Alpay Sumer 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 İlgili konu bakindim fakat bulamadim var ise kusura bakmayin... Evdeki kombinin su basinc degeri hergun dusmekte.. ben artirdikca olmasi gerekek 2. bar civariymis.. 1. seviye altina dusuyor... bunu hergun tekrarlar hale geldim... kacak sizinti vb. bi durumda yok hertarafi kontrol ettim... konuyla ilgili olan yada bilgisi olan varmidir? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Genleşme tankında problem olabilir. Sanırım hava basılması gerekiyor. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 17 Nisan 2017 Yazar Paylaş 17 Nisan 2017 servisin yapacagi birsey sanirim? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Kombinin üstünden bakınca lastik sibopu gibi sibop görürsünüz. Oradan bisiklet pompasıyla hava basın. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Genellikle petek bağlantı borularındaki kaçaklar hemen buharlaşınca zor fark edilir. Oralarda pas izi var mı diye kontrol edilebilir. Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Aynı sorun bizim kombide vardı. Daha 1 yıl bile olmamıştı kombiyi alalı. Tesisatta gözle görülür bir sıkıntı yoktu. Servisi çağırdık ve genleşme tankını değiştirdiler. 1-2 ayı geçti sıkıntı yok. Basınç olması gereken yerde 2 birimde durmakta. Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Aynı sorun bizim kombide vardı. Daha 1 yıl bile olmamıştı kombiyi alalı. Tesisatta gözle görülür bir sıkıntı yoktu. Servisi çağırdık ve genleşme tankını değiştirdiler. 1-2 ayı geçti sıkıntı yok. Basınç olması gereken yerde 2 birimde durmakta.Basinc 2 de mi durmali [emoji50] Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Basinc 2 de mi durmali [emoji50] Kacta duruyo [emoji33] [emoji33] Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 17 Nisan 2017 Yazar Paylaş 17 Nisan 2017 valla nobet tutturuyor bize habire dusuyor basinc.. servisi aradim bizlik bisey yok tesisatci cagirin dedi.. tesisatciyi aradim kombici bakacak dedi... galiba bu ise ben bakacam 3 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 (düzenlendi) Servis de, tesisatçı da iyiymiş telefonda anlamışlar onlarlık birşey olmadığını Sorsan iş yok diye ağlarlar 17 Nisan 2017 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Aydın Sert 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 39 dakika önce, İsmail Avcı yazdı: Basinc 2 de mi durmali Ortalama olarak 2 de durmalı. Bize servis tarafından verilen bilgi bu yönde. Yorum bağlantısı
Barış Göktürk 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Hocam tesisatta inceden bir kaçağınız var gibi... Öncelikle kendiniz bir kaçak kontrolü yapın. Olmadı ertesinde bir tesisatçıdan yardım alın. Kaçak noktaları çoklukla bağlantı elemanlarının bulunduğu yerlerdir. Odalarda radyatörlerin/peteklerin giriş ve çıkış bağlantı noktaları veyahut kombiden odalara; odalardan kombiye dönüşün odağında bulunan manifold bağlantılarında oluşan en ufak kaçaklar kombi su basıncının düşmesine neden olur. Sızıntının kaynağını tespit ettiğiniz noktada belki bir somunu bir kademe daha sıkarak; ya da bir O-Ring/Keçe değişimi ile bu sıkıntıyı aşabilirsiniz de... Dip Not: Tesisattaki kaçak kontrolünü odaya kadar indirgemek adına manifold üzerinden tek tek odalara gidiş ve dönüşü kapatıp kombi üzerindeki su basınç değerinde oynama (düşme) olup olmamasını gözlemlemek işe yarayabilir lakin biraz zaman alacak bir işlemdir. Bu süre zarfında alt komşunuzun kapınızı tıklayıp "Komşu benim x odanın tavanından su vurdu/boşaldı" türünden bir serzenişte bulunması da ihtimal dahilindedir. Bilfiil yaşanmış bir durumdur bu... 1 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Kacta duruyo [emoji33] [emoji33] 1.3-1.4 gibi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 24 dakika önce, İsmail Avcı yazdı: 1.3-1.4 gibi Haa iyi. 4 falan diyeceksin sandım İsmail. Bu işin tavsiye edileni 2 bardır. 2 ye al bence. 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 1.5 bar iyidir zaten petekler yanarken suyun sicak olmasi sebebiyle 2 bar a kadar yukseliyor Yorum bağlantısı
Mithat Tuğrul 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 İdealı 1,9 bar diye biliyorum bende. Su basıncınız az ise ondanda kaynaklı olabılır. Ben tepe bir yerde 4. Katta oturdum sureklı bar düşüktü. Baya araştırdım sonuç, basıncı yetrsiz çıktı. Kombi tesisatı çok sonra çekilmiş,ev eski idi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 1.5 bar iyidir [emoji4] zaten petekler yanarken suyun sicak olmasi sebebiyle 2 bar a kadar yukseliyorBasınç yükseliyor ise iyi değildir, genleşme kabı havası kontrol edilmeli İlgili konu bakindim fakat bulamadim var ise kusura bakmayin... Evdeki kombinin su basinc degeri hergun dusmekte.. ben artirdikca olmasi gerekek 2. bar civariymis.. 1. seviye altina dusuyor... bunu hergun tekrarlar hale geldim... kacak sizinti vb. bi durumda yok hertarafi kontrol ettim... konuyla ilgili olan yada bilgisi olan varmidir?Çorba kaşığı kadar kaçak basınç saatini düşürmeye yetiyor, ben iki yılda buldum kaçağı. Toplu iğne ucundan küçük delik çıktı borudan. Eğer kombi yanında kollektör varsa peteklere giden ve dönen vanaları tek tek kapatarak kaçak olabilecek hattı bulabilirsiniz. Yine kaçak yoksa genleşme kabı hava kaçıyor olabilir. Kombi arkasında olur Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Bende de benzer sorun var. Kombi sıfır. Genleşme tankından bu kadar kayıp olmaz dedi servis. Zaten kombi çalışırken sorunum yok. Kombi uzun süre devre dışı kaldığında bu kayıplar ortaya çıkıyor. Bağlantı noktaları ve kapalı zemindeki dirseklerde olduğunu düşünüyorum. Ama onunda tespiti tedavisi uzun iş. Alt komşuma söyledim. Tavanının kabarmasını bekliyoruz Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 17 Nisan 2017 Yazar Paylaş 17 Nisan 2017 ya ben bu usta diye gecinenlerle neyapacam hic bilmiyorum.. elli tane adam aradim bitanesi geldi goz ucuyla rontgen cekti gitti... cevabi takip edelim bakalim oldu Yorum bağlantısı
Arif Aykın 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 İdeal su basıncı 1.5 bar dır kombiler için. Su ısındıkça genleşmeden dolayı benim kombi 75 dereceye kadar çıkıyor. 75 yaptığımda su basıncı 2.3 bara kadar yükseliyor. Eğer ki 2 bar yapmış olsam 2.8 bar civarı basıncı bu borular kaldırmayabilir su sıcak ve borular yumuşama olacağından dolayı. O yüzden ideal su basıncı 1.5 bardır. Tüm kullanım kılavuzlarında da bu şekilde belirtmektedir. Yorum bağlantısı
Fatih Ada 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Bir saat önce, Servet Aydın yazdı: Basınç yükseliyor ise iyi değildir, genleşme kabı havası kontrol edilmeli Çorba kaşığı kadar kaçak basınç saatini düşürmeye yetiyor, ben iki yılda buldum kaçağı. Toplu iğne ucundan küçük delik çıktı borudan. Eğer kombi yanında kollektör varsa peteklere giden ve dönen vanaları tek tek kapatarak kaçak olabilecek hattı bulabilirsiniz. Yine kaçak yoksa genleşme kabı hava kaçıyor olabilir. Kombi arkasında olur Servet abi benim kombide basınç yükselmesi başladı. Neye delalet ediyor ne yapmalı? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Servet abi benim kombide basınç yükselmesi başladı. Neye delalet ediyor ne yapmalı?Uyku modunda kaç bar sistem? İki kombim var farklı marka ve farklı uzunlukta petekleri. Sabit 70 derece ikiside. Uyku anında 1.3 bar, tam ısı olduğu zaman 1.6-7 bar arası çalışıyor. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 4 dakika önce, Fatih Ada yazdı: Servet abi benim kombide basınç yükselmesi başladı. Neye delalet ediyor ne yapmalı? Devirdaim yeterli olmazsa basınç artabilir. Isınan suyun dolaşması lâzım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts