İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Şapkalı Tip Bijon Sorunu

Gencay Bengli

Recommended Posts

Gencay Bengli

Değerli arkadaşlarım merhabalar ,

2009 fiesta aracımda kışlık lastik değişimi yapılırken lastikçinin

- Abi bu bijonları değiştir bu bijonlar problemli. Başına iş açarsın

Şeklindeki söylemlerine

-Neden 

Diye cevap verdim. 

-Problemli abi bu bijonlar dedi.

Forumları biraz okudum ettim. Bijon kapağı düşenler bijonlarını değiştirenler gördüm.

Kilitli bijon sisteminden kaynaklı bir problem mi var ? Bijonlar için ne yapmak lazım?

Temsili resim

p022yJ.jpg

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şapkalı tip. Yani şapka düşünce bir ufak anahtar la sökülüyor. Şapkasız nikelaj tip alıp takarsanız sorun kalmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
(düzenlendi)

26 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Şapkalı tip. Yani şapka düşünce bir ufak anahtar la sökülüyor. Şapkasız nikelaj tip alıp takarsanız sorun kalmaz

Çağlar Bey cevap için teşekkür ederim. Değişime gitmezsek 2 farklı bijon anahtarı bulundurmamız gerekecek doğru mudur ?

tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi
cevap tekrarı
Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

aynen kapaklardan ıkısi düşünce komple dışı kromaj kaplı bijonlardan almış kendim takmıştım. takmaz olaydım. kışlık lastiklere geçerken lastikçi yeni bijonlardan birinin kafasını kopardı saplama içinde kaldı, yazlıklara geçerken aynı sorun birdaha oldu kırıldı. zaman kaybından başka bisey değildi, aldıgım bijonlar 120 tl falandı çöpe gitti orjinal bijonları tekrar taktırdım, iki bijon sadece yenilerden diğerleri orjinal, bence hiç bulaşmayın orjinal orjinaldir,  + olan bijon anahtarından bulundurun bagajınızda derim.

Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
1 dakika önce, Serkan Gülderen yazdı:

aynen kapaklardan ıkısi düşünce komple dışı kromaj kaplı bijonlardan almış kendim takmıştım. takmaz olaydım. kışlık lastiklere geçerken lastikçi yeni bijonlardan birinin kafasını kopardı saplama içinde kaldı, yazlıklara geçerken aynı sorun birdaha oldu kırıldı. zaman kaybından başka bisey değildi, aldıgım bijonlar 120 tl falandı çöpe gitti orjinal bijonları tekrar taktırdım, iki bijon sadece yenilerden diğerleri orjinal, bence hiç bulaşmayın orjinal orjinaldir,  + olan bijon anahtarından bulundurun bagajınızda derim.

Serkan Bey cevap için teşekkür ederim. Ben de orjinalden yanayım. Dediğiniz gibi yapıp + şeklinde bir bijon anahtarı bulundurmak en doğru tercih olacak. Ölçülerle ilgili olarak bir bilgilendirme yapmanız mümkün müdür ? 

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
1 dakika önce, Gencay Bengli yazdı:

Serkan Bey cevap için teşekkür ederim. Ben de orjinalden yanayım. Dediğiniz gibi yapıp + şeklinde bir bijon anahtarı bulundurmak en doğru tercih olacak. Ölçülerle ilgili olarak bir bilgilendirme yapmanız mümkün müdür ? 

gencay bey ölçu konusunda fikrim yok. bugune kadar hiç lastik patlamadığı için şapkası düşen bijon için kullanılan bijon ölçusünüde bilemedim şimdi. zaten orjinal tek kafalı bijon anahtarıyla da lastik sökümü zulüm, sapı kısa olunca kuvvet fazla uygulanamıyor malzemeden calmışlar :) rica ederim.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Usta sözü dinlemek gerekir. Parçacılara sorarsanız "şapkasız tip" diye söylerler. Bir daha başınız ağrımaz.

2-3 sene önce lastik değişiminde usta "eski bijonları takmam, yenisini al gel" dedi. Aldım geldim, taktıktan sonra "niye bijon aldırdım biliyon mu? Bir daha ki lastik değişiminde anama avradıma söverler. Bu bijonlar takılır mı diye" dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
58 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Kaliteli yan sanayi alınıp takılacak..     

31 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Kaliteli bir bijon seti alıp komple yenilemeniz daha iyi olacaktır.

Örnek var mı? 2 senedir 4 saplama kırdım yeni bijon seti yüzünden.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Benim de kışlıklara geçerken aynı problem olmuştu. Hava tabancasıyla çok sıkıyorlar veya açmak için çok zorluyorlar. İlk açmada veya sıkmada bijon anahtarıyla yapılsa sorun olmaz diye düşünüyorum. Ben 5 tane orjinal bijonla kurtardım. Ayrıca nikelaj düşünce 18 bijon oluyor kafalar 4'lü anahtarda bile o rakam yok:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
29 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı:

Sen bijonları değil lastikçiyi değiştir. ;) Bijonları elleriye saplamaya taksınlar, tabancanın içine takıp yolluyorlar saplamaya ve diş atlıyor, sonra söken kırmadan çıkaramıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
3 dakika önce, Serkan Toker yazdı:

Sen bijonları değil lastikçiyi değiştir. ;) Bijonları elleriye saplamaya taksınlar, tabancanın içine takıp yolluyorlar saplamaya ve diş atlıyor, sonra söken kırmadan çıkaramıyor.

:D abi lastikleri ben değişiyorum, kırılınca lastikçiye gidiyorum. Çelik jantı sökerken problem olmuyor ama kara jantta kırılıyor hep.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

ben de kaliteli bijonlarla değiştirdim Selçuk. bir kaç kez disk, fren ve rot vs. ön düzen bakımları için söktüler. çok şükür bir sıkıntı yaşamadım şimdiye dek.
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

ben de kaliteli bijonlarla değiştirdim Selçuk. bir kaç kez disk, fren ve rot vs. ön düzen bakımları için söktüler. çok şükür bir sıkıntı yaşamadım şimdiye dek.

Bijonu nereden aldın Abi, en kalitelisi diye aldım, 2 yıldır saplamaları yeniliyorum [emoji3]
Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz
(düzenlendi)
5 saat önce, Selçuk Bakış yazdı:

Teşekkürler, bu ürün Focus için belirtilmiş ama Fiesta'ya uyma ihtimali var mıdır? Ayrıca kara janta uyar mı?

Hocam kara jant için bu bijonlar olmaz dye biliyorum (jant a temas kısımları hareketli olduğundan ) 

4 saat önce, Selçuk Bakış yazdı:

:D abi lastikleri ben değişiyorum, kırılınca lastikçiye gidiyorum. Çelik jantı sökerken problem olmuyor ama kara jantta kırılıyor hep.

belkide bu bijonlar kara janta uygun olmadığından kırılıyordur.

bizim arac comfort olduğundan saç jant kullanırken fabrikasyon  saç jant bijonu kullanıyorduk (çelik jant bijonu:V0BnYj.jpg

Saç jant: nRy6rB.jpg

Çelik jant a geçtiğimizde  çelik jant bijonu almıştık.

Sizin lastikçi hiç mi uyarmadı bu arada? saç jantta çelik jant bijonu neden kullanıyorsunuz diye?

tarihinde Sezgin Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
12 dakika önce, Sezgin Yılmaz yazdı:

Hocam kara jant için bu bijonlar olmaz dye biliyorum (jant a temas kısımları hareketli olduğundan ) 

belkide bu bijonlar kara janta uygun olmadığından kırılıyordur.

bizim arac comfort olduğundan saç jant kullanırken fabrikasyon  saç jant bijonu kullanıyorduk (https://www.bu firman?n reklam?na izin vermiyoruz..com/focus-bijon-somunu-sac-jant-19982005-pid-13495.html)

Çelik jant a geçtiğimizde  çelik jant bijonu almıştık.

Sizin lastikçi hiç mi uyarmadı bu arada? saç jantta çelik jant bijonu neden kullanıyorsunuz diye?

Çelik jant ve kara jant bijonlarım ayrı, çelik jantı sökerken problem yok ama kara janta kullandığım bijonlar sökerken kırılıyor. bijonları kara janta uygun kaliteli soyulmayan paslanmayan tip aldık ama maalesef saplama kırıyor oda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Bijonu nereden aldın Abi, en kalitelisi diye aldım, 2 yıldır saplamaları yeniliyorum [emoji3]

Mersin de özel Ford servisi sahibi arkadaşımdan aldım.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Mersin de özel Ford servisi sahibi arkadaşımdan aldım.

Yetkiliye bir sorayım ben [emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

kara jant bijonunu alaşım janta olmaz zaten, jantın  bozarsınız, sıyırıp atar jantıda atarsınız, tabii daha önce teker fırlayıp gitmez ise, aman diyim....

sendeki şapkalı bijonlar hatalı üretim olanlar, yeni tiplerin şapkası çıkmaz, servisten yeni tipini al bence, senelerce rahat et, bijonu takmadan önce çok az motor yağı sürki sökerken kesmesin, merak etme yağ sürünce bjon gevşeyip uçmaz, rahat ol :) biz ranger da bıktığımızdan yağlıyoruz, zaten lastikçide basıyor yağı, bıktık saplama değişmekten...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Mirkelam
(düzenlendi)

Ben 16 bijonu da yeniledim. Çelik aldım ve sorunsuz kullanıyorum. Bu orijinal bijonlar başına iş açar lastik patlarsa. Hemen değiştirmeni tavsiye ediyorum.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
Mesaj gönderim kuralları Madde 4 e göre içerik yeniden düzenlenmiştir.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...