Murat Coşkun 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 Dün Yalova'dan istanbul' a giderken izmit içinde tam kırmızı ışıkta durmak için vitesi değiştirmemle vites kolun boşa çıkması bir oldu boşta sağa sola sallanmaya başladı. Gaza bassam da araba gitmiyordu, azıcık hızı vardı tam durmamıştım en soldan en sağa geçtim emniyet şeridine doğru Allahtan o şeritler dolu değildi o anda. Şanzıman mı bozuldu baskı balatamı diye düşünürken vites topuzunun oraları kurcaladım, topuzu çıkardım yerinden altındaki körüklü parçayı da o panikle kurcalarken çıkardım bi şekilde, bi baktım resimdeki plastik parça yerinden çıkmış. Plastik kelepçeyle fln tutturdum dün idare ettim o şekilde. Zamanla sıcak soğuk derken bozlmuş aşınmış bu plastik parça ve geçtiği topuzdan rahatça çıkıyor. İatanbul'da Yedpa ya uğradım bulamadım aynısını. İnternetten baktım bulamadım. Ne yapıcam farklı bi çözümü olan varmı? Uygun bi şekilde harektini bozmayacak bi metal ile kaynak yaptırsam olur mu? Orda plastik parça kullanılması çok saçma geldi bana önemli bi aksamın çok harektli olan bi parçası sonuçta bu yüzden plastik olmamalı. Şans eseri sorunun çözmeseydim az daha çekici çağırcaktım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 Güzel çözüm üretmişsiniz.. Yine aynısını alın. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 6 Eylül 2017 Yazar Paylaş 6 Eylül 2017 9 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Güzel çözüm üretmişsiniz.. Yine aynısını alın. Malesef bulamıyorum parçayı, kompile halat satıyorlar, 160 tl ve bi dünya işçiliği olcak basit bi plastik için hepsini değiştirmek istemiyorum Yorum bağlantısı
Osman Ünal2 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 Tornacıda alttan gelen vites halatına yuvarlak yüzük yapılsa sanki olurmuş gibi duruyor Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 6 Eylül 2017 Yazar Paylaş 6 Eylül 2017 (düzenlendi) 41 dakika önce, Osman Ünal2 yazdı: Teşekürler ben bi sorayım 6 Eylül 2017 tarihinde Murat Coşkun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 Soluk kiremitimsi (nasıl bir renk o öyle) renkli aparatın içinin ve bağlandığı metalin yuvarlak ucunun fotoğrafını çeker misiniz? daha bol fikir çıkar ortaya. Not: Bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Tez zamanda vites kutusundan devridayi uğultular duymaya başlarsınız. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 6 Eylül 2017 Yazar Paylaş 6 Eylül 2017 2 dakika önce, İbrahim Çelik yazdı: Soluk kiremitimsi (nasıl bir renk o öyle) renkli aparatın içinin ve bağlandığı metalin yuvarlak ucunun fotoğrafını çeker misiniz? daha bol fikir çıkar ortaya. Not: Bu şekilde kullanmanızı tavsiye etmiyorum. Tez zamanda vites kutusundan devridayi uğultular duymaya başlarsınız. Dün oldu, işlerimi halledene kadar mevbur kullandım, ben de böyle kullanmak istemiyorym ama parçayı da bulamayınca kaldım öyle. Ben gidip resim çekeyim... Atarım birazdan Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 Bir saat önce, Murat Coşkun yazdı: Plastik zımbırtının cidarında(iç çeper) ezilme olmuş bundan dolayı da metal mafsalı bırakıyor ve yerinden ayrılıyor. Bu parçanın aynısını bulamasanız da plastik parçanın cidarındaki o çentikleri yeniden aktifleştirebilirsiniz. Yapacağınız şey basit plastiğin kenarındaki çentiklere birkaç kibrit çöpü sıkıştırıp bir ısı tabancasıyla hafif hafif plastiği ısıtırsınız. Bu işlemi plastiği soğutarak bir kaç kere deneyin. Ardından kibrit çöplerini çıkartın. Not: Dikkatli ve sabırlıca ısıtın plastik ısınınca esner ve dağılırsa hiç bir işe yaramaz. Isı kaynağı kesinlikle ısı tabancası olsun. Yani; çakmak, pürmüz, gaz sobası vs. sakın ha. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 2. yöntem daha basit Kırmızıyla gösterilen yerden ucu küt bir vida atacaksınız. Vida yeşille gösterilen çentikleri ileriye ittirecek. Yorum bağlantısı
Murat Coşkun 6 Eylül 2017 Yazar Paylaş 6 Eylül 2017 8 dakika önce, İbrahim Çelik yazdı: 2. yöntem daha basit Kırmızıyla gösterilen yerden ucu küt bir vida atacaksınız. Vida yeşille gösterilen çentikleri ileriye ittirecek. İbrahim bey 2. yönteminiz oldukça güzel ve garanti dediğniz yerden matkapla ince delikler açıp somonlu ince vida takayım ben. Çok teşekkür ederim. Okadar düşündüm aklıma gelmedi. Çok beğendim yöntemi yapıcam. İlginiz emeğiniz için çok teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 6 Eylül 2017 Paylaş 6 Eylül 2017 3 saat önce, Murat Coşkun yazdı: İbrahim bey 2. yönteminiz oldukça güzel ve garanti dediğniz yerden matkapla ince delikler açıp somonlu ince vida takayım ben. Çok teşekkür ederim. Okadar düşündüm aklıma gelmedi. Çok beğendim yöntemi yapıcam. İlginiz emeğiniz için çok teşekkürler Dikkat et üstad plastikte kullanacağın vidanın adımları ne çok geniş ne de çok dar olsun. Adım derinliği ise ne kadar fazla olursa o kadar iyidir. 3mm lik vida için 2 mm lik delik açmalısın. Vidanın ucunu taşlamayı unutma. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 18 Eylül 2017 Paylaş 18 Eylül 2017 On 06.09.2017 at 18:14, Murat Coşkun yazdı: İbrahim bey 2. yönteminiz oldukça güzel ve garanti dediğniz yerden matkapla ince delikler açıp somonlu ince vida takayım ben. Çok teşekkür ederim. Okadar düşündüm aklıma gelmedi. Çok beğendim yöntemi yapıcam. İlginiz emeğiniz için çok teşekkürler Mustafa sonucu yazmadın. Geri dönüş yap ki faydalı olsun. Aynı durumla karşılaşan diğer arkadaşlar ne yapacağını tam olarak bilsin. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 18 Eylül 2017 Paylaş 18 Eylül 2017 Geçmiş olsun.. Sol tarafta bu parçadan bir tane daha mı var ? Eğer o daha az kullanılıyorsa işlem yaptığınız yada yapacağınız parçayı bununla değiştirin bence.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts