Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 Merhaba malum mk3ümüzün far yıkamaları çalışmıyor idi ve far jetlerinin pompası arızalınmıştı, ülkemin ustaları sağolsunlar birini yaparke birini bozmakta üstlerine olmadığı için; dış ısı sensörünün kablosunu kopartmışlar.... Çözüm ise çok basitti lehimle geç...Ama öyle olmadı, 4C farklı ölçmeye başladı vs derken dedim alalım Çin malı 65tl dediler, Aliexpressten baktım 9 dolar sipariş verdim geldi (gelmez olaydı), 10C fazla ölçüyor parça.... Şimdi nette araştırıyorum ve Focus mk1-mk2, C- max, Fiesta hep aynı şekle sahip ama parça no farklı bu ürünü kullanıyor...Orjinal parça ya yok ya da 350tl gibi bir rakam var.... Kısaca Focus, C-max, Fİesta vs bu parça aynı mıdır? Focus ve C max için Fomoco 129 tl fiyata var ama Mondeo yok.... Parça no bu: 1S7F-10K936-AA Teşekkürler.... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 4 derece farkı nasıl tespit ettin.. Başka bir araçla mı kıyasladın.. Sensör yerinden çıkmış olabilir mi ? 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 aynen abi başka araç başka telefon vb denedim hep farklı idi. keza o da iptal o da arızalı gösteriyor artık. sensörü kontrol ettim abi...dün 3 kere sökülüp takıldılar her 2 sensörde... Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Çıkma dene ? Deneme şansın olur.. Abi cmtsi deneyeceğim inş ama sevmiyorum çıkmacı işini son çare bakacağım... Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 (düzenlendi) Bildiğim kadarıyla hepsi aynı sensör. Mondeo deyince 3 katı fiyat istiyorlarmış. Benimki de 10-15 C kadar hatalı gösteriyor. Ben söküp temizleyip tekrar yerine takacağım. Çünkü yıkamadan sonra böyle bir durum oluştu. Ayrıca doğru ölçüm yapabilmesi için kalibrasyon yapması gerekiyor diye biliyorum bir süre. Bir sigorta varmış hangisi olduğunu unuttum şimdi bu saatin, yol bilgisayarı göstergesinin vs. olduğu sigorta. Onu söküp takmayı da deneyebilirsiniz. Ben geçen haftasonu kendim bunu nasıl sökerim diye arabanın sağında solunda biraz debelendim ama tam olarak nereden sökeceğimi bir türlü bulamadım. Çamurluk davlumbazını ve sis farını söksem daha kolay olur diye düşünüyorum. 1 Mart 2017 tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 parça uyumlu olsa rakamı düşerdi? sonucu merak ettim 1 Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 Kablosu kopmadan önce de 4 derece farklı ölçüyor olma ihtimali var. Kopma öncesi test yaptınız mı ? 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Bildiğim kadarıyla hepsi aynı sensör. Mondeo deyince 3 katı fiyat istiyorlarmış. Benimki de 10-15 C kadar hatalı gösteriyor. Ben söküp temizleyip tekrar yerine takacağım. Çünkü yıkamadan sonra böyle bir durum oluştu. Ayrıca doğru ölçüm yapabilmesi için kalibrasyon yapması gerekiyor diye biliyorum bir süre. Bir sigorta varmış hangisi olduğunu unuttum şimdi bu saatin, yol bilgisayarı göstergesinin vs. olduğu sigorta. Onu söküp takmayı da deneyebilirsiniz. Ben geçen haftasonu kendim bunu nasıl sökerim diye arabanın sağında solunda biraz debelendim ama tam olarak nereden sökeceğimi bir türlü bulamadım. Çamurluk davlumbazını ve sis farını söksem daha kolay olur diye düşünüyorum.Gerek yok camsuyu deposu altında, az yanında hemen. Harun Bey kalibrasyon için hangi sigorta foto isterim panodan... Tşkler Kablosu kopmadan önce de 4 derece farklı ölçüyor olma ihtimali var. Kopma öncesi test yaptınız mı ?Yoktu biliyorum... Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 58 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Gerek yok camsuyu deposu altında, az yanında hemen. Harun Bey kalibrasyon için hangi sigorta foto isterim panodan... Tşkler Yoktu biliyorum... Cam suyu deposunun altına kaputtan doğru bakınca görünüyor mu yani? Öyleyse kolaymış. Aslında hangi sigorta olduğunu ben de çıkaramadım. F75 ya da F69 olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Cam suyu deposunun altına kaputtan doğru bakınca görünüyor mu yani? Öyleyse kolaymış. Aslında hangi sigorta olduğunu ben de çıkaramadım. F75 ya da F69 olduğunu düşünüyorum ama emin değilim. Alttan bakmak lâzım hocam üstten imkânsız, bu arada bu Sigortaları araç çalışırken mi, kontak açıkken mi söküp takmak lâzım... Bu arada 34C gösterdi sensör!!! Usta mı yanlış yere taktı acaba ilk çalışırken 19C idi şimdi 29C.. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 17 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Alttan bakmak lâzım hocam üstten imkânsız, bu arada bu Sigortaları araç çalışırken mi, kontak açıkken mi söküp takmak lâzım... Bu arada 34C gösterdi sensör!!! Usta mı yanlış yere taktı acaba ilk çalışırken 19C idi şimdi 29C.. Bu sıcaklık ilk çalıştırmada farklı göstermesi normalmiş. biraz yol gittikten sonra oturuyormuş. Ben mesela ilk açınca 25 gösteriyorsa yolda 19'a iniyor. Sigortayı sök kontağı aç. Ondan sonra sıcaklık göstergesinde --- gibi bir şey görmen lazım. Ya da yol bilgisayarın hiç çalışmaması lazım. Yabancı bir sitede ısı sıcaklık sensörünü aküyü sökmeden değiştirirseniz geri taktığınızda hatalı değerler görürsünüz yazıyordu. Kalibrasyonu gidiyormuş öyle olunca ama araba kendi kendine kalibre ediyormuş. Fakat biraz zaman gerekiyormuş. Daha hızlı kalibre etmesi için sigortayı söküp geri takın diyorlardı. O yüzden söyledim. Ayrıca bu sensör Ford Escape dokümanında yazana göre şöyle çalışıyormuş. PCM Bu sensöre belli bir referans voltajı yolluyor. Daha sonra da bu sensörden gelen akımdaki değişimleri takip ediyor. Sıcaklık değiştiği için sensörün direnci de değiştiğinden dolayı akım değişiyor. Böylece ölçüm gerçekleşiyor. Ancak araba belli bir hıza ulaşmadan bu değer artma yönünde güncellenmiyormuş. Çünkü sıcaklığın sebebi havadaki değişim mi yoksa motorun yaydığı ısı mı anlaşılamıyormuş. Sıcaklık değerinin güncellenmesi için araba en az 90 saniye boyunca 33 km hızın üzerinde gitmeliymiş. Eğer araba stop edilip 6 saat kadar beklendiyse, sıcaklık güncellemesi tekrar yapılıyormuş. Çünkü artık motor yeterince soğudu diye değerlendiriliyor. Ancak gel gelelim bu işlem soğuk hava tarafından geçerli değilmiş. Yani sensörün ölçtüğü sıcaklık değeri, kullanıcıya gösterilen değerden daha düşük ise bu değişim hemen yansıtılıyormuş. Bu durum mondeo'larda da geçerliyse senin ekranında 20C gösterirken hava 10C ise bunun hemen yansıtılması lazım. Diğer taraftan sensörün ucundaki metal parçanın paslanmamış ve temiz olması gerekiyor. Ölçümü o yapıyor anladığım kadarıyla. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Bu sıcaklık ilk çalıştırmada farklı göstermesi normalmiş. biraz yol gittikten sonra oturuyormuş. Ben mesela ilk açınca 25 gösteriyorsa yolda 19'a iniyor. Sigortayı sök kontağı aç. Ondan sonra sıcaklık göstergesinde --- gibi bir şey görmen lazım. Ya da yol bilgisayarın hiç çalışmaması lazım. Yabancı bir sitede ısı sıcaklık sensörünü aküyü sökmeden değiştirirseniz geri taktığınızda hatalı değerler görürsünüz yazıyordu. Kalibrasyonu gidiyormuş öyle olunca ama araba kendi kendine kalibre ediyormuş. Fakat biraz zaman gerekiyormuş. Daha hızlı kalibre etmesi için sigortayı söküp geri takın diyorlardı. O yüzden söyledim. Ayrıca bu sensör Ford Escape dokümanında yazana göre şöyle çalışıyormuş. PCM Bu sensöre belli bir referans voltajı yolluyor. Daha sonra da bu sensörden gelen akımdaki değişimleri takip ediyor. Sıcaklık değiştiği için sensörün direnci de değiştiğinden dolayı akım değişiyor. Böylece ölçüm gerçekleşiyor. Ancak araba belli bir hıza ulaşmadan bu değer artma yönünde güncellenmiyormuş. Çünkü sıcaklığın sebebi havadaki değişim mi yoksa motorun yaydığı ısı mı anlaşılamıyormuş. Sıcaklık değerinin güncellenmesi için araba en az 90 saniye boyunca 33 km hızın üzerinde gitmeliymiş. Eğer araba stop edilip 6 saat kadar beklendiyse, sıcaklık güncellemesi tekrar yapılıyormuş. Çünkü artık motor yeterince soğudu diye değerlendiriliyor. Ancak gel gelelim bu işlem soğuk hava tarafından geçerli değilmiş. Yani sensörün ölçtüğü sıcaklık değeri, kullanıcıya gösterilen değerden daha düşük ise bu değişim hemen yansıtılıyormuş. Bu durum mondeo'larda da geçerliyse senin ekranında 20C gösterirken hava 10C ise bunun hemen yansıtılması lazım. Diğer taraftan sensörün ucundaki metal parçanın paslanmamış ve temiz olması gerekiyor. Ölçümü o yapıyor anladığım kadarıyla. Bilgiler için teşekkür ederim, 50km yaptım geldim dediğim gibi az önce, hızlı bi yolculuk oldu. İlk marşta 19C akabinde 34C eve yakın 29C idi değerler arada inip çıktı. O demir taraf ölçmüyor sadece tutmak için ayak orası plastik sensör uç noktasındaki çıkıntı ölçüyor galiba. İntercooler hortumuna bağlamış olabilir ustam, çünkü diğeri kelepçe ile tutturulmuş idi ve yerini bulamadık, tekrar bakcam Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 10 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Bilgiler için teşekkür ederim, 50km yaptım geldim dediğim gibi az önce, hızlı bi yolculuk oldu. İlk marşta 19C akabinde 34C eve yakın 29C idi değerler arada inip çıktı. O demir taraf ölçmüyor sadece tutmak için ayak orası plastik sensör uç noktasındaki çıkıntı ölçüyor galiba. İntercooler hortumuna bağlamış olabilir ustam, çünkü diğeri kelepçe ile tutturulmuş idi ve yerini bulamadık, tekrar bakcam Eğer demir sadece tutturmak için ise dediğin gibidir. Orjinal olduğu yere takılması lazım. Ya da sıcaklıktan etkilenmeyecek bir yere. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Eğer demir sadece tutturmak için ise dediğin gibidir. Orjinal olduğu yere takılması lazım. Ya da sıcaklıktan etkilenmeyecek bir yere.Demir tutturmak için, Tüm araçlar için tuttıralacak yerin fotosu var hatta mk3 St için bile var, bir tek bizim araçlarınki Yok[emoji20] 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 7 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Demir tutturmak için, Tüm araçlar için tuttıralacak yerin fotosu var hatta mk3 St için bile var, bir tek bizim araçlarınki Yok Ben bunu arabadan sökersem zaten içinde ne var diye içini de sökerim kesin. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Ben bunu arabadan sökersem zaten içinde ne var diye içini de sökerim kesin. [emoji3] Ustayı aradım az önce, diğerini bozuk diye atmış, Çin'den geleni intercooler hortumu üzerine kelepçelemiş... [emoji31] [emoji31] [emoji31] Bizim ustalar niye hep böyle... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 14 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Ustayı aradım az önce, diğerini bozuk diye atmış, Çin'den geleni intercooler hortumu üzerine kelepçelemiş... Bizim ustalar niye hep böyle... Yerine takılırsa düzelir o muhtemelen.. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Yerine takılırsa düzelir o muhtemelen.. Abi yerini bulamadık bi türlü, nette Mondeo harici hepsinin yeri var[emoji20] Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 18 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Ustayı aradım az önce, diğerini bozuk diye atmış, Çin'den geleni intercooler hortumu üzerine kelepçelemiş... Bizim ustalar niye hep böyle... İntercooler hortumu sıcak olmaz mı acaba normalde? Ben kendi arabamdaki yerini bulursam fotosonu çekip atarım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 3 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı: Abi yerini bulamadık bi türlü, nette Mondeo harici hepsinin yeri var Eskiyi kim söktü.. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Eskiyi kim söktü.. [emoji3]Eski de yerinde değildi ki[emoji23] [emoji5] İntercooler hortumu sıcak olmaz mı acaba normalde? Ben kendi arabamdaki yerini bulursam fotosonu çekip atarım.Dostum çok makbule geçer,çok sevinirim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 1 Mart 2017 Paylaş 1 Mart 2017 http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-Air-Temperature-sensor-Focus-Mondeo-Cougar-Scorpio-Sierra-Fiesta-Transit-/262491636442?hash=item3d1db882da:g:KGIAAOSwd4tUDagM Abi istanbul'danmış. Bi sorun bakalım derim. Orjinal konumu @Ertan Çabuk paylaşmış sağolsun. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 http://www.ebay.co.uk/itm/FORD-Air-Temperature-sensor-Focus-Mondeo-Cougar-Scorpio-Sierra-Fiesta-Transit-/262491636442?hash=item3d1db882da:g:KGIAAOSwd4tUDagM Abi istanbul'danmış. Bi sorun bakalım derim.Daha önce de buna benzer sormuştum bunlar ilginçtir ki ülke içine satış yapımıyorlardı, bu da favorilerde...Paypal sıkıntı olmasa 10 Sterline var ama alamadık [emoji20] Sani tşkler 1 Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı 1 Mart 2017 Yazar Paylaş 1 Mart 2017 Parça hakkında araştırmaya devam ediyorum... Oem no:93BB10K936AAAyrıca Ebayda şu araçlar için uygun diyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts