Servet Aydın 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Devirdaim yeterli olmazsa basınç artabilir. Isınan suyun dolaşması lâzım.Ve ilave, dönüş hattı filtresi tıkalı ise de basınç artar 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Şimdi, Servet Aydın yazdı: Ve ilave, dönüş hattı filtresi tıkalı ise de basınç artar Kollektör varsa kombi altında, içi çamur olmuştur. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Kollektör varsa kombi altında, içi çamur olmuştur.Çok bilgili birine benziyorsunuz bayım 2 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Çözüm basit. Tesisat kaçak kimyasalları var piyasada. Kullanım kılavuzuna göre karışımı hazırlayıp tesisata ilave edin. Aynı gün kaçak ortadan kalkar. Bu arada genleşme tankınızın diyaframının patlak olup olmadığını kontrol edin. Sisteme 1.5 bar su bastıktan sonra kombi 75 derecelere geldiğinde maksimum 2.5 bar olmalıdır. Daha da yükseliyorsa genleşme tankının diyaframı patlak demektir. Tankın değişmesi gerekir. Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Genleşme tankına hava basın bu şekilde bir süre takip edin sorun tekrarlarsa kaçak var demektir. Yorum bağlantısı
Fırat Önal 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Sizinle aynı sorunu 2 senedir yılda 1 kere yaşıyorum. Sorununuz genleşme tankı bence. Bizim ilçenin suyu çok kireçli. Şöyle söyleyeyim çaydanlığı temizle 3 gün içinde kireç sarıyor her tarafı. En son kombici çağırdım. Başında durdum. Genleşme tankı söküldü. İçine porçöz dökülüp temizlendi. Olay çözüldü. Basıncı 2 bara getiriyordum. Kombi ısınınca 3 barı geçiyor ve genleşme tankından su geliyordu. Bu sefer kombi soğuyunca basınç 1 in altına düşüyor kombi arıza veriyordu. Sorun çözüldükten sonra su sıcak-soğuk basınç farkı 0,3 bara kadar indi. Kombicimin söylediğine göre ideal basınç su 36 derece de iken 1.5 bar olmalıymış. Sorununuz benimkiyle aynı değilse tesisatta kaçak vardır. Eğer borular görünüyorsa tespit edilip değişim oluyormuş. Borular duvar içindeyse tespit zor olduğundan özel bir sıvı döküyorlarmış kombi suyuna. O sıvı kaçağı kapatıyormuş. Ben kombicinin yalancısıyım [emoji4] Yorum bağlantısı
Fatih Ada 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 56 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Uyku modunda kaç bar sistem? İki kombim var farklı marka ve farklı uzunlukta petekleri. Sabit 70 derece ikiside. Uyku anında 1.3 bar, tam ısı olduğu zaman 1.6-7 bar arası çalışıyor. Abi normalde 1.2-1.5 bar olması lazım fakat arada çok yükseliyor. Tahliye etmesem kendi tahliye musluğundan boşaltacak. Azot mu azaldı yoksa genleşme tankında mı problem var nasıl anlarım :/ bakım için usta çağıracağım bir türlü fırsat bulamadım. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 17 Nisan 2017 Yazar Paylaş 17 Nisan 2017 iyiki acmisim konuyu Birtek beni bulur boyle enteresan seyler sanirdim 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 (düzenlendi) Bir sorun olmasada servisine 2-3 yılda bir bakım yaptıran yok sanırım. Ben düzenli yaptırıyorum hiç bir sorun kalmıyor 75 tl civarıydı en son sanırım... 17 Nisan 2017 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 Abi 1.5 bar benimde petekler çalışırken 1.8 e çıkıyor kombi premix yogusmali buderus gb062 , modulasyonlu oda termostati ile kullaniyorum 0.3 - 0.5 bar yükselme normal her kombide olur kapali devre sistem sonuçta ? Annemlerim evde hermetik Arçelik var o da yukseliyor Yorum bağlantısı
Tahir İlter 17 Nisan 2017 Paylaş 17 Nisan 2017 3 saat önce, Alpay Sumer yazdı: ya ben bu usta diye gecinenlerle neyapacam hic bilmiyorum.. elli tane adam aradim bitanesi geldi goz ucuyla rontgen cekti gitti... cevabi takip edelim bakalim oldu Bu modeller böyle normal demiştir.. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Nisan 2017 Yazar Paylaş 18 Nisan 2017 kötü ev sahibi kiracisini ev sahibi edermis.. epey bi arasirma sonucu petekletlerden birinde ufak bi kacak buldum.. anahtar yardimiyla vidasini sıkıstırdım bakalim basinc dusmeye devam edecekmi.. usta tabiriyle takibe devam 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 18 Nisan 2017 Paylaş 18 Nisan 2017 23 saat önce, Servet Aydın yazdı: Durgun halde iken basınç kaç? Yükseldiği yerde duruyor :/ 2 gün önce biraz tahliye edip olası gereken aralığa indirmiştim şuan 0.5 bar civarı yükselmiş orada duruyor. Ya su basma musluğunda ya da genleşme tankında problem var diye düşünmeye başladım. Kışa girmeden petek temizliği ve kombi bakımı yaptırmıştım bakalım müsait bir zamanda çağıracağım servisi. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Nisan 2017 Paylaş 18 Nisan 2017 Yükseldiği yerde duruyor :/ 2 gün önce biraz tahliye edip olası gereken aralığa indirmiştim şuan 0.5 bar civarı yükselmiş orada duruyor. Ya su basma musluğunda ya da genleşme tankında problem var diye düşünmeye başladım. Kışa girmeden petek temizliği ve kombi bakımı yaptırmıştım bakalım müsait bir zamanda çağıracağım servisi.Çalışmadan yükselme varsa ya sıcak su ejanjörü delik yada su koyma vanası tam kapanmıyor 2 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 18 Nisan 2017 Paylaş 18 Nisan 2017 Eşanjör delinmez de contası kaçırıyor olabilir plaka arasındaki Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 18 Nisan 2017 Yazar Paylaş 18 Nisan 2017 23 saat önce, Servet Aydın yazdı: Durgun halde iken basınç kaç? soru banamiydi ? Yorum bağlantısı
Fatih Ada 24 Nisan 2017 Paylaş 24 Nisan 2017 Sorunumu çözdüm genleşme tankının havası bitmiş. Hava olmadığı için komb içalıştıkça basınç yükseliyormuş. Şuan bir problem yok gibi görünüyor. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 24 Nisan 2017 Paylaş 24 Nisan 2017 Fatih, muhtemelen genleşme kabı sibobu bozuk. Yine düşerse değişimi kolay el ayak giriyor ise. Otomobil lastiği sibobu ile aynı 1 Yorum bağlantısı
Fatih Ada 24 Nisan 2017 Paylaş 24 Nisan 2017 1 saat önce, Servet Aydın yazdı: Fatih, muhtemelen genleşme kabı sibobu bozuk. Yine düşerse değişimi kolay el ayak giriyor ise. Otomobil lastiği sibobu ile aynı Abi şuan takip ediyorum bakalım neticesini tekrar paylaşacağım. Yorum bağlantısı
Recommended Posts