Mert Yeldan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Tutmayın beni...2k km sonra bakım var. Nereden aldın bu malzemeyi ben de kullanayım. Link var mı Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 2k km sonra bakım var. Nereden aldın bu malzemeyi ben de kullanayım. Link var mıLink 3 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Hah , bir tek motorun içi kalmıştı kurcalanmadık. 4 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Würth'ünkini alacağım ama 200ml ve 400ml iki farklı ebatta var. 4lt yağ kapasitesi var aracımının 200ml yeter mi yoksa 400ml mi alayım? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 Würth'ünkini alacağım ama 200ml ve 400ml iki farklı ebatta var. 4lt yağ kapasitesi var aracımının 200ml yeter mi yoksa 400ml mi alayım?Mustafa, bendeki kapasite 6.5 litre. 300mg kafi geldi Hah , bir tek motorun içi kalmıştı kurcalanmadık. Napalım yani. Tuzla sanayi de kalkınmayı hak ediyor 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Eyvallah abi 200ml alayım. Yeterli gelir heralde. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 260.k motoru baya temizledi. Sende hayli hayli iş görür 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Liqui Molly en iyisi diyorlar. Tunap da neymiş Yorum bağlantısı
Ali Gök 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Depoya mazottan motora yağdan başka bişe koymam? katkı ruhuma ters Yorum bağlantısı
Koray Demir 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 10bin km veya bundan önce düzenli yağ değişimi yapılıyorsa bu tür ürünler sadece placebo etkisi oluşturur ve gereksizdir. Çıkan yağın kirli olması motorun sağlıklı olduğuna delalettir. Zaten açıklamalar kısmında yazar normal kullanım alanları periyodun geciktiği, tortu şüphesi kompresör kaybı gibi durumlarda. Ticaret pazarlama kapitalizm bunlar ayrı hususlardır. Şu da var ki bazı üreticiler kitapçıkta her 150 veya 250 bin km de bir tavsiye etmektedir. 1 saat önce, Servet Aydın yazdı: 260.k motoru baya temizledi. Sende hayli hayli iş görür 327 üretimden kalktı yerine premium 157 geldi rafta kalan eski ürünü kullanmışlar. Aslında aynı ürün ikisi ? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Ben en iyisi 400ml olanı alayım. Yarısını motora koyayım, yarını da evde basit bir test yapayım bakalım. Gerçekten eski yağ kalıntılarını söküp atabiliyor mu? 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 2 saat önce, Servet Aydın yazdı: Tuzla sanayi de kalkınmayı hak ediyor heykelinin açılışı ne zaman Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Burayı anlamadım, katkı sonrası mı koku arttı yoksa olan koku katkı ile yok mu oldu? Servet bey bulundugum bolgede 4 ceker araclar cok is gordugu icin bolca var. Hemen caprazimda oturan bir arkadasta var land. 2001 model sanirim. Beni cok biliyor sanip herseyi sorar garibim. :-) Halbuki ne varsa lazim oldugunda internetten arastirip bulmaya calisiyorum bende. :-) Velhasil ayni durum o aractada vardi. Son iki aydirda yaylaya gider gelirken rampada iyice belli olan cekisten dusme soz konusu olunca sanayide epey mesai harcadik. Bakimlari zamaninda yapilan arac ve agir bakimi da henuz 3 ay once yapildi aracin. Ustalar motorda sorun yok, sadece yasa bagli metal yorgunlugu sebebiyle motordaki guc kayiplari deyip gectiler. Bunun uzerine biraz arastirdim. Yabanci kaynaklarda liqui moly urunleriyle ilgili bu marka (land) forumlari veya basliklarinda epeyce bahsedilmis. Musteri hizmetleriyle de gorusup markanin Antalya icinde bir servis noktasina yonlendirildik. Gittigimizde aracin plakasiyla sisteme girildigi ve kendilerine bilgilendirme yapildigini ogrendik. Once bazi testler yapildi. (Kompresyon testi vb gibi) Ardindan markanin bu is icin gelistirilmis urunuyle temizlik yapildi. Bu islem iki asamaliydi simdi uzatmayayim sitesinde de detayli bilgiler mevcut. Ardindan yine ayni markanin bu arac icin onerilen yagi katildi. Birde katki olarak mos2 li diye belirtilen katki kullanildi. Yuksek kilometreli araclar icin kullandiklari katkinin bu oldugu belirtilerek. Ardindan iki gun araci kullanip gelin dediler. Bizde cogunluk yayla yollari olmak uzere iki gunu tamamlayip tekrar gittik ve basta yapilan testler tamamlanip kacak olup olmadigi arastirildi. Bazi kacaklar tespit edilip yonlendirildigimiz bir serviste bunlara dair mudahaleler yapildi ve iki gunluk surecin ardindan tekrar gittik. Testler yine yapildi ve artik arac o gunden beri duzenli olarak bu tip bakimlar icin ayni yere gidiyor. Bende kendi araclarimi ayni yere goturuyorum ve iki focusumdan biri 248.xxx kmleri gecti. Gecenlerde serviste ayni model ayni yasta yaklasik 106.xxx km civari baska bir arac gorunce rica ederek test surusu yaptim. (Yaklasik 25 gun onceydi) Arada hicbir fark goremedim. Muhtemelen kendi aracima aliskanligimdan kaynakli psikolojiktir ama kendi aracim daha bile guclu geldi. Ayni devirde biraz daha yuksek surat ve daha iyi ivmelendigimi hisettigim icin boyle dusundum ama dedigim gibi bu birazda psikolojik olabilir. Fakat net bilgim sudur ki; yag degisiminin basindan sonuna kadar motor sesinde degisme yok. Veya bu degisim cok az oldugu icin ben hissetmiyorum. Ama ayni model ayni yasta ayni paket ve motora sahip iki aracimiz oldugu icin denemek adina ilk iki bakimda birini bu servise goturup uygulamayi yaptirdigimda iki aracin motor sesini kiyaslayabildim. Ayrica yag degisiminde cikan yagin rengide epey farkliydi. Bu durumda kiyaslamanin dogru sartlarda yapildigi dusuncesine hakim oldum haliyle. Markayi uzun zamandir bilirim aslinda ama bu dediklerimden once deneyimlememistim. Simdi baska urunlerle (kendi payima) macera arayisina girmem acikcasi. Bence arastirin. En azindan yakininizda bir servis noktasi varsa gidip gorusun diyebilirim. Selamlar. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Şubat 2018 Yazar Paylaş 3 Şubat 2018 Aslında kir ne kadar çok ise kompresyon segmanları o kadar kötü demektir. Yağın rengi başka türlü siyahlaşmaz. Çekiş, mekanik ömür veya daha sessiz bir motor beklentim yok. Blok içinde kirli yağ kalmaması kalmasından daima iyidir. Ustaya, varmı dedim temizlik ürünü. 15 dakika içinde buldu depodan heykelinin açılışı ne zamanKavgaya tutuştular, elimde şaft olsun mu olmasın mı diye Selamlar.Mis gibi test yapılmış Evet aracın sesinde bir değişim olmadı. Çıkan yağda her hangi tortu da yok. Uzun soluklu bir tura çıktım. Yaklaşık 4500 km yol kat edeceğim. Döndüğüm zaman katkı konan yerde tekrar gidip, mevcut yağı boşaltıp rengine bakacağız. Sonra aynı yağı geri yükleyip 10.k sonra asıl bakımı yapacağız. O zaman sizin tavsiye ettiğiniz marka ile birde deneme yapacağım. Buradan paylaşırım. Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. 3 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Şubat 2018 Paylaş 3 Şubat 2018 Ben en iyisi 400ml olanı alayım. Yarısını motora koyayım, yarını da evde basit bir test yapayım bakalım. Gerçekten eski yağ kalıntılarını söküp atabiliyor mu? [emoji4] Video isteriz. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Şubat 2018 Paylaş 4 Şubat 2018 Klas Oto haa güzelmiş, Toyoto sersiv bu dahada güzel 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Şubat 2018 Yazar Paylaş 4 Şubat 2018 Klas Oto haa güzelmiş, Toyoto sersiv bu dahada güzel [emoji14]Bilerek harf değişmi yaptı. Yasal olarak başı ağrımasın diye 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 4 Şubat 2018 Paylaş 4 Şubat 2018 3 saat önce, Servet Aydın yazdı: 9 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: Klas Oto haa güzelmiş, Toyoto sersiv bu dahada güzel Bilerek harf değişmi yaptı. Yasal olarak başı ağrımasın diye hondo da sıkıntı olmuyormu acep.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Şubat 2018 Yazar Paylaş 4 Şubat 2018 hondo da sıkıntı olmuyormu acep..Toyota gelip, ismimi kullanma diye tüm sanayide dolandı vaktinde Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Şubat 2018 Paylaş 4 Şubat 2018 2 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: hondo da sıkıntı olmuyormu acep.. onlar önce araba yapabilsin 1 Yorum bağlantısı
Bora Demirci 24 Şubat 2018 Paylaş 24 Şubat 2018 Düzenli yağ bakımı yapılan ve kilometrisinde veya öncesinde değişiyorsa motor iç yıkama sürekli kullanılmasına gerek yok 3 bakımda bir kullanılsa yeterli zate yağ içerisindeki maddeler temizlik işinide görüyor arada bir karter temizleme kullanılabilir ben kullanıyorum Liqu Moly diye bir marka ve hatta bu markanın yağından tutuanda silikon spreyine kadar boğaz kelebek temizlemesi vs vs. her ürünü kullandım ve kullanıyorum gayet başarılı yalnız yağları biraz pahallı 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 8 Nisan 2018 Paylaş 8 Nisan 2018 Tunap 157 kullandık yağ değişiminde. Üstüne de Motul yağı koyunca benim araçta titreşim baya azaldı. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Nisan 2018 Yazar Paylaş 8 Nisan 2018 Tunap 157 kullandık yağ değişiminde. Üstüne de Motul yağı koyunca benim araçta titreşim baya azaldı. Okudum, bir sonraki bakımda yine kullanacağım. Bakalım yağ nasıl çıkacak 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts