İçeriğe Yönlendir

Renault 19 - Sağ Tekerden Tıkırtı Problemi

Furkan Sol

Recommended Posts

Furkan Sol

Abilerim iyi günler. Forumda yeniyim furkan ben. Sikintima bi kulak kabartmanizi istiyecegim sizden. Benim reno 19 saga dönüşlerde tıkırtı yapıyordu aksçıya gittik aks tamir oldu geldi fakat ses devam ediyor. Aksçıya tekrar gittigimde o zaman problemin tur atlamasi oldugunu tekerin sağ tarafa daha fazla döndüğünü bunu rotçunun eşitleyecegini söyledi ordan çıktım. Tamircime gittim tekerleri sag sol yaptik oda tekerin sağa fazla döndüğünü onayladi. Rotçuya gittim arabayi kaldirdik bana degisecek parcalarin listesini (z alt tabla, rot basi, rot kolu, z direksiyon korugu,)verdi degistir gel dedi simdilik askida. Bugun tamircime ugrama firsatim oldu tekrar onun görüşü aciliyet olmadigi, edirneden karsa git yolda birakmayacagi yönünde. Fakat hala tikirtiyi duyuyorum hafiften sizce yolda birakir mi yoksa sene sonu zaten muayene geliyo o zaman mi baktiralim ? Simdiden tesekkurlerimi iletiyorum iyi aksamlar..

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Alt takım önemlidir. Aracın sağlıklı,sessiz ve rotasından sapmadan gitmesini sağlar. Alt takım arızalarında ilk rahatsızlık, ses ile ortaya çıkar. Tıkırtı, lokurtu,zangırdama vb. Fakat ses arızanın en masum parçasıdır. Belirli bir hızdan itibaren aracın ön tarafı sağa ve-veya sola istek dışında dalma (çekme) yapabilir. Şeritte tutmak zorlaşabilir, aşırı dikkat isteyebilir.

Zaten muayeneden de geçemezsiniz ama ilk fırsatta parçaları değiştirip hemen peşinden rot ayarı yaptırın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hoş geldiniz.

Değişmesi gerekenler gözükmüş. Yürüyen bence de bekletilmez. Git gel farkedecek gün sayısı, yolda alacağınız sıkıntıya değmez.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...