İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Dış Isı(Sıcaklık) Sensörü

Ömer Türkşanlı

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

Bendeki de 4 derece felan farklı ölçüyor. Kronik demekki 4 derece :p ısıtma camı açması dışında pek sıkıntı değil sanki yanlış mıyım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Bendeki de 4 derece felan farklı ölçüyor. Kronik demekki 4 derece [emoji14] ısıtma camı açması dışında pek sıkıntı değil sanki yanlış mıyım

Aynen Mustafa esas mesele ön camı otomatik açması yani kışa kadar ihtiyaç olan bir parça değil...
Yorum bağlantısı
Ozer Oz

aynı parça bendede bozuk bende baktım bı ara ama aracı etkılemedıgı ıcın yanı calısmasına felan bır etkı olmadıgı ıcın alma geregı duymadım.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
aynı parça bendede bozuk bende baktım bı ara ama aracı etkılemedıgı ıcın yanı calısmasına felan bır etkı olmadıgı ıcın alma geregı duymadım.. 

Keşke bende sizin gibi gerek duymasam[emoji20] ,acayip takıntılıyım her şey çalışacak saat gibi.
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Sensörün yerini bulamadık ön Panjur, alt panjur, sağ far vs söktük inatla aradık sensöre göre yer bulamadık, derken anahtar yağ koyma kapağının oradaydı kaput üstüne kapandı, anahtar içinde kaldı bir sürü ona uğraştık velhasıl, sensörü önden hava alacak bi yere mis gibi sıkıştırdık ve panjur sökülünce el altında bir yer.
Çıktık yol testi cep telefonu ile aynı sıcaklık, sonra Necati abinin aracına baktık o da 13C işlem tamam oldu.
9dolara işlem tamam oldu.
İntercooler hortumuna takmıştı diğer ustam.

Yorum bağlantısı
Ozer Oz
10 saat önce, Ömer Türkşanlı yazdı:

Sensörün yerini bulamadık ön Panjur, alt panjur, sağ far vs söktük inatla aradık sensöre göre yer bulamadık, derken anahtar yağ koyma kapağının oradaydı kaput üstüne kapandı, anahtar içinde kaldı bir sürü ona uğraştık velhasıl, sensörü önden hava alacak bi yere mis gibi sıkıştırdık ve panjur sökülünce el altında bir yer.
Çıktık yol testi cep telefonu ile aynı sıcaklık, sonra Necati abinin aracına baktık o da 13C işlem tamam oldu.
9dolara işlem tamam oldu.
İntercooler hortumuna takmıştı diğer ustam.

Gereksiz paralar ıstıyorlar hocam .. mondeo suruyoruz dıye turkıyede kazıklanıyoruz kaput kılıdı 350  lıra olurmu ya 2 metal 1 tane plastık parca  aracta cogu yer arızalıydı zarurı yerlerı yaptırıyorum sadece 

9 dolara nerden temın ettınız lınk verırmısınız hangı urun? ve soket gırısı tam olarak aracın neresınde acaba ben takmak ıstesem alttan takabılırmıyım yoksa kaputtan mı takılıyor kaputu acıp bende alsam 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

AMBIENT OUTDOOR AIR TEMPERATURE SENSOR FOR FORD SIERRA FIESTA MONDEO Transit FOCUS Mk 2 3 S-Max FIESTA Galaxy C-MAX 6PT004741-06
http://s.aliexpress.com/QzqaUjmI
(from AliExpress Android)
Dış sıcaklık sensörü (dış ortam sensörü)

Yerini bulamadık her yeri söktük bulamadık valla, radyatör ile cooler arası bi plastik vardı hava alacak oraya çok iyi sıkışıyor metal eki, sıkıştırdık. Parça konusunda paragöz olmayacak adam gibi adam usta lâzım.
Bazı parçalar muadil ve araştırıp denemek lâzım.
Soket girişi altta sağ sis farı arkası, cam suyu deposu altında, üstten görmek imkânsız...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bir saat önce, Ömer Türkşanlı yazdı:

AMBIENT OUTDOOR AIR TEMPERATURE SENSOR FOR FORD SIERRA FIESTA MONDEO Transit FOCUS Mk 2 3 S-Max FIESTA Galaxy C-MAX 6PT004741-06
http://s.aliexpress.com/QzqaUjmI
(from AliExpress Android)
Dış sıcaklık sensörü (dış ortam sensörü)

Yerini bulamadık her yeri söktük bulamadık valla, radyatör ile cooler arası bi plastik vardı hava alacak oraya çok iyi sıkışıyor metal eki, sıkıştırdık. Parça konusunda paragöz olmayacak adam gibi adam usta lâzım.
Bazı parçalar muadil ve araştırıp denemek lâzım.
Soket girişi altta sağ sis farı arkası, cam suyu deposu altında, üstten görmek imkânsız...

Parça yeri için size yukarıda yazmıştım, sağ sis farı arkası diye Ertan abi belirtmiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Parça yeri için size yukarıda yazmıştım, sağ sis farı arkası diye Ertan abi belirtmiş.

Arkada yok Sanicim,bulamadık,bende orası diye biliyorum ama her yeri söktük buna uygun yer bulamadık. Fotoğrafta yok nette hiç. Her model Ford var ama Mk3 yok, hatta mk3 St bile var
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Ertan abi ile görüştünüz mü?

Yok hocam, görüşmek fırsatı olmadı. Sıkıntı yok çok şükür şu an...
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
On 03.03.2017 at 13:29, Ömer Türkşanlı yazdı:

Arkada yok Sanicim,bulamadık,bende orası diye biliyorum ama her yeri söktük buna uygun yer bulamadık. Fotoğrafta yok nette hiç. Her model Ford var ama Mk3 yok, hatta mk3 St bile var

Ben bugun arabayi yuksekce bir kaldirima cekip altina yattim. Davlumbazi soktum, arabanin alt korumasini da biraz gevsettim, bir ara sis farini da sokeyim dedim ama vidasini cikarmama ragmen sis farini cikaramadim.

Neyse sonra sensoru alta yatinca gordum zaten ama benimki de bence yerinde durmuyor. Cunku ben baktigimda far yikama fiskiyesine giden hortuma tutturulmustu. neyse ben bu sensoru ne yaptimsa bir turlu soketinden ayirmayi basaramadim. 2 saat ugrastiktan sonra hava karanlik olunca topladim  geri. normalde 10 derece kadar hatali gosteriyordu ama simdi -40 gosteriyor :)))) herhalde ya yerinden cikti ama tam cikmadi ya da kablolari falan koptu.haftaya tekrar dalacagim nasi olsa yerini buldum ama cok sacma ve zor bir yere koymuslar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Ben bugun arabayi yuksekce bir kaldirima cekip altina yattim. Davlumbazi soktum, arabanin alt korumasini da biraz gevsettim, bir ara sis farini da sokeyim dedim ama vidasini cikarmama ragmen sis farini cikaramadim.

Neyse sonra sensoru alta yatinca gordum zaten ama benimki de bence yerinde durmuyor. Cunku ben baktigimda far yikama fiskiyesine giden hortuma tutturulmustu. neyse ben bu sensoru ne yaptimsa bir turlu soketinden ayirmayi basaramadim. 2 saat ugrastiktan sonra hava karanlik olunca topladim  geri. normalde 10 derece kadar hatali gosteriyordu ama simdi -40 gosteriyor :)))) herhalde ya yerinden cikti ama tam cikmadi ya da kablolari falan koptu.haftaya tekrar dalacagim nasi olsa yerini buldum ama cok sacma ve zor bir yere koymuslar.

Evet çıkmış muhtemel -40C bende de oluyordu sökmek için bi tarafında tırnağı var, tornavida (düz) ile bastırınca atar, normalde kendi tırnağımla kaldırdım.
Ben nereye taktım diye soruyorsanız, ön panjur klipslerini sökün, panjuru çıkarın .
Sensörün kablosu epey uzun malum intercooler ile radyatör arasında sağ far tarafı plastik bi parça var, Sensörün metal ucunu komple içine soktum, çıkması çok zor.
Harun bey keşke arasaydınız telefonum var sizde yardımcı olurdum.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bu arada bu gün baktım 4 derece düşük gösteren şimdi de hava ısındı diye 4 derece fazla gösterdi :) - + 4 mü diyelim 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ömer, sensör kaç kablo ile çalışıyor?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Ömer, sensör kaç kablo ile çalışıyor?

2 kablo var abi.

6a3d2bb7f86b85241d6f4d7d0298bc08.jpg

Bu arada bu gün baktım 4 derece düşük gösteren şimdi de hava ısındı diye 4 derece fazla gösterdi [emoji4] - + 4 mü diyelim 

Şu an tam ve birebir ölçüyor sıkıntı kalmadı, yeri çok büyük etken
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sensöre ulaşım kolay ise bir adet ölçü aleti ile sensörünün ptc veya ntc olduğunu öğrenmek lazım. Devamında bir adet potansiyometre ile kalibrasyon varmı yokmu anlarız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Sensöre ulaşım kolay ise bir adet ölçü aleti ile sensörünün ptc veya ntc olduğunu öğrenmek lazım. Devamında bir adet potansiyometre ile kalibrasyon varmı yokmu anlarız

Kolay abi, hele ki benim taşıdığım yer çok kolay panjur sök karşında...
Neden ölçelim? (Ne yapmak istiyorsun abi?)
Ölçmekten anlamam, alet edavat yok, olsa da beceremem....
Benim sıkıntım kalmadı şükür...
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
10 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bu arada bu gün baktım 4 derece düşük gösteren şimdi de hava ısındı diye 4 derece fazla gösterdi :) - + 4 mü diyelim 

Demekki yeri yanlış :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sensör kablo uçlarına potansiyometre bağlayarak değeri değiştirilecek, o esnada iç ısı göstergesi hemen değer değiştirecek mi onu görelim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

O kadar mondeocu bi sensörün yerini bulamadınız.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sensör hatası sistem hatası veya kalibrasyon vs ne var ne yok onu tespit edelim

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
O kadar mondeocu bi sensörün yerini bulamadınız.. [emoji4]

Bi foto atacak delikanlı bulamadık ki[emoji20]
Sensör hatası sistem hatası veya kalibrasyon vs ne var ne yok onu tespit edelim

Abi ara ara sinyal gönderip ölçüm yapıyor vs diye bilgi olması lazım yukarıda ama ben anlamaz, o işler bana ters, ölçecek biri varsa araba burada buyursun gelsin.
Meselâ bu sabah 1C idi Ankara hemen ön cam rezistansı açtı.

Ayrıca son sökme takma sonrası F69 ve F75 sigortalarını söküp taktım, kontak I konumdayken....

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tanıtma kalibrasyon işini bilemem, ben hardware işine bakarım araçlarda :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı
Tanıtma kalibrasyon işini bilemem, ben hardware işine bakarım araçlarda [emoji3]

Ben söker takarım o kadar[emoji23]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...