İçeriğe Yönlendir

Connect - 2007 Connect ön tampon nasıl sökülür?

Faruk Kaya

Recommended Posts

Faruk Kaya

İyi bayramlar, iyi forumlar. Geçen gün mahalledeki yaramazlar yüzünden aracın ön tamponda klipslerden kurtulup az bir şey açılma olmuş. Bunun tamiratını yapmak istiyorum ancak tamponu tam olarak sökmeden olmaycak sanırım. Bu söküm işlemi nasıldır daha önceden deneyen bilen abilerim veya arkadaşlarımdan fikir almak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Muadili bir resim atıyorum aracın ön tampondan resmi yok :) 

Muadili resim (Kırmızı ile belirtilen alanda açıklık)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Asılmadan o tampon klipslerden kurtulamaz. Ya da biri tıklatmış aracınıza. Elle vura vura oturtabiliyor olmanız gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Faruk Kaya

Abi o da olabilir ama tıklatma olsaydı göçük olurdu diye düşünüyorum.  Asılması derken aracın yerden temasını kesmek mi? El ile de çok denedim oturmuyor. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Abi o da olabilir ama tıklatma olsaydı göçük olurdu diye düşünüyorum.  Asılması derken aracın yerden temasını kesmek mi? El ile de çok denedim oturmuyor. 

El ile oturtamadiginizi el ile sokmek cok zor. Muhtemelen bir paralel park kazasi.
Bir kaportaciya goturun, sok tak a 50tl ye hallolur muhtemelen.
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

El ile oturtamadiginizi el ile sokmek cok zor. Muhtemelen bir paralel park kazasi.
Bir kaportaciya goturun, sok tak a 50tl ye hallolur muhtemelen.

Röno servisi mi o rakam
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Röno servisi mi o rakam

Tabii ki :D ford un dandik servisinde bi de tampon parası da eklenmeli [emoji14]
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Kırmızı ile işaretlediğiniz yerde herhangi birşey yokki tamponu tutan? Ya çamurlukta yada tamponda bir şey olmuştur.

Kırmızı ile işaretlediğim yerlerde vida var onları sökünce tamponu çekin çıkar ;)
Camurluktaki plastik(dodik) klipslidir vida arkadadır. Plastiği sökerken klipsleri kırmamaya özen gösterin.

nWM3Q1.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faruk Kaya
9 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Kendim bir şeyler yapmak istiyorum(tampon boyamak vb. gibi) abi umarım halledebilirim :)

7 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Kaliteli işçilik tesadüf değildir

:good1:

2 saat önce, Uğur Kamil yazdı:

uğur hocam kırmızı ile işaretli yerlerden baktım biraz ama o klipsler kırılacak gibi duruyordu diye fazla ellemedim. Gittiğim yol doğru zannedersem uygun bir zamanda tekrar deneyeceğim şansımı :) ilginiz için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Klips ler kirilsin sıkıntı yok alırsın bi tane kapı içinde Civata var dodikleri sokunce tampon sokecek sen iki ser tane sağ sol da var bide plaka altında var sonra asilin gelir tampon [emoji38]

GT-I9295 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
Bir saat önce, Uğur Çınar yazdı:

Klips ler kirilsin sıkıntı yok alırsın bi tane kapı içinde Civata var dodikleri sokunce tampon sokecek sen iki ser tane sağ sol da var bide plaka altında var sonra asilin gelir tampon emoji38.png

GT-I9295 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dodikleri komple sökmeye gerek yok. Tampon kısmını söküp hafif kastırdınmı tamponun vidalarını açabiliyorsun.

Klips işide biraz karaborsa gibi tane işi satanda var toplu satanda. Ben bugüne kadar enaz 10 kere söktüm kırılmadı şuana kadar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Faruk Kaya
On 28.06.2017 at 00:17, Uğur Kamil yazdı:

Dodikleri komple sökmeye gerek yok. Tampon kısmını söküp hafif kastırdınmı tamponun vidalarını açabiliyorsun.

Klips işide biraz karaborsa gibi tane işi satanda var toplu satanda. Ben bugüne kadar enaz 10 kere söktüm kırılmadı şuana kadar.

teşekkürler uğur hocam bugün işi hallettim. Evet tamponda klipslerin az üzerinden kırılmış sanırım park ederken yaslama olmuş. Bunu da aktivatör ile hallettik şimdilik. Yan sanayi tampon bile 300 tl neredeyse 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
2 saat önce, Faruk Kaya yazdı:

teşekkürler uğur hocam bugün işi hallettim. Evet tamponda klipslerin az üzerinden kırılmış sanırım park ederken yaslama olmuş. Bunu da aktivatör ile hallettik şimdilik. Yan sanayi tampon bile 300 tl neredeyse 

O kadar küçük birşey için tampon değiştirmeye değmez ;)
Üretim durduktan sonra birçok parçanın fiyatı 3-4 kat arttı özelliklede kaporta aksamındaki parçaların.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Faruk Kaya
On 28.06.2017 at 00:17, Uğur Kamil yazdı:

haklısınız biraz kurcalamak gerek :) parçacı da söylediğinizin aynısını söyledi maalesef. Aracı silver glx veya 50.yıl özel seri ile değiştirmeyi düşünüyoruz ancak fiyatlar can yakıcı :D 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...