İçeriğe Yönlendir

Rezonatör Nedir? Sıcak\Soğuk Emme Havası

Onur Boga

Recommended Posts

Onur Boga

Merhaba.

İngilizce Air intake resonator diye geçen rezonatör veya hava dinlendirme kutusu diye bilinen parçanın temel görevleri nelerdir? Birçok yabancı kaynak araştırdım. Genellikle hava emiş sesinin kısılmasına yardımcı olduğu yazılmış.

Nadiren fakat kaliteli forumlarda ise 1000_2500 rpm arası alınacak beygir gücünü artırdığı yazılmış.

Özellikle belirtelim + beygir sağlamıyor, sadece mevcut olan gücün alt devirlerde elde edilebilmesine katkı sağlıyor. Bazı araçlarda rezonatör söküldüğünde hava emilimi direk motor ve radyatörün iç kısmında yani en sıcak bölgede kalıyor.

Yine buna bağlı olarak wai denen warm air intake diye bir sisteme rastladım. Sıcak hava emiliminin yakıt ekonomisine katkı sağlayacağını savunanlar da var.

Sizce durum nedir? Bilgisi olanları kalıcı ve Türkçe bir kaynak oluşturması açısından yoruma davet ediyorum.

Yorum bağlantısı
Engin Ünal

Formula 1 araçlarında böyle bir sistem vardı galiba , havayı önceden depolayan bir tank ve onun sayesinde epey bir güç artışı olduğunu hatırlıyorum , ama nerden hatırlıyorum belgesel veya bir yerde okumuş olabilirim.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Formula 1 araçlarında böyle bir sistem vardı galiba , havayı önceden depolayan bir tank ve onun sayesinde epey bir güç artışı olduğunu hatırlıyorum , ama nerden hatırlıyorum belgesel veya bir yerde okumuş olabilirim.
Engin, forumda konusu geçti. Nano charger mi neydi. Manifold hattına bağlanıyor. Epey konuştuk üzerinde.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

emme girşine takılan bir tüp, nano charger. takıyorsun, yokuşta klima açıkken kapalı gibi kalkıyor, hatta 1.6 focus ta manifoldda hazır yer bile vardı. tapalı. memnun kalmayan deneyip iade edebiliyordu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...