Bünyamin Dedeoğlu 6 Nisan 2017 Paylaş 6 Nisan 2017 Merhaba uzun zamandır cozmeye çalıştığım arami bugün tespit ettik, araç otomatik EDC şanzıman serviste incelendi şanzıman keçesi den yağ kaçağı sonucu debriyaj yağlanmış sıyırma yapıyormuş tabi fatura 11 bin lira , sormak istediğim bu debriyaji söktürüp dışarı çıkarıp temizleyici sprey ile temizlenip solvent buharı ile kurutup pudralayip tekrar taksak bir ihtimal dahi olsa kurtaramaz mıyız Teşekkürler Yorum bağlantısı
Önder Özcan 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 11 Bİn lira tutan nedir. Komple şanzuman mı? Debriyaj yağlanmışsa değişir, keçeden kaçırıyorsa keçe değişir. Daha başka sorun mu var yazmadığınız. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 (düzenlendi) http://www.getrag.com/en/products/produkt_detail.html Şanzıman getrag 6DCT250 üretimi yağsız şanzıman. Bende megane almadan önce şanzıman hakkında çok araştırma yapmıştım ve uçuk kaçık tamir fiyatları vardı forumlarda. Çoğu kişi yetkili servisten şaşmıyor ve iyiniyet adı altında yaptırıyordu.Dsg'yi özel tamirciler yapıyorlar bunuda dışarda yaptırmak mümkündürde yerini bulmak lazım.Bu markanın forumu çok boş yazılar ile dolu yada ben bilgiye rastlayamadım.Balatası değişsede şanzımana uyum ayarı yapılması gerekiyor bunuda her servis bile bilmiyormuş.Hatta sorunlu olmayan şanzımanda belirli sürelerde balata eskidikçe bu ayarın makinaya bağlanıp yapılması lazımmış ama çoğu servis uzun sürdüğü için yapmıyormuş. Bu şanzıman şikayetleri nedeni ile megane 4 te yağlı şanzımana 6DCT450/6DCT451 geçilmiş olmasaydı ben aracı almayacaktım. 7 Nisan 2017 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 57 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: http://www.getrag.com/en/products/produkt_detail.html Şanzıman getrag 6DCT250 üretimi yağsız şanzıman. Bende megane almadan önce şanzıman hakkında çok araştırma yapmıştım ve uçuk kaçık tamir fiyatları vardı forumlarda. Çoğu kişi yetkili servisten şaşmıyor ve iyiniyet adı altında yaptırıyordu.Dsg'yi özel tamirciler yapıyorlar bunuda dışarda yaptırmak mümkündürde yerini bulmak lazım.Bu markanın forumu çok boş yazılar ile dolu yada ben bilgiye rastlayamadım.Balatası değişsede şanzımana uyum ayarı yapılması gerekiyor bunuda her servis bile bilmiyormuş.Hatta sorunlu olmayan şanzımanda belirli sürelerde balata eskidikçe bu ayarın makinaya bağlanıp yapılması lazımmış ama çoğu servis uzun sürdüğü için yapmıyormuş. Bu şanzıman şikayetleri nedeni ile megane 4 te yağlı şanzımana 6DCT450/6DCT451 geçilmiş olmasaydı ben aracı almayacaktım. Yeni megane'ı seçmemde en büyük sebep yağlı tip şanzımana geçilmesiydi. Ben yine de garantisi bitmeden satmayı düşünüyorum. Tork konvektörlü bir araca geçerim. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 1 dakika önce, Ramazan Turan yazdı: Yeni megane'ı seçmemde en büyük sebep yağlı tip şanzımana geçilmesiydi. Ben yine de garantisi bitmeden satmayı düşünüyorum. Tork konvektörlü bir araca geçerim. %90'nı bozulan Ford'daki cvt'yi 11 senedir kullanıyorum sorunsuz bir şekilde ama sanırım bende bu sefer uzun vadeli kullanmayı bırakacağım.Kısmet artık, 3 sene garantisinin bitmesine 31 ay var 3 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 28 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: %90'nı bozulan Ford'daki cvt'yi 11 senedir kullanıyorum sorunsuz bir şekilde ama sanırım bende bu sefer uzun vadeli kullanmayı bırakacağım.Kısmet artık, 3 sene garantisinin bitmesine 31 ay var Hocam bakım ve onarım masrafları yüksek. Garantisi süresi 3 yıl, o sürede bile garantiye girmeyip sadece işçilik alınmayan işlemler olmuş. Sizin Ford'da belirttiğiniz gibi kullanım en büyük etken, 1-2. Vites için yazılım bekleniyor, gazdan çekip tekrar gaza basıldığında boşta gibi bir durum oluşuyor, bir çok forumda benzer şikayetler var. Bunun için de yazılım bekleniyor. Gelişmeleri haber ederim, servis ile görüştüm. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 Dsg'nin gözünü seveyim. .bu neymiş böyle 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 (düzenlendi) 50 dakika önce, Ramazan Turan yazdı: Hocam bakım ve onarım masrafları yüksek. Garantisi süresi 3 yıl, o sürede bile garantiye girmeyip sadece işçilik alınmayan işlemler olmuş. Sizin Ford'da belirttiğiniz gibi kullanım en büyük etken, 1-2. Vites için yazılım bekleniyor, gazdan çekip tekrar gaza basıldığında boşta gibi bir durum oluşuyor, bir çok forumda benzer şikayetler var. Bunun için de yazılım bekleniyor. Gelişmeleri haber ederim, servis ile görüştüm. Çift kavrama çok matah bir vites sistemi değil benim kullandığım şu kısa sürede hissedebildiğim kadarıyla.Zaten Amerikalı ve japon firmalara bakarsak çift kavramalı araç üretimi neredeyse hiç yok gibi. Bir tork k.yada cvt kadar dayanıklı değil.Japonlar dünyanın her köşesine araç satıyorlar sağlam olmayan güvenmedikleri sistemleri servis veremez yada sorunlular için her yere yetişemem düşüncesi ile kullanmıyorlarda. En basiti şu anda reno edc kullanıyor ama ortağı nissanda cvt. 1-2problemi için avrupa forumlarındada şikayet var ama güncelleme henüz yok. Bence bunun sorun olmasıda biraz şüpheli bir durum tamda karar veremedim.1.ci vitesi araç kalkış vitesi gibi kullanıyor.Hareket eder etmez hafiften yokuş yukarıda olsa 2 ye anında atıyor yada atmaya çalışıyorken o salisede devrin yada hızın çok yükselmediğini anlıyor ama düşünmeye başlıyor şöfor gaza basarsa aracı toplayabilirmiyim yok basmazsa toplayamam yeniden 1 e alayımmı diye . Bu salak düşünürkende aradan geçiyor 1,5-2 saniye o sırada yarımdan az çeyrek debriyaj gibi olup şanzıma ile motorun bağlantısı kesiliyor.Devir yükseliyor ve sonunda gaz tepkimesine göre karar veriyor ama iş işten geçmiş oluyor.Aynen hafif yokuşta düz vitesi kaldırmayı beceremeyen acemi şöforun karasızlığını yaşıyor.Aynı olayı hız nerdeyse 2-3km.ye düşsede 2'den 1.ci vitese indirmeyip yine yaşatıyor. Bu olay dsg testlerindede başıma gelmişti ama süre az olduğu için tam anlayamamıştım. Bu işlem bence ekonomi ve özellikle çevre odaklı düşünülerek yapılmış bir olay ve Avrupanın yoğun nufuslu olan kesimleride genelde düz yollardan oluştuğundan oralarda sorun gibi görünen bu anlattığım olay için bunu çok kaale almıyorlar sanırım.Düz yolda hiç sorun yok çünkü genelde çok başarılı çalışıyor sistem.Dikkat et rampada tam durduğun anda vites 1 geçip bekliyor ve 2 saniyede kaydırmadan tutuyor ve bu sürede kalkarsan gayet tatlı bir şekilde hareket ediyor ve eğim sensörü yokuşta olduğunu anlayıp 2 ye hemen atmıyor. Benim tespitlerim bunlar ama doğru ama yanlış 34 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Dsg'nin gözünü seveyim. .bu neymiş böyle Oda aynı haltı yiyiyor.Çok bilmiş alaman lar 10 senedir hala mükemmel sorunsuz şanzımanı yakalayamadılar.Bu sefer sorunlar en aza indirildi diye beyan veriyorlar sadece sıfır sorun diyemediler hala.Getrag'da aynı ülkedeki mühendislerin üretimi mantalite aynı... 7 Nisan 2017 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 Bu mantıkla 1-2 vites geçişlerini manuel yapıp sonra otomatiğe almak en sağlıklısı gibi. Hem sinirler, hem de şanzımanın sağlığı için. Yorum bağlantısı
Kutluay Selçuk 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 DSG nin sanayide herkes ustası oldu,sadece şanzımancı değil özel servislerde değiştiriyor.tabi değiştirdikten sonra programlamak çok önemli. sanayide şuan DSG piyasası kavrama+işçilik 2000 tl. Fiyatlar normal düz vites araçların volanla birlikte değiştiğinde ki fiyatlara geldi. DSG şuan piyasadaki en keyifli şanzıman,1.6 hitler motoru bile canlandırıyor. bu keyfe bu para değer bence. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 Honda da 6 yıl garanti var taş gibi de marka Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 Bir saat önce, Çağlar Bayur yazdı: Honda da 6 yıl garanti var taş gibi de marka dct nasıl, oda Hooouun daaa Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 7 Nisan 2017 Yazar Paylaş 7 Nisan 2017 Merhaba şimdi konu başlığına dışında sohbet tarzına dönüşmüş lakin anlayabiliyorum, EDC dsg cvt farketmez bu sistemlerin hepsi zorlamaya gelmeyecek sistemler özel bir durum var ülkemizde otomatik araç nasıl kullanılmalı bilen çok az ama binen çok , kavrama tanıtımına gelince yaklaşık 45 dk süren bir işlem olursa yaptırmak isterseniz bilginiz olsun, ben soruma gelince halen cevap alamadım acaba cokmu fantastik iddialı bir soru oldu yağlanmış debriyaji kurtarmak fikri :-) Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 Bir saat önce, Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Merhaba şimdi konu başlığına dışında sohbet tarzına dönüşmüş lakin anlayabiliyorum, EDC dsg cvt farketmez bu sistemlerin hepsi zorlamaya gelmeyecek sistemler özel bir durum var ülkemizde otomatik araç nasıl kullanılmalı bilen çok az ama binen çok , kavrama tanıtımına gelince yaklaşık 45 dk süren bir işlem olursa yaptırmak isterseniz bilginiz olsun, ben soruma gelince halen cevap alamadım acaba cokmu fantastik iddialı bir soru oldu yağlanmış debriyaji kurtarmak fikri :-) Bu forumdaki edc kullanıcıları hem sayıca az hemde araçları yeni .Sorun çıkmadanda maalesef bilgi sahibi olunamıyor. Konu daha yeni belki biri cevap vermek üzere çıkar hepimiz faydalanırız. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 Dsg'nin gözünü seveyim. .bu neymiş böyle S tronic i çok seversin [emoji14] Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 7 Nisan 2017 Paylaş 7 Nisan 2017 15 dakika önce, Mert Yeldan yazdı: S tronic i çok seversin O dsg'yi sevmek istiyor 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts