İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - EGR Temizliği ve Sorunların Çözümü

Ümit Ördek

Recommended Posts

Ümit Ördek

Sevgili dostlar...

EGR ile ilgili bir araştırma yaptım. Bazı kardeşler sıkıntı yaşamış. İnşallah sorunlarınıza biraz da olsa yardımcı olurum. Kendi EGR mi söktüm, temizledim ve tanıttım. Olumlu bazı şeyler oldu. Yazacaklarım bir nebze düzeldi. Çekiş arttı, yığılma düzeldi, motoru söndürdüğüm de  sallanma kesildi, 

Rolantide çalışırken anlık tüketim 0.3 azaldı. EGR sadece bu temizlikle sınırlı değil, eminim ki diğer parçalarıda söküp temizlesek daha faydalı olur diye düşünüyorum.

EGR tanıtmak: bazı arkadaşlar,  temizledik taktık denedik ama turbosuz çalışıyor gibi yada EGR bozuldumu  diye tedirgin oluyor. Bu durumda motor aslında kendini korumaya alıyor. Sonuçta elektronik bir malzeme söküyoruz. Bu EGR içindeki motorun görevi açmak kapamak. EGR söküldüğünde ya bilgisayarlı bir serviste EGR ye alıştırma yaptıracaksınız,  yada bu yöntemi kullanacaksınız. EGR yi söküp,  temizleyip,  taktığınızda

1. Kontağı çevirin ışıklar açılınca bırakın.

2.+ kutup başlığını söküp, temas etmeyecek şekilde arasına bez koyabilirsiniz.

3.kontağı tekrar sıfır konumuna alıp üstünde bırakın.

5dk bekleyip çalıştırın EGR alıştırmalarını bu yöntemlede tamamlamış olur. Hata kotdarınıda OBD2 cihazı ve TORQUE vb. Uygulama ile silip bazı masraflardan kurtulabilirsiniz. 

NOT: EGR önemli ve pahalı bir malzemedir. Bazı yazıları okuyup,  çeşitli videoları izlemenizi tavsiye ederim. Uygulamadan önce birkez daha düşünün. 

Haydi başlayalım...

1.SARI OK,  Silecek bağlantısı uygun anahtarla sökülmesi gerekiyor. Silecek zor çıkabilir,  uygun pas sökücü sprey kullanılarak çıkartabilirsiniz.

2. YEŞİL OK, U tipi aparat düz tornavida ile çıkartabilirsiniz.

3. MAVİ OK,  motor kapağını çıkartırsanız daha rahat çalışırsınız.

rOZqqV.jpg

SARI OK,  uygun anahtar ile açın.76MOOP.jpg

1. MAVİ OK,  soketi çıkartınız.

2. KIRMIZI OK,  düz tornavida ile tırnağı attırınız. Montajı yapacağınızda ise, Pense ilede sıkarak tırnağı kapatın(zor oldu benim için Allah kolaylık versin)

3. YEŞİL OK,  uygun anahtar ile eş zamanlı açıp EGR VE MOTOR arasında PULU var,  aman DİKKAT. Sanırım EGR İPTALİNİ bu pulun deliksizini kullanıp,  elektronik olarakta kapatarak iptalini gerçekleştiriyorlar.

PlPRR6.jpg

EGR motorunu ayırdığınız da 3 kademe bulunuyor. Bu video yardımı ile takmanız gerekiyor  elektronik kartları temizlerken kullanılan sprey yada balata spreyi yada etil alkol kullanarak temizleyin.

1JM99Y.jpg

Çıkardığınız da eskimiş süngeri göreceksiniz. Kapı, pencere için kullanılan fitil kullanabilirsiniz.

Lb1JJa.jpg

Teşekkürler...

• Beğen 4
  • Teşekkür 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
2 saat önce, Ümit Ördek yazdı:

1. Kontağı çevirin ışıklar açılınca bırakın.

2.+ kutup başlığını söküp, temas etmeyecek şekilde arasına bez koyabilirsiniz.

kontak II konumunda iken + kutup başı sökme bilgisi nereden aldınız?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Elektro kontrol olsa anlarım. Servo motor açık halde iken sistemi kapama için yapılabilir de vakumlu olanda anlam veremedim bende

Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

Egr temizliği çok faydalı bir konu ancak kontak açıkken kutup başı sökmek aracın beyni ve diğer elektronik aksamlar açısından sakıncalı ve egr'nin alıştırılması nedir? Boğaz kelebeği olsa tamam ancak egr temizleme işlemi sırasında kontak açılmaması kafi

Yorum bağlantısı
Ümit Ördek
On 31.01.2018 at 23:04, Çağlar Bayur yazdı:

kontak II konumunda iken + kutup başı sökme bilgisi nereden aldınız?

Araştırma yaparken öğrendim abi

Yorum bağlantısı
Ümit Ördek
On 01.02.2018 at 01:01, Servet Aydın yazdı:

Elektro kontrol olsa anlarım. Servo motor açık halde iken sistemi kapama için yapılabilir de vakumlu olanda anlam veremedim bende

Step motor olduğunu düşünüyorum, her bir pals verildiğinde adım atıyor. 

15 saat önce, Bahadır Taşpolat yazdı:

Egr temizliği çok faydalı bir konu ancak kontak açıkken kutup başı sökmek aracın beyni ve diğer elektronik aksamlar açısından sakıncalı ve egr'nin alıştırılması nedir? Boğaz kelebeği olsa tamam ancak egr temizleme işlemi sırasında kontak açılmaması kafi

Evet kontak açılmadan da olabilir denemek lazım. Alıştırma konusu o motorun yapması gereken döngüyü hatırlatmak diye düşğnüyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
2 saat önce, Ümit Ördek yazdı:

Araştırma yaparken öğrendim abi

ben yazayım da burada bulunsun, egr kodlayacağım diye arabanın beyninden olmayın. egr kodlama da kitaba göre sadece ids ile yapılıyor. sıfır parça takılınca

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...