İçeriğe Yönlendir

Apartman Dairesinde Köpek Beslemek

Efe Özer

Recommended Posts

Hayrettin Gücin
İşte her kopek besleyen hayvan sever olamıyor.O pisligin ıcınde hayvanları tutuyorlar sonrada parayla satıyorlar.Yazık gunah.Bızım sıkıntımız su abı apartmanın ılk yapılan toplantısında kosmular rahatsız oluyorsa kopek beslenemez dıye kural cıkarılmıs.Bu kural bızım ıcın cok buyuk sıkıntı.Bızden sonra cıkarsalar yasal olarak bızı etkılemıyormus ama ılk toplantıda alınan kararlar malesef cok buyuk problem teskıl edıyor bızım ıcın.Bızde koku havlama yada pıslık bırakma olayı yok ama sokakta havlayan kopegın sesı bıle bızım basımıza patlıyor.Ev sahibiyiz zaten okonuda sıkıntı yok ama yasal olarak kopegı atmazsak napabilirler bir muamma.
işte bu karar ciddi sıkıntı sizin açınızdan onu aşmak zor benzer bi sıkıntı bize de var yeni taşınacağımız sitede ilk karar alınırken ön balkona cam yadagı konmuş bakalım nasıl alacagız. Gerçi ben daireyi müteahhitten aldım aşarız diyor. Sizede bizede kolay gelsin efe
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özer
13 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı:

Şimdi burada ne yazarsak yazalım besleyen vede özellikle severek besleyen diğerlerinin halinden anlamıyor yada anlamamakta ısrar ediyor. Benim yeğenimdede aynı köpekten var ve öyle bir kaç tüyle bu işi geçiştirimeyiz. Onları rahatsız etmesede hergün süpürülen evde ben yüzlerce tüy gerebiliyorum. Yan dairemde zamansız anlarda yüksek sesle konuşan bir hanım yüzünden ve buna benzer olaylar sebebi ile müstakil bir ev aldım ve bir kaç ay içinde oraya taşınmaya karar verdim. Bu kadar çok huzursuzluğun olduğu bir dünyada kimsenin kimseye rahatsızlık vermeye hakkı yok :) İstanbul Beşiktaş'ta çok fazla sokak köpeği ve evde beslenen köpek vardır ve 10 gezdirilen köpek varsa 2-3 kişi pisliğini alıp çöpe atar diğerleri dönüp bakmaz bile. Kaldırımda yürürken özellikle geceleyin kaç kere bastığımın sayısının hatırlamıyorum bile. Neyse bu konu uzar gider ve hiçbir neticeyede bağlanmadan kalır...Konu sahibi beslemek istiyorsa biraz daha sabırlı olacak başka yolu yok. Hoşlanmayandanda anlayış beklemeyecek :)

Ben sevenide sevmeyenide anlayısla karsılarım.Kopegım hakkkında olan problemını cozmek ıcın elımden gelenı yaparım.Ama bole bır durum yok.İmza toplanıp yasal yoldan attırma yoluna gıdılıyor.Yarın bı gun karar cıkartıp ya kopegınız gıdecek yada sız denılecek bıze.Bunu engellemek ıcın ne yapabılırız bunun hakkında bılgı sahıbı olmak ıstedım.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)
14 dakika önce, Efe Özer yazdı:

Tabiki çekmek zorunda degıl.Ama soyle ornek verıyım yukardakı ailenın cocugu hoplaya zıplaya terlıklerle ordan oraya kosusturup bızı uyutmuyor mesela soyluyoruz cocuk bu engel olamıyorum dıyor bız bunu tatsızlık cıkmasın dıye anlayısla karsılayıp sabredıyoruz.Farklı bır ornek daha verıyım yaz ayları havalar sıcak.Bızım blogun arkasındakı acık garajın orda 2-3 tane bank ve masa var.Cocuklar 12 ye kadar hatta gece 1 ı bıle buldugu olabılıyor kosusturuyor bagırıp cagırıyorlar.Yaz sıcagında camı acsak uyuyamıyoruz acmasak sıcaktan pısıyoruz.Toplantıda dıle getırıyoruz, bız bu sıteyı cocuklarımız dısarda rahat rahat oynasın dıye tercıh ettık karısamazsınız dıye cevap alıyoruz.Gunduz hoplayıp zıpla bagır cagır tamam ama cagır cocugunu 7-8 de eve.Ertesı gun sabah 7 de staja hastaneye gıdecem , 5:30 da kalkacam yarım yamalak uykuyla gıdıyorum gıdıyorum.Annemde oyle.Yıne kavga gurultu cıkmasın dıye alttan alıyorum sabredıyorum.Ben bunları yapıyorsam onlarda bana 1 tugun lafını yapmaya hakları yok.İlle bır sorunun cozulmesı ıcın sesımı yukseltıp kavgamı cıkarmam gerekıyor.Keske dedıgın gıbı bır sıstem bızdede olsa abı kopek beslenen sıteyı tercıh ederım sorun problem kalmaz.

İşte bütün mesele buradaki anlattıklarında yatıyor. Apartmanda yada sitede yaşamak ayrı bir olay toplum içinde insan gibi davranmasını bilmek ayrı bir olaydır. Bizim milletimiz böyle yerlerde yaşamayı seviyor ama davranmasını bilmeden yaşıyor maalesef. Ne üst kattaki çocuk ne yan dairedeki kadın nede alt kattaki köpek nede bahçedeki çocuğun kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur. Heleki gece 10 ile sabah 8 arasında hiç yoktur. Toplum bu kanuda bilinçli olmayınca sonuç ortada maalesef. Para verdim istediğimi yaparım mantalitesi herkeste olduğu müddetçe hiçbir yere varamayız sinir bozmaktan öteyede geçilemez...

Yanlış anlaşılmasın bu yazdıklarım herkes için geçerli Emre'nin olayı ve yaşadıkları ile bir ilgisi yoktur :)

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Hiç kimse hiç bir hayvana doğadaki varlığını doğasını yaşatamaz. Bunu az biraz yaşatmak ise evde olmaz apartman dairesinde hiç olmaz. Müstakil daire olsa bir ihtimal ama bence çiftlik gibi bir yeri olan kişiler bir miktar bahçesindeki alanı çit çevirerek beslemesi daha uygun olur. Bu tarz hayvanların eşelenmeye ihtiyaçları vardır. Sürekli toprağa basmaları gerekmektedir bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Efe Özer
(düzenlendi)
14 dakika önce, Arif Aykın yazdı:

Hiç kimse hiç bir hayvana doğadaki varlığını doğasını yaşatamaz. Bunu az biraz yaşatmak ise evde olmaz apartman dairesinde hiç olmaz. Müstakil daire olsa bir ihtimal ama bence çiftlik gibi bir yeri olan kişiler bir miktar bahçesindeki alanı çit çevirerek beslemesi daha uygun olur. Bu tarz hayvanların eşelenmeye ihtiyaçları vardır. Sürekli toprağa basmaları gerekmektedir bence.

Haklısınızda sahıbı tarafından her gun dovulmus ve sokaga terkedılmıs 8 aylık bır golden retriever cinsi kopegın sokakta yasama sansı, kısı donmadan gecırebılme sansı ne kadar?Bu sokak kopegı degıl golden retriever.Az cok bu cınsın ozellıklerını bılıyorsanız dedıgımı anlarsınız.Sokakta ölüme terkedemedim bir insan olarak bunu yapamadım.Belki istediği zaman eşelenemiyor istediği her an dışarda olamıyor ama sıcak yuvasında saglıklı bır sekılde yasıyor.Seviliyor ılgı goruyor.Ben bu hayvanı sokağa bıraksam yanı sizin tabirinizle dogasına 1 hafta gecıremez.Sahibinin gozunun ıcıne sevgiyle bakan bir kopek mutludur.

tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
20 dakika önce, Efe Özer yazdı:

Haklısınızda sahıbı tarafından her gun dovulmus ve sokaga terkedılmıs 8 aylık bır golden retriever cinsi kopegın sokakta yasama sansı, kısı donmadan gecırebılme sansı ne kadar?Bu sokak kopegı degıl golden retriever.Az cok bu cınsın ozellıklerını bılıyorsanız dedıgımı anlarsınız.Sokakta ölüme terkedemedim bir insan olarak bunu yapamadım.Belki istediği zaman eşelenemiyor istediği her an dışarda olamıyor ama sıcak yuvasında saglıklı bır sekılde yasıyor.Seviliyor ılgı goruyor.Ben bu hayvanı sokağa bıraksam yanı sizin tabirinizle dogasına 1 hafta gecıremez.Sahibinin gozunun ıcıne sevgiyle bakan bir kopek mutludur.

Canlı size ait olduğu için bizim bu cevaplarımıza sinirleniyorsunuz Eminim. Fakat benim eski oturduğum apartman dairesi köy olmaktan çıkalı 5-6 yıl olmuş bir mahalleydi. Apartmanda oturan daire sahibi arka tarafımızda bulunan bir arka tarafımızda dediysem en az 75 -100 metre mesafeye tarla içerisine bir kulübe yaptı etrafını çit çevirdi kulübeyi resmen ev yaptı öyle söyleyeyim. Tarlanın içine evinden elektrik ve su tesisatı çekti. Yaptığı kulübeye ısı yalıtım yaptırdı. Termisifon tarzı bir şey almış motorlu ikinadet normal Petek koydu ve ısınmasını sağladı. Kapısına yaptırdığı devre ile sabahları belli saatte açılıp akşam belli saatte kapanacak şekilde yaptırdı. Keşke fotoğrafını çekseydim bu anlattığımın ama taşınalı 5 sene oluyor ve bahsettiğim tarlada şu anda apartman var büyük ihtimal köpek sahibi bir çaresine bakmıştır. Bazı şeyler yapılmak istendikten sonra yapılabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Efe bu işi çözmek istiyorsan öncelikle karşı komşunun gönlünü yapacaksın. Sonra teker teker ön yargıları kırmanın yoluna bakacaksın. Golden cinsi çok sevilen bir cins. Kendini sevdirmesi zor olmayacak zaten. Fakat bazı insanların köpekten çok korkabilecegini unutmamalısın. Bazıları da tiksinebilir. Onlara saygı duymalı, olabildiğince onlardan uzak durmalısın. Mesela bu tip biri karşıdan geliyorsa yolunu onlar değil sen degistireceksin. Hassas bir konu. Onların seni anlamasını sağlamak için sen de onları anladığını göstereceksin. 

Sen kendini onlara anlatabilirsen, gitsin bu köpek diyenlerin sayısı oldukça azalır, zamanla benimsenir diye ümit ediyorum. Mehmet hocamın tavsiyesi de çok uygun görünüyor. Hayvancağızı sitenin maskotu haline getirebilirseniz bu iş biter inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

20 aylık bir bebeğin var en ufak sesten uyanıyor 

Hepimiz çalışan insanlarız gece havlayınca uyanıyor olan bize oluyor

Ben de karşıyım.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin
Efe bu işi çözmek istiyorsan öncelikle karşı komşunun gönlünü yapacaksın. Sonra teker teker ön yargıları kırmanın yoluna bakacaksın. Golden cinsi çok sevilen bir cins. Kendini sevdirmesi zor olmayacak zaten. Fakat bazı insanların köpekten çok korkabilecegini unutmamalısın. Bazıları da tiksinebilir. Onlara saygı duymalı, olabildiğince onlardan uzak durmalısın. Mesela bu tip biri karşıdan geliyorsa yolunu onlar değil sen degistireceksin. Hassas bir konu. Onların seni anlamasını sağlamak için sen de onları anladığını göstereceksin. 
Sen kendini onlara anlatabilirsen, gitsin bu köpek diyenlerin sayısı oldukça azalır, zamanla benimsenir diye ümit ediyorum. Mehmet hocamın tavsiyesi de çok uygun görünüyor. Hayvancağızı sitenin maskotu haline getirebilirseniz bu iş biter inşallah.
Aynen katılıyorum bizim köpekli iranlılar için durumda aynı böyle oldu Biz şikayetçi olunca özellikle Ben şikayet ettim zaten söylemiştim şikayetçi olunca onlara bize Evlerinde de kahve içmeye davet etmeye başladılar iyi geçin diler Hatta ben ovadan geldiğimde getirdiğim meyvaları camlarından onlara bile ikram eder hale geldim bu bir çözüm olabilir denemenizde yarar var.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bilenler bilir, hayvanları çok severim. Yaşadığım apartmanda da hayvan besleniyor. Tehlikeli türler dışında hiç bir hayvana karşı değiliz apartmanda. Ancak sorun çıkartan kat maliki olmuştu. Her komşu "ses çıkmadığı sürece bize zararı yok" deyince, kat maliki sustu oturdu yerine.

Bu iş biraz eğitimden, biraz da sevgiden geçer. Bence uğraşmayın, kiradaysanız taşının. Yazık alacağınız strese, değmez bile.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Taş direnci bir karo plaka arkasına yapıştırıp kulübe ısıtıcısı yapmıştım bahçemiZde sakat kedimiz kullandı. Merak eden olursa yardım ederim.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz
Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Taş direnci bir karo plaka arkasına yapıştırıp kulübe ısıtıcısı yapmıştım bahçemiZde sakat kedimiz kullandı. Merak eden olursa yardım ederim.

Mehmet abi kuş içinde böyle birşey yapılabilir mi sence?

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Öncelikle site içerisinde de olsa dışarda da olsa köpeğin tasmasını çıkartmayın yaşanacak kötü bir hadisede hukuken siz suçlu olursunuz... Güvenli bir bölgede tasmasını çıkartabilirsiniz... Oy çokluğu ile alınacak bir karar ile bunu yasaklayabilirler ve yasal yollara baş vurabilirler... Fakat herhangi bir karar yoksa bir şey olmaz... 

Bu durumu iyi niyetle, hosgoru ile birazda sabır ile çözmek dışında bir çozumunuz yok gibi... 

Yorum bağlantısı
Bekir Memur

Komşuların rahatsız olmasından ziyade hayvan bir evin içine hapsolup günde bir kaç kere dışarıya çıktığından dolayı rahatsızmı ona bakmak gerek.

Kedi dar alanda yaşamaya alışabilir ama köpek çok hiperaktif bir hayvandır çok daha fazla ilgi gerek. 

Köpek bahçeli evde güzel hayat yaşar, eve hapsetmek bana göre çok yanlış birşey. 

Bunun dışında hayvan satıcılığını önlemek için barınaklara bakmak ya da facebook gruplarında yavrulara sahip arayanlar ile iletişime geçmek gerek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Çok emin olmamakla birlikte toplantıda karar alınıp, karar defterine yazılması veya imza toplanması sizin köpeğinizi göndermeye yeterli olmayabilir.

Aparman yönetim planına bu maddenin daha önceden yazılmış olması veya sonradan eklenmesi gerekebilir.

Apartman karar defteri ile yönetim planı farklı şeylerdir. Yönetim planı daha resmi ve geçerlidir.

Yorum bağlantısı
Sabri Güngör
11 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Bilenler bilir, hayvanları çok severim. Yaşadığım apartmanda da hayvan besleniyor. Tehlikeli türler dışında hiç bir hayvana karşı değiliz apartmanda. Ancak sorun çıkartan kat maliki olmuştu. Her komşu "ses çıkmadığı sürece bize zararı yok" deyince, kat maliki sustu oturdu yerine.

Bu iş biraz eğitimden, biraz da sevgiden geçer. Bence uğraşmayın, kiradaysanız taşının. Yazık alacağınız strese, değmez bile.

Kardeşim bizim hayvanları sevmemiz diğer kişilerin sevmediği anlamına gelmiyor, benim büyük oğlum hayvanlarla pek arası yoktur ancak yaralı bir hayvan görse yanaşmaz fakat çok üzülür . Karşı dairede oturan arkadaş benim köpeğim için 2 yıl önce abi benim çocuğum olacak köpek bizi rahatsız edebilir dedi o günden beri ben köpeğimi eve getirmedim ( Biz çocuk ağlamasından gece yattığımız yeri değiştiriyoruz  )komşuluk benim için önemli son cümle kendi keyfimiz için başkasını rahatsız etmemek lazım:)

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Kardeşim bizim hayvanları sevmemiz diğer kişilerin sevmediği anlamına gelmiyor, benim büyük oğlum hayvanlarla pek arası yoktur ancak yaralı bir hayvan görse yanaşmaz fakat çok üzülür . Karşı dairede oturan arkadaş benim köpeğim için 2 yıl önce abi benim çocuğum olacak köpek bizi rahatsız edebilir dedi o günden beri ben köpeğimi eve getirmedim ( Biz çocuk ağlamasından gece yattığımız yeri değiştiriyoruz  )komşuluk benim için önemli son cümle kendi keyfimiz için başkasını rahatsız etmemek lazım[emoji4]
Abi evde yaşayabilecek kopek var bi de yasamasi gereken var. Mesela bir bekci kopegini belki geceleri is yerine birakabilirsin ama bir golden i birakirsan psikolojisi dayanmaz. Bu sebeple komsu ile kotu olacağına, ev kiraliksa tasinirim herkes rahatlar. Ev benimse vay o komşunun haline :)
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Çoğu kişi köpeği evde beslemeyin demiş ancak golden türü bir köpek bahçede beslenmez zaten. Özellikle kış ayında. Bende bir zamanlar pekinez vardı evin balkonundaydı yuvası , kışın eve koridora almak durumunda kalıyordum.
Bahçeli bir evde köpek çok daha sağlıklı beslenir orası kesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Evde beslemeyin demedik apartmanda beslemeyin dedik. Isıtmalı kulübesi olur vs vs. Dış mekanda yaşayamayan egzotik köpekler zaten hayvanlara yazık.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Remzi Karaca

Bilmediğimden soruyorum.
Bu dışarda yaşayamaz dediğimiz köpekler insanlar bunları evlerine almadan nerede yaşıyorlardı. Doğal hayatları yok muydu?
Ya da doğal hayatlarında daha ılıman yerlerde yaşıyorlardı da biz şimdi onları farklı iklimlerde mı yaşamaya zorluyoruz?
Yemek konusunda evde hazır mamayla beslenmeye alışmış hayvan dışarda yemek bulmakta zorlanabilir ama sıcak soğuk işini anlayamadım.
Bir kere köpeğimiz oldu yavruyken almıştık. 2 sene kadar baktık. Hep dışarda kaldı. Gerçi sonra çaldılar :(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Çok karışık bir durum.

Köpek sevimli ama, kılından gıcık alan da haklı. Yada çocuk bilmez golden'dan korkmaması gerektiğini.. 

Sonuç.. 

Bence yasal yoldan bir şey yapamazlar, mahkemeye verip tahliye mi ettirecekler.. Yapamazlar. Ancak huzur önemlidir. Rahatsız olanları ikna etmek gerek.  

Yorum bağlantısı
Tahir İlter
4 saat önce, Remzi Karaca yazdı:

Bilmediğimden soruyorum.
Bu dışarda yaşayamaz dediğimiz köpekler insanlar bunları evlerine almadan nerede yaşıyorlardı. Doğal hayatları yok muydu?
Ya da doğal hayatlarında daha ılıman yerlerde yaşıyorlardı da biz şimdi onları farklı iklimlerde mı yaşamaya zorluyoruz?
Yemek konusunda evde hazır mamayla beslenmeye alışmış hayvan dışarda yemek bulmakta zorlanabilir ama sıcak soğuk işini anlayamadım.
Bir kere köpeğimiz oldu yavruyken almıştık. 2 sene kadar baktık. Hep dışarda kaldı. Gerçi sonra çaldılar :(

Laboratuvar köpekleri sanırım bahsedilen türler. Golden türü de böyle olması lazım.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
4 saat önce, Remzi Karaca yazdı:

Bilmediğimden soruyorum.

Golden, Cocker, Terrier gibi köpekler ev köpeğidir. Sokakta doğmamış, sokak yüzü görmemiş, beslenmeyi sadece sahibi aracılığı ile yapabilecek türlerdir. Sahiplerine inanılmaz bağlı, onlarsız kalamazlar. Bu sebeple yanlız bırakılmaz.

Abimin köpeği bize gelip, abim otoparka arabayı götürdüğünde, abim gelene kadar kapının önünde bekler. Duygusal bağı siz düşünün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Golden bizim şirkette de var alıp bakmayıp bırakan birinden gelmişti diğer köpeklerin yanına koydular açık hava yalnızca kulübelerin Kapısı yok ben yaşamaz bu eziyet olur dedim dinletemedim ama dediğim olmadı 3 sene doldu kar yağmur çamur demeden yaşıyor yalnızca davranışları diğerlerine benzedi o kadar

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Efe email adresini paylaşırsan, ilgili kanun maddelerini ve bu konu hakkındaki yazıyı paylaşırım.

Daha önce dediğim gibi istedikleri kadar imza toplasınlar, şikayet etsinler vs köpeği gönderemezler. ( Karnesi var ve aşıları tamsa )

Bu konu ile ilgili ekipler var, geldiklerinde karneye bakıyorlar köpeğin evdeki resmini çekiyorlar ve işlem bitiyor. İstedikleri kadar şikayet etsinler evindeki köpeği veya sizi apartmandan çıkartamazlar.

Ama komşularla iyi geçinmekte fayda var, insanın evine huzursuz girip çıkması da gıcık bir konu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...