İçeriğe Yönlendir

Yeni Honda Civic (FC5) AT/LPG/Elegance Hk.?

Mahmut Sayar

Recommended Posts

Mahmut Sayar

Geçen otomatik Focus sormuştum, ne yazık ki donanım beni tatmin etmedi. Sonra Civic bakmaya başladım önce Fb7 kasa kriter otomatik, fabrikasyon lpg ve en az elegance donanım. Dizelleri geçen bir piyasası var, tamam sorunsuz motor şanzıman filan var ama kalite vasat. Fiyatlar 80 bandına dayanmış, bu rakamlara çıktıktan sonra FC5 son kasa alınır dedim. Executive donanım çok güzel ama pahalı, elegance bir kaç tane gözüme kestirdim, pazarlık yaptım. Dış tasarım hayli iddialı, ben de önünü sevip arkasını çirkin bulanlardanım. İç tasarım ise bence çok iyi, hiç c segment gibi durmuyor. Şanzıman değişmiş bu kasada tork konvertörlü değilmiş, yakıt önceki kasaya göre biraz azalmış vs. Yeni bir araç olduğu için yorumlar biraz yüzeysel.

Sizin görüşleriniz nedir? Performans kriteri artık önemsiz, ş.içi konfor, düşük yakıt, keyifli kullanım önemli. Araç sahibi olan üyemiz varsa telefonla da bilgi almak isterim yoksa pazartesi çok geç olabilir. :)

Saygılar, selamlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Hondada yol sesi çok fazla idi testten hemen sonra alınacak araç listesinden çıkartmıştım. Şanzıman cvt geçişler bana göre çok güzel ama çoğu insan hoşlanmıyor. Megane 4 1,2 tce 130 hp olan araç honda'dan çok daha iyi tok bir yapıya sahip.İmkanınz varsa test edip karşılaştırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Turan

Fatih abiye kesinlikle katılıyorum. Bende Honda alacaktım, kasası çok güzel, CVT şanzıman, Yol sesi en büyük eksileriydi ki FB7 hariç önceki 2 kasasını da kullanmış biri olarak hiçbir şey değişmediğini gördüm. CVT şanzıman Honda'ya hiç yakışmamış, o hissi almış götürmüş. Megane 4 Sedan alırken test sürüşünde (Dizel otomatik) sessizlik beni çok şaşırtmıştı, yol sesi en aza indirgenmiş, dizel motor sesi bile yok denilecek seviyede, size Renault alın diye demiyorum, sıfır fiyatlarını görünce LPG'li atmosferik, CVT şanzımanlı bir aracın o kadar etmemesi gerektiğini düşünüyorum...

Benim Honda'da en çok kızdığım mevzu yere yakınlığıydı, 4 kişi ve üzeri binince araba amortisörleri dipte, arka amortisörler vurmasıydı. Bu kasada belki amortisörler değişmiş olabilir ama bu kasanın öncekilere göre biraz daha yere yakın olduğunu okumuştum. Hakkınızda hayırlısı olsun, sıfır düşünüyorsanız bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun
28 dakika önce, Ramazan Turan yazdı:

Fatih abiye kesinlikle katılıyorum. Bende Honda alacaktım, kasası çok güzel, CVT şanzıman, Yol sesi en büyük eksileriydi ki FB7 hariç önceki 2 kasasını da kullanmış biri olarak hiçbir şey değişmediğini gördüm. CVT şanzıman Honda'ya hiç yakışmamış, o hissi almış götürmüş. Megane 4 Sedan alırken test sürüşünde (Dizel otomatik) sessizlik beni çok şaşırtmıştı, yol sesi en aza indirgenmiş, dizel motor sesi bile yok denilecek seviyede, size Renault alın diye demiyorum, sıfır fiyatlarını görünce LPG'li atmosferik, CVT şanzımanlı bir aracın o kadar etmemesi gerektiğini düşünüyorum...

Benim Honda'da en çok kızdığım mevzu yere yakınlığıydı, 4 kişi ve üzeri binince araba amortisörleri dipte, arka amortisörler vurmasıydı. Bu kasada belki amortisörler değişmiş olabilir ama bu kasanın öncekilere göre biraz daha yere yakın olduğunu okumuştum. Hakkınızda hayırlısı olsun, sıfır düşünüyorsanız bir kez daha düşünmenizi tavsiye ederim. 

dizel otomatik Megane 4  var sanırım sizde.

Fluencelerdeki EDC sistemi ile aynımı? Çünkü Fluence EDC dizeller biraz kötüydü. Değişim varmı kavramada ?

FC5  hondalarda performansın daha iyi olduğu yönde yorumlar var internette. Sedanı muhteşem duruyor. Ama dediğiniz gibi yeni olduğu için yorumlar hep taze.

Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Aslında Renault olmasın diye bir kriteri yok, fakat icon donanım dışında onun hakkında da bir çok olumsuz yorum var. Yeni Civic alırsam sıfır km düşünmüyorum, 1.0 Tsi Octavia, yine 1.6 atmosferik Corolla bakındım. İçlerinde tasarımıyla Civic dikkatimi çekti. Bayiler şu aralar yok satıyor, 2.el keza epey hareketli, yarın Megane 4 ve Civic test edeceğim. Vakit olursa belki yeni Octavia. Otomatik şanzıman araçlarda F/p bir araç gözüme çarpmadı nedense. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

FC5 kasa FB7 ile hiçbir benzerliği yok. Yapılan bütün yorumlar bu doğrultuda tutarsız. Alt takım ve Şase tamamen yeni, tamamen. Baktığınız araçta tek eski olan motor. Motor da lpg uyumlu olduğu için sineye çekilebilir. Yalıtım ise yine fb7 kasadan çok çok daha iyi. Fd6 kasaya göre fb7 daha iyiydi. Yani sizi mutlu eder. Gelelim cvt ye. Konfor olarak cok iyi. Performans ise yok. Vasat falan değil. Yok. Tamamen konfor ve ekonomi odaklı bir otomobil. Sorunsuzluk isteyen biri için tam kıvamı. 

Benim yorumum rs den yana. Konusu falan yok forumda çünkü honda pek sevilmez. Başka forumlarda yeterli derecede bilgi mevcut. Görsel olan kısmı size kalmış sever yada sevmesiniz. Bana kalırsa 110 bin tl ye muadili bir araç yok.

Fd6 ve fb7 kasa civic kullanmış ve fc5 hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olduğumu düşünen biriyim. İsterseniz telefonda bildiklerimi anlatabilirim.

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
1 saat önce, Gökhan Çoşkun yazdı:

dizel otomatik Megane 4  var sanırım sizde.

Fluencelerdeki EDC sistemi ile aynımı? Çünkü Fluence EDC dizeller biraz kötüydü. Değişim varmı kavramada ?

FC5  hondalarda performansın daha iyi olduğu yönde yorumlar var internette. Sedanı muhteşem duruyor. Ama dediğiniz gibi yeni olduğu için yorumlar hep taze.

Evet, megane 4 sedan dizel otomatik kullanıyorum. Getrag dct450 şanzıman, yağlı tip şanzımana geçildiği söyleniyor. Geçişler çift kavrama olduğu için çok pürüzsüz, bazı yazılımla halledilecek şeyler var, onlarda müşteri geri dönüşleri ile halledilir. 

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Arkadaşım yeni aldı bundan önceki arabası astra 1.6 otomatikti.  Tek şikayeti yol sesi onun içinde yalıtım yaptıracak.

Yorum bağlantısı
Osman Bilgin

cvt olacaksa levorg olsun.. :=) 170 beygir 4 çeker donanım zaten sınıfına göre üüfff..  yalıtım olarak japonlara göre çok iyi olduğu söyleniyor, test edilebilir... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bilgin
5 saat önce, Mert Gülkokan yazdı:

arkadaşımda var lacivert olanı aldığı bmw 3ü 2. Ayda pert edince gidip levorg aldı tasarım efsane ötesi Eskişehirde sanırım.3 adet var şu an

o arkadaşının subarı4ever de mesajlarını gördüm, okumuştum yazdıklarını.. günün birinde levorg alacak olursam Seni bulurum :=)

Yorum bağlantısı
Gökhan Çoşkun
16 saat önce, Ramazan Turan yazdı:

Evet, megane 4 sedan dizel otomatik kullanıyorum. Getrag dct450 şanzıman, yağlı tip şanzımana geçildiği söyleniyor. Geçişler çift kavrama olduğu için çok pürüzsüz, bazı yazılımla halledilecek şeyler var, onlarda müşteri geri dönüşleri ile halledilir. 

ne gibi yazılım sorunları ? 

Benim tek rahatsız olduğum konu Fluence EDC dizel  rampalarda eğimli yollarda çok hantaldı.EDC den dolayı rampalar eziyetti.

megane 4 te nasıl diye merak etim. Çünkü bizde focusu satacağız yaz dönemi ve otomatik dizel alacağız babama.  Ama daha karar veremedik.

Yorum bağlantısı
Ramazan Turan
29 dakika önce, Gökhan Çoşkun yazdı:

ne gibi yazılım sorunları ? 

Benim tek rahatsız olduğum konu Fluence EDC dizel  rampalarda eğimli yollarda çok hantaldı.EDC den dolayı rampalar eziyetti.

megane 4 te nasıl diye merak etim. Çünkü bizde focusu satacağız yaz dönemi ve otomatik dizel alacağız babama.  Ama daha karar veremedik.

Gücü yeterli, ben yokuş çıkarken vites küçülttüğümü bile hatırlamıyorum, hiç bir yığılma yaşamadım, sadece 1-2, 2-1 ve benim hiç karşılaşmadığım ama bir kaç yerde okuduğum 6-5 vitesleri hakkında geçişler hissedildiği yönünde yorumlar okudum. Servis sürekli irtibat halinde (Kırşehir Yetkili Servisi), gelecek yazılımlar, diğer hata  düzeltmeleri hakkında sürekli arıyorlar.  EDC bu kasada yağlı tip şanzımana geçiş yaptı, servisler öyle dedi. 110 hp, 250 tork değeri var, gayet yeterli geliyor. 7000 km civarına geldi, henüz bir şikayetim olmadı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar

Aracı pazartesi alacak gibiyim, teşekkür ederim yorumlar için. Yetkili servisler telefonla bilgi vermedi, aracın fabrikasyon lpgli olduğunu nasıl anlarız, servise gitmeden teyit etmek istiyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
3 saat önce, Mahmut Sayar yazdı:

Aracı pazartesi alacak gibiyim, teşekkür ederim yorumlar için. Yetkili servisler telefonla bilgi vermedi, aracın fabrikasyon lpgli olduğunu nasıl anlarız, servise gitmeden teyit etmek istiyorum.

Ruhsatta "ECO" ibaresi olması lazım. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...