İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracımız Fiat Fiorino Emotion

Hasan Karabekiroglu

Recommended Posts

Hasan Karabekiroglu

Dedim ya birşeyler eksik, hep şöyle böyle diye yazıp duruyorum,

Hatta kendimi kaptırıp daha arabanın konusunu açmadan, arabada yaptığım değişiklik ve eklemeleri yazıyorum,

Arkadaş daha arabanın konusun açmamışın sen yaa...

Hem inceleme hemde aracın konusu olsun diyelim ve konuya gelelim, 

Malumunuz Mondeo Mk4 aracımı sattıkdan sonra (niye sattın demeyin pişmanım), fena bir araç arayışına girdim, hemde iki tane hem eşime hemde kendime araç bakıyorum, eşim için böyle küçük şirin yakıtı az parçası ucuz bişi arıyorum...kendime de Mondeo tarzı bişiler....tabi para çok olunca seçeneklerde çoğalıyor, hatta araba pazarından  i@Servet Aydın ile telefonla görüşmüşlüğüm... dahası sevgili abimiz, adminimiz @Mehmet Ozyurek ği whatsapdan filan bıktırana kadar ilan göndermişliğim bile var.

Dedim ya para çok ne alalım ne alalım derken bir arkadaşım telefon açtı bir araç var alırmısın almazmısın kararsız kaldım ama bi bak istersen dedi... nedir dedim "Fiorino" dedi... La Bi Git dedim... "Ya manyakmısın bi git bak diyorum sana" dedi istemeye istemeye gittim. Aracın sahibini aradım bi yerde buluşalım aracınıza bakmak istiyorum dedim, aracın sahibi hay hay olur dedi buluştuk araç garajda dedi tamam dedik, gittik garajda araba duruyor çıkarttık garajdan baktım şöyle etrafını dolandım...araç hoşuma gitti, daha özelliklerini filan sormuyorum araç dıştan bir anda gözüme güzel göründü kriterlere de uyuyor küçük şirin...

Yanımda biladerim de var benden çok o inceliyor arabayı. baktı etti usulca kulağıma "bu aracı alalım" dedi...

Mesajı aldım direk pazarlık yapıp gerekli prosedürleri hallettik ve aracın 2. sahibi ben oldum...

Aldık eve geldik, eşim "bunu aldım deme sakın" dedi... bende yaptık bir hata... kandırdılar bizi.. bu makus talihimize boyun eğeceğiz mecburen dedim...

Küçük 5 yaşındaki oğlum konuyu özetleyiverdi "ben hiç beğenmedim" Bak torpido da ne var dedim açtı çikolata "ooo şahaneymiş" dedi...

Bir oğlum daha var onun konuyla hiç alakası yok... onun için araba olup yürüsün yeter... 

Teknik Özelliklere deyineyim

- Araç malumunuz ticari araç panelvan olarak bilinmekte, ruhsatta KAMYONET (BB Van) yazıyor. Kullanım Amacı bölümünde de Yük Nakli - Hususi şeklinde

- 2014 Model ama bayiden 2014 yılının son aylarında alınmış araba 2015 yılında teslim edilip trafiğe çıkmış, 

- Kaputunun altında çok bilinen ve kullanılan 1.3 Lt (doğrusu 1248 cc) 75 hp Multijet veya JTD tabir edilen motoru var...

- Pavır Şift filan değil dümdüz vites 5 adet...

- Şuan KM'si 33 bin civarında bakımları periyodiğine dikkat edilerek servisinde yaptırmış benden önceki sahibi..

- Emotion Paket (tirent değil) Sis farı mevcut, çift hava yastığı var, esp yok, teybi mp3 cd si çalabiliyor, direksiyonda kumanda edilebiliyor ses hiç iyi değil (burda bir multimedya çalışması yapcaz)

- Koltukları yüksek sedan araç gibi değil.... koltuk değilde bi sandalye de oturur gibi hissi var... arka koltukların diz mesafesi evdekileri kurtarıyor ama biladerim biraz uzun olduğundan dizleri karşıda dokunuyor..

- Bagajı idare eder, ama koltukları yatırabiliryorsun o zaman içinde uzanıp yatabilirsin

- Farları aydınlatması güzel H4 ampul tipini kullanmışlar...orjinal ampullerin yerine bir çift osram taktım daha da güzel oldu eski Mondeom dan kalan mavi parklarım vardı onları da taktım apaçi gibi oldu forumdan gelen tepkilere dayanamayan mavi parklarım patladı yerine hafif sarı park alıp taktım... öne gündüz ledi yaptık konusu var modülü bekliyoruz..

- Torpidosu geniş ve derin... derin olmasının dezavantajı da var...kilitli yapmışlar ama içine aydınlatma yapmamışlar (ben yaptım konusu var)

- Direksiyonu yumuşak manevra kabiliyeti iyi..

- Yol tutuşu sedan araçlarda kıyaslanamaz iyi değil, ben lastik ebatını biraz geniş taktım (205/55/16) diğerlerine nispeten iyi gibi oldu.

- Araç sert, yani bildiğin sert, hatta iyi sert ... arkada oturanlara böbrek taşı düşürme terapisi uyguluyor...

- Yakıtı ekonomik ilk aldığımdan bu yana 5 depo yakıt harcadım ölçümlerim 5 lt 5,5 lt gibi çıktı... yol bilgisayarı 4,7 lt diyor... deposu 45 lt alıyor...800-850 km yol yapıyor komple şehir içi kullanımda

- Performansını sevmedim, roket gibi bir makineden inip buna binince bi değişik oldu... 75 hp de bi yere kadar.... Land sahibi olan bi abimize sordum ne yapabiliriz diye çok veciz bir cümle kurdu "chip al tak" dedi... arıyorum alıp takcam...

Resimleri böyle...

qJor2Q.jpg

Manrl2.jpg

Qpr9gG.jpg

XEQ5Yj.jpg

bLzW40.jpg

5G5BRl.jpg

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hayırlı uğurlu olsun, ezme çocuğu motoru küçük diye. Tabi bi Fokuz tirent değil, bi pavığ şift değil ama onu da böyle sev :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yücel Metin

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Chip takmak yerine, yazılım yaptırın uygulayanlar memnun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay

Evlat olsa sevilmez :D

Ama arada bir Antalya'da kullanmak için düşünüyoruz. Tek sıkıntımız bunların her yıl vizeye girme gibi bir sıkıntısı var mı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Evlat olsa sevilmez [emoji3]
Ama arada bir Antalya'da kullanmak için düşünüyoruz. Tek sıkıntımız bunların her yıl vizeye girme gibi bir sıkıntısı var mı?

Var. Muayene her yıl. Sigortası pahalı.
Mtv si 1,6 otomobil gibi.
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Hayırlı olsun. Kayınpederde var. Kartaldan sonra uzay mekiği gibi geliyor ona. 

Ama sizi kandırmışlar; plaka önde 50, arkada 68. 

Fark etmediniz mi? :D :biggrin:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Zeki Yelboğa

Hayırlı olsun, Mondeo'ya çok niyetlenmiştim ama şartlar müsaade etmedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
10 saat önce, Ersev Kaya yazdı:

:bravo::bravo:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Kazasiz belasiz :) Allah tan az yakiyor baska nasil memnun edecek [emoji16]

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bu tip araçlarda tek kusur koltuk yüksekliği ayarı olmaması. Yoksa bir çok sis farı olmayan araçtan kat be kat iyidir. Evet, bayan aracı değil diycem de dilim varmıyor. Bizimki 3 yıl starex kullanınca...

Motor zayıf değil, acc epey uzun zamana ayarlı. Bi tık hızlı devirlenebilse pire gibi olur. Box şart

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
On 23.12.2017 at 23:06, Önder Özcan yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun, ezme çocuğu motoru küçük diye. Tabi bi Fokuz tirent değil, bi pavığ şift değil ama onu da böyle sev :)

Motoru küçük ama kasayı çekiyor, ara hızlanma hiç iyi değil ama... yol bilgisayarı var... hemde vites değiştir diye uyarı bilem veriyor

Pavığ Şift değil, ama devri görüp Shift yazıp yukarı ok işareti çıkartıyor...

On 23.12.2017 at 23:34, Mustafa Şimşek yazdı:

Hayırlı olsun

Teşekkür  ederim

On 23.12.2017 at 23:48, Yücel Meta yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanın. Chip takmak yerine, yazılım yaptırın uygulayanlar memnun.

Bir ayar vericez artık böyle olmuyor, aracın bütün yazılımı yakıt ekonomisi şeklinde inşa edilmiş...

On 24.12.2017 at 00:08, Serkan Aktay yazdı:

Evlat olsa sevilmez :D

Her yıl muayene işi var, araç sorunsuz işi muayene dert değil, kamyonet olduğu için yollardaki hız sınırlarına takılıyor

On 24.12.2017 at 00:12, Mehmet Ozyurek yazdı:

Var. Muayene her yıl. Sigortası pahalı.
Mtv si 1,6 otomobil gibi.

Bunu alınca şunu acı bir şekilde öğrendim.

Araç sınıfı değişince trafik sigortasındaki indirimin sıfırdan başlıyor, yani ilk defa araç alıyor statüsünde oluyorsun,

Diğer sevindirici kısım otomobildeki indirim basamağın ölmüyor eğer bu hatadan vazgeçersen eski indirimin ile poliçe alabiliyorsun... 

On 24.12.2017 at 00:15, Serkan Karadağ yazdı:

Hayırlı olsun. İnşallah hayrını görürsünüz. 

Teşekkür ederim, hayrını yakıtta görüyoruz...

On 24.12.2017 at 00:37, Yusuf Taş yazdı:

Hayırlı olsun, kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim.

Sürüş keyfi konfor ile eşdeğer olduğunu düşünürsek, bundaki konfor sınıfı lastik yanağının verdiği konfor kadar...

On 24.12.2017 at 01:29, Eren Gökmen yazdı:

:nazar:

Teşekkür ederim

On 24.12.2017 at 01:54, Hüseyin Maviş yazdı:

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.

Teşekkür ederim

On 24.12.2017 at 02:42, Emre Şimşek yazdı:

Hayırlı olsun, çok şirin :)

Şirin evet Emre.. hatta kendi aracım diye demiyorum sınıfındaki en şirin araçlardan... evin küçük kedisi gibi.. ama bir Seat kadar değil

22 saat önce, Ersev Kaya yazdı:

Hayırlı olsun. Kayınpederde var. Kartaldan sonra uzay mekiği gibi geliyor ona. 

Evet iç kısmı araç kısa olduğu için  dar.. ama tavan yüksekliği iyi...

Parayı ödedikten sonra analdık kandırıldığımızı...

20 saat önce, Yalçın Dağlıoğlu yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun.

Teşekkür ederim..

11 saat önce, Zeki Yelboğa yazdı:

Hayırlı olsun, Mondeo'ya çok niyetlenmiştim ama şartlar müsaade etmedi.

Kısmet bu işler... bende aynı sizin gibi... bir tane 2.0 Ecoboost Selective Beyaz renk Mondeo bulmuştum... bütçemi hesapladım yetişmedi hatta bankacı arkadaşımı aradım bana kredi ayarla araba alcam dedim, krediyi araca mı çıkartalım sana mı verelim filan derken araç satıldı çok üzüldüm...

11 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Kazasiz belasiz :) Allah tan az yakiyor baska nasil memnun edecek emoji16.png

Evet Metin bütün tesellimiz orası, bütün memnuniyetsizliklerini pompada siliveriyor araç

9 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Bu tip araçlarda tek kusur koltuk yüksekliği ayarı olmaması. Yoksa bir çok sis farı olmayan araçtan kat be kat iyidir. Evet, bayan aracı değil diycem de dilim varmıyor. Bizimki 3 yıl starex kullanınca...

Motor zayıf değil, acc epey uzun zamana ayarlı. Bi tık hızlı devirlenebilse pire gibi olur. Box şart

Koltuk yükseklik ayarı yok sadece ileri geri hareket ediyor ama koltuk altında muazzam bir boşluk var... oraya uygun bitane çekmece bulup montaj etmeyi planlıyorum ıvır zıvır doldurmak için, bayan aracı meselesi çok evrensel bir durum, geçenlerde bi Taunus geldi istasyona lpg ye yanaştı, aracı uzaktan incelerken bi baktım içinden bayan çıktı dayanamadım gittim yanına yenge sen bu aracı nasıl kullanıyorsun biraz büyük uzun değilmi dedim senden iyi sürerim 10 yıldır bende dedi.. uzaklaştım oradan...

Motor hacmine göre bende bişiler var diyor ama bütün sistem ekonomi olsun diye tasarlanmış, ufak tefek dokunuşlar şart ..

12 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

:nazar:

Teşekkür ederim..

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun abi, alsam mı almasam mı diye çok kararsız kaldığım bir araç, hanım ikna olmuyor :D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...