ve aşağıda kalıyor ordan olsa olsa ya kapı altından aydınlatma yada otomatik aynanın kontrol soketi olur yoksa aynaya kadar uzanmıyor 

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Ölçme aletiyle kontrol edebilirsiniz. Kapıyı açıp kapatarak kabloya enerji geliyor mu bakılır. Gelmiyorsa kapıyı kapatıp siz iceride ölçü aletine bakıyorken kapılar kitlenir. Belli bir süre voltaj geliyorsa katlanır aynadır. Tabi bunun için araç beyninden kodlama aktif etme gerekmiyorsa

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...