İçeriğe Yönlendir

Focus 2.5 - Direksiyon Sertliği Problemi

Bayram Bozkurt

Recommended Posts

Bayram Bozkurt

Selamünaleyküm arkadaşlar.2009 focus sedan aracım var ve motor soğukken aracı çalıştırıp manevra yaparak yola çıktığımda bazen direksiyon toparlama sıkıntısı çekiyorum hatta 3 defa ben, 2 defada eşim önümde park halinde olan araca sürtecek hatta dokunduracak olduk. Bunun sebebi nedir.Sizlerde de böyle ni? Hidrolik yağına baktırdım tam dendi. Konfor modunda ve diğer modlarda aynı sorun var. Zaten bu direksiyon modu aralarında çok fazla bariz farkta yok. Mesela puntodaki city modu gibi değil. Daha önce megane2 vardı onun hertürlü yumuşaktı zaten. Yola çıkınca normale dönüyor ama bazen özellikle kalkış anında gaza yüklenmeye korkar oldum..[emoji58][emoji58]???
Venus_V3_5570 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu

Focus 2.5 ların direksiyonları diğer rakiplerine göre biraz daha sert ama tehlike yaratacak kadar da değil. Benim aracimda aynısından esimde kullaniyor hicbir problem yok. Benzinli olanlar bayaği sert ama dizel konfor modda fena değil. Tabi bu benim görüşüm.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

direksiyon pompasının sesinde değişiklik var mı? 

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş

Aleykumselam benimde 2.5 kasa 2011 dizel araç var.direksiyon sertliğinden memnunum konfor modda kullanıyorum ama sert değil. Şirket aracı fiorino kullanıyorum fiat daha sert diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Pompanın sesini araç çalışırken duymuyorum. Duymalımıyım yada sağlıklı çalıştığına nasıl kanaat getirebilirim hocam.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Lastik basınçlarıda kontrol edilmeli.Sanırım seyir esnasında problem yok dururken var 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

genelde fordlarin normali biraz sert. konfor veya spor modu arasinda cok bariz bir fark olmuyor (fiatin city mod gibi degil gercekten)

ama kendini toplamada problem olmamasi gerekir

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

İlk kalkışı yaparken önce sağ sonra sol yada tam tersi yapınca bu problemi yaşıyorum. Yani dar sokakta park yerinden çıkarken ki durum anlatmak istediğim.

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

City mod pamuk gibi yapıyor direksiyonu. Focusun direksiyonu yumuşak değil. Bence yeteri serlikte. Yerinizde olsam başka bir focusla karşılaştırırım.Başka bir sorun olabilir.

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Bugün içindeki yağa baktım kapağın 2 parmak altında idi. Farın alt kısmında olduğu için max seviyesinide görememedim bir türlü. Hanımın biten cilt temizleme kutusundaki basmalı pistonlu pompa ile hidroliğin içindeki yağı pet şişeyi dayayıp komple boşalttım. Zift gibiydi yağ. Kömürlükte daha önce tuttuğum atf yi boşalttım ve yarım doldu. Sonra geçtim direksiyona ve ileri derecede yumuşadı bide gittim havaları 30 dan 32 ye çıkarttım şimdi çok daha iyi oldu. Teşekkürler arkadaşlar cevaplar için.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

atf olmaz, yağı özeldir zaman geçmeden içini komple boşalttrıp doğru yağı koyun

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Valla bu dediğinizden yağcıda yok hocam atf 220 ve 320 kullanıyoruz dedi yağcı. Yok mu bu yağ ile yağcıda falan değişim yaptıran arkadaşlar...!!!!!!

Bu arada sabah yine oldu aynı durum. Sanki sola yada sağa çevirince direksiyonu toplamak istediğimde birisi asılıyor gibi geri gelirken bi anda brodway direksiyonu misali oluyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ford yedek parçacılarda olur zira kutu Ford olarak satılmakta

Öncelikle rot ayarınıza da baktırın.

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Bir ayrıntıda şu şekilde yakaladım arkadaşlar. Mesela rolantide araç çalışırken direksiyonu çevirmeye başlayınca önce çok sert ve pompa sesi yok. Akabinde 2-3sn sonra pompa sesini duyuyorum ve direksiyon hafifliyor. Acaba sensörler ile ilgili bir durum olabilir mi??

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Bu konuda başka fikir ve önerileriniz varmı arkadaşlar.. Direksiyon ilk anda sert ama 2-3sn sonra düzeliyor. Pompa basıncımı düşük yada yanlış yağ konulmuş olabilir mi. Normalde de biraz sert gibi çünkü. Geçen gün 2009 model bi cmax kullandım mesela, benim direksiyondan 1 tık daha hafifti. Haznedeki yağ simsiyah bir yağ mesela. Bunun rengi sizlerde nasıl. Kırmızı yada yeşil olması gerekmiyor mu? Eski sahibi yanlış yağ koydur muş olsa bu durum oluşabilir mi?

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

direksiyonun modunu nereden değiştiriyoruz? ben böyle birşey olduğunu bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tdci motorda elektrikli pompa vardır. Menüden spor normal seçimi yapılır

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Yol bilgisayarıda>menü>direksiyon >normal/spor/konfor şeklinde 3 seçim var. Ancak bende aralarında çok bir fark olmuyor. Mod değiştirince pompa sesi hafif değişiyor. Ayrıca spor yaptığınızda aracın gaz tepkisi ve fren hassasiyeti de değişiyor.Buna dikkat edin farkedersiniz.

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
5 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Tdci motorda elektrikli pompa vardır. Menüden spor normal seçimi yapılır

Benzinli araçlarda böyle bir seçenek yoktur değil mi?

Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt

Slmlar bu durumun aynısı benim araçta var. 2009 ve 2010 model focuslarda bu şekildemi arkadaşlar. Benim hidrolik yağı çamur gibi bir renkte. Yarın fordun hidrolik yağını alıp değiştiricem bakalım nasıl olacak.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/225916-Direksiyon-Pompası

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/225916-Direksiyon-Pompası

Yorum bağlantısı
Macit Aliyev
Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Yok onlarda kayıştan çalışan klasik pompa mevcut

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...