Mesut Nalbant 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 Şahsi motoru buydu. Daha pek çok motora biniyordu ama bunu sık kullanırdı. Kaçlıktır bilmiyorum, videoyu unuttum, tekrar izlemedim şu an, ama bununla kaza yaptıysa 200 ccden den büyük olduğu bariz. Bu motoru da kendi toplamıştı. Allah rahmet eylesin. Gerçekten üzüldüm. Motor kullanmıyorum ama motorsiklet dünyasını takip ederim. Rahmetli kazada bu motoru kullanmıyormuş. KTM RC200 kullandığını yazmışlar, hatta kaza sonrası motorun fotoğrafı da vardı. Test amaçlı kullandığı bir motor olabilir. Güçlü bir makine değil. Ama işte sonuçta iki teker, kontrolsüzce olmaması gereken yerde bulunan bir kişi ve takdiri ilahi. 1 Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 Sabah radyoda duyduğum anda çok büyük şok yaşadım. Şahsen tanışmak hiç nasip olmadı ama her videosunu yıllardır takip ederek izledim. Motor hep ilgili çeken bir şeydi bu adam sayesinde tutkunu oldum diyebilirim. Hele pisi pisine bir kaza ile hayatını kaybetmesi insanın iyice zoruna gidiyor. Mekanı cennet olsun diyecek söz yok artık. 1 Yorum bağlantısı
Emre Usta 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 Allah rahmet eylesin.Malesef motorsiklet kullanan baska birsey kullanmiyor.Kazada yapsa yine binmek icin ugrasiyor.10 gun once babam 25 senede 3. Kazasini yapti hepsindede otomobilin motorsiklet kullanana dikkat etmemesi onune kirmasi oldu.Cok sukur omuz kirigi ile atlattik.Motorsiklet tekerine tas bile gelse dusme riski varken ulkemizde surucelerinin dikkatsiz kuralsizca kullanmalari eklenince motorsiklet kullanmayi dusunduruyor.Motorsiklet uzerinde buyuduk ailecek ama motorsiklet tutku isi sonu kaza olsada 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Şahin 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 Allah rahmet eylesin. videolarından çok şey öğrenmiştim. sayesinde cesaretlenip motosiklet bile almıştım. yeri kolay doldurulamayacak türden bir kayıp oldu ülkemiz için. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 Olumunden ziyade olum sekli daha kahredici. Allah rahmet eylesin. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 Çok üzüldüm gerçekten, daha dün gece Peru seyahatinin videolarını izledim. Çok sıkı takipçisiydim, çarşamba akşamı youtubda canlı yayınlanan programı kaçırmazdım. Çok eğlenceli bi adamdı mekanı cennet olsun. 1 Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 çok üzüldüm, hiç tanımasam da kontra tekniği ile viraj dönüşünü bu adamın videolarından öğrendim. panik freni de. Allah yerinde dinlendirsin, çok hayır duası vardır. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 25 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2017 9 dakika önce, Hakan Gürsu yazdı: Çok üzüldüm gerçekten, daha dün gece Peru seyahatinin videolarını izledim. Çok sıkı takipçisiydim, çarşamba akşamı youtubda canlı yayınlanan programı kaçırmazdım. Çok eğlenceli bi adamdı mekanı cennet olsun. 6 dakika önce, Özdemir Deniz yazdı: çok üzüldüm, hiç tanımasam da kontra tekniği ile viraj dönüşünü bu adamın videolarından öğrendim. panik freni de. Allah yerinde dinlendirsin, çok hayır duası vardır. En az bir videosunu izleyip de Barkını sevmeyen birisi olacağını sanmıyorum. Hala inanasım gelmiyor. 1 Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 4 dakika önce, Önder Özcan yazdı: En az bir videosunu izleyip de Barkını sevmeyen birisi olacağını sanmıyorum. Hala inanasım gelmiyor. anlatım tekniğini farklıydı, samimiydi bana göre ama itici bulanlar da vardı. ama tarzdır bu. 2 Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz 25 Temmuz 2017 Paylaş 25 Temmuz 2017 (düzenlendi) Allah rahmet eylesin bende çok severdim rahmetliyi.Onun yüzünden böyle fıtı fıtı gezeceğim orta halli bir motor aldım.Ama yükseltme hayalim böylelikle son buldu.Mekanı cennet olsun.Diğer medyaları yükle 25 Temmuz 2017 tarihinde Ferhat Yavuz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ugur Demir 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 severek takip ediyordum Allah rahmet eylesin 1 Yorum bağlantısı
Bayram Eser 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Allah rahmet eylesin... Ben de sehiricinde her isimi motorla hallederdim. Bu hadiseyi dun aksam duydum. Bu sabah sehiricine giderken motoru bıraktım. Motorsiklet ile arama birden sogukluk girdi... 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 7 dakika önce, Bayram Eser yazdı: Allah rahmet eylesin... Ben de sehiricinde her isimi motorla hallederdim. Bu hadiseyi dun aksam duydum. Bu sabah sehiricine giderken motoru bıraktım. Motorsiklet ile arama birden sogukluk girdi... Nasıl bineceksin ki motora? Trafikte araçlar taciz eder, aniden sağa geçen araçların kapıları açılır, önüne otobanda karşıdan karşıya geçen yaya çıkar, kimse insan yerine koymaz serseri gözüyle bakar, hergün yollarda 3-5 motorcu ölür... 6 Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Çok üzgünüm, sanki yakınımı kaybetmiş gibi oldum. Bu yollar Barkın'ı bile aldı ya, artık diyecek birşey yok. Hergün motora biniyordum ama ondan da soğudum resmen. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Cenazesi baya kalabalıktı... Mekanı cennet olsun... 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Allah rahmet eylesin, bende çok üzüldüm, birçok videosunu bende izledim, çok şeyde öğrendim, bildiğimi pekiştirdim, insanlara faydası dokunmuş birisi olarak ebediyete intikal etti, Allah rahmet eylesin... Bu ülkede motora binilmez demek istemiyorum, binilmeli ama dikkatli olmalı kurallara uymalı, evet motor tehlikeli ama ölüm oranları aslında çok yüksek değil, kamyonlar daha beter mesela, Motorda ölüm genelde motorcudan kaynaklanıyor bizde,gördüklerim çoğu bilinçsizce kullananlar, bilen adamı daha görür görmez anlıyorsunuz zaten, elbette diğer etmenlerde var, arabalar en başta, heleki İstanbul gibi kuralsızların araba sürdüğü yerde, ama esas hata motorcularda bence, çok hızlılar çok, özellikle SS ler, bence bunlar tamamen yasaklanmalı, karayolunda kullanıma tabii, SS = pist yarış motorudur esasında... Motordan vazgeçmeyeceğiz, o da vazgeçmeyin derdi eminim, ben kaza yaptığımda (ki kazadan 2-3 dk. önce 200 lü hızların üzerindeydim, iyiki o hızda ben ne yapıyorum diye düşünüp frenlemiştim) çok deneyimli, uzun yurtdışı gezilere çıkan usta motorcu arkadaşlarımda aynısını demişti, korkma, aynen devam, vazgeçmek yok ama bilinçli tedbirli olarak ..... dersimide aldım.... Nasıl öleceğimizi bilemeyiz, suçlu motorsiklet yada ona binmek değil, nitekim bu olayda diğer tarafada bakalım, adam yoldan geçerken, yürürken ölüp gitti, motora binerken değil.... Tedbirli olacağız, kurala uyacağız, gerisi Allaha kalmış, ölüm yürürkende gelir motordaykende gece yatağında uyurkende, suçlu motor değil, o yüzden ben soğudum artık binmem demem, ilk anda düşünmedim değil ama sonra düşününce risklerini bile bile yine bineceğimi gördüm, bineceğim ama tam teşekküllü ve bilinçli olarak, kaza olacak diye binmem artık demem, ben tedbirimi alırım, kaza olacaksa ecel geldiyse olur, motorla yada yürüken, kaçış yoktur... 2 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Ben bir kere düştüm hala atamadım korkumu ve cesaret edemiyorum tekrardan binmeye. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Temmuz 2017 Yazar Paylaş 26 Temmuz 2017 25 dakika önce, Hakan Gürsu yazdı: Cenazesi baya kalabalıktı... Mekanı cennet olsun... Katılabildin mi Hakan? Facebooktan ara ara izledim bugün ben 15 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: Allah rahmet eylesin, bende çok üzüldüm, birçok videosunu bende izledim, çok şeyde öğrendim, bildiğimi pekiştirdim, insanlara faydası dokunmuş birisi olarak ebediyete intikal etti, Allah rahmet eylesin... Bu ülkede motora binilmez demek istemiyorum, binilmeli ama dikkatli olmalı kurallara uymalı, evet motor tehlikeli ama ölüm oranları aslında çok yüksek değil, kamyonlar daha beter mesela, Motorda ölüm genelde motorcudan kaynaklanıyor bizde,gördüklerim çoğu bilinçsizce kullananlar, bilen adamı daha görür görmez anlıyorsunuz zaten, elbette diğer etmenlerde var, arabalar en başta, heleki İstanbul gibi kuralsızların araba sürdüğü yerde, ama esas hata motorcularda bence, çok hızlılar çok, özellikle SS ler, bence bunlar tamamen yasaklanmalı, karayolunda kullanıma tabii, SS = pist yarış motorudur esasında... Motordan vazgeçmeyeceğiz, o da vazgeçmeyin derdi eminim, ben kaza yaptığımda (ki kazadan 2-3 dk. önce 200 lü hızların üzerindeydim, iyiki o hızda ben ne yapıyorum diye düşünüp frenlemiştim) çok deneyimli, uzun yurtdışı gezilere çıkan usta motorcu arkadaşlarımda aynısını demişti, korkma, aynen devam, vazgeçmek yok ama bilinçli tedbirli olarak ..... dersimide aldım.... Nasıl öleceğimizi bilemeyiz, suçlu motorsiklet yada ona binmek değil, nitekim bu olayda diğer tarafada bakalım, adam yoldan geçerken, yürürken ölüp gitti, motora binerken değil.... Tedbirli olacağız, kurala uyacağız, gerisi Allaha kalmış, ölüm yürürkende gelir motordaykende gece yatağında uyurkende, suçlu motor değil, o yüzden ben soğudum artık binmem demem, ilk anda düşünmedim değil ama sonra düşününce risklerini bile bile yine bineceğimi gördüm, bineceğim ama tam teşekküllü ve bilinçli olarak, kaza olacak diye binmem artık demem, ben tedbirimi alırım, kaza olacaksa ecel geldiyse olur, motorla yada yürüken, kaçış yoktur... Güzel yazmışsın ali. Evet bilinçli bir şekilde binmeye devam etmek lazım. Ama böyle pisipisine ölmek de çok zoruma gidiyor ya. Otobanda, gece yarısı insanın ne işi var. Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 26 Temmuz 2017 Paylaş 26 Temmuz 2017 Şimdi, Önder Özcan yazdı: Katılabildin mi Hakan? Facebooktan ara ara izledim bugün ben Güzel yazmışsın ali. Evet bilinçli bir şekilde binmeye devam etmek lazım. Ama böyle pisipisine ölmek de çok zoruma gidiyor ya. Otobanda, gece yarısı insanın ne işi var. Çok istedim ama katılamadım, ama mezarına gidicem. Bende hep Face'den takip ettim. Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 Allah rahmet eylesin. Kendisi ebediyete intikal etse de videoları sayesinde çok insan bir şeyler öğrenecektir. Motosiklete merak saldığım şu günlerde böyle bir şeyin olması beni de korkuttu. 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Temmuz 2017 Paylaş 27 Temmuz 2017 (düzenlendi) 18 saat önce, Önder Özcan yazdı: Güzel yazmışsın ali. Evet bilinçli bir şekilde binmeye devam etmek lazım. Ama böyle pisipisine ölmek de çok zoruma gidiyor ya. Otobanda, gece yarısı insanın ne işi var. Şimdi sözüm Rahmetliye değil tabii ama Motora gece binilmesi çok tehlikeli, zaten görünmezsin, biz arabada önümüzü görelim diye bin takla atıp xenon takıyoruz vs. motorda görüş yok zaten, kısaca gece motora aslında hiç binmemek lazım, bile bile ölümle dans gibi geliyor bana, bineceksende yavaş temkinli kontrollü olmak lazım, Rahmetli 130 la gidiyormuş diye okudum, çok hızlı (sınır 100 bu arada) köprü bile olsa yayaya yasakta olsa yoldaki 5-6 cm. taş bile seni yere yapıştırabilir, gece çok sakat iş motor kullanmak, arabayla giderken sanki motor kullanıyor gibi düşünüp yola bakıyorum, son rotam Edremit-Finike 620 km. bu yolda defalarca gittim geldim, en az 7-8 noktada acemiysen, kontrolün zayıfsa, lastiklerin iyi durumda değilse yüzde yüz kayıp yere yapışacağın noktalar gördüm, arabadan bile hissediliyor sen düşün artık, bu noktalar sadece asfaltın renginden anlaşılıyor üstelik, dibine gelene dek yüzey sadece renk farkı gösteriyor, ayrıca yol sıcaktan yer yer erimiş gibi, sürekli atılan ince mıcır ile yüzeyde son derece riskli, farketmek zor, motorla 80 le bile gitsen anlık hatada bariyerdesin-yerdesin-yandaki tabela ayağına geçmiş durumdasın-karşıdan gelen aracın altına doğru kayıyorsun..... ihtimaller çok ve ölümcül.... Motor kullanılacaksa heleki uzun yol, deneyimsizseniz ölüm riski %30 dan çok daha fazla, heleki hızda varsa bir anda ne olduğunu bile anlayamadan yere yapışırsın, o derece tehklikeli, ama olmaz değil, sürekli yol taraması yapacaksın, yüzeye bakacaksın 360 derece tarama yapacaksın, önde arkadan gelen ne yapıyor kontrol edeceksin, araç sollarken solladığın aracın yan aynasından şoföre bakıp niyetini sezeceksin, sollamadan önce öndeki aracın görebildiğin kadar ötesinde olup biteni görecek tahmin edecek sonra çıkacaksın, araba gibi ver sinyali salla değil, ölürsün, yani yol okuma dedikleri şey, bu tempoya beynin 1 saatten fazla adam gibi dayanmıyor, heleki bu sıcakta, motorda kıyafet içinde 50 dereceyi aşıyor ısı, hava fön makinasından çıkarcasına vuruyor, araba kullanma bunun yanında hiçbirşey, mutlaka mola vereceksin, yok öyle saatlerce sürmek, Ölürsün : Çok zevkli ama tehlikeli, herkesin harcı değil, bisiklet-moped kullandım motoruda kullanırım denemez, biner kullanırsın evet sadece sürersin, kullanamazsın, motor heleki büyük ve 240 kg. civarı birşeyse olay tamamen değişir, hata yapmayacaksın, viraja hızlı girdin bittin gibi düşün, araba gibi kır direksiyonu bas frene esp işi bitirsin yok, bariyeri öpersin, oda seni 2 ye böler (yurdumun dandik giyotin bariyerleri).... Rahmetli hızlıymış, gece gidiyormuş, Türkiyede yaşıyor üstelik, yani ne diyim, yazık oldu, yaşıtız neredeyse, bu yaşta göçtü gitti, çok üzüldüm gerçekten, bizim ülkede motor kullanmak olmaz değil ama ekstra özen-dikkat-beceri-eğitim-sabır-nefsine hakim olmak gerektiriyor, binermiyim evet ama pek sık binmeyeceğim sanırım, zaten binersemde uzun yol dışında binmem, şehir içi bisiklet yeterde artar bana, uzun yolda çok zor gerçekten, heleki bu sıcakta bu berbat yollarda (duble yeni yollarda dahil) çok riskli, çoluk çocukda var, riske girmek istemiyorum açıkcası... neyse böyle işte, yinede çok zevkli, seninle bütünleşen hatta sen olan bir makina motorsiklet, inan sürerken motor altımda yokmuş gibi geliyor,uçuyorsun gibi, zevki çok ama riski ve geriside çok ve zor, biraz dikeni fazla gül gibi bu alet.... 27 Temmuz 2017 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts