Mustafa Cerci 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 faturayi yine halka kesiyorlar madem yasakliyacaksin git bu mereti uretenlere ve deki dizel uretmeyi durdurun 10 yil dizel sonra dizel kaybolur. elektirikli aracin menzilini arttirmanin en basit cozumu hybrit arac uretmektir benzinli kucuk bir motor pilleri sarj eder elektirikli motorda araci yurutur volt ve i8 in systemi gibi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 (düzenlendi) 2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Savaş helikopteri pilotu ile havelsan ın sikorsky simulatöründe uçuyoruz bu tek kişilik helikopterden bahsettim. Hocam para versen uçmam dedi. Ki güneydoğuda savaşmış felan ilk gece görüşü kullanmış, vibrasyon kompanzasyonu yoktu o zamanlar gözüm mahvoluyordu gece görüşünde felan demişti. Ama tek kişiliğe binmem dedi. zoe iç trimi çarpışan oto kalitesinden clio kalitesine çıktığı gün alırım. korkmuş: eğitmenliğe dönsün, selamımı söyle... şuan bir tanıdığım doğuda, savaş heli eğitmenidir, gönüllü ve direk cephede, bana verseler tek kişilikle dalarım düşmana, son derecede ciddiyim, banamısın demem, gözüm karadır, ölümdende korkmam, zaten ölümde yok , anladın sen 27 Şubat 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 Şimdi, Mustafa Cerci yazdı: faturayi yine halka kesiyorlar madem yasakliyacaksin git bu mereti uretenlere ve deki dizel uretmeyi durdurun 10 yil dizel sonra dizel kaybolur. elektirikli aracin menzilini arttirmanin en basit cozumu hybrit arac uretmektir benzinli kucuk bir motor pilleri sarj eder elektirikli motorda araci yurutur volt ve i8 in systemi gibi elektrikli olmuyor ki o zaman? Seri hibrit türü olur da plug-in olursa tamam ancak. Ona da ÖTV indirimi yok Şimdi, Ali Cihangiroğlu yazdı: korkmuş: selamımı söyle, şuan bir tanıdığım doğuda, savaş heli eğitmenidir, gönüllü ve direk cephede, bana verseler tek kişilikle dalarım düşmana, son derecede ciddiyim, banamısın demem, gözüm karadır, ölümdende korkmam, zaten ölümde yok , anladın sen Sizin arkadaş öyle mi diyor? belki bu mersedesten sonra başka arabaya binmem diyenler türünde demiştir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 1 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Sizin arkadaş öyle mi diyor? ben diyorum o da der emin ol, ayrıca bunlar heli değil tam olarak, hem neden binmezmiş, binlerce insan biniyor, gyrokopterde mesela üst rotor motor bağımsız uçar, kendisi döner normal uçuşta, şunun gibi, akçaağaç tohumunu düşün, at bunu havaya bak nasıl dönerek süzülerek iner yavaşça Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 2 saat önce, Eren Gökmen yazdı: Psa yi bitirecekler Dizele yasaklar geliyor. Bazi ureticiler dizel motor kullanmayacagini acikliyor (fiat mesela, cok sasirtici bence) Hibrit mantikli. Avrupada taksicilerin buyuk cogunlugu prius kullaniyor. Tam elektrik icin en gec 5dk da sarj olmasi ve en az 600 km gitmesi gerekir. Her yerde bu istasyonlardan olmali. Zamanla olacak bu... Aslinda simdiki turbo benzinliler de cok iyi. Performans var, yakit az... Zamanla bunu da bitirirler ama su anda yildiz oyuncu olan dizeli, kaka pis olarak tanimliyorlar. Almanlarin dizel skandalindan sonra bu soylemler tavan yapmaya basladi. Turbo benzinli vw motorlari tutuldugu icin olabilir... Telefon üreticileri 5dk şarj ile 6 gün çalıştırdıkları zaman otomobil üreticileride senin dileğini yerine getirebilirler belki... Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 1 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: Telefon üreticileri 5dk şarj ile 6 gün çalıştırdıkları zaman otomobil üreticileride senin dileğini yerine getirebilirler belki... Abi onu ben bilmem ama elektrikli arabanin kullanisli olabilmesi icin bu gerekli. Bugun bile yogun yerlerde 5dk bile surmeyen akaryakit dolumunda kuyruk olusuyor. Simdi bir elektrikli arac alsak nerede sarj edecegiz? Teslanin hizli sarj istasyonu bile 20dk da sarj ediyor ve sadece onemli bir kac sehirde 1 tane var. Turkiyede hic yok sanirim. Diyelim ki adam artvinden evinden sarj etti 200km gitti, en fazla 100 daha gidecek. Acil bir sarj istasyonu bulmasi lazim ki yola devam edebilsin. Ama sarj edecek yer bulsa bile saatlerce sarj etmek zorunda. Dusun kac gun surer artvinden istanbula gitmasi. Pil olmadan elektrikli arac olmaz. Bu teknoloji olmadan bunu satmak ise ciddi bir basari tabi. Saygi duyuyorum Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 artvindeki almayıversin. bunlar uzun süre evin ikinci aracı olurlar. bu nedenle küçük olmalılar. uzun yola SUV. zoe bugün herşeyi ile düzgün. 400km menzil. 8 saate normal fişle şarj oluyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 zoe ufak ama fena da değil gibi, 400 km. az da değil hani, çift batarya olsa iş tamam... Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: artvindeki almayıversin. bunlar uzun süre evin ikinci aracı olurlar. bu nedenle küçük olmalılar. uzun yola SUV. zoe bugün herşeyi ile düzgün. 400km menzil. 8 saate normal fişle şarj oluyor. Sadece sehir ici icin ve sarj edebilme imkani olan icin olur tabi ki... Kisa vadede 1. Arac olabilecek konumda degiller Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 bazi markalar hidrojen ile calisan arac uretiminede basladilar deposu 3 dakikada doluyor 300-500 km yol yapiyor bir depo ile toyota ve birkac marka uretime baslamisti tek sorun hidrojen istasyonu yaygin degil Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 Arabayı full şehir içi kullanıyorum. Senede bi ker euzun yol yapıyorum. Hibrit benim için bi biçilmiş kaftan. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 Bu yeni Zoe nin fiyati, batarya kirasi, alisveris merkezinde vs sarj etme maliyeti ve bataryayi satin alirsak gereken ucret ne kadar? Toplam batarya ömrü ne kadar ? Kis, yaz, klima vs gibi kullanimi, surus karakteri vs hesaba katilirsa gercekten ortalama kac km gider? Bu bilgileri bulamadim eskisi icin bir seyler buldum ama o mantiksiz, yenisi icin nasil? Bilen var mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 Şimdi, Eren Gökmen yazdı: Bu yeni Zoe nin fiyati, batarya kirasi, alisveris merkezinde vs sarj etme maliyeti ve bataryayi satin alirsak gereken ucret ne kadar? Toplam batarya ömrü ne kadar ? Kis, yaz, klima vs gibi kullanimi, surus karakteri vs hesaba katilirsa gercekten ortalama kac km gider? Bu bilgileri bulamadim eskisi icin bir seyler buldum ama o mantiksiz, yenisi icin nasil? Bilen var mi? herşey dahil 120 bin kira yok NEDC 400km. Bunun üzerinde servet ben emmi çıkabiliyoruz. Bunda da çıkarız. nerden baksan 300 yaparsın herkes. pil gider. değişmesi zaten ucuzluyor. hesapladık biz almayı düşündük 100 km de 4-5 lira yakıyor. Yani 1 litre benzin gibi düşün. burdan bakabilirsiniz: https://www.renault.co.uk/vehicles/new-vehicles/zoe.html https://www.renault.co.uk/vehicles/new-vehicles/zoe/driving-range.html Yeni haber: R90 idi motor R110 çıkmış... !!!! Detaylar şurda aşağı kısmına bakın: https://pushevs.com/2018/02/19/2018-renault-zoe-r110-orders-start-next-month/ 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 resmi site: https://media.group.renault.com/global/en-gb/renault/media/pressreleases/21204254/encore-plus-de-plaisir-de-conduite-sur-zoe-le-vehicule-electrique-le-plus-vendu-en-europe-avec-le-no 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 27 Şubat 2018 Paylaş 27 Şubat 2018 300km mantikli gibi, 400 uzeri cok zor. Kendileri bile mantikli olarak soylenebilecek 300 km dir demisler. İlk maliyet biraz fazla. Hizli sarj unitesi pahali ve hizli sarj edilince daha az km yapiyormus. Bunlara karsilik 100km de 1, 1bucuk litre kadar yakiyor. Pil ömrü ve fiyati onemli parametre burada. Ayrica evde veya is yerinde sarj edebilme imkani olmali. Mumkun oldugunca yavas sarj olmali Polonun baz fiyati 75bin tl yani arada 45 bin tl fark var. Bunun ile 9000lt benzin alabiliriz. Polonun ortalama 6 lt yaktigini dusunsek 150000km yapilabilir aradaki farkla. bu arada sarj parasi 6000tl tutacak. pil degisimini hesaba katmadim henuz Bu hesaplar yapilinca yogun kullanim ile karli oluyormu gercekten. Siz hesabini yapmissinizdir kesin Bir de hocam hibritlerle karsilastirmasini yaptiniz mi hic? @Mehmet Göktürk Yorum bağlantısı
Metin Akbal 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Zaten Alman hükümeti kendi üreticilerine dememişmişydi yanlış hatırlamıyorsam 10 yıl içerisinde fosil yakıtlı araçlar banttan inmeyecek diye? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 9 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: resmi site: https://media.group.renault.com/global/en-gb/renault/media/pressreleases/21204254/encore-plus-de-plaisir-de-conduite-sur-zoe-le-vehicule-electrique-le-plus-vendu-en-europe-avec-le-no Hiçbir firma tam bilgi vermiyor batarya voltajı ile ilgili. Bugün araç alacak olsam Rakamlarında aynı olduğunu farz edelim. Yaris hibrit alırım. ZOE'ye hazır değilim, araç hazır olmasına rağmen Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Zoe’yi ben de uzun süredir takip ediyorum. Şu an sadece şehir içi kullanım için uygun. TR’de uzun yol yapmak çok da rahat değil bu araç ile. 200km menzili olan model uzun yolda rahat 200km’yi görüyor. 400km menzilli model de uzun yolda görür, şehir içinde duruma göre 200-300km arası yapar. Bu değer şehir içi için yeterli bence. Büyük şehirlerde şarj çok sıkıntı değil çünkü baya artmış sayı. Ama anadoluya gelince işler değişiyor. Evde şarj etmekten başka şansınız yok. Renault servisleri de yardımcı oluyormuş, zorda kalırsanız oralarda bir alternatif. Şu anda ancak eve ikinci araç olur. Ve şahsen ikinci araç alacak olsam mutlaka elektrikli tercih ederim. O da şu anda Zoe olur. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Şehiriçi sorun değil bunlar için, yüksek sürat ve klima sorun 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Tabi tüketimi ekleyecek tüm donanımlar problem olarak düşünülebilir. Ama 400km menzili olan model klima veya kalorifer kullanarak şehir içi 200km yapar diye düşünüyorum. Araç tamamen ekonomi odaklı. Yüksek hızları unutun emekli modunda takılmalısınız. O yüzden ancak ikinci araç olur şu anda Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 14 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: kibrit devrimi, menzil zaten yok, şehir içinde ve düşük hız dışında oda sürekli değil bazen, elektriğin faydası yok, uzun yolda benzinli motorla gidiyorsun, anlamı yokki bunun, dizel al her türlü tokatla yada bildiğin turbo benzinli arabayı al, yine rahat et, neden boşa hibrit denen oyalama aracına deli para vereceksinki... tam elektrik olmadıkça boş iş.... Senin bi proce vardı Ali hocam, noldu o iş ? Arabaya şöyle bir şey takıp sonsuza kadar yörüngede kalacaktık.. 3 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Fiyatı makul olsa kangoonun yanına alırım ama bu fiyata alınacak araç değil. Çekilişten filan çıkarsa severek kullanırım ama, ayda 3-4 kere şarj etsem şehiriçi işimi rahat görür. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Hybrid çok mantıklı şu an Araç zaten kalkışta ve şehir içinde yakıyor. Uzun yolda benzinle gideriz. Sorun olmaz 2 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 herşey dahil 120 bin kira yok NEDC 400km. Bunun üzerinde servet ben emmi çıkabiliyoruz. Bunda da çıkarız. nerden baksan 300 yaparsın herkes. pil gider. değişmesi zaten ucuzluyor. hesapladık biz almayı düşündük 100 km de 4-5 lira yakıyor. Yani 1 litre benzin gibi düşün. burdan bakabilirsiniz: https://www.renault.co.uk/vehicles/new-vehicles/zoe.html https://www.renault.co.uk/vehicles/new-vehicles/zoe/driving-range.html Yeni haber: R90 idi motor R110 çıkmış... !!!! Detaylar şurda aşağı kısmına bakın: https://pushevs.com/2018/02/19/2018-renault-zoe-r110-orders-start-next-month/ Yazın 300, kışın 200 km menzil diyor, tek araba olacaksa yetersiz, şehir içi için 2. araç yeterli.Gelecek elektrikli araç, 400-500 km menzil ve hızlı şarj olduğu zaman her ihtiyaç için yeterli, evde şarj imkanı olan için tabi.Hibrit alacağım diyenler hangi aracı düşünüyor merak ettim, 1 yıllık yakıt farkını vergi olarak ödemeniz gereken Toyota C HR mi Yorum bağlantısı
Recommended Posts