İçeriğe Yönlendir

Focus II - Fren Hidroliği Değişimi

Osman Ünal2

Recommended Posts

Osman Ünal2

Merhaba arkadaşlar bugün 30 bin kilometrede olan 2008 focusumuzun fren hidroliğini değiştirttim. Würt'un otomatik makinesiyle yaklaşık 20 dakika kadar sürdü işlem. İlk başta sağ arka tekerden başlanarak havalar alındı.Fren hidroliği olarak Mobil marka Dot 4 fren sıvısı kullanıldı. Değişimden sonra frenler yumuşadı ve hissiyatı daha iyi oldu. Sizin de değişim zamanınız gelmişse değiştirmeniz iyi olur.

lW3rkX.jpg

VMPXav.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
41 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Canım pizza çekti :D 

:D

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Hayirli olsun .Sıvının litresi kaç para? Kaç litre konuyor sisteme.? Birde kaç km de değiştirilmeli? 

tarihinde Ersin Özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
9 dakika önce, Ersin Özkaya yazdı:

Hayirli olsun .Sıvının litresi kaç para? Kaç litre konuyor sisteme.? Birde kaç km de değiştirilmeli? 

Fren sıvısı için Renault 80bin km ya da 4 sene der. Ford'ta da farklı olacağını sanmam.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Yanlış bilmiyorsam kitapçıkta her 2 senede bir değişim öneriliyor. Makine otomatik yağ doldurduğu için kaç litre yağ aldı bilmiyorum ancak makineyle yapılan işleme 150 Tl isteyen bile oldu:D 80 liraya yenilemiş oldum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Bir saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Fren sıvısı için Renault 80bin km ya da 4 sene der. Ford'ta da farklı olacağını sanmam.

Ford kitapçıkta 2 senede bir fren hidroliği değişimi öneriyor. Eskiden 3 yıldı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
1 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Ford kitapçıkta 2 senede bir fren hidroliği değişimi öneriyor. Eskiden 3 yıldı.

Yok artık. Abartmışlar. 2 senede bir bi şey olmaz o sıvıya. Siz inanıyor musunuz bunun gerekliliğine?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
5 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Yok artık. Abartmışlar. 2 senede bir bi şey olmaz o sıvıya. Siz inanıyor musunuz bunun gerekliliğine?

Bu husus bence tartışmaya açık değil üretici ne diyorsa o ayrıca fren performansı için önemli bu yüzden her 2 yılda bir değiştiriyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Geçen sene değiştim ama C4 e binince benim frenlerin sert olduğuna karar verdim. Ön balata kale marka ile değişti ondan mı acaba, C4 de ayağımı koyunca zink diye dururken benim focus da güç uygulamam gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Geçen sene değiştim ama C4 e binince benim frenlerin sert olduğuna karar verdim. Ön balata kale marka ile değişti ondan mı acaba, C4 de ayağımı koyunca zink diye dururken benim focus da güç uygulamam gerekiyor.

Fransızların frenleri sert olur genelde Renaultların dozaji hafif dokunuşta kilitler tekerleri alışana kadar.
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

renaultun frenleri acayip yumuşak kangooya alışana kadar canım çıktı :)

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş

Abi 3 temmuz 2017 tarihindeyiz ve sizin aracınız 30.000 km olup 2008 model mi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
6 saat önce, Ersin Özkaya yazdı:

Bir litre ate marka dot4 ü 30 tl ye almıştım belki fikir verir.  Normal şartlarda fren hidroliğinin değişim süresi kilometreden bağımsızdır. Ancak DOT 3 için 12 ay veya 20.000 km, DOT 4 için ise 18 ay veya 30.000 km gibi bir ömür kabul edilebilir. Ford km belirtmeksizin 2 yılda bir değişim öneriyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Benim araç 215bine dayandı. 80bin kilometredir bende. Ben hiç değişim yapmadım. Ustaya soruyorum gerek yok diyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Benim araç 215bine dayandı. 80bin kilometredir bende. Ben hiç değişim yapmadım. Ustaya soruyorum gerek yok diyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Motor yağını da değişmesin o halde aynı sebeple. [emoji4] Usta denemeyecek o şahsı terk edin.
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
(düzenlendi)
2 saat önce, Ufuk Memiş yazdı:

Abi 3 temmuz 2017 tarihindeyiz ve sizin aracınız 30.000 km olup 2008 model mi

Evet :) Ben 7 ay önce aldım 8 bin km yol yaptım 22.590 Km'de ilk sahibinden aldım aracı. Faturası dahi duruyor aracın:) İlk sahibi müdür olduğu için pek kullanmamış aracı abi.

tarihinde Osman Ünal2 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
Bir saat önce, Emrah Altun yazdı:

Çoğu yerde manuel olarak değişim yapıldığı için zahmetli oluyor ustaların çoğu o yüzden değişmiyor fren hidroliğini abi. Otomatik sistemde usta önce yedek depodaki yağı çekiyor sonra makinenin özel başlığını hazneye bağlıyor aracı lifte alıp hava alma rekoruna resim de gözüken hortumlu şişeyi takıyor gerisini makine hallediyor. Ama öbür türlü frene bas çek bas çek ugrastiriyor:)

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş
Evet [emoji4] Ben 7 ay önce aldım 8 bin km yol yaptım 22.590 Km'de ilk sahibinden aldım aracı. Faturası dahi duruyor aracın:) İlk sahibi müdür olduğu için pek kullanmamış aracı abi.

Herhalde tr dek tir diye düşünüyorum. Allah kaza bela vermesin. Benimde 2011 model 2.5 kasa dizel coll. 55.000km deyim. 2.000km önce trigeli değiştirdim yıl dolduğu için siz değişim yaptınız mı. Buarada Çıkan trigel kayışımda tertemizdi ama korktum neolur neolmaz diye.
Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Satıp D segmente geçiş ihtimalimiz var o yüzden şuan için değiştirmeyi düşünmüyorum kontrol ettirdim trigerde sıkıntı yok daha 2 farklı ford ustası inceledi 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
14 saat önce, Koray Demir yazdı:

Fransızların frenleri sert olur genelde Renaultların dozaji hafif dokunuşta kilitler tekerleri alışana kadar.

Böyle bi şey yok.

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Şimdi, Sani Gerşon yazdı:

Böyle bi şey yok.

Megane 2 de öyleydi hafif dokunuşta etkili frenleme.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
20 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Yok abartmamışlar.

İçinde oluşan nem hidrolik özelliğinin kaybolmasına sebep oluyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Ahmet İhsan Akşen
Değişim zamanı gelmiş :)d3b17378f2ac172e3ab96f9666a85f8a.jpg
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Fren hidroliğimi forumda çok konusu geçmesi sebebiyle bende değiştirdim, sonuç; hiçbir fark yok, çıkan yağ tertemizdi, ölçümde kaynamada hiçbir problemde yoktu zaten. 4 yıl rakamı bana göre gereksiz bir rakam, 10 yıldan önce değişmeyin, hem cebinize hem doğaya yazık. Eğer şüpheli bir durum varsa önce kaynama derecesi ölçümü yaptırın, gereksiz değişim olmaması açısından

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...