İçeriğe Yönlendir

Proceed GT Yeni Arabam ( Spor araç taklidi yapan araç :)

Cem Dilmen

Recommended Posts

Cem Dilmen

aLGqE5.jpg

YDNPbl.jpg

8Mdn1Q.jpg

m3klL1.jpg

EgRlJ8.jpg

j8WJnn.jpg

2r97Zj.jpg

BrAX2v.jpg

ZZENdZ.jpg

ojkQ7k.jpg

X0XW97.jpg

brG8k8.jpg

Arkadaşlar merhabalar...

Sonunda fırsat bulup konu açabildim. :)

Malumunuz 1 ay kadar oluyor spro araç taklidi yapan bir araba arayışı sonucunda sizin de fikirlerinize başvurarak Proceed GT aldım. Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum. Genel olarak izlenimlerimi siz değerli kardeşlerim ve abilerimle paylaşmak istedim. 

Araç 2014 model aldığımda 5000 km civarında idi şu an 6800 sanırım. Hakikaten sıfır kokusu içinde dedikleri türden. O yüzden halen araç parfumu kullanmıyorum :) Aracın çoğu yerindeki jelatinleri üzerinde duruyor halen. 

Öncelikle belirteyim araç hakikaten beklentimin bir tık üstünde. 

- Tasarım: Bence 10 numara 5 yıldız. Zaten Kia nın bu yüzünün sportif bir duruşu var ama arka kısımlarını beğenmiyordum Ceed ' lerin ama bu araç 2 kapı olunca arkasına da özel bir stop tasarımı yapılmış ki ben çok beğendim. Önden ve arkadan gayet sprocu bir yapısı var desem sanırım bana hak verirsiniz. Dikkat çekici bir araç hele ki ilk yıkanınca siyah olması nedeniyle ilgi çekiyor. Aldığımda dış görüntü açısından aklıma takılan ve yakıştıramadığım en önemli detay farlar idi zira normal halojen farları mevcuttu ve oldukça sıradan bir görünüm veriyordu araca. Bunu da sevgili Servet Abimin tavsiyeleri ve yol göstermeler ile bir kaç alternatif deneyerek kısa merceklilere Cree LED, uzunlara Cob LED ve statik dönüş farlarına da diamond vision halojenler ile çözdük sanırım. Bence gayet güzel oldu. Görsel oalrak çok fark etti, aydınlatma olarak derseniz bana yeterli geldi. Özellikle ilk taktığımız diomond visionlardan sonra. Yalnız yağışlı havalarda denemedim bakalım ne olacak. İnşallah çok sıkıntı olmaz.

Arka LED stop yapısı ve öndeki kübik 4 lü gündüz farları aracı diğer Ceed lerden ayıran en önemli farklar. Bir de tabiki arkada 2 kapı eksik :) Bence bu detaylar sporcu kimliği için gayet yerinde bir değişilik olmuş. Tabi ön ızgara altındaki kırmızı şerit de ayrı bir hava katıyor. 

Araç içine gelirsek Recaro kırmızı dikişler ilk etapta insanı ciddi olarak kışkırtıyor, Direksiyon altı kesik olsa daha iyi durabilirdi ama alttaki GT logosu bir farklılık olduğunu zaten ifade ediyor. Koltuklar oldukça rahat ve insanı yormuyor. Ön gösterge paneli Hayalet tabir edilenden ve değişebiliyor. GT tuşuna basında sportif bir ekran geliyor ve kadranın sağ ve soluna Tork ve Turbo basınç göstergelerini koyuyor araç. Diijtal hız göstergesi falan çıkıyor vs. Benim çok hoşuma gitti. 

- Donanım: Ben donanıma bayıldım. Eğer ileri güvenlik donanımlarını ( Şerit takip, kör nokta vs ) saymazsak eksik yok diyebilirim. Isıtmalı kokltuklardan, ısıtmalı direksiyon simidine kadar her şey var. Panaromik cam tavan var ama yarıya kadar açılıyor. Ama tentesinin bile elektrikli olması hoşuma gitti açıkçası. Onun dışında anahtarsız giriş ve çalışıtrma, aracın ynaına yaklaşınca aracın sizi karşılaması vs bir sürü özellik mevcut. Araç manuel ki bence spor araç manuel olur :) Eksiklik olarak halojen farları sayabilirz ama onu da dediğim yöntemle şimdilik çözdük gibi. 

- Yalıtım: Aracın en beğenmediğim yönü bence bu. Zira aracı ilk aldığımda yol sesinin biraz fazla olduğunu hissettim ( Mondeo selective den sonra bana mı öyle geldi dedim ama yok ) Araç 2 yıl garajda yatmış. ÜZerinde michelin lastikler vardı yazlık olarak ona bağladım ilk etapta. Gelince lastikleri değiştirdim ses biraz kesildi ama tam olarak değil. Bence sıfırı 130 000 civarında olan bir araç için eksiklik. Mesela kaput altında yalıtım malzemesi yok. Çamurluk içleri de aynı şekilde. Oralara en azından bir keçe ciddi maliyet getirmediği gibi sesi de keserdi diye düşünüyorum. Motor sesi neredeyse hiç yok ama yol sesi rahatsız edici düzeyde olmasa da bana göre fazla. 

- Perrformans: Ben çok beğendim. Stok hali 204 BG, 1.6 benzinli bir motor. 0- 100 fabrika verisi 7.4. 7500 e kadar devir kesiciye girmiyor. Biraz seri vites değişimi ve red line kullanım ile 7 sn civarında 100 km e ulaşıyor. Ben oldukça beğendim. 2.0 ecoboost tan sonra bile benim hoşuma gitti. Daha fazlası da bu yaşta fazla olur diye düşünüyorum :) Arkadan selektör yapılınca 6. vites 2000 devirdeyken bile gazı kökleyip uzayıp gitmek acayip zevkli. Son sürat denemedim ama 245 görenler var diyorlar. Ben 200 den sonrasını zorlamadım. Oraya kadar da soluksuz çıkıyor diyebilirim.

- Yakıt: 2.0 ecobossta benzer bence. Çok basmazsanız şehirler arasıdna 6.5  -7 lt civarında geziyor. Basınca da 12-13 lerde ama ciddi zorlamak gerekiyor. Ş. içinde 10 lt altını görmek zor ama çok aşırı da yakmıyor bence. En iyi tarafı depo 55 lt ortalama 47-48 lt alıyor. 200- 250 TL civarına doluyor. Bu da psikolojik olarak iyi birşey mondeodan sonra :) Depoyu 350 TL ye doldurunca insan bir garip hissediyor kendini :) 

Süspansiyon -Yol tutuş : Ben çok beğendim. 18 jantlar mevcut. süspansiyonlar çok kıvamında. Açıkçası ben daha sert olur diye beklemiştim. Aracı yoldan çıkarmak ya da kaydırmak için biraz fazla zorlamak gerekiyor. Hele ki ESP açıkken. Yüksek hızda birkaç virajda arkadan hafif kayma olacakken ESP hemen devreye giriyor ve toparlıyor. Aracın biraz kısa olması o noktada bence ciddi bir avantaj ( Mondeo dan sonra ) 

Genişlik : Bence rakiplerine göre bir diğer artısı da bu. Rahatlıkla 4-5 kişi uzun yolculuk yapmak mümkün. Arka zaten standar Ceed bildiğim kadarı ile. İnip binerken sıkıntı olmadığı sürece bindikten sonra gayet yeterli bir yaşam alanı mevcut. Özellikle RCZ vb lerindeki mezar gibi arka koltukları gördükten sonra. 

Aklıma gelenler ilk etapta bunlar. Sizinle paylaşmak istedim. Aracın şu an piyasası 70 000 civarında ben de ona yakın aldım diyeyim fiyatı merak edenler için. Bence parasına göre gayet iyi bir araç. Bu paraya alınası alternatifler içinde. 

Çok daha iyileri sizlerin olsun diyerek bitireyim ...

• Beğen 33
Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Hayırlı olsun hocam, ok gibi duruyor maşallah. Plakası da güzelmiş ;)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çok ama çok beğendiğim bir araç. Megane Coupe ile tip olarak benzemelerine rağmen teknolojik olarak daha düzgün bir yapısı var. Dizelleri yok muydu acaba?

Hayırlı olsun :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Hayırlı olsun. İlk defa gördüm ve çok beğendim. Kokpit tasarımı efsane olmuş en çok beğendiğim tarafı bu oldu. Bunun dışında spor araba taklidi yapmıyor zaten spor araba :-) güle güle kullanın. Kıskanmamak elde değil. Maşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Demirci

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.Son birkaç gündür ceed hb 5 kapılı iyice kafayı taktığım bir araç. Dizel ve tam otomatik viteste belkide ender birkaç seçenekten biri.Tasarım kokpit ve teknik özellikleri gayet iyi görünen bir araç. Olumlu yorumlar okuyorum bu araç hakkında.Tekrar hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Yakıyor abi maşallah. KM bilgisinin olduğu fotoğrafa 3-4 kere baktım 6 bin mi 60 bin mi diye bildiğin sıfırmış araç. :nazar:

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz

Koltuklardaki yanal destekler çok iyi görünüyor. Mondeo'da deri koltuk yardımıyla ve destek zayıflığı ile virajlarda gezdiriyordu. Bu iyi sarıyor gibi görülüyor.

O 204 küçük bir girişimle 260'ı görür diye düşünüyorum. Egzoz sesi motor sesi nasıl Abi ?

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Bence bu tam bi spor arac bu taklitse bizimkiler nedir ki.
Guzel gunler de kullanman dilegiyle

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Kaputunda... Logosu olsa 150 bin tl olurdu, diye klasik cümleyi kurayım ama gerçekten öyle.
Neyse ki çok apaçi kardeşlerin eline düşmedi bu araba da hala elit bi havası var. Gerçekten çok başarılı buluyorum tasarım ve performans olarak.

Kazasız belasız olsun inşallah abi

Yorum bağlantısı
Erkan Gültekin1

Harika görüntüde bir araç iniş takımlarına zeval vermesin sayın abim. Birde doktordan sanırım :) Güle güle kullanın...

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Bayıldım . ALLAH kaza bela vermesin inşallah .Hep güzel günlerde keyif içinde kullanın . mis mis çok doğru bir seçim olmuş.:nazar:

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
16 dakika önce, Haşmet Güngör yazdı:

İyi günlerde kullanın.

Teşekkürler Haşmet Abi.

17 dakika önce, Okan Tansel yazdı:

Bayıldım . ALLAH kaza bela vermesin inşallah .Hep güzel günlerde keyif içinde kullanın . mis mis çok doğru bir seçim olmuş.:nazar:

Teşekkürler Okan Bey. 

33 dakika önce, Erkan Gültekin1 yazdı:

Harika görüntüde bir araç iniş takımlarına zeval vermesin sayın abim. Birde doktordan sanırım :) Güle güle kullanın...

Teşekkürler Erkan Bey. Benden önceki sahibi dr değilmiş ama ben alınca dr plakayı çaktım hemen. 

42 dakika önce, Ozan Altundal yazdı:

Kaputunda... Logosu olsa 150 bin tl olurdu, diye klasik cümleyi kurayım ama gerçekten öyle.
Neyse ki çok apaçi kardeşlerin eline düşmedi bu araba da hala elit bi havası var. Gerçekten çok başarılı buluyorum tasarım ve performans olarak.

Kazasız belasız olsun inşallah abi

Logo konusuna kesinlikle katılıyorum. Ozan Bey dediğiniz gibi bu araç apaçi olmadı zaten tercih sebeplerimden biri de o oldu. RCZ nin yeni kasaları 270 Bg kullandım ve deli gibi gidiyor, çok hoşuma gitti ama kullanıcı profilini gördükçe soğudum, en azıdan yakın çevremdekileri :) Sirocco da ha keza aynı sayılır. 

46 dakika önce, Fatih Keskin yazdı:

Bence bu tam bi spor arac bu taklitse bizimkiler nedir ki.
Guzel gunler de kullanman dilegiyle

Teşekkür ederim Fatih Bey. 

58 dakika önce, Saim Ulaş Yılmaz yazdı:

Koltuklardaki yanal destekler çok iyi görünüyor. Mondeo'da deri koltuk yardımıyla ve destek zayıflığı ile virajlarda gezdiriyordu. Bu iyi sarıyor gibi görülüyor.

O 204 küçük bir girişimle 260'ı görür diye düşünüyorum. Egzoz sesi motor sesi nasıl Abi ?

Evet koltuklar hem tasarım hem de kullanım olarak benim de hoşuma gitti. Bence adının hakkını veriyor. 

Aynen dediğin gibi Ulaş cım yazılım ile 260 ı rahat görüyor ama bence çok da gerek yok. Stok haliyle minik bir homurdanmanın dışında egzost sesi yok gibi ama yaptıranlar var:) 

Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Çok iyi seçim olmuş

TEşekkürler Çağlar Bey. 

Bir saat önce, Recep Demirci yazdı:

Öncelikle hayırlı olsun kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim.Son birkaç gündür ceed hb 5 kapılı iyice kafayı taktığım bir araç. Dizel ve tam otomatik viteste belkide ender birkaç seçenekten biri.Tasarım kokpit ve teknik özellikleri gayet iyi görünen bir araç. Olumlu yorumlar okuyorum bu araç hakkında.Tekrar hayırlı olsun.

Ben uzun yol için yaza doğru Ceed SW düşünüyorum dizel otomatik. Bence dediğiniz gibi o sınıfta en güçlü alternatiflerden biri. Hem tasarım, hem donanım, hem de fiyat olarak. SW nin de bagaj hazmi 530 LT civarında. Bizim gibi çocuklu aileler için birebir. 

Bir saat önce, Murat Gedik yazdı:

Hayırlı olsun. İlk defa gördüm ve çok beğendim. Kokpit tasarımı efsane olmuş en çok beğendiğim tarafı bu oldu. Bunun dışında spor araba taklidi yapmıyor zaten spor araba :-) güle güle kullanın. Kıskanmamak elde değil. Maşallah.

Kokpit hakikaten can alıcı. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

Bir saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Çok ama çok beğendiğim bir araç. Megane Coupe ile tip olarak benzemelerine rağmen teknolojik olarak daha düzgün bir yapısı var. Dizelleri yok muydu acaba?

Hayırlı olsun :nazar:

Evet Sani bey. Zaten bir ara radarıma giren araçlardan biri de Laguna coupe idi hatta Ankaradan biri ile pazarlık bile etmiştik ama bunun km düşük olması çok daha donanımlı ve teknolojik olması beni cezbetti açıkçası. Megane benzerliğine katılıyorum. 

Bir saat önce, Hayrettin Bahadir yazdı:

Hayırlı olsun hocam, ok gibi duruyor maşallah. Plakası da güzelmiş ;)

Teşekkürler Hayrettin Bey. Biraz yapışkan olsun dedim plakayı :) 

Bir saat önce, Aydın Akdeniz yazdı:

Kokpit çok güzelmiş . güle güle kullan abi :nazar::nazar::nazar:

Teşekkürler...

Bir saat önce, Doğuş Bağ yazdı:

hayırlı olsun çok güzel 

Teşekkürler Doğuş Bey. Bir VAG değil ama :) İnanın siz aldıktan sonra leon cupra lara falan da baktım ama elle tutulur olanları fiyat olarak uçuyor... 

19 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

:nazar::nazar:

Teşekkürler Tahir kardeşim. Ispartaya gelemedik ki bir buluşalım. Ama ilk fırsatta görüşmek istiyorum. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı olsun abi güle güle kullan. Kullanıcısı tarafından bilinçli seçilmiş bir model :good1:

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Hayırlı olsun.

Bende görsel olarak çok beğeniyorum bu aracı.Ancak söylediğiniz gibi yol sesi gerçekten fazla bu araçlarda.Bir akrabam sıfır km olarak almıştı.İlk bindiğimde çamurluklarda davlumbaz yok zannettim.O derece lastik sesi içerdeydi.Bence bukadar güzel bir araca yakışmayacak bir yalıtıma sahip.

Geri kalan tüm detaylarda bence gayet şık ve yeterli bir araç.Kazasız belasız sürüşler diyelim.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Hayırlı olsuz kazasız belasız kullanın hocam :) Aracın arkasında neden hiç bir yerde Proceed GT vs yazmıyor acaba sadece önde GT yazısı var :) 

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
7 dakika önce, Cem Dilmen yazdı:

Teşekkürler Haşmet Abi.

Teşekkürler Okan Bey. 

Teşekkürler Erkan Bey. Benden önceki sahibi dr değilmiş ama ben alınca dr plakayı çaktım hemen. 

Logo konusuna kesinlikle katılıyorum. Ozan Bey dediğiniz gibi bu araç apaçi olmadı zaten tercih sebeplerimden biri de o oldu. RCZ nin yeni kasaları 270 Bg kullandım ve deli gibi gidiyor, çok hoşuma gitti ama kullanıcı profilini gördükçe soğudum, en azıdan yakın çevremdekileri :) Sirocco da ha keza aynı sayılır. 

Teşekkür ederim Fatih Bey. 

Evet koltuklar hem tasarım hem de kullanım olarak benim de hoşuma gitti. Bence adının hakkını veriyor. 

Aynen dediğin gibi Ulaş cım yazılım ile 260 ı rahat görüyor ama bence çok da gerek yok. Stok haliyle minik bir homurdanmanın dışında egzost sesi yok gibi ama yaptıranlar var:) 

TEşekkürler Çağlar Bey. 

Ben uzun yol için yaza doğru Ceed SW düşünüyorum dizel otomatik. Bence dediğiniz gibi o sınıfta en güçlü alternatiflerden biri. Hem tasarım, hem donanım, hem de fiyat olarak. SW nin de bagaj hazmi 530 LT civarında. Bizim gibi çocuklu aileler için birebir. 

Kokpit hakikaten can alıcı. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

Evet Sani bey. Zaten bir ara radarıma giren araçlardan biri de Laguna coupe idi hatta Ankaradan biri ile pazarlık bile etmiştik ama bunun km düşük olması çok daha donanımlı ve teknolojik olması beni cezbetti açıkçası. Megane benzerliğine katılıyorum. 

Teşekkürler Hayrettin Bey. Biraz yapışkan olsun dedim plakayı :) 

Teşekkürler...

Teşekkürler Doğuş Bey. Bir VAG değil ama :) İnanın siz aldıktan sonra leon cupra lara falan da baktım ama elle tutulur olanları fiyat olarak uçuyor... 

Teşekkürler Tahir kardeşim. Ispartaya gelemedik ki bir buluşalım. Ama ilk fırsatta görüşmek istiyorum. 

Yarım saat önceden bile haber versen toplanırız biz abi ;) Sen yeter ki gel. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Çok beğendim. Güle güle kullanın. Beni. Araç da i 30 far yapımız hemen hemen aynı olması lazım. Benim araçta da tek hoşuma gitmeyen yön farları. Farlar hakkında ilerleyen zamanlarda tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Bir de aldığınız ürünlerin linki varsa rica edebilir miyim?

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Sayın hocam kazasız belasız güle güle kullan, çok iyi bir seçim yaptın vallahi, far işini Ilker Kemal yaptı bir arkadaşa daha önce ve çok iyi oldu, bixenon olarak. Avrupa versiyonlarında xenon bulunmakta ama malum ülkemizde bu işler hep değişik.
Bizzat kullanıp test ettiğim bir araç. Piyasa aracı olmaması ve çok bilinmemesi fiyatların aşağıda olmasında büyük etken.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ömer Çayırtepe

Hayırlı olsun, sislerine hastayım bu aracın :nazar:

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
Bir saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Hayırlı olsun abi güle güle kullan. Kullanıcısı tarafından bilinçli seçilmiş bir model :good1:

Teşekkür Ediyorum Köksal Kardeşim. Bilinçli seçim işine katılıyorum :) Teşekkür ederim. 

Bir saat önce, Ahmet Türedi yazdı:

Hayırlı olsun.

Bende görsel olarak çok beğeniyorum bu aracı.Ancak söylediğiniz gibi yol sesi gerçekten fazla bu araçlarda.Bir akrabam sıfır km olarak almıştı.İlk bindiğimde çamurluklarda davlumbaz yok zannettim.O derece lastik sesi içerdeydi.Bence bukadar güzel bir araca yakışmayacak bir yalıtıma sahip.

Geri kalan tüm detaylarda bence gayet şık ve yeterli bir araç.Kazasız belasız sürüşler diyelim.

Ahmet Bey. Aslında bunu duymak beni memnun etti zira acaba benim araç mı öyle diye hayıflanmaya başlamıştım. Aynı aracı kullanan arkadaşlara sorduğumda onlar yelıtımdan memnun olduklarını söylediler :) Ama takdir edersiniz ki yalıtım ve ses olayı oldukça göreceli ve beklenti ile alakalı. Ben de fazla ses aldığını düşünüyorum. Eminim sizin mondeo dan inip benim arabaya binseniz ciddi rahatsızlık hissedersiniz. Gerçi insan zamanla alışmıyor değil ama:) Önceki araçlarımın bazılarına yapmıştım akustik yalıtım olayı ve çamurluk içlerine yalıtım . Sanırım buna da gerekecek. İyi oldu bu bir uğraş daha çıktı bana bu yaz için :) 

Bir saat önce, Hüseyin Arık yazdı:

Hayırlı olsuz kazasız belasız kullanın hocam :) Aracın arkasında neden hiç bir yerde Proceed GT vs yazmıyor acaba sadece önde GT yazısı var :) 

Teşekkür ederim Hüseyin Bey. Orjinalinde arkada yazı yok ama sonradan logo yapıştıranlar var. Ben de siyah üzerine kırmızı bir GT logosunun iyi duracağı kanaatindeyim. 

Bir saat önce, Serdar Göktaş yazdı:

Çok beğendim. Güle güle kullanın. Beni. Araç da i 30 far yapımız hemen hemen aynı olması lazım. Benim araçta da tek hoşuma gitmeyen yön farları. Farlar hakkında ilerleyen zamanlarda tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim. Bir de aldığınız ürünlerin linki varsa rica edebilir miyim?

Bildiğim kadarı ile İ30 ile benzer. Kullandıkça muhakkak paylaşırım pratik deneyimlerimi. Şimdilik gayet yeterli geliyor bana ama uzun süre kullanım yağış kar vs de nasıl olur bakacaz. 

57 dakika önce, Ömer Türkşanlı yazdı:

Sayın hocam kazasız belasız güle güle kullan, çok iyi bir seçim yaptın vallahi, far işini Ilker Kemal yaptı bir arkadaşa daha önce ve çok iyi oldu, bixenon olarak. Avrupa versiyonlarında xenon bulunmakta ama malum ülkemizde bu işler hep değişik.
Bizzat kullanıp test ettiğim bir araç. Piyasa aracı olmaması ve çok bilinmemesi fiyatların aşağıda olmasında büyük etken.

İlker Kemal Beyle bir konuşmak isterim Ömer KArdeşim. İyi dileklerin için ayrıca çok teşekkür ediyorum. Bazı ülkelerde yok satıyor aslında ama ülkemiz için yeterince tanıtımı yapılmış bir araç değil. Mesela Rusya ' da yok satıyor diye biliyorum. Hatta şimdi 4 kapılı GT de var dünyada ancak Çelik Motor maalesef ithal etmiyormuş. Bence getirseler çok iyi satış rakamlarına ulaşabilir. 

30 dakika önce, Ömer Çayırtepe yazdı:

Hayırlı olsun, sislerine hastayım bu aracın :nazar:

Aynen. İlk bakışta en çok ilgi çeken bölümü bence de sisleri. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...