İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Klima Otomatik Devreye Giriyor

ibrahim Ortaavcı

Recommended Posts

ibrahim Ortaavcı
(düzenlendi)

İyi günler arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Aracımın fanını açtığımda bir süre sonra klimanın açıldığını fark ettim örneğin sıcak konumda camdaki buğuyu çözmesi için fanı açtığımda bir süre sonra klimanın açıldığını fark ettim bu bir arızamı yoksa özelliğimi? Teşekkürler...

tarihinde ibrahim Ortaavcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Duru
20 dakika önce, ibrahim Ortaavcı yazdı:

İyi günler arkadaşlar bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Aracımın fanını açtığımda bir süre sonra klimanın açıldığını fark ettim örneğin sıcak konumda camdaki buğuyu çözmesi için fanı açtığımda bir süre sonra klimanın açıldığını fark ettim bu bir arızamı yoksa özelliğimi? Teşekkürler...

O bir süre sonra değil Buğu çözme(MAX) tuşu ile A/C devreye girer ve dolaşımı içeri alır diye hatırlıyorum ben 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Şimdi, Fatih Duru yazdı:

O bir süre sonra değil Buğu çözme(MAX) tuşu ile A/C devreye girer ve dolaşımı içeri alır diye hatırlıyorum ben 

a/c aktif olur ancak içeri dolaşıma almaz, tam tersi dışarıdan taze hava alarak çözer. İç sirkülasyon buğu yapar ;)

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

zaten bugu cözme tusuna basinca klimanin devreye girdigi söylenmemis mi?

o tus disardan hava alimini ve klimayi acar.

yok eger a/c yani klima kapali olarak havalandirmayi  actikta hicbirseyi ellemeden kendisi klimayi acarsa o zaman problem var

Yorum bağlantısı
ibrahim Ortaavcı
8 saat önce, Eren Gökmen yazdı:

zaten bugu cözme tusuna basinca klimanin devreye girdigi söylenmemis mi?

o tus disardan hava alimini ve klimayi acar.

yok eger a/c yani klima kapali olarak havalandirmayi  actikta hicbirseyi ellemeden kendisi klimayi acarsa o zaman problem var

Buğu çözme tuşuna basmıyorum fanı açar açmaz klima devreye giriyor klimayı kapatırsam ikinci defa fanı açtığımda ise klima devreye girmiyor olay bu yani.. 

Yorum bağlantısı
ibrahim Ortaavcı
(düzenlendi)

Arkadaşlar sıkıntı yokmuş deneme yanılma yöntemi ile çözdüm mevzuyu. Şöyle ki A/C tuşuna basıp klimayı açtıktan sonra fan derecesini ayarlıyoruz (manuel klima için konuşuyorum) zaten böyle yapmamız gerekiyor. Fakat klimayı kapatmadan fanı kapatırsak klima halen devrede kalıyor. Daha sonra bu şekilde aracı stop ettik diyelim. Aracı tekrar çalıştırıp fanı direk açtığımızda klima otomatik olarak devreye giriyor bir nevi araç kaldığı yerden devam ediyor yani nedeni bu imiş. Ancak araç çalışırken önce klima sonra fan kapatılırsa ve araç stop edilirse herhangi bir sıkıntı olmuyor aracı tekrar çalıştırdığımızda direk fan açılırsa klima devreye girmiyor.

tarihinde ibrahim Ortaavcı tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...