İçeriğe Yönlendir

Mondeo 4 - 2.0 TDCI 140hp Yağ Seçimi

Murat Sürmeli

Recommended Posts

Murat Sürmeli

Ford yağ için WSS-M2C913-C teknik özelliklerini karşılamasını istiyor. Mobil 3000 sağlıyor bu özellikleri ancak Mobil 1 ESP sanırım sağlamıyor. Mobilin sitesinde de 3000 i önermekte. O yüzden 3000 almayı düşünüyordum ancak Mobil 1 ESP tavsiye edenleri de gördüm. DPF'li araçlarda Mobil 1 ESP genel olarak tavsiye edilmiş ancak Ford tavsiye etmemiş sadece. Sebebi var mıdır, bilgisi deneyimi olan var mı acaba?

Teşekkürler

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yetkili servisler 913d kullanıyor. Üreticinin bir bildiği vardır bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Konuyu kirletmeyeceksem ben de benzinli icin sorayim ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Maxima 5w/30 FM alın keyfinize bakın...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Memur

Bende o yüzden dolayı esp alamadım mecburen 3 bin aldım.

Ne deniyorsa onu yapmak gerek. Şartnamesi tutan yağ moturun karakterine tam uyum sağlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Abi motula baktın mı? Illa mobil mi alacaksın? Ben tam sentetik 5 30 dpf li kullanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Abi motula baktın mı? Illa mobil mi alacaksın? Ben tam sentetik 5 30 dpf li kullanıyorum.
Motula hiç kullanmadım. Önceki araçlarımda mobil 1 tercih ettim, bulamazsam castrol. İyi midir motula? Hangi modelini tercih edeyim?
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Motula hiç kullanmadım. Önceki araçlarımda mobil 1 tercih ettim, bulamazsam castrol. İyi midir motula? Hangi modelini tercih edeyim?
Abi forumda konusu olacaktı (cepteyim), tam sentetik motulun mobil1 den iyi özelliklerde olduğu belirtilmişti. Martta değiştirdim bi sorun yaşamadım. Mobilde de yaşamazdım heralde. Focusta 2 yıl esp(dpf yoktu) kullandım ondan da memnundum.
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
3 saat önce, İsmail Avcı yazdı:

Konuyu kirletmeyeceksem ben de benzinli icin sorayim ?

mobil 3000, magnatec veya fmy fe

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
5 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

yetkili servisler 913d kullanıyor. Üreticinin bir bildiği vardır bence.

Tan oto FMY kullanmış bu araçta sürekli. Servis kayıtlarından anladığım kadarıyla öyle gözüküyor.

1 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Motulun 2 ürünü özellikleri karşılıyor. 1. si 913d, Evren beyin dediği gibi. 5 litresi 245 TL,

2. si 8100 eco. 5 litresi 128 TL :) 

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

İnternette bir yazı vardı yabancı sitelerde,  bulamıyorum şimdi orada specleri aynı olan yağları karşılaştırıyorlar hemen hemen bütün yağlar aynı performansı gösteriyordu, pahalı yağlar ile ucuz yağlar arasında neredeyse fark yoktu. Fakat dikkat edin aynı spec, yani vw 505 bilmem ne özellikte mesela. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Motulun 2 ürünü özellikleri karşılıyor. 1. si 913d, Evren beyin dediği gibi. 5 litresi 245 TL,
2. si 8100 eco. 5 litresi 128 TL [emoji4] 
Abi xfe idi galiba o zaman 180 tl ye 6 lt almıştım.
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Mk4 mondeo kac litre yag aliyor arkadaslar

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Abi xfe idi galiba o zaman 180 tl ye 6 lt almıştım.
Ama Fe li olan karşılamıyor fordun istediklerini. Bir sorun çıkmasın?
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Mk4 mondeo kac litre yag aliyor arkadaslar
2.0 tdci 6 lt ama 1.6 4 lt anca alır.
Ama Fe li olan karşılamıyor fordun istediklerini. Bir sorun çıkmasın?
X clean fe 5 30 mus abi martta 182 tl ye almışım dosyasından baktım şimdi. Fe başka x fe başka ;)
Yorum bağlantısı
İsmail Avcı

Mk2 mondeo 4.5 litreyle doyuyodu

X clean fe 5 30 mus abi martta 182 tl ye almışım dosyasından baktım şimdi. Fe başka x fe başka [emoji6]
Mk2 mondeo 4.5 litreyle doyuyodu
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
X clean fe 5 30 mus abi martta 182 tl ye almışım dosyasından baktım şimdi. Fe başka x fe başka [emoji6]
O da sağlamıyor Köksal, Acea a5 b5 veya wss m2c 913 c özellikleri değil mi senin motorda da yazan?
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
(düzenlendi)
2 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Mobil1 5w30 ESP dpf varsa uyması lazım

Diğer markalarda öyle ama Ford nedense önermemiş ESP Mobil 1 i. Onun yerine Mobil 3000 tavsiye ediliyor. Sanırım Motul bakacağım. Elimde de taze 5 30 ESP vardı Mobil 1 :( 

tarihinde Murat Sürücü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Diğer markalarda öyle ama Ford nedense önermemiş ESP Mobil 1 i. Onun yerine Mobil 3000 tavsiye ediliyor. Sanırım Motul bakacağım. Elimde de taze 5 30 ESP vardı Mobil 1 [emoji20] 
Mobil sitesinde bazen saçma öneriler olabiliyor. Teknik şartnamesi Uygun olması lazım.
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
12 saat önce, Murat Sürücü yazdı:
12 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:
X clean fe 5 30 mus abi martta 182 tl ye almışım dosyasından baktım şimdi. Fe başka x fe başka emoji6.png

O da sağlamıyor Köksal, Acea a5 b5 veya wss m2c 913 c özellikleri değil mi senin motorda da yazan?

Benim motorda yazan yağ kodu WSS-M2C921-A

Senin dediğin yağ bu abi ama onda da euro normu veya dpf belirtilmemiş. Sitelerin açıklaması yetersiz gibi.

https://www.motul.com/tr/tr/products/8100-eco-nergy-5w30

https://www.motul.com/tr/tr/products/specific-913d-5w30

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
2 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Benim motorda yazan yağ kodu WSS-M2C921-A

Senin dediğin yağ bu abi ama onda da euro normu veya dpf belirtilmemiş. Sitelerin açıklaması yetersiz gibi.

https://www.motul.com/tr/tr/products/8100-eco-nergy-5w30

https://www.motul.com/tr/tr/products/specific-913d-5w30

Motorlarımız farklıymış, ben aynıdır demiştim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...