Efe Özer 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Merhaba, Fiestamı ne kadar çok sevsemde b segmentinin motor ,yol ve rüzgar gürültüsünden çok rahatsız olmaya başlamıştım.Günlük 80 km yol yaptıgım için ne kadar az yakan seri bir araç olsada yollarımızı ayırmaya karar verdim.Aklımda hep d segmenti donanımlı bir araç vardı.Diğer d segmenti rakiplerine kıyasla sahip oldugu fiyat performans başarısından dolayı mondeoyu tercih ettim. Gelelim araca; 2012 model makyajlı kasa 1.6 tdcı selective(115 hp 270 nm tork)Boyanan ve değişen parça yok araç 78 000 km de Özelliklerine gelirsek; -Olmazsa olmazım dizel ısıtıcısı(ptc) ve ön cam rezistansı ve ısıtmalı silecek fıskiyeleri -Xenon farlar -Ön arka park sensörleri -Elektirikli katlanır aynalar -Isıtmalı ve hafızalı deri koltuklar -Bluetooth,usb,aux,cd çalar sony müzik sistemi -Otomatik kararan iç dikiz aynası -Abs,esp,hill holder -Hız sabitleme ve limitleme -Gündüz ledleri ,stop ledleri ve iç aydınlatma ledleri -Renkli convers plus ekran -Otomatik klima -235-45-18 jantlar -Alarm,dönüş farları,geri vitese takınca eğilen aynalar,bel desteği,anahtarsız çalıştırma,arka kol dayama vs Fiestaya göre kıyaslamam gerekirse; -Motor sesi hiç almıyor gibi bişey ,yol sesini hafif alsada çok rahatsız etmiyor ama 110 dan itibaren segmentine yakışmayacak şekilde rüzgar sesi alıyor.Birden araba sessizken ciddi bir rüzgar sesi içeri giriyor.Ve şaşkınlık içinde kalıyorsunuz.Ve çok ilginçtir dahada hızlanınca artmasını beklediğiniz rüzgar sesinde hemen hemen hiç değişim olmuyor.Yani 120 ile giderken aldığı rüzgar sesiyle 170 le giderken aldığı ses birbirine çok yakın.Ben 120 den itibaren kademe kademe artmasını isterdim.Kafa dinlemek istiyosanız 110 nu geçmemek gerekiyor. -Araç ağırlığından ötürü serilik anlamında fiestayla yarışamaz ama devir 1500 den itibaren ciddi bir tork hissediyorsunuz.Kısaca fiestaya göre alt devirlerde verdiği tork inanılmaz.Buda devir 2000 de bile vites değiştirebilmemi sağlıyor. -Aracı alırken açıkcası 1.6 dizelden pek bişey beklemiyordum ama 2000 motorlara yaklaşır bir performans sunabiliyor.1. ve 2. vitesler isteksiz.Ama araba hızını alınca 160-170 e kadar gayet istekli bir şekilde yürüyebiliyor. -Araç büyük olduğu için şehir içi kullanımı ve park etmesi insanı zorluyor ama yavaş yavaş alışmaya başladım. -Aydınlatmaya gelirsek fiestadan sonra kısalar çok mutlu etti beni.Ama öyle bir uzun aydınlatması varki övgüyü hak ediyor. -En sevdiğim özelliklerden biride aracı kitledikten 60 sn sonra aracın bütün elektiriği kesmesi oldu.Buda çakmaklığa bağlı araç kamerası için çok iyi oldu.İkide bir sok tak derdinden kurtuldum. -Koltuk hafızası aynalarla beraber çalışıyor.Ayrıca hafızayı düğmelere atadığınız gibi kumandayada kaydediyor.Yani yedek kumandayla arabayı açınca eğer farklı bir ayar kayıtlıysa koltuk ve aynalar hemen pozisyon değiştiriyor. -Yakıt tüketimine gelirsek 70 lt depo ile ışık yakana kadar şehir içi 700 km yaptım.Daha uzun yol tüketimini test edemedim. -Sony müzik sisteminden fiestadaki tadı alamadım.Fiestadada aynı sony teyp vardı ve hoparlör sayısı 4 dü.Ama gerek küçük araç olması gerek akustiğinin daha iyi olması ve hoparlörlerinin 16 cm yerine oval olmasından dolayı bana mondeodan çok daha başarılı geldi. -Bluetoot araç kiti çok başarılı.Telefonla konuşurken sesim karşı tarafa net gidiyor ve bana net geliyor.İster yol bilgisayarından ister teyp üzerinden arama yapıp cevap verebiliyorsunuz.Çok kullanışlı bir özellik.Fakat convers ekranı türçe iken teybin ingilizce olması çok kötü.Converste rehberdeki isimler düzgün gözükürken teypte türkçe karakter desteği olmadığı için eksik gözükebiliyor. -Seli komut sistemi tane tane konuşunca işlev görüyor ama kullanışsız ve pratik değil.Sesli komutla uğraşana kadar düğmelerle hemen işimi halledebiliyorum. -Park senserü çok başarılı ve kaldırımları dahi görebiliyor.Dar yerlerde ileri geri yaparken ön ve arka park sensörlerinin bazırların biri önde diğeri arkada konumlandırılmış olması sayesinde hangi tarafın park sensörünün uyarı verdiğini rahatça anlayabiliyorsunuz. -İç aydınlatma led ve gerek renk tonu gerekse aydınlatma gücü gayet yeterli.Fiesta çok karanlık kalıyordu. -Hız limitleme özelliği ve hız sabitleme gayet düzgün çalışıyor.Eğer hız sabitleme açık değilse farkında olmadan gitmek istediğiniz hızı aşabiliyorsunuz.120 ile gittiğinizi sanarken bir bakmışsınız 140 olmuş 150 olmuş.Bu fonksiyon burda çok işe yarıyor.Ekonomik gitmek amaçlı hızınızı 120 ye ayarlıyorsunuz ve sürekli 120 yi geçtim mi diye ibreye bakmanıza gerek kalmıyor.Ayarladığınız hıza gelince motor gaz yemiyor ve hızlanmanızı engelliyor. -Koltuk ısıtmalar gerçekten deri koltuklu araçlar için çok önemli.Açmazsanız donuyorsunuz resmen.5 dk da koltuk alev alıyor resmen.Ayrıca kalorifer arabayı çalıştırdığınız zaman 1 dk içinde araba ptc ısıtıcı sayesinde ılık hava üflemeye başlıyor ve motor belli bir sıcaklığa gelene kadar devrede kalıyor.Bu da hem içerinin çabuk ısınmasını sağlıyor hemde zaten soguk olan motorun ısınmasını engellememiş oluyorsunuz.Dizel için şart bir özellik.Fiestayla kaloriferi son ayar açıp soğuk motorla çok gezdiğimi hatırlıyorum ısınmak için.Kesinlikle işgence.Ön cam rezistansına gelirsek 1-2 dk da ön camdaki bütün buzu eritip suya çeviriyor ve silecekleri bir kere çalıştırıp yola çıkıyorsunuz.Mükemmel bir özellik her araçta olmalı.Buz kazıma derdine son. -Konfora gelirsek fiestayla kıyaslanamaz tabiki.Süspansiyon çalışma seslerini hiç duymuyorsunuz ayrıca ciddi yumuşak geldi fiestadan sonra.Ama segmentine göre sert bir araç.C5 in uçan halı tabiriyle alakası yok.Bu durumu ince yanak 18 jant lastiğe bağlıyorum.16 taksak baya farkedeceğini düşünüyorum.Bide virajlarda yana yığılma durumu tedirgin edebiliyor ama yoldan koptuğuna hiç görmedim. -Esp yi hiç kapatmadım ama açıkken araçla fazla oynamaya izin vermiyor.Aracın arkası çok az bile açılsa hemen devreye giriyor. -Fren mesafesi fiestaya göre baya uzun geldi.Bazen araba durmuyor hissine kapıldım.Fiestada abs yoktu ama dozajlı fren yaptıgınızda küt diye duruyordu.Buda segmentin verdiği dez avantaj olarak sayılabilir.Bide ani frende 4 lüleri yaktığına hiç rastlamadım. -Aynaların arabayı her kilitleyip açtığımda kapanıp açılması rahatsız etti.Gerekli olmayan durumlarda kapanması hoş değil.Belki bu özellik bilgisayara bağlanıp iptal edilebilir bilmiyorum.Bide geri vitese takınca aynalar kaldırımı göstermesi çok güzel ama tekrar 1 e takınca 10 saniyede eski haline gelmesi hoş değil.O özelliği genelde kullanmıyorum kapattım. -Araçta afl özelliği selektivlerde yok.Ama dönüş farları var.Dönerken çok işime yarıyor.Gündüz farları far anahtarını 0 konumuna getirsem bile yanmaya devam ediyor.Led olduğu için bir led patlasa komple değişmesi gerekiyor ve çok pahalı bir parça.Kapatılması daha iyi olabilirdi. -Gözlüklük çok iyi bir donanım ve pratik. -Torpido çok yavaş açılıyor.Resmen tamamen açılması 2 dk yı bulabiliyor.Ellede açıp bozmak istemiyorum.Bu yuzden güzelim torpidoya sadece çok ihtiyacım olmayan aracın kitapcığını ve sigorta kağıtlarını koydum.Günlük eşyalarınızı koyarsanız bir gün cinnet geçirip kırmanız garanti. -2 kademeli orta konsol yumuşak malzeme kaplanmış.Koyduğunuz anahtar vs tıkırtı yapmıyor.Hacim olarakda alt bölme gayet yeterli.Usb,aux ve 12 volt bulundurmasıda iyi olmuş.Keşke kapı gözlerinede bu yumuşak kaplamalardan yapsalardı çok iyi olabilirdi.Bide orta konsolun ileri geri ayarı olsaydı iyi olurdu.Dirseğim tam ucuna denk geliyor. -Göğüs ,orta kısım komple yumuşak malzemeden yapılmış.Ve kapı üstleride yumuşak kalan yerler sert plastik.Bence segmenti için gayet tatminkar. -Havalandırma ızgaraları çok dandik.Çıakrtıp baktığınızda belli ediyor kendini.Zaten kronik sorunmuş kendi kendine kırılıyor ve zamanla kromajlarda soyulma oluyormuş.Ben aldığımdada 2 tanesi kırıktı gittim 2 tane ızgara almak zorunda kaldım.Ciddi paralar hemde.Ayarlayıp bidaha hiç ellememek şart gibi. -Araçta hiç bir trim sesi yok ilerde ne olur bilemem. -Bagaj çok geniş ama yükleme ağızı dar.Bişey koymak bazen ciddi efor sarfettirebiliyor.Ayrıca derinliğide biraz zayıf. -Kumandasının kapak kısmı zamanla soyuluyor ve nikelajlar atıyor.Bir tane kapak almak zorunda kaldım.Benim gibi çizik takıntısınız varsa kılıfla olayı çözebilirsiniz. -Arka bagaj kapağında kalan stoplarda toz alma problemi var.Farın alt ve üst bağlantı kaynaklarında açıklıklar var.Slikon sıkıp kapatmak lazım. -Motor bölümünde en dipde üstte yalıtım malzemesi sabitlenmemiş ve sarkıyor zamanla.Hemde sac görüntüsü çok çirkin.Bende oraya kapı fitili kesip taktım çok güzel oldu. -Aracın sacı fiestaya göre daha ince.Yeni arabalar hep böyle sanırım yapcak bişey yok. -Bagaj kapağının plaka takılan kısmı komple plastik.Bagajı kapatırken ses yapabiliyor. -Kapılardaki ve orta kol dayamadaki deri dayanıklı ve kalın kullanımış.Ama koltuk derileri yumuşacık ve ince.Her yıl düzenli bakımı yapılmazsa çok çabuk yıpranabilir. -Debriyaj fiestaya göre çok daha alttan kavrıyor.Fiestada baskı balata değişmesine rağmen bukadar alttan kavramıyordu. -Aynalarda hafif dış bükeylik var sanırım.Alışması biraz zaman alıyor. -Araç 6. viteste devir 2000 le giderken 110-115 ile devir 3000 ile giderken 165-170 le gidiyor.Buda son vites oranının uzun tutuldugunu gösteriyor.Ama vites yolları çok kısa.Özellikle 6 ya takacam diye 4 e 5 e takacam diye 3 e taktıgım çok oldu.Alışmak lazım. Şimdilik gözlemlerim böyle tecrübe ettikçe dahada anlatabilirim. Gelelim resimlere herkese iyi forumlar. 18 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Özel değilse maliyeti ne oldu size. Yazdiysaniz da kusura bakmayın Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Tank gibi görünüyor. Mondeo hep süper sağlam ve güvenli görünür gözüme. 1 Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 (düzenlendi) Ses yalıtımının heybetine göre zayıf olması beni çok şaşırttı. Yine de koca bir maşallah. 11 Şubat 2018 tarihinde Gökhan Albayrak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 hızlandıkça sabit kalan rüzgar sesi fiziğe aykırı olacak? f/p de rakipsiz. elon bile gelse şapka çıkartır kalır 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 5 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: hızlandıkça sabit kalan rüzgar sesi fiziğe aykırı olacak? f/p de rakipsiz. elon bile gelse şapka çıkartır kalır Çok ilginç bir durum bencede.100 le gidiyosun rüzgar sesi yok 120 ye çıkıyorsun birden ciddi bir rüzgar sesi başlıyor.Ama öyle böyle değil.120 de böle ise daha hızlanlanırsam diskoya döner aracın içi diye düşünüyorsun ama düşündüğün gibi olmuyor.Enteresan. 30 dakika önce, Alptuğ Özcan yazdı: Özel değilse maliyeti ne oldu size. Yazdiysaniz da kusura bakmayın Benim gibi boyasız düşük kilometre çok el değiştirmemiş şirket kaydı olmayan bir araç aranıyorsa 70-75 i gözden çıkarmak gerekiyor.Aynı ayarda passatlar 100 ün üstünde. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Yanlız şehir içi 10lt gibi yakıyor dediğinize göre. Çok değil mi? 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 14 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın. Yanlız şehir içi 10lt gibi yakıyor dediğinize göre. Çok değil mi? Yol bilgisayarı 7.5 lt gösteriyor ama pompa hesabına göre 10 lt.Normalde bildiğim kadarıyla 8 olması lazım belki alıştıkça daha düşürebilirim. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Hayırlı olsun, ilk deponun günahı olmaz, 2.de de 10 lt yakarsa incelemekte fayda olur. Benim otomatik 2.0 tdci 10 lt yakıyor. 1 Yorum bağlantısı
Bayram Eser 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Aracınız hayırlı olsun.Yazınız ve karsilastirmaniz çok iyi olmuş hatta mükemmel olmuş elinize emeğinize sağlık... 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Hayırlı olsun güle güle kullanın. Soracak hiç bir sorun bırakmamışsınız. 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 33 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Hayırlı olsun, ilk deponun günahı olmaz, 2.de de 10 lt yakarsa incelemekte fayda olur. Benim otomatik 2.0 tdci 10 lt yakıyor. Artık ekrande vites değiştir ışığı yanınca değiştiriyorum.400 km yapmışım 500 gider gözüküyor.Tahminimce bu depo ile 800 görecez 1 Yorum bağlantısı
Özgen Acar 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 hayırlı uğurlu olsun her zaman aklımda olan bir araç,fotoğrafta seçemedim arkada havalandırma yok mu? 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 (düzenlendi) 9 dakika önce, Özgen Acar yazdı: hayırlı uğurlu olsun her zaman aklımda olan bir araç,fotoğrafta seçemedim arkada havalandırma yok mu? Var orta konsolun arkasında değil direklere koymuşlar.Ayrıca arkadaki yolcular için ayak havalandırmalarıda var.Ön koltukların altında. 11 Şubat 2018 tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 Aracın bir özelliğini daha keşfettim. Mesela kumandanızın pili kötü bir zamanda bitti.Kapagını açıp içinden çıkan anahtarla kapıyı açtınız ama kumandanın pili bittiği için araç sürekli anahtar bulunamadı uyarısı verecektir.Çözümse şu; Anahtarsız çalıştırma olan araçlarda normal kontak yerinde kapak var.O kapağı tırnak yerinden tutup çıkarıp anahtarı ordakı yuvaya kartlı araçlar gibi takıyorsunuz ve araç kullanıma hazır. Buda kumanda için aldığım deri kılıf.Çinden almıştım diğer ford kumandalara uygun modelleri ve renkleride var.Ben ürünü çok beğendim.İsteyen olursa aliexpress den bulabilirsiniz. 2 Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Passat konusu çok ilginç. Bizim millet "tabiri caiz ise" bir belledi mi, vazgeçmez artık. Yani bende passat kullandım, bindim yola gittim. Öyle ahım şahım bir fark göremedim. Ama Vw 1.6 dizel ve 1.4 turbo benzinli motorlar ve bu motorlar ile ürettiği çeşitli varyasyonlardaki araçlar ile elde etti bu ünvanı. Takdir etmek gerekiyor. Potansiyeli gördü ve yapıştırdı araçları ,sildi süpürdü piyasayı. Üstelik otomatiğinde(dsg) kusurlar olduğu söyleniyor. Bir firma iyi niyet diyorsa. Ürettiğinin arkasında durmasından ziyade, kabahatini kapatmak olarak düşünürüm ben. Hele ki Türkiye gibi bu işlerde hukuki hak aramaya girdiğinde doğru dürüst bir sonuç elde edilemeyen ve uzun süreçlerin söz konusu olduğu bir ülkede...Demek ki kabahat epey büyük. Baksanıza Honda ya .Civic büklüm büklüm, "biz fabrikadan çıkarırken doğruydu. Sebep ben değilim." diyor. Bir arkadaş geçen yaz mevsiminde olan İstanbul daki dolu felaketinden sonra tavanı özürlü sıfır vw araçların kapış kapış gittiğini yazmıştı. Galerici bir arkadaşımda "vw olsun, çamurdan olsun. İstediğim fiyata satıyorum." diyor. Bir ara bir çok firmada standart olan hız sabitleyici bile opsiyoneldi. Şu anki araçlarında standart oldu mu bilemiyorum. Ne yalan söyleyeyim ilginç geliyor bana. Nedir vw merakı? Yok mudur vw den daha iyi yada aynı ayarda araç? Gerçi 2001 model Doğan dan 20.000 istenirse Passat o paralar eder mi? Eder Ayrı konu. 3 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 (düzenlendi) 17 dakika önce, Bülent Tarakçı yazdı: Passat konusu çok ilginç. Bizim millet "tabiri caiz ise" bir belledi mi, vazgeçmez artık. Yani bende passat kullandım, bindim yola gittim. Öyle ahım şahım bir fark göremedim. Ama Vw 1.6 dizel ve 1.4 turbo benzinli motorlar ve bu motorlar ile ürettiği çeşitli varyasyonlardaki araçlar ile elde etti bu ünvanı. Takdir etmek gerekiyor. Potansiyeli gördü ve yapıştırdı araçları ,sildi süpürdü piyasayı. Üstelik otomatiğinde(dsg) kusurlar olduğu söyleniyor. Bir firma iyi niyet diyorsa. Ürettiğinin arkasında durmasından ziyade, kabahatini kapatmak olarak düşünürüm ben. Hele ki Türkiye gibi bu işlerde hukuki hak aramaya girdiğinde doğru dürüst bir sonuç elde edilemeyen ve uzun süreçlerin söz konusu olduğu bir ülkede...Demek ki kabahat epey büyük. Baksanıza Honda ya .Civic büklüm büklüm, "biz fabrikadan çıkarırken doğruydu. Sebep ben değilim." diyor. Bir arkadaş geçen yaz mevsiminde olan İstanbul daki dolu felaketinden sonra tavanı özürlü sıfır vw araçların kapış kapış gittiğini yazmıştı. Galerici bir arkadaşımda "vw olsun, çamurdan olsun. İstediğim fiyata satıyorum." diyor. Bir ara bir çok firmada standart olan hız sabitleyici bile opsiyoneldi. Şu anki araçlarında standart oldu mu bilemiyorum. Ne yalan söyleyeyim ilginç geliyor bana. Nedir vw merakı? Yok mudur vw den daha iyi yada aynı ayarda araç? Gerçi 2001 model Doğan dan 20.000 istenirse Passat o paralar eder mi? Eder Ayrı konu. Biri bana 2012 model highline passat ile aynı model selective mondeonun şu şu farkları var o yüzden araki 25 000 tl farkı hak ediyor desin beni ikna etsin.Gidip passat alacam.Tok kapı sesi mi yoksa amblem mi?Ama işimede geliyor bu durum varsın mondeo tutulmayan araba olsun.Varsın passat gibi 1 haftada değilse 3 ayda satılsın.Bu aracı bilen adam alsın uygun fiyata alsın.Diğerleri passata binsin.Dayımda 2017 highline 1.6 dizel dsg passat var.Çok bindim.Kötü bir araç kesinlikle değil.Aksine şuan kulalndıgım mondeodan yalıtım konusunda çok daha iyi.Ama sıfırı olmuş 200 000 tl.Yazık yav çok yazık.Nasılsa satıyoruz diye bindir babam bindir fiyatı. 11 Şubat 2018 tarihinde Efe Özer tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Tevfik Işık 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Hayirli ugurlu olsun inaallah. Bu siniftaki en şık araclardan biri bence. Ömürlük dedigimiz cinsten. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Efe hayırlı olsun. Güle güle kullan. Çok güzel bir kıyaslama ve tanıtım olmuş. Eline sağlık. Torpido amortisörü soğuktan dolayı zorlanıyordur. Çok ince bir yağla yağlamayı dene. 1 Yorum bağlantısı
Onur Çelebi 11 Şubat 2018 Paylaş 11 Şubat 2018 Hayırlı olsun aracınız güzel günlerde kullanın Tam bir fiyat-performans arabası 1 Yorum bağlantısı
Efe Özer 11 Şubat 2018 Yazar Paylaş 11 Şubat 2018 33 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Efe hayırlı olsun. Güle güle kullan. Çok güzel bir kıyaslama ve tanıtım olmuş. Eline sağlık. Torpido amortisörü soğuktan dolayı zorlanıyordur. Çok ince bir yağla yağlamayı dene. Teşekkürler abi bir ara kurcalıyım bakalım yağlayıp çözebiliriz inşallah. Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 12 Şubat 2018 Paylaş 12 Şubat 2018 Hayırlı olsun güzel araç Torpido kapağı amörtisörleri zamanla yumuşacağı için ilk geldiğinden sert oluyor genelde. Kullanıla kullanıla açılır zamanla 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts