Köksal Yılmaz 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Selamlar abiler, dostlar Benim kızlar makarnaya pek düşkünler, standart makarnalardan farklı olarak gerçekten faydalı olabilecek, karın tokluğundan fazlasını sağlayan makarna var mıdır? Sebzeli bir makarna gördüm ama o da sanki sadece rengi farklıymış gibi geldi(bildiğimden değil). Bu konudaki tecrübelerinizi bekliyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 (düzenlendi) Ebebek yeni bir makarna çıkarmış ama deneme fırsatım olmadı, bir denemek lazım https://www.e-bebek.com/hammm-makarna-tam-bugdayli-250-gr-p-ham-6769/ 26 Şubat 2018 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Murat Atagenç 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Köy yumurtasıyla ve kepekli unla yapılmış ev eriştesi 6 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Şubat 2018 Yazar Paylaş 26 Şubat 2018 21 dakika önce, Selçuk Bakış yazdı: Ebebek yeni bir makarna çıkarmış ama deneme fırsatım olmadı, bir denemek lazım https://www.e-bebek.com/hammm-makarna-tam-bugdayli-250-gr-p-ham-6769/ Büyük 8, küçük 3 yaşında, bunlar için geç olmaz heralde, hanıma göstereyim. 5 dakika önce, Murat Atagenç yazdı: Köy yumurtasıyla ve kepekli unla yapılmış ev eriştesi Köy yumurtası bulamasak da ev eriştesi yapıyor bizimkiler. Malzemelere biraz daha özen gösterirsek olur bu iş. Onu da cips gibi yiyorlar kıtır kıtır Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Şubat 2018 Yazar Paylaş 26 Şubat 2018 Şimdi, Önder Özcan yazdı: Et yedir yeğenlerime makarna nedir Biri çiğneyemiyorum boğazıma takılıyor diyor(dışarda dürüm yerken takılmıyor ama), diğeri tostun içindeki sucuğu çekip yiyor, karışık durumlar Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Makarnanın içine kinoa ekleyin. Rastgele bir siteden besin değerleri için buldum 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 26 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı: Biri çiğneyemiyorum boğazıma takılıyor diyor(dışarda dürüm yerken takılmıyor ama), diğeri tostun içindeki sucuğu çekip yiyor, karışık durumlar O zaman bana yedir eti. Ne zaman gidiyoz mekana 1 2 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Bir saat önce, Köksal Yılmaz yazdı: Biri çiğneyemiyorum boğazıma takılıyor diyor(dışarda dürüm yerken takılmıyor ama), diğeri tostun içindeki sucuğu çekip yiyor, karışık durumlar Ben şöyle bir taktik uyguladım, evdeki ikramlık küp şeklindeki çikolataların içini boşalttım, içlerine küp şeklinde köftür kesip koydum, küçük oğlan, çikolata zannedip yedi daha sonra bir bayram ziyareti için gittiğimiz yerde ikram edilen çikolatayı yemedi, dedim sonuç müspet Bizim çikolatamız daha iyi sizinki kötü diyordu ev sahibine... Makarna içine vitamin niyetine ceviz, badem gibi şeyler ekleyip denemek lazım... 3 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Şubat 2018 Yazar Paylaş 26 Şubat 2018 3 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı: Ben şöyle bir taktik uyguladım, evdeki ikramlık küp şeklindeki çikolataların içini boşalttım, içlerine küp şeklinde köftür kesip koydum, küçük oğlan, çikolata zannedip yedi daha sonra bir bayram ziyareti için gittiğimiz yerde ikram edilen çikolatayı yemedi, dedim sonuç müspet Bizim çikolatamız daha iyi sizinki kötü diyordu ev sahibine... Makarna içine vitamin niyetine ceviz, badem gibi şeyler ekleyip denemek lazım... Ceviz, fındık yemelerinde sorun yok şükür, dün ufak olan kilere arkamdan gelip çuvaldan fındık aldı, baba kır yicem dedi, kabuk ayıklamaktan parmaklarım acıyor 53 dakika önce, Önder Özcan yazdı: O zaman bana yedir eti. Ne zaman gidiyoz mekana Gidelim abi, ara açıldı zaten, vaktidir. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Tekin 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 en güzeli domates-ceviz-badem-ıspanak ve aklımıza gelen peynir vs mikserden geçirip sulanır zaten Sos gibi makarnanın üzerine dökerek tükettirilmesi. 1 Yorum bağlantısı
Okan Tansel 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 arkadaş tüm bebeler aynı ne edersen et yemiyolar işte. benim tek şansım hiç çikolata yemediler tatlı olarak meyve ve annelerinin yaptığı sütlü irmik tatlısını yiyorlar . 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Bi yorum daha yapım.... Konunun başlığını "Hormonlu Fokuz" gibi okudum ilk başta... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Benim kız bayılır ete. Tabağına yanlışlıkla 3 adetten fazla et giderse hayatta yemez. Büyüklüğü de nohutu geçmeyecek. Aha da daha bir kaç gün önceki videosu. 13. saniyede söylediklerine dikkat Yorum bağlantısı
Tahir İlter 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 https://www.google.com.tr/search?q=ruşeymli+makarna&source=univ&tbm=shop&tbo=u&sa=X&ved=0ahUKEwje5pa31MPZAhUO2qQKHSg8BBYQsxgIKQ&biw=1280&bih=928 Köksal bunlardan yedirmeye özen göster. 2 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Aslinda hanimlar tembellesti diyecegim de, gunumuz ortaminda kari koca cumleten calisma hayatinin icinde olunca biraz zarureten hazira kaciliyor. Ben soyle yaptim. Eve markarna, margarin, zeytinyag harici sivi yag, cikolata, seker, cips, vb urunler girmiyor evlendigimden beri. Evlenmeden once onlemimi alip sart kostum. Tereyag pahali, hergun findik fistik ceviz vs butcemi yeter, vb yorumlara katilmiyorum. Millet olarak yagi zaten abartiyoruz. Ayni sey findik fistik ceviz gibi cerezlerde de gecerli. Az yag kullanmayi ogrendik ve alistik. Ekmegi ben yapiyorum tam bugday unuyla. Maya olarak eksi mayami kendim uretip kullandikca biraz un ve su ekleyip dolaba kaldiriyorum. Zaten bir kilogramlik olcu belirledim. O ekmek bize 3-4 gun yetiyor. Keyf olsun diye yiyoruz fasulyeye banmak misali. :-) Ekmegi cok tukettigimiz donemlerde kac tabak kac kepce yemek yiyorsak yine aynisiyla besleniyoruz ve doyuyoruz cok sukur. Mide yanmasi, gaz, hazimsizlik gibi durumlari unuttuk. (Bende hem reflu hem gastrit vardir epeydir ses seda kalmadi) Makarna icin hir aparat var. Eriste de kesiyor, spagetti de. Hamurunu kendim yapiyorum. Icine cesitli yemeklere kullandigimiz sogan, sarimsak, havuc, patlican, domates, vs kalanlarini bir saklama kabinca bekletip iki uc haftada bir dondurucudan cikartip bez kesede tencereye koyup kaynatiyorum. Ordan cikan suyu hamur yaparken kullaniyorum. Makinada eriste veya spagetti neyse kesip porsiyonlayip bez keselere koyup kilere kaldiriyorum. Bu arada sogan, sarinsak gibi urunlerin atiklari beyaz atik diye gecer. Cope atilmamasi, ya bahsettigim sekilde yada baska yemeklerin suyuna hazirlil asamasinda kullanilmasi gerekir. Yani zannedildigi gibi saglikli yasamak icin falanca miktarda gelir duzeyinde olmak gerekmiyor. Hatta saglikli yasarken ekonomi yapmis oluyoruz. Tabii bilincli yapmak kaidesiyle. Allah hepimizin evlatlarina ailesine helal ve saglikli yedirmeyi nasip etsin. 9 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Şubat 2018 Yazar Paylaş 26 Şubat 2018 13 dakika önce, A. Yıldırım Yıldız yazdı: Aslinda hanimlar tembellesti diyecegim de, gunumuz ortaminda kari koca cumleten calisma hayatinin icinde olunca biraz zarureten hazira kaciliyor. Ben soyle yaptim. Eve markarna, margarin, zeytinyag harici sivi yag, cikolata, seker, cips, vb urunler girmiyor evlendigimden beri. Evlenmeden once onlemimi alip sart kostum. Tereyag pahali, hergun findik fistik ceviz vs butcemi yeter, vb yorumlara katilmiyorum. Millet olarak yagi zaten abartiyoruz. Ayni sey findik fistik ceviz gibi cerezlerde de gecerli. Az yag kullanmayi ogrendik ve alistik. Ekmegi ben yapiyorum tam bugday unuyla. Maya olarak eksi mayami kendim uretip kullandikca biraz un ve su ekleyip dolaba kaldiriyorum. Zaten bir kilogramlik olcu belirledim. O ekmek bize 3-4 gun yetiyor. Keyf olsun diye yiyoruz fasulyeye banmak misali. :-) Ekmegi cok tukettigimiz donemlerde kac tabak kac kepce yemek yiyorsak yine aynisiyla besleniyoruz ve doyuyoruz cok sukur. Mide yanmasi, gaz, hazimsizlik gibi durumlari unuttuk. (Bende hem reflu hem gastrit vardir epeydir ses seda kalmadi) Makarna icin hir aparat var. Eriste de kesiyor, spagetti de. Hamurunu kendim yapiyorum. Icine cesitli yemeklere kullandigimiz sogan, sarimsak, havuc, patlican, domates, vs kalanlarini bir saklama kabinca bekletip iki uc haftada bir dondurucudan cikartip bez kesede tencereye koyup kaynatiyorum. Ordan cikan suyu hamur yaparken kullaniyorum. Makinada eriste veya spagetti neyse kesip porsiyonlayip bez keselere koyup kilere kaldiriyorum. Bu arada sogan, sarinsak gibi urunlerin atiklari beyaz atik diye gecer. Cope atilmamasi, ya bahsettigim sekilde yada baska yemeklerin suyuna hazirlil asamasinda kullanilmasi gerekir. Yani zannedildigi gibi saglikli yasamak icin falanca miktarda gelir duzeyinde olmak gerekmiyor. Hatta saglikli yasarken ekonomi yapmis oluyoruz. Tabii bilincli yapmak kaidesiyle. Allah hepimizin evlatlarina ailesine helal ve saglikli yedirmeyi nasip etsin. Abi sen bize detaylı bir konu açsana, belli ki örneklerle anlatacak çok şeyin var 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Tekin 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 10 dakika önce, A. Yıldırım Yıldız yazdı: Aslinda hanimlar tembellesti diyecegim de, gunumuz ortaminda kari koca cumleten calisma hayatinin icinde olunca biraz zarureten hazira kaciliyor. Ben soyle yaptim. Eve markarna, margarin, zeytinyag harici sivi yag, cikolata, seker, cips, vb urunler girmiyor evlendigimden beri. Evlenmeden once onlemimi alip sart kostum. Tereyag pahali, hergun findik fistik ceviz vs butcemi yeter, vb yorumlara katilmiyorum. Millet olarak yagi zaten abartiyoruz. Ayni sey findik fistik ceviz gibi cerezlerde de gecerli. Az yag kullanmayi ogrendik ve alistik. Ekmegi ben yapiyorum tam bugday unuyla. Maya olarak eksi mayami kendim uretip kullandikca biraz un ve su ekleyip dolaba kaldiriyorum. Zaten bir kilogramlik olcu belirledim. O ekmek bize 3-4 gun yetiyor. Keyf olsun diye yiyoruz fasulyeye banmak misali. :-) Ekmegi cok tukettigimiz donemlerde kac tabak kac kepce yemek yiyorsak yine aynisiyla besleniyoruz ve doyuyoruz cok sukur. Mide yanmasi, gaz, hazimsizlik gibi durumlari unuttuk. (Bende hem reflu hem gastrit vardir epeydir ses seda kalmadi) Makarna icin hir aparat var. Eriste de kesiyor, spagetti de. Hamurunu kendim yapiyorum. Icine cesitli yemeklere kullandigimiz sogan, sarimsak, havuc, patlican, domates, vs kalanlarini bir saklama kabinca bekletip iki uc haftada bir dondurucudan cikartip bez kesede tencereye koyup kaynatiyorum. Ordan cikan suyu hamur yaparken kullaniyorum. Makinada eriste veya spagetti neyse kesip porsiyonlayip bez keselere koyup kilere kaldiriyorum. Bu arada sogan, sarinsak gibi urunlerin atiklari beyaz atik diye gecer. Cope atilmamasi, ya bahsettigim sekilde yada baska yemeklerin suyuna hazirlil asamasinda kullanilmasi gerekir. Yani zannedildigi gibi saglikli yasamak icin falanca miktarda gelir duzeyinde olmak gerekmiyor. Hatta saglikli yasarken ekonomi yapmis oluyoruz. Tabii bilincli yapmak kaidesiyle. Allah hepimizin evlatlarina ailesine helal ve saglikli yedirmeyi nasip etsin. Abi okurken vallahi imrendim. 2 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 26 Şubat 2018 Yazar Paylaş 26 Şubat 2018 Megep modüllerinde şöyle başlık buldum, evde yapmak için güzel kaynak gibi http://www.megep.meb.gov.tr/?page=moduller Gıda Teknolojisi / Makarna Üretim Teknolojisi 1 Yorum bağlantısı
Remzi Karaca 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Allah hepimizin evlatlarina ailesine helal ve saglikli yedirmeyi nasip etsin.Amin Abi sen bize detaylı bir konu açsana, belli ki örneklerle anlatacak çok şeyin var [emoji4]Yalnız sadece yazı kurtarmaz. Ekmek için maya da isteriz 2 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Megep modüllerinde şöyle başlık buldum, evde yapmak için güzel kaynak gibi http://www.megep.meb.gov.tr/?page=moduller Gıda Teknolojisi / Makarna Üretim Teknolojisi Aslinda bende boyle ogrendim bu mutfak islerini. Evli ve cocuklu olanlar bilir. Hanimlar hamilelik donemlerinde duyularinin hassaslastigi donemler atlatir. Hatta bazisi doguma kadar devam eder. Esim hamileyken telefon eder mutfak kapisini acik birakip burakmadigimi sorardi. Aciksa veya emin degilsem, hemen eve git kapat derdi. Mutfak kapisi daire kapisinin karsisinda, salon kapisinin yaninda. Ordan oraya gecemezdi. Mecburen mutfak isleri bana kaldi. :-) Hal boyleyken baktim ki bildigim uc bes cesit yemekle (zaten onlarda yumurta, makarna, corba vb) bu gemi yurumeyecek. Turem var burda. Ascilik kursu acinca oraya gittim. Bu megep ile oyle tanistim. Bircok seyi orda ogrendim ve tecrube ettim mutfakta. Gecen yil hazirana kadar hem guzel vakit gecirdim, hem ogrencilik yillarimi yadetmis oldum, hemde bana oldukca faydasini gordugum pek cok konu ogrendim mutfak kulturu ve yemek literaturu hakkinda. Cevresinde olupta vakti musait olanlar icin kesinlikle tavsiye ederim. Iyi bir gruba denk gelirseniz cokta eglenceli oluyor. Eglenirken ogrenme dediklerini kendi payima ilk kez burda tecrube etmis oldum. 1 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Abi sen bize detaylı bir konu açsana, belli ki örneklerle anlatacak çok şeyin var [emoji4] Aslinda dusunmedim degil ama, bende yasayarak ogreniyorum. Konu acinca sanki o mevzuyu tabiri caizse yalamis yutmus gibi algilaniyor karsi taraf anlaminda. Oyle sorular geliyor ki bazen hakikaten calismadigim yerden geldi denesi turden. Cevap veremeyince veya bunu bilmiyorum dense de yanlis anlasilabiliyor veya bazen olmadik yerlere gidebiliyor diye vazgectim. Hazir acilmis konulara katilim yapmak bana daha cazip geliyor bu sebepten. :-) Ayrica benim yazdiklarim zaten pek cok kaynakta mevcut. Hani biraz arastirinca ulasmasi da oldukca kolay. Misal fermante mutfagim diye bir blog var. Her ne kadar isi ticarete dokmus ve bazi noktalarina katilmasam da, anladigim kadariyla yazari da yasayarak ogreniyor ve faydali olabilecek paylasimlari var. Evde ekmek yapimiyla ilgili ekmeksanati.com sitesini tavsiye ederim. Hem firin hemde ekmek yapma makinesine gore zengin tarifler var. Maya uretimi, cogaltimi ve saklanmasiyla ilgili yeterli kaynakta mevcut. Hatta ekmek yapma makinalarinin marka ve model bazinda en cok temin edilebilenlerinin incelemeleri de var. Bunlar disindaki konulari gerek internetten gerek kurs ve ordan elde ettigim dokuman ve kitaplardan bulup bilgi edindim ve edinmeye calisiyorum. Yine de bilgi ve kaynak istendiginde elimden ne geliyorsa yaparim. Yalnız sadece yazı kurtarmaz. Ekmek için maya da isteriz [emoji4]Caniniz sagolsun birkac gun onceden cikartip canlandirip cogalttimmi o is tamamdir. Sadece uzak yerde olanlara nasil gonderim yaparim onu cozmem lazim. Herhalde fikir birligiyle cozeriz diye dusunuyorum. Ama yapimi da oldukca kolay. Isteyen olursa once tarifini vereyim. Yapamayan olursa burdan nasil gondeririz konusunu ayrica dusunelim derim. Aha buda yaptigim ekmeklerden gelsin :-) Ve kurstan bir kare. 2 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Gondermek icin mayayi dondurduktan sonra kavanoza koyabilirsiniz. Sonra o kavanozu daha buyuk bir kavanoza koyabilirsiniz, icine buz koyarsiniz. Sonra hepsini strafor bir pakete koyup kargolayabilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
A. Yıldırım Yıldız 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 Gondermek icin mayayi dondurduktan sonra kavanoza koyabilirsiniz. Sonra o kavanozu daha buyuk bir kavanoza koyabilirsiniz, icine buz koyarsiniz. Sonra hepsini strafor bir pakete koyup kargolayabilirsiniz. Dondurmuyorum ama. Ilk mesajimda sanki oyle algilanacak gibi yazmisim biraz ucu acik kalmis. Dondurup cozdurunce mayanun kimyasi degisiyor. Kotu koku ortaya cikiyor nedense. Bu sebepten o denemede mayayi atip yeniden yapmistim. Simdi direk dolapta bekletiyorum. Ama dediginiz mantikli. Hatta kavanoz yerine bimde sokta satilan saklama kaplari var. Kucugu buyugun icine konmak kaydiyla olacaktir oyleyse. 1 Yorum bağlantısı
Şahin Kutun 26 Şubat 2018 Paylaş 26 Şubat 2018 kepekli makarna önerebilirim, normal makarnalara göre daha sağlıklı rasgele bi siteden örnek https://www.marketpaketi.com/Nuhun-Ankara-Kepekli-Burgu-Makarna-250-gr,PR-268996.html 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts