İçeriğe Yönlendir

Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yaşanan Skandal

Metin Akbal

Recommended Posts

Metin Akbal

Geçtiğimiz haftanın son günü sosyal medyada ülkemizin güzide gençlerinin paylaşmış olduğu o güzelim görüntüleri sevinçle, mutlulukla, gururla izledim.

Gelecek nesilden son derece umutluyum, memnunum. Çok gayretliler, çok heyecanlılar. Ülkemizi onlara gönül rahatlığıyla emanet edebileceğiz.

Sorumlu aramıyorum. Hepimiz sorumluyuz, bir o kadar da sorunluyuz. Diyenlerimiz olacaktır iki tokat patlatamadı mı, nasıl öğretmenlik vs vs.

Eğitim camiasında olanlar bilirler. Herhangi bir yaptırımımız yok, koruma altında değiliz, en ufak bir şikayette af yok haklı bile olsan onun tedirginliği, göz dağı yetiyor yapmadın ama yaparsan durumun bu vs, 8. sınıfa kadar sınıfta kalma yok, devlet koruması altında olan çocuklara müdahale yok, elini bile değemezsin, müfredata sisteme vs yorum yapamıyorum falan filan.

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. Gerçekten öyle mi?

http://www.internethaber.com/ahievran-mesleki-ve-teknik-anadolu-lisesi-corluyu-ayaklandiran-skandal-video-1846151h.htm

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Aynısını Öğretmen yapsa sonuç belliydi, öğrenci olunca üzerine maalesef gidilmiyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bunun altında birçok sosyal birikim var. oraları çözmek lazım. kediye işkence de aynı nedenlerle. tecavüz de. başarısızlık da...

İki tane patlat denmez. İki tane patlatmak işte zaten bunu doğuruyor. 

Başka türlü davranılabilir ama. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Anayasaya madde koyacaksın.Hemde değiştirilemez hükmünden.Sonra adam gibi bir eğitim sistemi getireceksin.Her gelen oyuncak gibi oynayamayacak.Bende şikayetçiyim bu eğitim sisteminden.Her gelen hükümet çocuğunun oyuncağı gibi oynadı.Bunlar gider yerine gelenlerde el atar eğitim sistemimize.Suçlu biziz.Solcusu farklı sağcısı farklı.Ne ülkeymişiz.Siyasi görüşümüzün ters düştüğü kişiler sanki düşmanımız.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Öğretmeni itibarsızlaştırırsan, öğretmen şikayet hattı açarsan, vergi kaçırana, vergi vermeyene '' sen benim vergimle maaş alıyorsun eyyy öğretmen'' dediğinde öğretmenin yanında olmazsan sonuç video ki görüntüler...

Herşeyi çok biliyoruz biz, milletçe hastalığımız oldu bu bizim... 

İnternet çıktığından beri Avukattan daha iyi avukat olduk, doktordan daha iyi doktor olduk, öğretmen daha iyi öğretmen olduk... 

Kısacası biz toplum olarak saygısız olduk... 

• Beğen 16
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Okulla sınırlı değilki olaylar.Büyük bir sitede oturuyorum yaklaşık 3500 kişi yaşıyor.Site içindeki olayları  çocukları ve özelliklede ebeveynlerini gördükten sonra ağlanacak halimiz olduğunu görmekten utanmaya başladım. Bu sitedeki çocuklar gittikleri okullarındaki tavırlarını düşünmek bile istemiyor insan.Sevgi kelimesi unutulmuş çoktan saygı seviyeside yerlerde sürünüyor.Anne babalar telefonun ekranındaki saçmalıklara baktığı zamanın  yarısını çocuğuna ayırsa bu kadar seviye düşmezdi.

• Beğen 8
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
36 dakika önce, Erkut Uysal yazdı:

Öğretmeni itibarsızlaştırırsan, öğretmen şikayet hattı açarsan, vergi kaçırana, vergi vermeyene '' sen benim vergimle maaş alıyorsun eyyy öğretmen'' dediğinde öğretmenin yanında olmazsan sonuç video ki görüntüler...

Herşeyi çok biliyoruz biz, milletçe hastalığımız oldu bu bizim... 

İnternet çıktığından beri Avukattan daha iyi avukat olduk, doktordan daha iyi doktor olduk, öğretmen daha iyi öğretmen olduk... 

Kısacası biz toplum olarak saygısız olduk... 

internetle ne alakası var?

Bir saat önce, Fatih Sarıkaya yazdı:

Anayasaya madde koyacaksın.Hemde değiştirilemez hükmünden.Sonra adam gibi bir eğitim sistemi getireceksin.Her gelen oyuncak gibi oynayamayacak.Bende şikayetçiyim bu eğitim sisteminden.Her gelen hükümet çocuğunun oyuncağı gibi oynadı.Bunlar gider yerine gelenlerde el atar eğitim sistemimize.Suçlu biziz.Solcusu farklı sağcısı farklı.Ne ülkeymişiz.Siyasi görüşümüzün ters düştüğü kişiler sanki düşmanımız.

Aman olmasın öyle. Hangisini değiştiremeyeceğimiz konusunda karar yok çünkü. Önemli olan değişim değil. Değişimin gelişim anlamına gelip gelmediği.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Değişen sistemle şu anki homojen yapının eşit olarak dağılıp daha dağınık olacağı ve sorunlu öğrencilerin uyum sağlamak zorunda kalacağı yoksa eriyip gideceği öngörülüyor.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
53 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

İnternet ortamında doğru bilgiler olduğu kadar yanlış bilgilerde çok sayın hocam. Hangisinin doğru hangisinin yanlış olduğunu bilmeden oradaki bilgiyi alıyoruz. Bu yetmez miş gibi meslek erbabına birde ahkam kesiyoruz. 

Bu bilinçsizlik yüzünden sadece öğretmenlik değil bir çok meslek itibarını yitiriyor. Saygıda ortadan kalkıyor... 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Hocam bunu sizde gayet iyi biliyorsunuzdur çok alakasının olduğunu. Yukarıda verilende internet ile alakalı sadece bir örnek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

32 yaşındayım. 16 sene evvel okuduğum kolejde de bunlar oluyordu. 16 senede eğitim sistemi, öğretmen, öğrenci değişiyor. Değişmeyen ise maalesef ki aile yapısı, aile içi eğitim. Eğitim sistemimiz daha iyiye gideceğine tam tersi yönde yol aldığı sürece bunlar her zaman olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bizim zamanımızda olmazdı böyle şeyler.. 

Öğretmenlerimizle arkadaştık, Ama gerekince sıra dayağını da yer otururduk. 

Kızım, öğretmeninin evinin önünden geçerken telefonunu cebine koyuyor görmesin diye.  

Bunlar saygısız.  Terbiyesiz. 

Bunların başına Mehmet Kaya lazım :)

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Mesut Eyibil

Bu durumun en büyük sorunu adalet sisteminin eksikliğidir, işleyemez halde oluşudur, başka hiçbirşey ile açıklanamaz, eğitimli insanda yapıyor bu terbiyesizliği eğitimsizi de, adalet işlemiyorsa hertürlü sorun sıkıntı ayyuka çıkıyor, sistem işlemeyince,herkes kendi adaletini yerine getirmeye çalıştığı için büyük küçüğü yiyor malesef. Muhtemelen o çocuk okulda arkası olan sıkıntılı tiplerden,öğretmende bunu bildiği ve sıkıntı yaşamamak için çocuğa dokunamıyor, burda adalet yok çünkü öğretmenin hakkı korunmuyor, aynı şeyi öğretmen için de söz konusu, yetkinliği fazla,yaptırımı güçlü olan öğretmenlerde sesini çıkarmayan suçsuz öğrencileri üzerine boşuna yürüyor,dayak atıyor, burda da adalet yok,Özel okullarda zaten söyleyecek bişey yok paranın gücü yüzünden öğretmenler sudan çıkmış balık gibi, neticede adaletin olmadığı işlemediği bir düzen de böyle olayların olması kaçınılmaz. :(

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Okuldan ihraç orada kim varsa. Gitsin merdiven altında tiner çeksin gebersin

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Annem de babam da emekli ogretmen. Hatta annem 19 yil boyunca boyle bir endustri meslek lisesinde matematik ogretmenligi yapti. O zamanlarda da -simdiki kadar olmasa bile- onu cok sevdigi mesleginden sogutan ogrenciler vardi. Biz ise ayni zaman diliminde Mehmet Abi'nin ornegindeki gibi saygimizdan okulda ogretmenimizin onunde ceketimizi iliklerdik, disarida karsilasinca selam verir, saygida kusur etmezdik. 

Nacizane dusuncem; is hem ailede hem de okulda bitiyor; ilk egitim ailede ve cevrede bitiyor. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bir saat önce, Gökhan Tuna yazdı:

saygimizdan okulda ogretmenimizin onunde ceketimizi iliklerdik, disarida karsilasinca selam verir, saygida kusur etmezdik. 

Tabi ki yaa, saygıda kusur asla olmazdı.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bedeneğitim öğretmeni çocukları serbest bırakıyor (elinde telefon). ailenize söylemeyin yoksa size sert ders yaparım diyor. Bunu çok güç farkediyoruz. Şimdi bu öğretmeni ne yapmalı? Öneriniz?

Tamam aileler baskı yapıyor olabilir ama bu öğretmene ne yapılabilir? Baskı yapılmamalı mı? Özgür mü bırakmalı?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Nuri Köknar

Aile terbiyesi almış bi çocuğun böyle davranması mümkün mü? Her şey önce ailede başlıyor. Aile ortamı görmemiş adamın hareketi davranışı nasıl olabilir ki ? 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Aile terbiyesi almış olsa zaten bu tür davranışlar sergilemezdi biz de burada bunları konuşuyor olmazdık. Sorun zaten burda başlıyor. Aile terbiyesi almamış olanlara ne yapacağız? 

Senelerce değişik gruplardan öğrencilerin derslerine girdim. Maalesef ki bundan daha rezilleriyle bile karşılaştım. İşin acı tarafı, bu örnek medyaya yansımış olduğundan insanlarımız sadece bunu görüyor ve konuşuyorlar. Halbuki özellikle bazı okullarda bu durumlar rutin olmuş halde. Çok yaralıyım bu konularda, konuşacak anlatacak çok şey var aslında. Ama içimden yazmak gelmiyor. Üzüntüm mesleki şartlara degildir. Tek üzüntüm bir nesil elimizden gidiyor, ve ben öğretmen olarak hiçbir şey yapamıyorum. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce

Bir insan için Eğitim önce ailede başlar okulda devam eder. Son 30-40 senedir aile ve ahlak yapısını bozmaya yönelik çok büyük bir oyun oynanıyordu, gelinen noktada başarısız olduklarını söylemek pek doğru olmayacak.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

bence bunların görünürlüğü medya ile çoğaldı. Eskiden de kötü şeyler vardı ama çıkmıyordu ortaya bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Mehmet hocam,

Markette, avm'de görüyorum aileleri ve yanlarındaki çocukları.Bende yetiştirdim 2 tane. Geçenlerde tv de bir konuşmada geçen cümleler aynen şöyleydi."Eskiden bizde ataerkil bir aile yapısı vardı,sonraları bu anaerkil bir yapıya dönüştü şimdilerde ise çocukerkil oldu toplum. El kadar çocuk ne derse o oluyor, anne baba etrafında deli dana gibi dönüyor. Böyle çocuk yetiştirmek olmaz" demişti kim olduğunu hatırlayamadığım biri. 

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yutubırlar küfrettikçe layk alan bir yapıda, aile için eğitimin , okul binasından daha önemli olduğu zamanlara doğru ilerliyoruz.

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Tam da sistemin istediği nesil bu aslında...Şaşırmamak lazım..Devletimiz enderun mektepleri açmayı planlıyor.Kalanları ise yönetilmeye ve yönlendirilmeye müsait güruhlar...

Bu ülkede öğretmen sevilmez.Yata yata maaş alıyor denir hep...Oysa ki vasıflı memurlar içinde en az maaş alan öğretmendir..Özel okullar daha içler acısı...1500 TL ye öğretmen çalıştıran okullar var...Devlette ücretli çalışan bir öğretmen asgari ücretin çok altında kazanıyor..Zamanında 6 ay ücretli çalıştım.Toplam 80 gün sigorta primim yatmış...

Öncelikle devletimiz öğretmenin sosyal statüsünü yükseltmek için bir şeyler yapmalı..Buna da eğitimci ve öğretmenden nefret etmeyen bir Milli Eğitim Bakanı atayarak başlayabilir...

• Beğen 2
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Arnold'un 1987 de çevirdiği Runing Man filmini çok begenirim. Manidardır. 2017 yılını anlatır. Medyanın halkı köle etmesi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...