İçeriğe Yönlendir

Iphone Konusu

Macit Aliyev

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Konuya dönecek olursak, 13 mini kullanıyorum. Memnunum, ama kullandığım şarj istasyonu sebebiyle batarya iki yılda bozuldu. Pil % 71 görünüyor. 

Ne yapacağız bunun pilini?

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Konuya dönecek olursak, 13 mini kullanıyorum. Memnunum, ama kullandığım şarj istasyonu sebebiyle batarya iki yılda bozuldu. Pil % 71 görünüyor. 

Genişlet  

Biz yetkili serviste değiştirdik pilleri ancak orjinali gibi olmadı. Pil değiştirecekseni kesinlikle yedek alın, bazen telefonu sıfırlayıp veriyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
  Selçuk Keleş yazdı:

her zaman kadın haklıdır, o ne derse o olur

Genişlet  

Ne demek kadın haklıdır? Ben yumruğu masaya koyduğum gibi balans ayarını çekerim hanıma o da sesini mersini çıkaramaz! (Bekârım) :crazy:

Bu arada tanım doğru. Apple'da biraz dayatma, Android tarafında da biraz paspallık var. 

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Çağrı Alaf yazdı:

Android tarafında da biraz paspallık var. 

Genişlet  

Güzel tespit, bir karakteri yok.. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Ümit Türk yazdı:

Androidin gözünü seveyim. Ne varsa açıyor baba. Miss. 8 plus vardı . Samsung A22 kullanıyorum. :D Boşuna eziyet çekmişiz. 

Genişlet  

babama whatsapp’tan word dosyası gönderiyorum. Tıklıyor ve bu açılmıyor diyor. Uygulama yüklemesi lazım 65 yaşındaki adamın. 

iphone olsa hiçbir şey yüklemeden açar mesela 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
(düzenlendi)
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

babama whatsapp’tan word dosyası gönderiyorum. Tıklıyor ve bu açılmıyor diyor. Uygulama yüklemesi lazım 65 yaşındaki adamın. 

iphone olsa hiçbir şey yüklemeden açar mesela 

Genişlet  

Kayınpederin telefonu android, hiçbir program yüklemedim (hep bana yükletir). Ama pdf dosyasını sistem programıyla açıyor. Doc gibi ofis dosyası olursa program istiyor. 

Mehmet Ozyurek yazdı:

Güzel tespit, bir karakteri yok.. 

Genişlet  

Karakteri karaktersizlik aslında :fiuw:

Özgürlük vaad ettiği için her türlü düzenlemeye açık bir sistem. O yüzden Apple gibi değil, sistemi dayatmıyor. Ama tabii bu özgürlük herkese göre değil, bilmeyen birisi kullandığında suistimallere açık bir sistem. Bu nedenle eğer teknolojiye ilgili ve sistem dayatması istemeyen birisi iseniz Android size uygun, yoksa teknolojiye ilgiliyim ama uğraşmak istemiyorum diyorsanız Apple kullanın.

tarihinde Cihat Küçükay tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
  Cihat Küçükay yazdı:

bilmeyen birisi kullandığında suistimallere açık bir sistem.

Genişlet  

Geçen sene uykusundaki adamın kredi kartını boşalttılar Android sistemler üzerinden hemde banka bile anlamadı. 

Ben iki tarafı da biliyorum iki tarafı da çok sevmiyorum ama şu Samsung'a geçtikten sonra anladım ki bu Android cihazların gelişememe sebeplerinden birisi de Google. Kendi işletim sistemlerini Adam gibi geliştiremiyorlar. Bak Huawei orada kendi ekibiyle aldı yürüdü de ambargo yedi diye çok sesi çıkmıyor yoksa kullananlar çok memnun. 

Mesela ben Android'e geçer geçmez Android Auto problemleri yaşamaya başladım. Hem YouTube Music hem Navigasyon açıkken Mazda Multimedia sistemini çökertiyor kasa kasa. Stack Overflow mu var nedir anlamadım. Çözüm ise kabloyu bağladıktan sonra bir şey yapmadan önce 1 dakika beklemek. 

Ya da iPhone kullanırken telefonda aldığım konumu direkt araba görür devam ederdi. Android Auto için telefondan konum alıyorum 15 saniye sonra tam yola çıkınca kendini sıfırlıyor tekrar arabadan konum almak zorunda kalıyorum ki ekranda görünsün.

Ya da bugün OneDrive'dan 3 dolara 100GB almak için telefonda 1 saat öldürdüm çünkü Google Pay Servislerim bir sebepten askıya alınmış. Çaresine bakmaya çalışırken karşıma çıkan hata hodu CH-53-S. Saçmalığın daniskası. Milenyumdan beri server 0zeine çalışan adamların kullanıcı geri bildirimlerine bak yani. Benim o kodu aratıp bulmam falan lazım. Sistem senle diyaloğa kullanıcı seviyesinde girmiyor. E neyse problemi çözemedim Google Pay servislerin tamamen kapatıp kartla aldım alacağımı. 

Bunlar hep ne? Gündelik şeyler. Tamam Android uçuyor kaçıyor olabilir ya da her tarafından donanım akıyor olabilir ancak öbür adam diğer tarafta herkesin yaptığı şeyleri en iyi şekilde yaptırıp işi basit tutup parayı götürüp keyfine bakıyor. Gördüğüm kadarıyla tüm işletim sistemleri de git gide Apple'a benziyor demek ki bu işin böyle yapılacağını onlar da anladı. Yani sırf Türkiyede pahalı diye iPhone kötülemek doğru değil. Dünyanın her yerinde pazar payları artıyor. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Genişlet  

şarj istasyonu ne ola ki ?

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
  Çağrı Alaf yazdı:

Geçen sene uykusundaki adamın kredi kartını boşalttılar Android sistemler üzerinden hemde banka bile anlamadı. 

Ben iki tarafı da biliyorum iki tarafı da çok sevmiyorum ama şu Samsung'a geçtikten sonra anladım ki bu Android cihazların gelişememe sebeplerinden birisi de Google. Kendi işletim sistemlerini Adam gibi geliştiremiyorlar. Bak Huawei orada kendi ekibiyle aldı yürüdü de ambargo yedi diye çok sesi çıkmıyor yoksa kullananlar çok memnun. 

Mesela ben Android'e geçer geçmez Android Auto problemleri yaşamaya başladım. Hem YouTube Music hem Navigasyon açıkken Mazda Multimedia sistemini çökertiyor kasa kasa. Stack Overflow mu var nedir anlamadım. Çözüm ise kabloyu bağladıktan sonra bir şey yapmadan önce 1 dakika beklemek. 

Ya da iPhone kullanırken telefonda aldığım konumu direkt araba görür devam ederdi. Android Auto için telefondan konum alıyorum 15 saniye sonra tam yola çıkınca kendini sıfırlıyor tekrar arabadan konum almak zorunda kalıyorum ki ekranda görünsün.

Ya da bugün OneDrive'dan 3 dolara 100GB almak için telefonda 1 saat öldürdüm çünkü Google Pay Servislerim bir sebepten askıya alınmış. Çaresine bakmaya çalışırken karşıma çıkan hata hodu CH-53-S. Saçmalığın daniskası. Milenyumdan beri server 0zeine çalışan adamların kullanıcı geri bildirimlerine bak yani. Benim o kodu aratıp bulmam falan lazım. Sistem senle diyaloğa kullanıcı seviyesinde girmiyor. E neyse problemi çözemedim Google Pay servislerin tamamen kapatıp kartla aldım alacağımı. 

Bunlar hep ne? Gündelik şeyler. Tamam Android uçuyor kaçıyor olabilir ya da her tarafından donanım akıyor olabilir ancak öbür adam diğer tarafta herkesin yaptığı şeyleri en iyi şekilde yaptırıp işi basit tutup parayı götürüp keyfine bakıyor. Gördüğüm kadarıyla tüm işletim sistemleri de git gide Apple'a benziyor demek ki bu işin böyle yapılacağını onlar da anladı. Yani sırf Türkiyede pahalı diye iPhone kötülemek doğru değil. Dünyanın her yerinde pazar payları artıyor. 

Genişlet  

Bu dediğiniz her sistemde olabilen şeyler. Ben her telefonumda bütün güvenlik güncellemelerini alırım. Lisanslı antivirüs kullanırım. Her alışveriş sonrası kartlarımı alışverişe kapatırım. Benden onay almadan havale dahi yaptırtmam. Hiçbir linke tıklayıp bakmam. Bunun gibi basit önlemlerle çok şükür ki başıma öyle bir şey gelmedi. Dikkat ederseniz ve güvenlik kurallarına uyarsanız (özellikle birisi sizinle uğraşmazsa) sorun olacağını sanmıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
  Çağrı Alaf yazdı:

Genişlet  

Hangi bankaydı bu?

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
  Mahmut Yıldız yazdı:

Hangi bankaydı bu?

Genişlet  

Hangi banka olduğundan çok nasıl olduğu önemli. Bedava vpn yükleyip, vpn açıkken bankacılık programını kullandıysanız bilgileriniz çalınabilir. Veya halka açık ücretsiz wifi ağlarını kullanıyorsanız (starbucks vb) bilgileriniz çalınabilir. Bu tarz yöntemlerde bankanın sisteminin zayıflığı değil de, kullanıcı bilgilerinin devralınması üzerinden dolandırıcılık yapılır. Telefonla aranıp hesabınız terör örgütü tarafından kullanılmış, şifresini verdiğimiz mesaja tıklayıp değiştirin der mesela. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
  Cihat Küçükay yazdı:

Hangi banka olduğundan çok nasıl olduğu önemli. Bedava vpn yükleyip, vpn açıkken bankacılık programını kullandıysanız bilgileriniz çalınabilir. Veya halka açık ücretsiz wifi ağlarını kullanıyorsanız (starbucks vb) bilgileriniz çalınabilir. Bu tarz yöntemlerde bankanın sisteminin zayıflığı değil de, kullanıcı bilgilerinin devralınması üzerinden dolandırıcılık yapılır. Telefonla aranıp hesabınız terör örgütü tarafından kullanılmış, şifresini verdiğimiz mesaja tıklayıp değiştirin der mesela. 

Genişlet  

Bu dedikleriniz doğru ama bir bankada habersiz kredi çekmeler vs oldu. Banka bu yüzden önemli. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
  Mahmut Yıldız yazdı:

Hangi bankaydı bu?

Genişlet  

Banka farkermedi hatırladığım kadarıyla Rootlu telefonların hepsi patladı. Ha şöyle denebilir; "Kardeşim telefonu kurcalama da çalmasınlar bir şeyini. " haklı. Bu Android'i güvensiz yapmaz ama sistemin kolay değiştirilmesi beraberinde bu sıkıntıları getiriyor. Yine de değiştirir miyim? Değiştiririm hem de Rus ROM'larına bayılırım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
  Mahmut Yıldız yazdı:

Bu dedikleriniz doğru ama bir bankada habersiz kredi çekmeler vs oldu. Banka bu yüzden önemli. 

Genişlet  

Dediğiniz banka A*bank tı sanırım. Ama P*para gibi internet bankalarında da benzer olaylar oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
  Mahmut Yıldız yazdı:

Genişlet  

O sanırım A$bank'tı. 

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
  Çağrı Alaf yazdı:

O sanırım Akbank'tı. 

Genişlet  

Adı aramalarda çıkmasın diye öyle yazmıştım :fiuw:

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
  Cihat Küçükay yazdı:

Adı aramalarda çıkmasın diye öyle yazmıştım :fiuw:

Genişlet  

Düzeltmiştim geri saniyesinde aslında. 😬

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Selçuk Keleş yazdı:

şarj istasyonu ne ola ki ?

Genişlet  

Telefonu sürekli şarjta tutan bir masa üstü aparatı.. 

Mahmut Yıldız yazdı:

Hangi bankaydı bu?

Genişlet  

hAk Bank 

Çok fazla mağduru var.. Gece yarısı insanların paralarını çektiler hep.. parası olmayana kredi kullandırıp çektiler. Banka başta hiç birine sahip çıkmadı. 

Ancak daha sonra bir mahkeme bankayı kusurlu buldu. Diğerleri ne yaptı bilmiyorum.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Telefonu sürekli şarjta tutan bir masa üstü aparatı.. 

hAk Bank 

Çok fazla mağduru var.. Gece yarısı insanların paralarını çektiler hep.. parası olmayana kredi kullandırıp çektiler. Banka başta hiç birine sahip çıkmadı. 

Ancak daha sonra bir mahkeme bankayı kusurlu buldu. Diğerleri ne yaptı bilmiyorum.. 

Genişlet  

X'e bir ses kaydı düşmüştü, insanların verilerini toplayan bir programdan bahsediyorlardı. Bu programı o bankaya da kurduk, hatta bddk şüphelenip geldi ama onları da kandırdık falan diyorlardı. O yüzden banka ismini sordum. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Cihat Küçükay yazdı:

Kayınpederin telefonu android, hiçbir program yüklemedim (hep bana yükletir). Ama pdf dosyasını sistem programıyla açıyor. Doc gibi ofis dosyası olursa program istiyor. 

Karakteri karaktersizlik aslında :fiuw:

Özgürlük vaad ettiği için her türlü düzenlemeye açık bir sistem. O yüzden Apple gibi değil, sistemi dayatmıyor. Ama tabii bu özgürlük herkese göre değil, bilmeyen birisi kullandığında suistimallere açık bir sistem. Bu nedenle eğer teknolojiye ilgili ve sistem dayatması istemeyen birisi iseniz Android size uygun, yoksa teknolojiye ilgiliyim ama uğraşmak istemiyorum diyorsanız Apple kullanın.

Genişlet  

bizimkilere samsung a35 aldım. Yani daha 1 senelik model. Güncel. Ama whatsapp’tan yolladığım word ve pdf açmıyormuş. Tabi o pdf ne word ne falan diyor. Önce onları anlatmam lazım :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bizimkilere samsung a35 aldım. Yani daha 1 senelik model. Güncel. Ama whatsapp’tan yolladığım word ve pdf açmıyormuş. Tabi o pdf ne word ne falan diyor. Önce onları anlatmam lazım :) 

Genişlet  

Ben pdf i 3 ayda anlatabildim, darısı word dosyalarının başına.:fiuw:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
  Selçuk Keleş yazdı:

xiaomi kullanıyorum çok memnunum. ya ben şanslıyım ya da siz telefon kullanmayı bilmiyorsunuz :p  
iphone kullanmayı ise evliliğe benzetiyorum, her zaman kadın haklıdır, o ne derse o olur, kafana göre takılamazsın, bunları kabul edersen mutlu mesut devam edersin :)  

Genişlet  

Androidde kçı başı ayrı oynayan avrat. İos dışarda başı hep yerde gezer

Veya android sınırsız fantaziye sahip avrat, ios işini bitirdin mi dön arkanı yat boyu bosu devrilesice diyen avrat

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
  Servet Aydın yazdı:

yat boyu bosu devrilesice diyen avrat

Genişlet  

bence hep başı ağrıyor

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...