Servet Aydın 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Çok nadiren, yağ değişimi öncesinde motoru normal ısıya çıkarır, bir litre kadar yağı boşaltır ve 1 litre kadar mazot koyarım motora. Sonraki bakımda çıkan yağın ( 20.k) rengi daha açık tonda olur. Simsiyah çıkmaz. Benzinli araç yağı gibi çıkar. Fakat sonraki bir kaç bakımda yağ eski simsiyah renge bürünür. Bu işlem daimi yapılır ise motor içindeki kauçuk malzemeler hasar görebilir, ciddi masraf çıkabilir düşüncesindeyim. Sorum şu; Motor içi temizleme sıvıları var farklı markaların. Bunlardan kullanan varmı, var ise yorumlarını öğrenmek isterim. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Bir kutu Bekunis atmıştım içine, pek fayda etmedi sen yine de denemeden önce bir @Ersen Tapan 'a danış. 3 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Ocak 2018 Yazar Paylaş 13 Ocak 2018 Biri dedeye yakın gözlüğünü getirebilir mi acaba?Dedem dedemm ak sakallı nur yüzlü dedem. Konu sindirim sistemi değil dedem.Az baararak konulmak lazım. Şimdi duymaz da 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Ersen gelir lağman önerir şimdi. 3 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Ocak 2018 Yazar Paylaş 13 Ocak 2018 Ohoo o. Yaşı başı geçenler olayı nerelere çekiyor. Gidin derdinizi başka yerde arayın. Burası gençlerin ilgi alanı olan otomotiv konusu. Yaşlıların bakımı konusu ileride camiden dönünce sağda 2 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Ne var yani motor demişsin , 2 side motor 2 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Motoru temizleyeyim derken motoru bozmayin sonra [emoji3] 2 1 Yorum bağlantısı
B.Fatih Koz 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 (düzenlendi) Marka ismi vermek doğru olur mu bilmiyorum, ancak ben uzun süredir sahip olduğum ya da bir şekilde bakımına aracı olduğum araçlarda motor iç temizleme kimyasallarını kullanırım, kullanılmasına vesile olurum ... Herhangi bir zararını görmediğim gibi motor iç temizliğine olan faydaları sayesinde birçok yararlarına şahit oldum. Yalnız dikkat edilmesi gereken noktalar var, birincisi kimyasalın gerçekten işini yapan ve güvenilir bir ürün olması, ikincisi ise tam olarak prosedürlerine uygun kullanılması. Ne olduğu dahi belli olmayan, arkasında ciddi bir arge faaliyeti ya da profesyonel bir ekip olmayan reklam ürünlerine güven olmaz (muhtelif "bor" ürünleri misal bu gruba girer). Kaş yapayım derken göz çıkartmak mümkün, bu yüzden dikkatli olmakta ve araştırma kısmına zaman ayırmakta fayda var. Dizel motor bakımı ve kullandığım kimyasallar hakkında istenirse detay bilgi ve marka paylaşırım (tabii forumda marka paylaşımı sıkıntı olmuyorsa). Benim sıklıkla kullandıklarım ; - Motor İç Temizleme ( Her yağ değişimi öncesinde ) - Motor Yanma Odası Temizleme ( 2 ya da 3 bakımda bir , mazot filtresi değişimi gerektirir ) - Dizel Enjektör ve Yakıt Sistemi Temizleme ( 5 ya da 6 depoda bir ) Keyifli, emniyetli sürüşler 13 Ocak 2018 tarihinde B.Fatih Koz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Motor içi temizleme neden bu kadar önemli? Yağın siyah çıkması neden önemli? Albea motoru bakımları düzgün yapıldığında 1m + km götürüyorsa neden düşünüyoruz? Bence bu kadar düşünmeden bakımlarını zamanında yapmak yeterli. 2 Yorum bağlantısı
B.Fatih Koz 13 Ocak 2018 Paylaş 13 Ocak 2018 Bakımlar gerçekten olması gereken zamanda, olması gereken şekilde ve doğru parçalarla yapılıyorsa ... Doğru motor yağı ve temiz yakıt kullanılıyorsa tabii ki motora ya da bileşenlerine harici bir kimyasal ile müdahale etmeye gerek kalmayabilir Ancak kullandığınız yakıtın içinde ne olduğu belli değil ve yakıt firmalarının "denetliyoruz" dediği istasyonların depoları kötünün iyisi durumda iken, bakımlar çoğu zaman yağ dahil olmak üzere yeterli "kalite" standartlarına sahip bileşenler ile yapılmıyor, bakım aralıkları değiştirilebiliyor iken bu tarz "önleyici" kimyasallar olmadan o kilometreleri görmek mümkün olamıyor Görseniz bile motorun o kilometredeki durumu çok farklı oluyor bundan emin olabilirsiniz. Bence dikkat edilmesi gereken en önemli nokta bu kimyasalların sorun çözücü değil, önleyici / destekleyici yapıda oldukları ... "Kaş yapayım derken göz çıkartmak"tan kastım budur , bir arıza varsa ya da arıza belirtileri baş göstermiş ise bu kimyasallardan medet ummak doğru değildir, düzenli bakım ve aracını tanıyan bir sürücüye zaman kazandırır, uzun vadede ise hem bakım hem yakıt yönünden ekonomi sağlarlar. Kıyaslama amacıyla "Euro" normlarına uygun, bilinen iki farklı markanın yakıtlarını kullandım belirli bir zaman diliminde ... Birinde motor tıkır tıkır işlerken diğerinde ses ciddi şekilde değişiyordu , bu firmalar tarafından yakıt içine eklenen katkılardan kaynaklanıyor (çünkü mazot aynı rafineriden geliyor, sadece katkı farkı var). Aynı şekilde egzost gazının renk ve vasfı da değişiyordu. Aracın yakıt tüketim ve güç üretim değerleri (ki anlık ölçebiliyorum) ciddi değişim gösteriyordu bu test sırasında. Velhasıl lafı uzatmayalım, bu yakıtların motor içinde bıraktığı kalıntılar (kurumlar diyelim) ve yağ ile teması sonrasında oluşan muhtelif topaklaşmalar (balçık diyelim) siz istediğiniz kadar düzenli bakım yapın giderilemiyor Çünkü hiçbir aracın bakım kartında "motor içi temizliği" ya da "yakıt sistemi temizliği" yok ... Yağ / Hava / Polen / Yakıt Filtresi , zamanı geldiğinde kayışlar (ya da zincir) , bujiler , balatalar vs. değişiyor ve araç yola devam ediyor. Kısaca yakıtın ya da yakıttaki sorunların, yağdaki olası kimyasal tepkimelerin telafisi/kontrolü "düzenli" bakım ile giderilemiyor. Sürücü aracında muhtelif şikayetler (çekişte düşüklük, fazla yakıt tüketimi, ivmelenme sorunları vb.) ile servise gittiğinde ise detaylı inceleme yapılıp ya yakıt sistemi ya enjektörler "değiştiriliyor" ... Yetkili servise değil de başka bir yere giderseniz belki temizlik ve ayarlama yoluna gidiliyor ki bu da duruma göre mümkün olmayabilir. Düzenli bakımda hiç dokunulmayan emme ve egzost manifoldlarının durumuna, turbo ve egr sistemine hiç girmeyelim, konu uzar gider Neticede tamamen kişisel tercihtir, yapmayana kızamayacağımız gibi yapana da kızamayız Ben bu tarz küçük müdahaleleri bazen vücudumuzun ihtiyaç duyduğu destekleyici vitaminler gibi görüyorum diyebilirim ... Elzem değil ancak doğru ve zamanında kullanılırsa hasta olmayı önleyemese bile en azından geciktirir. 8 Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 Benzinli Puma için dün kullandık. W ile başlayan meşhur markanın ürünü. Geçen sene bir merakla almıştım rafta bozulacak çöp olacak diye kullandım. Kısa vadede artısını da görmedim eksisini de. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak 2018 Yazar Paylaş 14 Ocak 2018 Fatih marka ismi zikr edilebilir sıkıntı yok. Güzel bilgiler verdin sağol Motor içi temizleme neden bu kadar önemli? Yağın siyah çıkması neden önemli? Albea motoru bakımları düzgün yapıldığında 1m + km götürüyorsa neden düşünüyoruz? Bence bu kadar düşünmeden bakımlarını zamanında yapmak yeterli. Neden dizel motor yağı rengi değişir? Cevabı, yanma odasından yağa eser miktarda karışan motorinin patlama anında oluşturduğu istir. Bunun dizel motor için iyi bir şey olmadığı çıkan yağın renginden belli. 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 (düzenlendi) Motor iç temizliği ara ara yapılmasında fayda vardır. Yakıt katkılarıyla veya başka ürünlerle ara ara temizlik yapılmasında fayda vardır. dahada düşünmeye gerek yoktur, doğru zamanda doğru markanın ürünüyle doğru kullanımla vitaminler arabanıza iyi gelir, Nokta. 14 Ocak 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 Bende kullanayım diyorum ama hep erteledim. Bu defa kullansam iyi olur. Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 Bir saat önce, Servet Aydın yazdı: Neden dizel motor yağı rengi değişir? Cevabı, yanma odasından yağa eser miktarda karışan motorinin patlama anında oluşturduğu istir. Bunun dizel motor için iyi bir şey olmadığı çıkan yağın renginden belli. Haklısın abi ama taksilerin yağ su bakım haricinde yaptıkları bişey olmamasına rağmen motorları baya uzun ömürlü gidiyor. Bundan dolayı sordum gerçekten gereklimi diye. Yorum bağlantısı
B.Fatih Koz 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 Bir saat önce, Servet Aydın yazdı: Fatih marka ismi zikr edilebilir sıkıntı yok. Güzel bilgiler verdin sağol Neden dizel motor yağı rengi değişir? Cevabı, yanma odasından yağa eser miktarda karışan motorinin patlama anında oluşturduğu istir. Bunun dizel motor için iyi bir şey olmadığı çıkan yağın renginden belli. Marka belirtmekte sorun yok ise ben yıllardır Würth ürünlerini kullanıyorum, olumsuz hiçbir etkisini görmedim kendi araçlarımda ... Sattıktan sonra bile teşekkür aldım alanı üzmediğim için Tabii ki aynı ya da benzer kalitede başka markalar var, onlar da değerlendirilebilir. Sadece bir kere yurt dışından (ya Norveç ya İsveç tam hatırlamıyorum) memlekette bulunmayan özel bir kimyasal getirtmiştim, katalitik konv. kokusu artmaya başlaşmıştı , birçok kişi hissetmiyordu ancak ben fark eder etmez bu özel kimyasalla temizlik yapınca araç eski haline döndü ... Temizlemeden devam etsem mutlaka o koku ağırlaşacak ve sonunda bana parça değişimi yaptıracaktı. Katalitik Konv. OEM parça 800 - 900 TL iken kimyasalın bana maliyeti 100 TL gibi olmuştu, 1 senedir de benzer bir koku almadım. Böylece sağlam olan bir parçanın ömrünü zamanında temizlik yaparak düşük bir maliyetle uzatmış oldum, ki bu kimyasalların amacı budur. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak 2018 Yazar Paylaş 14 Ocak 2018 Haklısın abi ama taksilerin yağ su bakım haricinde yaptıkları bişey olmamasına rağmen motorları baya uzun ömürlü gidiyor. Bundan dolayı sordum gerçekten gereklimi diye. Bizde renolar 400.k yı anahtar vurmadan devirir ve araçları hep bir kişi alır. Daimi bakımını yapan klas oto. O da söyler yağ iyi ise gerek yok diye ama daha temiz blok içi olmasının illaki faydası vardır diye hep düşünüyorum. Şimdi, yapacağım işlem aldığım bilgilere göre würth ile olacak.Land'ın motoru soğuk iken çok sessiz, yağ ısınınca daha sesli çalışıyor. Bilindiği üzere aracı 240.k iken aldım. Bakım geçmişi ile ilgili net bilgi yok. Bir kere yağ değişimi oldu ve yine aynı. Motor karakteri mi böyle yoksa blok içi temizlik mi gerekiyor onu deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım burada Sadece bir kere yurt dışından (ya Norveç ya İsveç tam hatırlamıyorum) memlekette bulunmayan özel bir kimyasal getirtmiştim, katalitik konv. kokusu artmaya başlaşmıştı , birçok kişi hissetmiyordu ancak ben fark eder etmez bu özel kimyasalla temizlik yapınca araç eski haline döndü ... Temizlemeden devam etsem mutlaka o koku ağırlaşacak ve sonunda bana parça değişimi yaptıracaktı. Burayı anlamadım, katkı sonrası mı koku arttı yoksa olan koku katkı ile yok mu oldu? 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 Plasebo etkisinin dışında bunların bir işe yaradığını düşünmüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak 2018 Yazar Paylaş 14 Ocak 2018 Simsiyah yağ yerine daha temiz renkli yağ placebo etkisinin ötesinde. Görsel gerçeklik var. Hayal değil 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 2 saat önce, Servet Aydın yazdı: Simsiyah yağ yerine daha temiz renkli yağ placebo etkisinin ötesinde. Görsel gerçeklik var. Hayal değil +999 dizelde kir birikir, yağı değişsende kalır, elbette çook uzun vadede sorun çıkarabilir ama temizlikte iyidir, heleki benim gibi pimpirikliysen, yalnız neyi ne zaman ne sıklıkla ne oranda kullanacağınıda biliceksin, yoksa temiz olsun diye aşırı kullanım olmaz, özelliklede motor iç temizleyiciler sık sık kullanılmaz, 100 binde bir yada motor tamir gördüyse yada yağı uzum süre değişmeyip çamurlaştırdıysan... her yağ değişiminde Wurth e sormuştum özellikle, kullanmayın demişlerdi, zırt pırt kullanılmaz bunlar haberiniz ola... 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 14 Ocak 2018 Yazar Paylaş 14 Ocak 2018 Abi ben kullandım.Konusuda mevcut.Teşekkür ederim Onur. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 18 saat önce, B.Fatih Koz yazdı: Kıyaslama amacıyla "Euro" normlarına uygun, bilinen iki farklı markanın yakıtlarını kullandım belirli bir zaman diliminde ... Birinde motor tıkır tıkır işlerken diğerinde ses ciddi şekilde değişiyordu , bu firmalar tarafından yakıt içine eklenen katkılardan kaynaklanıyor (çünkü mazot aynı rafineriden geliyor, sadece katkı farkı var). Malesef kendi üretimimizden çok daha fazlasını ithal motorin olarak getiriyoruz. Yani sizin dediğiniz gibi mazotlar aynı değil. "Tüketilen motorinin 9,5 milyon tonu yerli üretimden 12,3 milyon tonu da ithalattan sağlandı." Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 (düzenlendi) diyorumda inanan yok, mazot aynı değil, ne yazıkki, daha başka şeylerde diyorum ama yine inanan yok-tu zaman haklı çıkardı-çıkaracak beni mesela, her yazılımla yavaşlar derdim kızarlardı, gördük, firma kendi kabul etti malumu gibi.... 14 Ocak 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
B.Fatih Koz 14 Ocak 2018 Paylaş 14 Ocak 2018 6 saat önce, Servet Aydın yazdı: Burayı anlamadım, katkı sonrası mı koku arttı yoksa olan koku katkı ile yok mu oldu? Katkı kokuyu yok etmek, kat. iç temizliğini yapmak orada biriken kurumları porselenimsi yapıdan söküp atabilmek içindi Koku katkıdan önce başlamıştı ve artarak devam ediyordu, katkı sonrasında ilk kullanımda hissedilir derecede azaldı, 1 ay sonra tamamen yok oldu ki katkının amacı da buydu, kalan son parçacıkları da zamanla atması gerekiyordu. Bir iki kere bu marka ve ürünü n11, gittigidiyor gibi sitelerde gördüm yurt dışından getirttikten sonra ancak çok fazla denk gelmedim, ülkemiz pazarında çok bilinen bir ürün değildi ben kullandığımda. İhtiyacı olan olursa eski faturalardan bulur paylaşırım tam adı ve modelini. Hangi amaçla olsun, katkı kullanımı konusundaki her fikre saygım var, daha önce de yazdım İsteyen kullanır, isteyen kullanmaz tamamen kişisel tercihtir. Keyifli emniyetli sürüşler Dip Not : İthal motorin konusunda biraz detay araştırma yapmak lazım, hangi motorin hangi pazarda nasıl kullanılıyor ? Kim ithal ürün satıyor, kim yerli üretim motorin ile iş tutuyor vb. gibi ... Tam araştırmadan "araçlarda kullandığımız motorin aynı değil" ya da "kesinlikle aynı" kanısına varmamak lazım. Bilgi için teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts