Ozer Oz 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 (düzenlendi) Aracı 8 gündür felan kullanmıyordum 2 yıllık mutlu akü vardı üzerinde marşa bastım çalışmadı akü bitti diye düşündüm işin garibi marş basıyor marş sesi gibi tuhaf bir ses geliyor ve titreşim, ama elektrik motora gitmiyormuş bujiye ulaşmıyormuş gibi hissiyat oluştu bende, birde göstergeler spor araçlardaki gibi kontagı çevirince en sona gidip gelmeye başladılar ? neyden dolayı olabilir henüz araca aktarma felan yapma fırsatım olmadı 30 Kasım 2017 tarihinde Ozer Oz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İrfan Aşcıoğlu 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Evet dediğiniz gibi tır tır tır eder göstergeler sona vurup tekrar normale döner. Akünün zayıf olduğunun ve marş motorunu çeviremeyecek derecede zayıf olmasından oluyor. Normal bi durum. Akünüz maalesef bitmiş. Genelde sıcak havalarda pek belli etmez. soğukta belli eder kendini. İsterseniz başka bir araçtan takviye atın. Biraz çalışsın. Belki uzun süre kullanmamanızdan kaynaklı akü zayıflamıştır. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 keşke her kontakta ibrede selamlama olsa akü bitince olduğu gibi 3 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 2 yıllık akü nasıl biter yahu [emoji50] 1 Yorum bağlantısı
Ozer Oz 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 1 saat önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı: 2 yıllık akü nasıl biter yahu sanıyorum mutlu markanın aküsü tırt, kendim 0 olarak almıştım hatta tam 2 yıl olmadı sanıyorum, araçta kaçak olsaydı şimdiye kadar zaten biterdi , kış geldi ömrünü tamamladı kendi kendine 1 saat önce, İrfan Aşcıoğlu yazdı: Evet dediğiniz gibi tır tır tır eder göstergeler sona vurup tekrar normale döner. Akünün zayıf olduğunun ve marş motorunu çeviremeyecek derecede zayıf olmasından oluyor. Normal bi durum. Akünüz maalesef bitmiş. Genelde sıcak havalarda pek belli etmez. soğukta belli eder kendini. İsterseniz başka bir araçtan takviye atın. Biraz çalışsın. Belki uzun süre kullanmamanızdan kaynaklı akü zayıflamıştır. gündüz uygun bir zamanda başka bir araç ayarlayabilirsem takviye yapacağım , banada zayıflamış tam bitmiş gibi gelmiyor ama artık yapacak birşey yok olan oldu göstergeleri merak etmiştim birde o çıkan garip sesi, dedğinzin aynısı, ilk defa duydugum için böyle bir ses motor yatak sardı felan diye düşünmeyede başlamıştım hahah Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 3 adet mutlu farklı arabalarda 2yılı 1 gün/hafta geçe ölmüştü bizde de maalesef üzücü Yorum bağlantısı
Emre Usta 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Orjinal ford aku servis kampanyasindan gecen sene aralik sonunda 160 liraya 6 senedir kullandigim orjinal akuyu soguk memleket diye degistirdim. 11 ayda aku sorunu yasadim.bulundugum yer servise 70 km uzaklikta ford servisi ariza olunca araci cekici ile servise goturmemiz ve akuyu olcmemiz gerekli dedi. Sorun arac calismaya baslarken stop ediyordu.aku isareti gozukuyordu.bazende 1 km gitmeden durup tekrar calistirdigimda arac aku isareti cikiyordu.oto elektrikciye akuyu olcturdum aku 9 10 volt arasi gosteriyordu.Garantiyle ugrasmayip yeni aku aldim sorun duzeldi Yorum bağlantısı
Ozer Oz 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: 3 adet mutlu farklı arabalarda 2yılı 1 gün/hafta geçe ölmüştü bizde de maalesef üzücü Ne tesadüf değil mi abi ? Bu arada.. ilk arabam olan acemiliğimi çeken r9 rni 98 model arabada orjinal aküsü durmaktaydı , hiç tüp takılmamış ellenmemiş kurcalanmamıştı , şuan çok özlüyorum demek istiyorum ki abi, 10 yaşından fazlaydı akünün yaşı, ne markası görünüyor ne ismi ne cismi tüm yazıları silinmiş perman perişan halde, ama saat gibi çalışıyordu ve sattığımda halen aracın üzerindeydi , götürdüğüm elektrikçilerde akünün oldukça eski olduğunu söylemişlerdi, ve yanlış hatırlamıyorsam aküye alman malı demişlerdi, almanyada üretiler fordlarda kullanılan aküymüş. ama markayı unuttum. Belki mondeoda ki kadar yük binmiyordu elektrık tesisatı ıvır zıvır ama ne varsa eskilerde varmış Yorum bağlantısı
Ozer Oz 30 Kasım 2017 Yazar Paylaş 30 Kasım 2017 2 saat önce, Emre Usta yazdı: Orjinal ford aku servis kampanyasindan gecen sene aralik sonunda 160 liraya 6 senedir kullandigim orjinal akuyu soguk memleket diye degistirdim. 11 ayda aku sorunu yasadim.bulundugum yer servise 70 km uzaklikta ford servisi ariza olunca araci cekici ile servise goturmemiz ve akuyu olcmemiz gerekli dedi. Sorun arac calismaya baslarken stop ediyordu.aku isareti gozukuyordu.bazende 1 km gitmeden durup tekrar calistirdigimda arac aku isareti cikiyordu.oto elektrikciye akuyu olcturdum aku 9 10 volt arasi gosteriyordu.Garantiyle ugrasmayip yeni aku aldim sorun duzeldi Sen 160 vermişsin, 11 ayda yine akü parası vermişsin, bende 250 lira civarı verdim mutlunun en büyük aküsü idi sanırım 75 ah yada 72 ah olması lazım aldım. Ömrü bitti bence. Her kış akü alacaksak bizim işimiz var vallahi, herşey de böyle buz dolabı alıyorsun 3. yılı dolmadan cortluyor, başlıyor içindekileri bozmaya felan akü alıyosun 2 yıl dayanmıyor Akrabam inci marka akü aldı oda 1. kışı geçirdi 2. kışta kendini salmaya başladı kışın sonuna gelmeden adam yeni akü arıyordu . ben bir daha yerli malı almam , İncisinide gözümle gördüm mutlusunuda, zaten ithal ürünle aynı fiyata satıyorlar aküleri hemen hemen 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Aracı aldığımda eski sahibinin dediğine göre 1 senelikti akü, 4 sene de ben kullandım, powwer 72Ah 5 sene gitti dizel Focus da. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 1 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: 3 adet mutlu farklı arabalarda 2yılı 1 gün/hafta geçe ölmüştü bizde de maalesef üzücü KA varken onda da 2 seneyi doldurur doldurmaz Mutlu aküm çalışmaz hale gelmişti. Kapının önünde park yeri bulmuş, kontağı kapatmış, bi daha da marş basmamıştı Yorum bağlantısı
Emre Usta 30 Kasım 2017 Paylaş 30 Kasım 2017 Varta alacaktim bosch marka ile herseyi ayni kasasi dahil.satici exide marka urun onerdi.almadan once internetde arastirdim dunyanin 2 buyuk aku ureticisinden biriymis bakalim ne kadar dayanir Yorum bağlantısı
Kemal Mert 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 Aküyu değiştirirmelisiniz, bitmiş yada bitmeye yakın artık. Eski akuler maalesef yok piyasada. Eskiden traktorlere alırdık bitmezde bitmezdi. Tarlaya gider gece boyunca lambalarını yakip bekçilik yapardık sonra sarj et kullan ömrü çok uzundu. Şimdilerde öyle değil. Yada şu açıdan bakabiliriz. Araçlarda eskiden çok fazla elektriksel devre sensör kart vs. Yoktu. Belki bundan dolayı uzun ömürlü oluyordu akuler. Şimdi araçların her yeri led sensör bilmem ne. Yada eskiden sektör iyisini üretim yarışındaydi şimdi nasıl tukenebilir satılabilir yarışında. Bu akü sorunu önümüzdeki yıllarda en çok tartışılan konu olacak. Malum elektrikli araçlar üretilmeye başlandı.. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 Hazır konu, benim araca araştırmalar sonu 72A Varta Black Dynamic akü aldım temmuz ayının sonunda geçen ay araba çalışmaz oldu götürdüm dağıtıcıya 3 gün orda kaldı test etmişler akü tam boşaldığı için araç şarj etmiyormuş, neyse doldurmuşlar aküyü geri taktılar araba çalışıyor ama beni bir yerde bırakacağını düşünüyorum. Dikkatimi çeken marşa basarken hız göstergesi 30-40 km hıza çıkıp iniyor bunun aküden kaynaklı olma ihtimali yüksek o zaman. Üzerinde mutlu akü vardı 60A tam 4 yıl kullandım hep mutlu akü alırdım ve bütün akülerimde 4 yıl civarı gitti bu sefer Varta almakla hata yaptığımı düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Metin Emer 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 5 dakika önce, Cemal Demirezen yazdı: Hazır konu, benim araca araştırmalar sonu 72A Varta Black Dynamic akü aldım temmuz ayının sonunda geçen ay araba çalışmaz oldu götürdüm dağıtıcıya 3 gün orda kaldı test etmişler akü tam boşaldığı için araç şarj etmiyormuş, neyse doldurmuşlar aküyü geri taktılar araba çalışıyor ama beni bir yerde bırakacağını düşünüyorum. Dikkatimi çeken marşa basarken hız göstergesi 30-40 km hıza çıkıp iniyor bunun aküden kaynaklı olma ihtimali yüksek o zaman. Üzerinde mutlu akü vardı 60A tam 4 yıl kullandım hep mutlu akü alırdım ve bütün akülerimde 4 yıl civarı gitti bu sefer Varta almakla hata yaptığımı düşünüyorum. Varta güzel aküdür sıkıntının şarj dinamosunda olma ihtimali üzerinde durmanızı tavsiye ederim belkide yeterince şarj etmiyordur yeni akü kendi kendine bosalmaz Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 13 dakika önce, Metin Emer yazdı: Varta güzel aküdür sıkıntının şarj dinamosunda olma ihtimali üzerinde durmanızı tavsiye ederim belkide yeterince şarj etmiyordur yeni akü kendi kendine bosalmaz Şarjı ölçtürdüm gayet iyi ayrıca kendileri de ölçtü, kaçak var mı diye de bakıldı. Ben biraz bu varta ne kadar dandikmiş falan deyince servisteki size beklemiş akü denk gelmiş dedi. 1 Yorum bağlantısı
Metin Emer 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 2 dakika önce, Cemal Demirezen yazdı: Şarjı ölçtürdüm gayet iyi ayrıca kendileri de ölçtü, kaçak var mı diye de bakıldı. Ben biraz bu varta ne kadar dandikmiş falan deyince servisteki size beklemiş akü denk gelmiş dedi. Normal bir durum değil o zaman akü çok uzun süre beklemiş ve zaten ölmüş birde 72 amp. Taktırmışsınız bence tekrar servise gidin sıkıntıları anlatın değişim talep edin hatta beklemiş akü vermişler eski aküyü itelemişler deyin basın yaygarayı ? Yorum bağlantısı
Cem Işık 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 Varta kullandım, 1.5 senede ömrünü doldurdu. Araba 10 gün yattı ve marş basmaz oldu. Şimdi mutlu ile devam. Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 1 dakika önce, Cem Işık yazdı: Varta kullandım, 1.5 senede ömrünü doldurdu. Araba 10 gün yattı ve marş basmaz oldu. Şimdi mutlu ile devam. Mutlu aküden şaşmamak lazım. Bir sorun yaşamadım ama yaşayanlarda birebir sorunsuz şekilde değiştiriyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 15 saat önce, Ozer Oz yazdı: Aracı 8 gündür felan kullanmıyordum Akü çok eski değil ise, şarja bağlanıp denenebilir.. Bu akü bozulmamış sadece boşalmış olabilir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 2 yıllık akü nasıl biter yahu [emoji50]Valla bitiyor. Benim sifir aldigim Astra nin Varta akusu 2.5 yilda bitti. Tak diye kesti mars bile vurmadi. Araba error veriyordu sinyal verince klik sesi sonradan geliyordu. Eski aracim Bora da 8 yil sonra orijinal Varta akusu oda mars esnasinda ABS isigi yakiyor soguk memleket diye degistirmistim. Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 1 Aralık 2017 Paylaş 1 Aralık 2017 5 sene öğretmen olduğundan her mesai günü en az 4 marş ve kısa mesafe kullandım, iyi dayanmış meret. Yorum bağlantısı
Kemal Mert 2 Aralık 2017 Paylaş 2 Aralık 2017 01.10.2015 ten beri varta takılı benim araçta, sıkıntı yaratmadı çok şükür. Yorum bağlantısı
Ozer Oz 2 Aralık 2017 Yazar Paylaş 2 Aralık 2017 Arkadaşlar birşey sormak istiyorum bilgi verirseniz çok sevinirim, http://www.hepsiburada.com/ataba-at-660-aku-sarj-adaptoru-6-12-volt-kd-p-HBV00000192C3 Bu linkteki ürünü alsam aküyü sarş edebilirmiyim marş yapmasına yetecek kadar ????? Sanayi bölgesine biraz uzağım, ve takviye yapacak bir araçta yok , ? Marş yapmasına yetecek kadar iş görür mü yoksa evde aküyü felan patlatıp başımıza iş açar mı ? Akü zaten marş yaparsa araçta uzun süre kullanacağım, kendini doldurmazsa sıfır akü alacağım bari dışarıda sarj parasıydı aküyü getir götür parasıydı vermeyeyim diyorum ? On 01.12.2017 at 10:11, Mehmet Ozyurek yazdı: Akü çok eski değil ise, şarja bağlanıp denenebilir.. Bu akü bozulmamış sadece boşalmış olabilir. Abi buna sarja bağlanır mı linkini verdiğim ürüne ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts