Efe Özer 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Merhaba, Bu konuda daha önce tecrübesi olan üyelerimize danısmak istiyorum. 4 yıldır hem kedi hem köpek sahibiyim.Golden cinsi bir kopek besliyoruz.U şeklinde 3 katlı bir sitede oturuyoruz.4 blok var ve her blogun girişi farklı.Biz sol blokta oturuyoruz ve hem ön tarafta peysaja bakan hemde arka tarafta acık garaja bakan kapısı var.Gelelim meselemize; Öğrenci olmamdan ve anneminde çalışmasından ötürü sabah ve akşam 2 kez yarımşar saat blogun arka tarafındakı bır alanda kopegımı sertbest bır sekılde gezdırıyorum.(hafta ıcı)Sıte dısına asla cıkartamıyorum cunku suru seklınde ınsana olmasada kopegıme saldıran kopekler var.Site ıcınde korkanlarlar oldugu ıcın sureklı kopegımın basındayım.Mumkun oldugunca ınsanların gelmeyecegı saatlerde cıkarıyorum.Ve cımlere kakasını yapınca buzdolabı posetıyle alıp sıtenın dısarısındakı cope atıyorum.Buna ragmen sureklı yonetıcıye sıkayetler geliyor.Neymıs heryerde kopegın pıslıgı var neymıs kılı tugu eve gırıyor neymıs cocuklarımı dısarıda oynatamıyorum.Sıtenın kocaman on peysajı var ustunede dıger uc blogun arkasındakı acık garajla bırlesık cımlık alan var.Buna ragmen bahaneler.Yasadıgım bır olayı anlatırsam, karsı komsumuz kopegınızın tugu evıme gırıyor cocugum hasta olacak dıye kac kere kapımıza geldı.Orta yolu bulmak adına her gun ıkı daire arasını supurup paspas atıyorum.Blogumuzda kopegı gormekten bıle tıksınen ınsanlar var.Benım kopegım havlayan bır kopek degıl.Sadece karsı komsu eve gırıp cıkarken duyup 3-4 kere havlıyor.(kendisini sevmiyen insanlara tepki gosteriyor)Toplamda gun ıcerısınde 30 sanıye bıle havlamıyordur hayvan.Bazen ozellıkle sabahleyın komsular arka kapıdan cıkarken ustune kosturuyor lafımı dınlemıyor.Buda saldırmak ıcın degıl sadece kendını sevdırmek ıcın yapıyor.Bole bsy yasanıncada kopegı azarlayıp uzaklastırıyorum.Buda ayda 2 yada 3 kez oluyor maksımum.Son meselemıze gelirsek bu gun sabah asansore bındım kucuk kucuk pıslık tarzı seyler vardı asansorde.Kesınlıkle asansorde hıcbır koku yoktu.Camur oldugunu dusunerek okula gıttım.Oglen benı yonetıcı aradı.Kopegınız pıslıgını asansore yapmıs herkes sıkayetcı geldım baktım kokuyordu dedı.Insan yapmayacagına gore kopegınız yaptı dıyor.Benım kopegımın ole bsy yapması mumkun degıl.Asla ole bsy yapmaz.Eve bıle bır kere yapmıslıgı yoktur.Ayrıca kopekle asansore bınerken beraber bınıyoruz.Farketmemem mumkun degıl.O pıslık dedıgı seyın camur oldugunada emınım.Sonuc olarak suc bıze yıkıldı.Yöneticiye sabah annem asansorden cıkan pıslıgı atmamasını solemesıne ragmen eve gelınce atıldı denıldı.Bu olaydan sonra yonetıcı herkezın kapısını dolasıp kopekten sıkayetınız var mı varsa nedır seklınde ımza toplayacagını soledı.Yasal bır surec baslatacaklarını dusunuyorum.Bıde 4-5 ay once annem kopegı cıkarmıs.Cocuklardan bırı sevmek ıstemıs.Kopegı severken cocuk bır adım gerı atıp dengesını kaybedıp kafasını demıre vurmus.Sonra kosarak evıne gıtmıs.Ardından annesı gelmıs.Kopegınız cocuguma saldırdı demıs.Annem ben ordaydım kafasını demıre vurdu demesıne ragmen tartısma olmus.Benım cocugum yalan mı soyluyor denılmıs.Durum boyle.Ne yapacagımızı bılemıyoruz.Apartmanın ılk yapılan toplantısında kopek eger komsulara rahatsızlık vermıyorsa beslenebılır eger rahatsız edıyorsa beslenemez dıye bır karar alınmıs.Kopegımızı verecek kımsemız yok.Ayrıca olede bır nıyetımız yok.Zaten 2. sahıbıyız hayvanın pıskolojısı cok kotu bozulur ve alan kısının sokaga atıp atmayacagınıda bılemeyız.Kısaca bole bır ıhtımalı degerlendırmıyoruz.Bole durumları daha once yasamıs uyelerımız varsa yasal olarak alınabılecek tedbırler olarak ne yapabılırız?Kopegımızı yasal olarak attırabılır ler mı?Ne yapmamız gerektıgı hakkında yol gosterırsenız sevınırım.Cok uzun oldu kusura bakmayın sımdıden tesekkur ederım. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Benzer bir sorun ogretmen arkadasim da yasamisti. Hicbirsey yapamadilar... Hatta bahceye cikarmamasi icin tartisma sonucu arkasindan kufur eden iki kisisyide pataklamisti... Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 Buda resimleri Şiddet en son çare bile olmamalı inşallah öyle bir duruma donusmeden olayı cozebılırz. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Genellikle köpek sahipleri köpekten rahatsız olan ya da köpekten korkan insanları anlamamakta ısrar ediyor. Apartman bir köpek beslemek için uygun bir yer bence değil. Köpeğinize yazık. Havlamıyor dediğiniz köpek sonuçta havlıyor görünüyor. Ayrıca sitedeki gerek çocuklar gerekse komşularla (sevdirmek niyetiyle de olsa niyetini korkan kişi anlamıyor ve anlamak zorunda değil) etkileşimde bulunuyormuş. Köpeğinizi atmamayacağınız belli zaten öyle birşey olmaz. Ancak rahatsızlık veriyorsanız muhtemelen başka yere gideceksiniz. Ben de bahçesiz müstakil olmayan evlerde köpek beslenmesine karşıyım hatta bahçelide de karşıyım. Çünkü komşuya sabaha kadar havlıyor ve bunu yapmaya hakkı yok hiç kimsenin. Benim yan binada 5-6 köpek var ve hep bir ağızdan uluyorlar. Sürekli neredeyse. Ardından sahipleri geliyor bi de o bağırıp çağırıyor köpeklere. Bunu çekmek zorunda değiliz. Dünya hayvanların diyen köpekseverler toros dağlarında başıboş köpek var mı düşünsün. Köpekler şehirlerde biz varız diye çoklar. Normali kurt. 5 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Çözümü bende adres ver bir görünelim [emoji1] 1 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 napcan? adam gazi çıkarsa gazeteye basılırsın. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 hırsız savardır iyidir dosttur candır Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Köpeği seven biri olarak bende apartmanda ve site içinde beslenmesini onaylamıyorum. Son yıllarda besleme olayıda maalesef oldukça arttı. Aynı olay şu anda yaşadığım sitede oluyor ve 13-15 civarı hayvan besleyen sahipleri ile 936 haneli site davalık olmak üzereler. Havlama sesi ve özelliklede dışkısını almayan sahipleri ne var bunda hayvan deyip işin içinde çıkmaya çalışıyorlar ve yaklaşımlarıda hiç hoş değil. Çimende köpek dışkısı görmek vede üstüne basmak hiç güzel bir durum değil. Köpek özel mülkte beslemeye uygun bir hayvan, apartman ve site içinde olmaması gerekiyor. 6 Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 20 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Genellikle köpek sahipleri köpekten rahatsız olan ya da köpekten korkan insanları anlamamakta ısrar ediyor. Apartman bir köpek beslemek için uygun bir yer bence değil. Köpeğinize yazık. Havlamıyor dediğiniz köpek sonuçta havlıyor görünüyor. Ayrıca sitedeki gerek çocuklar gerekse komşularla (sevdirmek niyetiyle de olsa niyetini korkan kişi anlamıyor ve anlamak zorunda değil) etkileşimde bulunuyormuş. Köpeğinizi atmamayacağınız belli zaten öyle birşey olmaz. Ancak rahatsızlık veriyorsanız muhtemelen başka yere gideceksiniz. Ben de bahçesiz müstakil olmayan evlerde köpek beslenmesine karşıyım hatta bahçelide de karşıyım. Çünkü komşuya sabaha kadar havlıyor ve bunu yapmaya hakkı yok hiç kimsenin. Benim yan binada 5-6 köpek var ve hep bir ağızdan uluyorlar. Sürekli neredeyse. Ardından sahipleri geliyor bi de o bağırıp çağırıyor köpeklere. Bunu çekmek zorunda değiliz. Dünya hayvanların diyen köpekseverler toros dağlarında başıboş köpek var mı düşünsün. Köpekler şehirlerde biz varız diye çoklar. Normali kurt. Korkan insanları gayet anlıyorum hatta ben bile sokak köpeklerinden ciddi anlamda çekiniyorum.Kac yerımden ısırılıp hastanelere kosmuslugumda var.Haklısınız apartmanda beslemek uygun degıl hatta kopegı apartmanda beslemek kopege ezıyet etmek olarakda gorulebılır ama bır oncekı sahıbının kopegı sureklı dovdugunu ve veterınerın kapısının onune terkettıgını dusunursek benım yanımda sıcak bır yuvada dayak yemeden saglıklı bır sekılde yasaması cok daha ıyıdır.Havlamıyor dedıgım kopek gunde toplamda 3-4 kez havlıyor olabılır kopek bu ama sokaktakı kopekler suru halınde gecelıyın saatlerce havlıyorlar.Cok daha fazla gurultu cıkartıyorlar.Bende karsı tarafın yerıne kendımı koysam saatlerce havlayan bır kopek apartmanımda yada çevremde ıstemem.Ama benım kopegımın sesı toplamda gunde 30 sanıye bıle cıkmıyor.Ortalıgı yıkıyor sureklı havlıyor dıye sıkayet edemezler.Etkilesım konusuna gelirsekde kopek kısıye kosuyor onunde oturup bakınıyor.Bu olaylar nadır oluyor ve orda kopegı azarladıgım zaman aman kızma kopek anlamaz yazık flan deyıp gecıyorlar.Sonra arkamdan sıkayet edıyorlar.Benım derdım komusların rahatsız oldugu ıcın sıkayet etmesı degıl gelır bana soyler bır hal caresıne bakarız orta yolu buluruz.Benım asıl derdım asasore camur bulasıyor benım kopegım pısledı dıye suclanıyorum,sokaktakı kopek havlıyor kopegım sureklı havlıyor dıye suclanıyorum,cocugu kendı dusuyor kopegım saldırdı oluyor.İftiradan,işin aslını bilip bilmeden her turlu yasanan olayın bana patlaması illallah ettim.Kedı kopek sevmeyen ınsanların kedı kopek sahıplerıne on yargılı kotu bır sekılde baktıgını dusunuyorum.Bunları bakıslarından gayet net sezıyorum. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 13 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: napcan? adam gazi çıkarsa gazeteye basılırsın. tasması elimden kayıp gidebilir belki şaka tabi bu arada köpeklerin evde beslenmesine karşıyım bu hayvanlar dört duvar arasında kalamaz bu onları hapsetmektir açık alanda bakacak yerin yoksa uzaktan seveceksin bana göre 2 Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 (düzenlendi) 21 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: Köpeği seven biri olarak bende apartmanda ve site içinde beslenmesini onaylamıyorum. Son yıllarda besleme olayıda maalesef oldukça arttı. Aynı olay şu anda yaşadığım sitede oluyor ve 13-15 civarı hayvan besleyen sahipleri ile 936 haneli site davalık olmak üzereler. Havlama sesi ve özelliklede dışkısını almayan sahipleri ne var bunda hayvan deyip işin içinde çıkmaya çalışıyorlar ve yaklaşımlarıda hiç hoş değil. Çimende köpek dışkısı görmek vede üstüne basmak hiç güzel bir durum değil. Köpek özel mülkte beslemeye uygun bir hayvan, apartman ve site içinde olmaması gerekiyor. Bende onaylamıyorum ama eskı sahıbının kopegı dovdugunu ve veterınerın onune yanı sokaga attıgını dusunursek ıcım acıdı vıcdanım el vermedı sahıplendım.Bu bır golden sokakta yasayamaz kısı gecıremez kendını savunamaz asla.Havlama dedıgımız toplamda gunde 3-4 kez hıc havlamadıgıda oluyor sokak kopeklerı havlıyor sonra benım kopek suclu oluyor.Asla pıslıgını cımlerde bırakmam sıteyı gectım dısarda herhangı bır yer bıle olsa posetımle alır cope atarım.Sonucta almazsam bır sonrakı cıkarttıgımda ben basacam pıslıgın uzerıne.Farkındamısınız gelen yorumlarda ınsanlar hep sureklı havlayan kopeklerden pıslıgını ortada bırakan hayvan sahıplerınden bahsedılıyor benım kopegımde bende oyle degılız.Apartmanda kopek beslenıp beslenmemesı hakkında herkezın bır gorusu var ama karsındakı ınsan beslıyorsa bunada saygı duymak gerekır.Karsı karsıya gelınce on yargılı kotu bakıslar hıc hos degıl. 30 Kasım 2017 tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Efe yasal olarak imza toplasalar da bir şey yapamazlar. Aynı hayatı paylaşıyoruz, bahsettiğin gibi uysal bir köpek ise komşularda sabretmesini biraz bilmeli. Korkan birine bunu anlatmak zor ama laf kalabalığı yapanda çok bu konularda. Sonuç olarak siz birileriyle kavga edip düşman olmadıkça yollamaları zor o köpeği. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 önemli olan algıdır. bazı şeyler anlattınız ordaki diğerlerinde olan algıyı düşünün. şöyle birşey denesek. köpek elbise giyebiliyorsa bir maskot elbisesi giydirin. güzel bir slogan yazın üzerine. hatta sitenin adını yazın. gezdirirken öyle gezdirin. zaten hava soğudu. 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 10 dakika önce, Emre Öğüt yazdı: tasması elimden kayıp gidebilir belki şaka tabi bu arada köpeklerin evde beslenmesine karşıyım bu hayvanlar dört duvar arasında kalamaz bu onları hapsetmektir açık alanda bakacak yerin yoksa uzaktan seveceksin bana göre Uygun olmayabılır ama ımkanlar bu yapacak bsy yok.Sureklı dovulmus sokaga atılmıs bır goldenın sokaklarda telef olacagını bılerek oyle bırakmam vıcdanıma sıgmadı sahıplendım.En azından saglıgı yerınde sıcak bır yuvası ve onu cok seven sahıplerı var.Bunlar sokakta yok. Yorum bağlantısı
Yücel Gezgin 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Komşumuz besliyordu sizin aynı cinsten,apartmanın içi inanın tüyden geçilmiyordu(bu tüyleri besleyen göremiyor)çok şikayet ettiler,en sonunda köpeği vermek zorunda kaldı.Apartmanda beslemek bu yüzden sıkıntı.Karşı dairemdi inanın samimi olmasak,çekilecek dert değildi.Verdi'de kurtulduk Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 3 dakika önce, Sami Demirpaz yazdı: Efe yasal olarak imza toplasalar da bir şey yapamazlar. Aynı hayatı paylaşıyoruz, bahsettiğin gibi uysal bir köpek ise komşularda sabretmesini biraz bilmeli. Korkan birine bunu anlatmak zor ama laf kalabalığı yapanda çok bu konularda. Sonuç olarak siz birileriyle kavga edip düşman olmadıkça yollamaları zor o köpeği. Insanlara derdımı anlatamıyorum abi sıkıntısını ızza edıp orta yol bulmaya calısan kımse yok apartmanda.Atılacak gıdecek gozum gormeyecek kafa yapısı bu sıtedekılerın.Bız ınsan olarak bazı ozellıklerımızı kaybettıgımızı dusunuyorum.Mesela duzgun bır ıletısım,hosgoru,empatı gibi. 1 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Bizimde alt komşuda 9 tane kedi var. Apartmanın önündekileri saymıyorum. Evinin pencerelerini açtımı o pis kedi kokusu bizim eve kadar geliyor. Onlar o kokuyla nasıl yaşıyorlar inanamıyorum. Müstakil ev tek çözüm gibi görünüyor sizin için. Köpek için @Mehmet Ozyurek abinin mehelleye bırakabilirsiniz. İyi bakıyorlarmış orada 2 2 Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 (düzenlendi) 20 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: önemli olan algıdır. bazı şeyler anlattınız ordaki diğerlerinde olan algıyı düşünün. şöyle birşey denesek. köpek elbise giyebiliyorsa bir maskot elbisesi giydirin. güzel bir slogan yazın üzerine. hatta sitenin adını yazın. gezdirirken öyle gezdirin. zaten hava soğudu. Algıyı degıstırmek cok zor abı bır tık yumusayacaklarını bılsem neler neler yapmam kı yeterkı sorunlar problemler duzgun bır sekılde cozulsun herkes bırbırıne karsı anlayıslı olsun.Zaten hayatımızda bır cok sorun var bunlarda ustune bınmesın. 16 dakika önce, Yücel Gezgin yazdı: Komşumuz besliyordu sizin aynı cinsten,apartmanın içi inanın tüyden geçilmiyordu(bu tüyleri besleyen göremiyor)çok şikayet ettiler,en sonunda köpeği vermek zorunda kaldı.Apartmanda beslemek bu yüzden sıkıntı.Karşı dairemdi inanın samimi olmasak,çekilecek dert değildi.Verdi'de kurtulduk Inanın faraşla her gun supuruyorum apartmanın ıcını toplamda gelen 10-15 tane tug.Insanın sacı bıle gunde 100 tel dokuluyor.Tamam bebek sahıbı olabılırsın onlar bızım herseyımız ama 1 tug evın ıcıne gırdı dıye yaygarada koparılmaz. 30 Kasım 2017 tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Komşu sitede yaşanan bir köpek vakası. Cinsini bilmiyorum ama büyüklük olarak resimdeki kedi ile köpek arası desem yeridir. Muhtemelen yukarıda bahsedilen gibi oynamak maksadıyla küçük çocuğa doğru hamle yapıyor ve çocuk geri giderken arkasındaki süs havuzuna düşüyor. Çocuğa birşey olmuyor ama site olarak köpek beslenmesi yasak diye karar alıyorlar. Akabinde karara uymayacağını belirten köpek sahibinin dairesini mahkeme yoluyla satılığa çıkarmak için başvuruyorlar. Köpek sahibi ilk başta pek oralı olmasa da, kaçış olmadığını ve işin ciddiyetini anlayınca köpeğini bırakmamak uğruna kendi taşınıyor.(2-3 yıl önce yaşandı) Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 öyle diyorsun da o tüyü çekmek zorunda değil o adam. Öyle düşün. Ayrıca karaciğere akciğere saplanıp kist haline dönüşebiliyor. Gavur medeni ülkelerde site kuralları vardır. Beslenende kimse ses çkaramaz, beslenmeyende de besleyemez. Kanun üsttedir. Vatandaş birbiriyle muhatap olmak zorunda kalmaz, kalp kırılmaz. Ama bunlar yüzlerce yıl birlikte şehir hayatının sonucu. Biz göçebelikten yeni yerleşiğe geçmeye çalışıyoruz. 3 Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 8 dakika önce, Erdoğan Temur yazdı: Bizimde alt komşuda 9 tane kedi var. Apartmanın önündekileri saymıyorum. Evinin pencerelerini açtımı o pis kedi kokusu bizim eve kadar geliyor. Onlar o kokuyla nasıl yaşıyorlar inanamıyorum. Müstakil ev tek çözüm gibi görünüyor sizin için. Köpek için @Mehmet Ozyurek abinin mehelleye bırakabilirsiniz. İyi bakıyorlarmış orada Yok sukurler olsun evı okadar hayvanat bahcesıne cevırmedıkOle kotu bır koku bızde yok.Ne geliyorsa basıma vicdanımdan geliyor.Kediyide mecburen aldım.Bırden onume atladı zor durdum.Indım baktım ayaklardan bırı kırık surunuyormus zaten hayvan.Daha 25 gunluk.Gıttım tedavı ettırdım ıyılestırdım saglıgına kavusturdum.Sahiplendırmeye calıstım kımse istemedı oda bızım basımıza kaldıKac kere sokaga bırakalım saglıgına kavusturduk dememe ragmen annem ınatla sokkaga gerı bırakmadı. Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Yasal olarak köpegin havlaması dogasından kabul ediliyor ve bir şey yapamıyorsunuz. Yani köpek beslemeye engel degil, sadece dışkısından koku oluyorsa gelip bakıyorlar oda temiz ise yine kanunen bir şey yapamıyorlar. Bu yaz bizde bu konuda sikınti çektik eşim kalça protez ameliyatı gecirdi ve taburcu oldu eve geldik aynı gün alt katımıza iranlilar ve sibirya kurdu 1 ana 4 yavru ile yerleştiler ama köpekler balkonda gece gündüz 4 yavru egitimsiz okdugu için sürekli pisliyor ve koku bize geliyordu ancak hergün adamlar balkonu yıkıyor ve koku kullanıyordu şikayetçi oldum sadece koku kontrolü için geldiler O anda da balkon temiz ve yıkanmış olduğu için hiçbir şey yapmadılar ama kötü olan şuydu onlar işe gittiklerinde pislikleri temizlenmiyor Ben de eşim sürekli yattığı için kapı pencere açamaz hale gelmiştim kokudan ötürü direk ev sahibiyle muhatap oldum Senin ev Köpek Çiftliği oldu dedim emlakçı yok olmadığını söyledi ama adama Ben video çekip gönderdim eşimin durumunu anlattım adam hazmedemedi ben böyle bir şeye karşıyım dedi Onun sayesinde biz iki buçuk ay sonra kiracılardan da iranlılardan da kurtulmuş olduk Tabii ki köpekleri de gitti ama onları nasıl amacı ticari imiş Bir yavruyu 2500 TL'ye satıyorlarmış 4 yavru 10 bin tl, biz ancak ev sahibi ile Olayı çözdük size de yasal olarak bir sıkıntı yok Ancak ev sahibi devreye girdiğinde ne yaparsınız onu bilemem kolay gelsin diyorum Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Şimdi burada ne yazarsak yazalım besleyen vede özellikle severek besleyen diğerlerinin halinden anlamıyor yada anlamamakta ısrar ediyor. Benim yeğenimdede aynı köpekten var ve öyle bir kaç tüyle bu işi geçiştirimeyiz. Onları rahatsız etmesede hergün süpürülen evde ben yüzlerce tüy gerebiliyorum. Yan dairemde zamansız anlarda yüksek sesle konuşan bir hanım yüzünden ve buna benzer olaylar sebebi ile müstakil bir ev aldım ve bir kaç ay içinde oraya taşınmaya karar verdim. Bu kadar çok huzursuzluğun olduğu bir dünyada kimsenin kimseye rahatsızlık vermeye hakkı yok İstanbul Beşiktaş'ta çok fazla sokak köpeği ve evde beslenen köpek vardır ve 10 gezdirilen köpek varsa 2-3 kişi pisliğini alıp çöpe atar diğerleri dönüp bakmaz bile. Kaldırımda yürürken özellikle geceleyin kaç kere bastığımın sayısının hatırlamıyorum bile. Neyse bu konu uzar gider ve hiçbir neticeyede bağlanmadan kalır...Konu sahibi beslemek istiyorsa biraz daha sabırlı olacak başka yolu yok. Hoşlanmayandanda anlayış beklemeyecek 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 7 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: öyle diyorsun da o tüyü çekmek zorunda değil o adam. Öyle düşün. Ayrıca karaciğere akciğere saplanıp kist haline dönüşebiliyor. Gavur medeni ülkelerde site kuralları vardır. Beslenende kimse ses çkaramaz, beslenmeyende de besleyemez. Kanun üsttedir. Vatandaş birbiriyle muhatap olmak zorunda kalmaz, kalp kırılmaz. Ama bunlar yüzlerce yıl birlikte şehir hayatının sonucu. Biz göçebelikten yeni yerleşiğe geçmeye çalışıyoruz. Tabiki çekmek zorunda degıl.Ama soyle ornek verıyım yukardakı ailenın cocugu hoplaya zıplaya terlıklerle ordan oraya kosusturup bızı uyutmuyor mesela soyluyoruz cocuk bu engel olamıyorum dıyor bız bunu tatsızlık cıkmasın dıye anlayısla karsılayıp sabredıyoruz.Farklı bır ornek daha verıyım yaz ayları havalar sıcak.Bızım blogun arkasındakı acık garajın orda 2-3 tane bank ve masa var.Cocuklar 12 ye kadar hatta gece 1 ı bıle buldugu olabılıyor kosusturuyor bagırıp cagırıyorlar.Yaz sıcagında camı acsak uyuyamıyoruz acmasak sıcaktan pısıyoruz.Toplantıda dıle getırıyoruz, bız bu sıteyı cocuklarımız dısarda rahat rahat oynasın dıye tercıh ettık karısamazsınız dıye cevap alıyoruz.Gunduz hoplayıp zıpla bagır cagır tamam ama cagır cocugunu 7-8 de eve.Ertesı gun sabah 7 de staja hastaneye gıdecem , 5:30 da kalkacam yarım yamalak uykuyla gıdıyorum gıdıyorum.Annemde oyle.Yıne kavga gurultu cıkmasın dıye alttan alıyorum sabredıyorum.Ben bunları yapıyorsam onlarda bana 1 tugun lafını yapmaya hakları yok.İlle bır sorunun cozulmesı ıcın sesımı yukseltıp kavgamı cıkarmam gerekıyor.Keske dedıgın gıbı bır sıstem bızdede olsa abı kopek beslenen sıteyı tercıh ederım sorun problem kalmaz. Yorum bağlantısı
Efe Özer 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 (düzenlendi) 13 dakika önce, Hayrettin Gücin yazdı: Yasal olarak köpegin havlaması dogasından kabul ediliyor ve bir şey yapamıyorsunuz. Yani köpek beslemeye engel degil, sadece dışkısından koku oluyorsa gelip bakıyorlar oda temiz ise yine kanunen bir şey yapamıyorlar. Bu yaz bizde bu konuda sikınti çektik eşim kalça protez ameliyatı gecirdi ve taburcu oldu eve geldik aynı gün alt katımıza iranlilar ve sibirya kurdu 1 ana 4 yavru ile yerleştiler ama köpekler balkonda gece gündüz 4 yavru egitimsiz okdugu için sürekli pisliyor ve koku bize geliyordu ancak hergün adamlar balkonu yıkıyor ve koku kullanıyordu şikayetçi oldum sadece koku kontrolü için geldiler O anda da balkon temiz ve yıkanmış olduğu için hiçbir şey yapmadılar ama kötü olan şuydu onlar işe gittiklerinde pislikleri temizlenmiyor Ben de eşim sürekli yattığı için kapı pencere açamaz hale gelmiştim kokudan ötürü direk ev sahibiyle muhatap oldum Senin ev Köpek Çiftliği oldu dedim emlakçı yok olmadığını söyledi ama adama Ben video çekip gönderdim eşimin durumunu anlattım adam hazmedemedi ben böyle bir şeye karşıyım dedi Onun sayesinde biz iki buçuk ay sonra kiracılardan da iranlılardan da kurtulmuş olduk Tabii ki köpekleri de gitti ama onları nasıl amacı ticari imiş Bir yavruyu 2500 TL'ye satıyorlarmış 4 yavru 10 bin tl, biz ancak ev sahibi ile Olayı çözdük size de yasal olarak bir sıkıntı yok Ancak ev sahibi devreye girdiğinde ne yaparsınız onu bilemem kolay gelsin diyorum İşte her kopek besleyen hayvan sever olamıyor.O pisligin ıcınde hayvanları tutuyorlar sonrada parayla satıyorlar.Yazık gunah.Bızım sıkıntımız su abı apartmanın ılk yapılan toplantısında kosmular rahatsız oluyorsa kopek beslenemez dıye kural cıkarılmıs.Bu kural bızım ıcın cok buyuk sıkıntı.Bızden sonra cıkarsalar yasal olarak bızı etkılemıyormus ama ılk toplantıda alınan kararlar malesef cok buyuk problem teskıl edıyor bızım ıcın.Bızde koku havlama yada pıslık bırakma olayı yok ama sokakta havlayan kopegın sesı bıle bızım basımıza patlıyor.Ev sahibiyiz zaten okonuda sıkıntı yok ama yasal olarak kopegı atmazsak napabilirler bir muamma. 30 Kasım 2017 tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts