İçeriğe Yönlendir

Sınırlı bütçe ile sıfır mı, ikinci el mi?

Murat Mert2

Recommended Posts

Murat Mert2

Abilerim bu konuda çok deneyimli olduğu için soruyorum. 58 bin bütçe var, en fazla 2-3daha koyabiliyorum. Otomatik vites araç bakıyorum.

Bu aralıkta  2017 yani sıfır km Dacia Sandero Turbo 90hp otomatik  alınabiliyor. Araç jip gibi olmuş, biraz makyajlanmış, fena değil. 2yıl garanti üstüne 2 daha verebiliyorlar.
Ya da 2016 Opel Corsa 1.4 90hp otomatik

2016 Fiesta 1.6 otomatik (Azcık sağı solu boyalılardan)
Otomatik alacağım için de, mutlaka garantili arıyorum.

Şimdi bu verilere göre, sıfırı mı tercih ederdiniz, ikinci el olup garantili araç mı?
Dacia ya elim kayıyor gibi, neticede sıfır ancak piyasası hakkında hiç bir fikrim yok. Memur zihniyetiyim malum, almadan satışı düşündüğüm için:)

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Bahsettiğiniz araçların yanında C-Elysee de bakardım. Açıkçası Fiesta olmasa seçenekler arasında sıfır alın derdim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

o paralara güzel 2.el bir araç alınabilir 2003 model corsasını aldığım adam dacia almıştı o bile daciasını pek beklediği gibi beğenmemiş

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

sıfır dacia size zarar ettirebilir ikinci el fiesta tavsiye ederim garantiyi de uzattırırım

Yorum bağlantısı
Murat Mert2

Yılda ortalama 13bin yapıyorum, 14bini göremedim daha 3yıldır dizel araç sahibiyim. Engin bey teşekkürler, Citröenle ibabamın iyi macerası olmadı pek.:)

43 dakika önce, Özgen Acar yazdı:

sıfır dacia size zarar ettirebilir ikinci el fiesta tavsiye ederim garantiyi de uzattırırım

Valla tam da aradığım o. Garantisini uzatabileceğim birşeyler. Ankaradayım, bu hafta elimdeki Fiestayı satlığa çıkarıp, yetkili bayileri dolaşacağım ikinci el garantide olan

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Cetin

Saydıklarınız arasında kesinlikle fiesta derim uzun vadede hem prim yapar , hem satarken zorlanmazsınız ayrıca sanderonunda corsanında son kasarı euro ncap de  5 yıldız almayı başaramamış , fiesta ise diz hava yastıklarına kadar düşünüp koymuş bütçe sınırlı ama vereceğiniz para az bir para değil bir öğretmen emekli olduğunda aşşağı yukarı böyle bir ikramiye alıyor , iyi düşünün derim ben almadan önce . 

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2017-model-sifir-km-fiesta-trend-x-otomatik-f1-celik-jant-full-442939689/detay

Yorum bağlantısı
Sermet Gündoğdu

Sandero Stepway in otomatik vitesi sanki manuel ama biri sizin yerinize değiştiriyormuş gibi :) Yakıt çok iyi ama.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Şimdik tavsiye edeceme ben bile inanamıyorum ama yapcak bişi yok .gerçekler kardeşim dacia diyorum .şubat 20 de 49,700 TL aldım şuan 57,500 TL ikinci elde 52.000 TL verdile düşün kar grafini .Araç 7000 KM oldu.inanılmaz sesiz motor.Yakıt eko modda 100 km ortalama 6 ile 6,5 litre yakıyor .sadece makyaj diye düşünme bir alt versiyonnuna nazaran donanımı gayet değişiklikler var .otomatik vitesi karekteristik özellikleri var öğrendinde abooo iyki almışım diyeceksin.Tabi bir dsg veya power shift değil ama bana göre çok iyi.Kara verdinde otomatik vitesin kullanım detaylarını anlatırım. bayılacaksin.Benimki 3 yıl garantili .3 yıl vize yok ve ilk bakım kilometresi 20.000 km de gayet iyi bir periyor.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
10 dakika önce, Okan Tansel yazdı:

Şimdik tavsiye edeceme ben bile inanamıyorum ama yapcak bişi yok .gerçekler kardeşim dacia diyorum .şubat 20 de 49,700 TL aldım şuan 57,500 TL ikinci elde 52.000 TL verdile düşün kar grafini .Araç 7000 KM oldu.inanılmaz sesiz motor.Yakıt eko modda 100 km ortalama 6 ile 6,5 litre yakıyor .sadece makyaj diye düşünme bir alt versiyonnuna nazaran donanımı gayet değişiklikler var .otomatik vitesi karekteristik özellikleri var öğrendinde abooo iyki almışım diyeceksin.Tabi bir dsg veya power shift değil ama bana göre çok iyi.Kara verdinde otomatik vitesin kullanım detaylarını anlatırım. bayılacaksin.Benimki 3 yıl garantili .3 yıl vize yok ve ilk bakım kilometresi 20.000 km de gayet iyi bir periyor.

Sizdeki şanzıman otomatikleştirilmiş, manual şanzıman mı acaba. 

Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil
16 saat önce, Murat Mert2 yazdı:

Abilerim bu konuda çok deneyimli olduğu için soruyorum. 58 bin bütçe var, en fazla 2-3daha koyabiliyorum. Otomatik vites araç bakıyorum.

Bu aralıkta  2017 yani sıfır km Dacia Sandero Turbo 90hp otomatik  alınabiliyor. Araç jip gibi olmuş, biraz makyajlanmış, fena değil. 2yıl garanti üstüne 2 daha verebiliyorlar.

Şimdi bu verilere göre, sıfırı mı tercih ederdiniz, ikinci el olup garantili araç mı?
Dacia ya elim kayıyor gibi, neticede sıfır ancak piyasası hakkında hiç bir fikrim yok. Memur zihniyetiyim malum, almadan satışı düşündüğüm için:)

Ne alırsan al ama kesinlikle yeni hundai i20 ye binip test etmeden araç alma,1,4 otomatik alabilirsin o paraya hatta sıfır bile olabilir,sınıfının en büyük ve en yakışıklı aracı bence.

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

İkinci el temiz araçlara yönelin bence ! en azından 1,6 dizel km 60 bin civarı bir araç alabilirsiniz performans olarak da sizi üzmez , diğer sıfır araçlarda sekment küçüleceğinden performans ve konfor düşecektir. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Bu bütçe ile focus3 otomatik de bakılabilir. tsi pololar da hoşuma gidiyor ama ailecek sığamayız. Şahsen dacia da alacak olsam 2.el düşük km alır binerdim, illa bütün bütçeyi harcamak gibi bir kural yok nasılsa ;)

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
Bir saat önce, Ali Darbaz yazdı:

Sizdeki şanzıman otomatikleştirilmiş, manual şanzıman mı acaba. 

Aynen

Yorum bağlantısı
Ali Can Ebren

manuel düşünürseniz internette 2011 16000 kmde dizel c5 vardı sıfır niyetine alıp binebilirsiniz bence :) 66000 lira fiyatı vardı

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

reno clio 1.2 edc icon aldım 2015 model 3 ay sonra sattım bu kadar mı kalitesiz işçilik olur.Dacia ondan  daha kalitesiz olduğuna göre bulaşmayın derim.Gidin 2012-2013 c4 dizel otomatik alın keyfinize bakın.Çok dua edersiniz bana.

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
20 saat önce, Murat Mert2 yazdı:

2010 Mondeo verebilirim ilanı mevcut satılık konusunda, temiz olmasa zaten buraya konusunu bile açmazdım. Tabi sizin beklentilerinizin mondeo neresinde sizin bileceğiniz bir konu..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Her zaman anlatırım daha önce de forumda anlattım insani bir hata ile 120 ile girdiğim Alanya-Akseki arasındaki virajlardan birinde Focus 3 hayatımı kurtardı. Sıfır Dacia alsaydım aynı paraya şu an beni ve ailemi köyümün yağmurlarında yıkayalı 11 ay olmuştu [emoji846]Vesile ile elma ile armut kıyaslanmaz. Focus C sınıfıdır Mondeo D sınıfıdır Dacia hafif ticaridir i20 B sınıfıdır. Birbiriyle kıyas olmaz.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Düzeltme: Bahsedilen Dacia compact SUV olan Duster anladığım kadarıyla, hafif ticari değil.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Bir sene sonra satilacaksa Dacia alırdım. Yoksa ikinci el renk bakardım 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...