İçeriğe Yönlendir

Bu araca ne dersiniz?

Erdem Terzioğlu

Recommended Posts

Erdem Terzioğlu

Arkadaslar herkese iyi geceler.

Evde 1 arac yetmeyince ikinciye gözümüz kaydi. Normalde 2012 Megane 1.5 DCI EDC var. Km de masallah bayagi ilerledi. Kendime bir Broadway alsam bile olacakti ancak bazen isim geregi sehir disina cikmam gerekiyor o zamanlarda megane i gotursem hanim otomatik olmayinca kullanamiyor.Esim gunde 2 km yol kullaniyor. Onun icin benzinli de olsa bir otomatik lazim. Uzun yolda dizeli kullanip sehir icinde ona benzinliyi vermeyi dusunuyordum. Ilk once benzinli fiesta bakarken fiestalarla focuslarin fiyatlari neredeyse ayni olunca focusun ic hacmi ile fiestayi da karsilastirinca focusa yoneldim ve asagidaki araci buldum.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-titaniumx-tam-otomatik-sunrof-lu-kazasiz-full-plusfull-449072380/detay

Arac sahibi ile 55.000 e pazarlik ettik. Aracta 2 tane hasar kaydi cikiyor. Ilanda 1200 1700 yazmis ama sahibi de bilmiyor biri 909 biri 978 tl. On tampon kopege carpmadan boyanmis kapi saci degismis.

Aracta zavoli tup var. Bu modellere uyumu nasildir. Yorumlarinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Elbette ford servisleri ekspertiz yapiyor mu acaba. Hem serviste hem disarda iki eksper yaptirsam

Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Bence de 4 bin birden düşmüş. Gizli bir kusur olabilir. Dikkatli incelemek lazım. Yoksa araba gayet iyi görünüyor.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Gizli kusuru da computest pek anlamayabilir iyi bir OBD sart. O yuzden mutlaka servise gostermek gerekiyor. Ama servisler ozenli bakmiyor. Eski focusta ikiler ford serviste ekspertiz yaptirdim bisey cikmadi satarken saselerde islem oldugunu soylemislerdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

benzinli araba fiyatını çok bile yazmış bana göre satılmayınca düşmüştür

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Dedigine gore ev aliyormus. Evi kurban bayramina teslim edilecekmis acelesi yokmus ama ilana koymus. Satilirsa arabasiz kalacakmis. Aklimdaki rakam 55 dedi telefonda. Bir tane fiesta bulmustum. Benzinli lpg yok 54.000 diyor oyle olunca bu mantikli geldi

Zavoli LPG bu araç için uyumlumudur? Birde kafama takılan bu. Bi dizel Megane'a binip bir buna bindiğimde hayal kırıklığı yaşarmıyım? Birde bu modelde kimisi 100 hp yazmış kimisi 125 hp hatta abartık 125-150 hp yazan bile var. Normalde 125 hp değil mi Focus 3 ler?

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Aracın videoları da geldi bugün. Ve sahibi ile görüşmemizde aracın 104400 km olduğunu öğrendim ve 105.000 bakımı gelmiş aracın. Triger değişip değişmediğini sordum değişmemiş. Haliyle bu da ekstra bir masraf demek olacak. hem yıl hem km aynı anda dolmuş. Focuslar için triger en fazla 100.000 yada 5 yıl diye biliyorum yanlışsam düzeltin. 80.000 de olabilir. Yetkili serviste yaptırmak gibi bir titizliğim var. Buda bana ekstra bir maliyet demek. Tahmininizce kaç paraya çıkar 2012 1.6 focus 100.000 km ağır bakımında servisten.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Triger 5 yıl/90 bin km hangisi önce dolarsa maliyet yetkili servislerde 1700 tl civarı tahminimce. Bu kasa 1.6 focuslar magnezyum alaşımlı subaplı ve lpgye uyumsuzdur. Ti-Vct olan 125 bg lik motorlar lpg ile uyumludur.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bir kaç yıl önce 800Tl e yaptırmıştım, yağ ve dahil.

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Lpg uyumsuzlugu kafami kurcaladi biraz ve baska arac bakmaya yoneldim. Arayis devam ediyor

Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu
Şimdi, Fikri Keleş yazdı:

Öneriniz için çok teşekkür ediyorum HB bir araç arıyorum. Her iki aracı da dönüşümlü olarak eşim kullanabilecek olması önemli. Uzun yola giderken dizeli alıp gittiğimde eşim diğerini kullanabilmeli. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)
On 05.07.2017 at 15:15, Evren Erakçora yazdı:

Bir kaç yıl önce 800Tl e yaptırmıştım, yağ ve dahil.

Dolar kaç liraydı o zaman? V kayış seti gergi bilyaları dahil mi devridaim değişti mi? Sadece motorcraft marka devridaim 300 tl.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
On 05.07.2017 at 15:00, Koray Demir yazdı:

Triger 5 yıl/90 bin km hangisi önce dolarsa maliyet yetkili servislerde 1700 tl civarı tahminimce. Bu kasa 1.6 focuslar magnezyum alaşımlı subaplı ve lpgye uyumsuzdur. Ti-Vct olan 125 bg lik motorlar lpg ile uyumludur.

3kasa Focusların hepsi ti vct değil mi.Ben öyle biliyorum? motor yeni, şanzuman yeni (powershift)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
3kasa Focusların hepsi ti vct değil mi.Ben öyle biliyorum? motor yeni, şanzuman yeni (powershift)

Doğru ya karıştırmışım 115 lik duratecler ile.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
1 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Doğru ya karıştırmışım 115 lik duratecler ile.

İlan verenlerden 81 kişi (2012 ve üzeri)  de 1.6 seçeneğini işaretlemiş. Bilmemekten, önemsememkten yanlış işaretliyorlar. F3 benzinliler Ti Vct 125 bg. Benim aracım da aynı.

Pek çok lpg takılmışı var ama lpg uyumunu ben bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
1 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

İlan verenlerden 81 kişi (2012 ve üzeri)  de 1.6 seçeneğini işaretlemiş. Bilmemekten, önemsememkten yanlış işaretliyorlar. F3 benzinliler Ti Vct 125 bg. Benim aracım da aynı.

Pek çok lpg takılmışı var ama lpg uyumunu ben bilmiyorum

1.6 Ti-Vct motorlar lpg ye nispeten uyumludur denilebilir çok da sürmüyor bu uyum. Halen  Mk 2,5 hayranıyım ısınamadım şu 3 kasalara tipi bi değişik içi çok kasvetli geliyor ?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
1 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

Devir daim değişmedi

Değişimesi gerekirdi risklidir yolda bırakabilir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...