İçeriğe Yönlendir

Yeni Skoda Octavia 1.0 TSI - 1.6 TDI

Cemal Cangöner

Recommended Posts

Ali Gök

Benzinli araba imkansız o değerleri yakalayamaz. Malesef hep kagıt üstünde kallır yıllık 30 bin dizel alın derim.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Tsi motor tdi mantığında bir motor. Dizel gibi düşük devir yüksek tork.. çok sıkışık trafik ve kısa mesafe araç ısınmadan stop edilmeyecekse cidden az yakıyor..  5.5 litreler tsi motor için hayal değil. 1.0 motorun handikabı 1.2 motora göre max Torku daha yüksek devirde veriyor. 0-100 hizlanmasi 1.2 ile aynı. Yakit olarak tsi beni

hic üzmedi. Daha önce 2 tane dizel aracım oldu pişmanlık yaşamadım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Tamam tsi az yakıyor kabul de 3.9 litre hiç bir TSI için şehir içi (büyük şehirler) uzun vadeli ortalama gercekci rakam olamaz. 

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
29 dakika önce, Doğuş Bağ yazdı:

Tamam tsi az yakıyor kabul de 3.9 litre hiç bir TSI için şehir içi (büyük şehirler) uzun vadeli ortalama gercekci rakam olamaz. 

Şehir içi katalog değeri 1.0 TSI için 5.7 litre olarak verilmiş. Tahminimce şehir içi 7.5 litre olur.

TDI için 4.2 litre verilmiş.

Aynı motor ve şanzıman kombinasyonuna sahip TDI Seat Leon arkadaşımda var. Ortalaması 6.5 litrenin altına düşmüyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
4 dakika önce, Cemal Cangöner yazdı:

Şehir içi katalog değeri 1.0 TSI için 5.7 litre olarak verilmiş. Tahminimce şehir içi 7.5 litre olur.

TDI için 4.2 litre verilmiş.

Aynı motor ve şanzıman kombinasyonuna sahip TDI Seat Leon arkadaşımda var. Ortalaması 6.5 litrenin altına düşmüyor.

Doğru, ayrıca 1.6 tdci ford kuryenin de fabrika verisi 3.9 ama ben 3 yıldır 5.5 - 6 arası ortalama ile gezebiliyorum İstanbul içinde

Yorum bağlantısı
Ali Gök

dizel fluance türkiyede 100 kişiye sorsanız 95 i az yakar der. ben 6.5 ile geziyorum istanbulda.  hangi tsi 6.5 yakıyor benim yolumda yaksın inaniyim :D

izmirde biraz daha az yakar illaki ama yinede dizel dizeldir.2. elde artık insanlar araba ararken dizelmi diye bir sorar oldu  spor araba olsa leon gibi benzinli tercih ederdim güçlü bir motor ile o arabaya yakışanı odur lakin c sınıfı sedan arabalara dizelden başkası gitmez heleki bizim gibi 30 bin km yi devirenler için

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Yorumları okuyunca ben de kararsız kaldım :D

Cemal abi uzun yola çok gidiyorsan benzinli derim ben. Saatler süren yolculukta benzinlinin o pürüzsüz sürüşü daha az yorgunluk olarak kazancın olur. Maliyette hesaplara bakınca çok aşırı farklar çıkmıyor. Geçenlerde ankaraya gittim dizel ve yaylı corolla ile ankarada elime çayı aldığımda farkettim elim aşırı titriyordu(normal dizellere göre biraz uç bir örnek elbet).

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
Bir saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Yorumları okuyunca ben de kararsız kaldım :D

Cemal abi uzun yola çok gidiyorsan benzinli derim ben. Saatler süren yolculukta benzinlinin o pürüzsüz sürüşü daha az yorgunluk olarak kazancın olur. Maliyette hesaplara bakınca çok aşırı farklar çıkmıyor. Geçenlerde ankaraya gittim dizel ve yaylı corolla ile ankarada elime çayı aldığımda farkettim elim aşırı titriyordu(normal dizellere göre biraz uç bir örnek elbet).

Yıllık 30 bin km yaptığıma bakmayın. Yazlık 75 km işyerime senede 6 ay yazlıkta kalıyorum ve işe oradan gidip geliyorum. 12 bin km oraya git-gel oluyor. Kalanı da şehir içi.

Benzinlinin keyfi elbette başa. Daha önce Vectra C , Astra J 140 HP, Astra J 1.3 dizel aracım oldu. Benzinli vectra ve astra nın verdiği keyif bir başkaydı gerçekten.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
34 dakika önce, Kemal Korkmaz yazdı:

Araç için fiyat aldınız mı?

Fiyatlar belli listelerde. Ancak bu fiyatlardan iyi bir indirim alıyorum. 

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Ben araç alırken hala keyif alacağım seçimlere gönlüm kayıyor. Sizde her iki motoru test edin beğendiğinizi alın.İkiside performans olarak aşağı yukarı aynı.Biri daha sessiz 15,000 tl ucuz ve km.de ş.içi en az 1,5 litre ş.dışı neredeyse aynı yada 0,5 fazla litre yakacaktır. Zevkinize göre hareket edin...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
1 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Ben araç alırken hala keyif alacağım seçimlere gönlüm kayıyor. Sizde her iki motoru test edin beğendiğinizi alın.İkiside performans olarak aşağı yukarı aynı.Biri daha sessiz 15,000 tl ucuz ve km.de ş.içi en az 1,5 litre ş.dışı neredeyse aynı yada 0,5 fazla litre yakacaktır. Zevkinize göre hareket edin...

Kararsız kaldığım için burada konuyu görüşlerinize açmıştım zaten :)

Gördüğüm kadarıyla burada da düşünceler eşit gibi. Benzin yakmasını çok fazla düşünmüyorum aslında. Önemli olan keyifli kullanım. Kuga dan fazla yakacak değil her ikisi de :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
1 dakika önce, Cemal Cangöner yazdı:

Kararsız kaldığım için burada konuyu görüşlerinize açmıştım zaten :)

Gördüğüm kadarıyla burada da düşünceler eşit gibi. Benzin yakmasını çok fazla düşünmüyorum aslında. Önemli olan keyifli kullanım. Kuga dan fazla yakacak değil her ikisi de :)

Ben olsam benzinli alırım...:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
6 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Ben olsam benzinli alırım...:)

Benim gönlüm de benzinlide - yoksa hiç düşünmezdim. TDI özel renk şu anda opsiyonlu bekliyor. 

2009 dan beri beyaz araç kullanıyorum. Bu defa yarış mavisi rengi istedim. Araç Türkiye stoklarında yok gözüküyor ama benim için bulundu. TSI için de aynı rengi bulursam ve yarın test sürüşünde de aracı beğenirsem karar verebileceğim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
Bir saat önce, Cemal Cangöner yazdı:

Fiyatlar belli listelerde. Ancak bu fiyatlardan iyi bir indirim alıyorum. 

Fiyatları biliyorum bende bir kaç bayi ile görüştüm az bir şey indirim aldım. Yeni araçta normalde hiç indirim yapmıyorlar.

Eski kasaların stoğu bitmeden indirim yapmayacaklarmış.

Yorum bağlantısı
Atakan Ulusoy

Skoda sitesine simdi baktim. Birisi 98.400tl diğeri 111.900tl.. fiyatlari değişmiş sanırım.

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner

Baktığınız fiyatlar eski kasa için. Yeni Octavia için bakmanız gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O rakama bir de civic le test sürüşü yapın derim. 1.5 180 ps

yan yana koyup bakmayın o zaten octavyaya haksızlık olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Onur Boga

ben olsam 1.6 tdi tercih ederdim

50 nm tork az değil. yakıt farkıda hatrı sayılır bir rakam.

diğer tarafta 1.4 tsi olsa durum çok farklı olur bence..neden 1.4 düşünmüyorsunuz_?

Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner
10 dakika önce, Onur Boga yazdı:

ben olsam 1.6 tdi tercih ederdim

50 nm tork az değil. yakıt farkıda hatrı sayılır bir rakam.

diğer tarafta 1.4 tsi olsa durum çok farklı olur bence..neden 1.4 düşünmüyorsunuz_?

1.4 TSI en erken Mayıs sonu gelebilecek

Yorum bağlantısı
Onur Boga
7 dakika önce, Cemal Cangöner yazdı:

1.4 TSI en erken Mayıs sonu gelebilecek

benzinli tercih edilecekse beklemeye değer 

5 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

1.4 de 200nm  değil miydi?

250nm

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...