Çağlar Bayur 14 Nisan 2017 Paylaş 14 Nisan 2017 Klasik pompa ile elektrikli yağı farklıdır. Yanlış yağ pompalara kalıcı zarar verebilir Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 14 Nisan 2017 Paylaş 14 Nisan 2017 (düzenlendi) 16 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: Klasik pompa ile elektrikli yağı farklıdır. Yanlış yağ pompalara kalıcı zarar verebilir Abi s max deki klasik mi elektrikli mi acaba? Kitapçıkta yağ kodu olarak WSS-M2C204-A2 yazıyor. Bu arada 2007 collection focus aracımda menüde direksiyon modları vardı ama hiç bir fark yoktu kullanımda. 14 Nisan 2017 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 14 Nisan 2017 Paylaş 14 Nisan 2017 23 saat önce, Bayram Bozkurt yazdı: Bu konuda başka fikir ve önerileriniz varmı arkadaşlar.. Direksiyon ilk anda sert ama 2-3sn sonra düzeliyor. Pompa basıncımı düşük yada yanlış yağ konulmuş olabilir mi. Normalde de biraz sert gibi çünkü. Geçen gün 2009 model bi cmax kullandım mesela, benim direksiyondan 1 tık daha hafifti. Haznedeki yağ simsiyah bir yağ mesela. Bunun rengi sizlerde nasıl. Kırmızı yada yeşil olması gerekmiyor mu? Eski sahibi yanlış yağ koydur muş olsa bu durum oluşabilir mi? Venus_V3_5570 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi Rölantide bir süre bekleyince elektrik desteği kesiliyor direksiyonun. Zaten sesinden anlaşılır, vızıltı gibi gelen ses bir anda kesilir. Siz direksiyonu oynatınca tekrar devreye girmesi zaman alıyor. Bu yüzden ilk başta sert olur direksiyon.. 1 Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt 14 Nisan 2017 Yazar Paylaş 14 Nisan 2017 Rölantide bir süre bekleyince elektrik desteği kesiliyor direksiyonun. Zaten sesinden anlaşılır, vızıltı gibi gelen ses bir anda kesilir. Siz direksiyonu oynatınca tekrar devreye girmesi zaman alıyor. Bu yüzden ilk başta sert olur direksiyon..İşte bendeki durum aynen bu hocam. Bu sorun değil o zaman değil mi? Ben aracı çalıştırınca 1 dk kadar yağlanma için bekliyorum tabi o esnada pompa elektrik kesiyor. Ani bir hareketle yani biraz seri şekilde yola çıkmaya çalılınca kazık gibi bir direksiyon çıkıyor karşıma tam toparlıyorum o anda yumşuyor. Tabi bunun dışında cmax ile 1 tık serlik var arada oda sanırım yanlış yağdan. Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt 15 Nisan 2017 Yazar Paylaş 15 Nisan 2017 Selamünaleyküm arkadaşlar. Bugün sanayide toptancı ysğcı ya gittim ve focus için direksiyon yağı sordum. Bizde olmaz yedek parçacıdan bulursun dedi ve ford yedek parçacıya gittim. Aracın modelini sordu. 2009 dedim oda yeşil renk yağ dedi atf değil dedi. 1 lt 45tl aldım. Eve gelip aracımı 2 krikom var kaldırdım tekerlekleri ve pompadan tüm eski yağı pet şişeye aldım. Yarım lt geldi. Direksiyonu sağa sola çevirip iyice ne varsa çektim. Yeni yağdan biraz sisteme koyup yine çektim. Sonra tüm yağı doldurdum. 0.7lt yağ ile max seviyede bıraktım. Tabi direksiyonu tam sağ ve sol yapıp seviyeyi ayarlayıp kapattım. İçim rahat şimdi pompa sesi dahada azaldı. Direksiyon yumuşaklığı çok farketmedi demekki bu kadar hafif dedim.[emoji16] Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Nisan 2017 Paylaş 16 Nisan 2017 Ben spor da kullanıyorum, geçen konfora aldım oyuncak gibi geldi geri spor a geçtim, fark etmiyor diyenlerin ya direksiyonunda sorun var yada uzun süre kullanmadan hepsini deniyor farkı hissetmiyor. 2 Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 16 Nisan 2017 Paylaş 16 Nisan 2017 yol şartlarına gör 3 moduda değişken olarak kullanıyorum.Şehir içinde genellikle Konfor Mod.Uzun Yolda kesinlikle Spor mod. Yağmurlu havalarda çoğunlukla Normal mod.ilk kalkışta Konfor modda olsa dahi çok kısa süre Normal mod gibi hissediliyor. hareket halinde çok yumuşuyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 16 Nisan 2017 Paylaş 16 Nisan 2017 Konfor modu yüzünden otoyolda sağa çektim arabayı. Hareket halinde değiştirilmiyor malûm. Spor moda alınca araba kendine geldi, konfor modu otoyol için kesinlikle uygun değil. Cmax ile arasındaki farka gelince, lastik durumu da direksiyon sertliğine doğrudan etki eder. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 16 Nisan 2017 Paylaş 16 Nisan 2017 Aynen, kisliklari sıfır taktiğim için direksiyon yumuşamıştı, 30 bin km yapmış yazlıkları taktırdım sertleşti yine direksiyon. 1 Yorum bağlantısı
Bayram Bozkurt 17 Nisan 2017 Yazar Paylaş 17 Nisan 2017 Cmax 205*55*16 idi. Benim lastik 185*60*15.Aynen dediğiniz gibi sanırım hocam. Lastikler Michelin ancak 4 senelik. Bu sene değiştiririm sanırım aslında jantlarıda verip 16 taksam lastikleride 205 alsam iyi olacak konfor ve direksiyon sanırım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts