Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 32 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Hybrid çok mantıklı şu an Araç zaten kalkışta ve şehir içinde yakıyor. Uzun yolda benzinle gideriz. Sorun olmaz Şehir dışında da ara hızlanmalarda yardım ediyor. Kısaca çok yakıt yakılan her an yardımcı. Birde önceden seyir halinde şarj vardı, şimdi kinetik enerji le şarj var. Piller dolarken fazladan enerji tüketimi yok 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 4 saat önce, Serkan Toker yazdı: Senin bi proce vardı Ali hocam, noldu o iş ? Arabaya şöyle bir şey takıp sonsuza kadar yörüngede kalacaktık.. soğuk fizyonu bekliyorum ben, çıksın hemen alacağım... ötv-kdv zamlı olacakmış ama... 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Ulen dizel araç aldık ya, battı hemen birilerine Şu manyetik motorlar balon olmayaydı keşke, beleşe gidecektik ne güzel, perendev filan Aracı geçtim evde elektrik kullanmak bile epey pahalı. ÖTV olmasa benzinde ucuz aslında ama öyle olmuyor ne yazık ki. Ama gelecek elektrikte, orası kesin Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Alisveris merkezlerindeki sarj istasyonlari yuksek hizli... Hizli sarj edince daha az kilometre yapiyor. Bu arada alisveris merkezinde sarj etmek kac para? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 1 saat önce, Eren Gökmen yazdı: Alisveris merkezlerindeki sarj istasyonlari yuksek hizli... Hizli sarj edince daha az kilometre yapiyor. Bu arada alisveris merkezinde sarj etmek kac para? Zoe'yi full şarj edince 20-25TL civarıymış. Hızlı şarj edince daha az km yapıyor olayı nereden çıktı? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Zoe'yi full şarj edince 20-25TL civarıymış. Hızlı şarj edince daha az km yapıyor olayı nereden çıktı?%80 ile bırakıyor, batarya ömrü için. Isı oluşuyor hızlı şarj ile 2 Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Maliyetlerde önemli bir kalem atlanıyor .Elektrikli araçlarda Türkiye şartlarında en az 50 mt. Civarı şarj kablosu maliyeti oluşacaktır her ay.O da baya pahalı olur sanırsam her halde 3x2.5 aşağı bir kablo kullanmıyorlardır. ? Hurdacılara baya ekmek çıkacak her balkondan sarkan kabloları düşünsenize geceleri. Bir sokaktan ne kadar kablo toplarlar. ? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 5 dakika önce, Servet Aydın yazdı: 6 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Zoe'yi full şarj edince 20-25TL civarıymış. Hızlı şarj edince daha az km yapıyor olayı nereden çıktı? %80 ile bırakıyor, batarya ömrü için. Isı oluşuyor hızlı şarj ile O durum farklı da yavaş şarj ile %80 doldurmak ile hızlı şarjla %80 doldurmak arasında menzil farkı olmamalı. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 O durum farklı da yavaş şarj ile %80 doldurmak ile hızlı şarjla %80 doldurmak arasında menzil farkı olmamalı. Oluyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 3 dakika önce, Servet Aydın yazdı: 30 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: O durum farklı da yavaş şarj ile %80 doldurmak ile hızlı şarjla %80 doldurmak arasında menzil farkı olmamalı. Oluyor. Sebebi nedir abi? Bi mantık kuramadım? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 5 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Sebebi nedir abi? Bi mantık kuramadım? Burda yüzde 80 dolmuyor. Hızlı şarjda belli miktara kadar doluyor. Yavaş şarjda ise daha soğuk olduğu için dolum sonrasında geri düşüş olmadığı gibi daha üst seviyeye kadar bataryayı bozmadan çıkabiliyorsun. Yani yavaş şarj iyi. Gel evine tak fişe sabaha kadar dursun.. Gece Range Rover ile ocakbaşına takıl. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Yavaş şarjın daha sağlıklı olduğunu biliyorum. Hızlı şarjda hızlı şarj etme seviyesi %70-80 civarıdır. Yavaş şarj ederek %70 doldurulan bir bataryadaki enerji ile hızlı şarj ile doldurulan bataryadaki enerji neden nasıl farklı oluyor? Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Yavaş şarjın daha sağlıklı olduğunu biliyorum. Hızlı şarjda hızlı şarj etme seviyesi %70-80 civarıdır. Yavaş şarj ederek %70 doldurulan bir bataryadaki enerji ile hızlı şarj ile doldurulan bataryadaki enerji neden nasıl farklı oluyor? Hücre içindeki moleküler yapı ile bağı var.Çok basit bi örnek olacak ama, enjektör ucunda iğne varken hızlıca su çekince tam alım olmuyor, yavaş çekince sıkıntı yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 (düzenlendi) 2 saat önce, Servet Aydın yazdı: Hücre içindeki moleküler yapı ile bağı var. Çok basit bi örnek olacak ama, enjektör ucunda iğne varken hızlıca su çekince tam alım olmuyor, yavaş çekince sıkıntı yok. şimdi ben telefonumun süper şarj cihazını kenara koyup 5 volt 2 amperlik normal şarj aleti alıp takıyorum, gerekmedikçe über hızlı şarj kullanmayacağım, iyimi yaptım yani 28 Şubat 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Olay başka yöne gitmiş: Okuyun: "In one of his presentation he explained that fast charging might in some conditions be BETTER than slow charging to preserve battery life! What he explained is that it is more the fact that the battery is in charging process that affect cell life more than the heat. So putting a battery in charging state is reducing the cell life and in certain circumstance even fast charging ( 1C+) is better because it spend less time in the charging process… and that it less affect the battery life than the high charge rate itself!! " Bu arkadaşın konuşması: https://www.dal.ca/news/2017/02/07/supercharged-success--battery-researcher-jeff-dahn-wins-herzberg.html Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Yavaş yavaş yemekle hızlı yemek gibi Yavaş yavaş yersen, yerleşiyor güzelce.. Hızlı yersen bir anda doydum diyip kalkıyorsun ama 2 saat sonra acıkıyorsun Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 emmi adam tersini söylüyor. Hızlı ye masadan kalk oturmak zararlı asıl diyor. şu an izliyorum 1 saatlik video. bizim geleneksel bilgimiz kurşun aküler için sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Bir saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Olay başka yöne gitmiş: Okuyun: "In one of his presentation he explained that fast charging might in some conditions be BETTER than slow charging to preserve battery life! What he explained is that it is more the fact that the battery is in charging process that affect cell life more than the heat. So putting a battery in charging state is reducing the cell life and in certain circumstance even fast charging ( 1C+) is better because it spend less time in the charging process… and that it less affect the battery life than the high charge rate itself!! " Burada bahsi geçen olay uzun süreli şarj ile ısının açığa çıkması. Düşük akım ile ısı oluşmadan şarj veya oluşumu engellenebilir. Kurşun asit için bu geçerli. Li-on'da aynı. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 değil hocam ben dinledim adamı. şarjda takılı iken başka yan reaksiyonlar oluyor onlar bozuyor diyor. Isı düşük tutulup hılı şarj etmek en iyisiymiş. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Hadi buyur. Şimdi de bildiklerimizi unutup yeni sayfa açacağız 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 yani buzdolabına koyup şarjı gazlamalı 2 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 (düzenlendi) 2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: değil hocam ben dinledim adamı. şarjda takılı iken başka yan reaksiyonlar oluyor onlar bozuyor diyor. Isı düşük tutulup hılı şarj etmek en iyisiymiş. hoydaaa, haybeyemi aldık normal hızlı şarj aletini, tevekkeli süper hızlı şarj ederken en başta biraz ılınıyor sonrası ısı hissetmiyorum bile, adam haklı galiba.... bu arada şuna bak üstad, über ucuz hemide kornalı motorda var bende, MZ 301 ve yine 50cc Simson skuter uçacağım valla.... 75 kg itiş kuvveti olsun yeter... 28 Şubat 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 Arkadaki evi ben alayım sen motorla uçağı al. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Şubat 2018 Paylaş 28 Şubat 2018 2 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Arkadaki evi ben alayım sen motorla uçağı al. seni uyanık seni, bahçeli cillop gibi evi alacak motor zaten var almama gerek yok, üstü örtülü yatıyor şuan, vallahi şaka bir yana bahçe içi müstakil evim olsun, garajıda olacak ama, dahada birşey istemem, yeter, geçinir gideriz, ama arsalar olmuş milyon burada, hayal oldu artık.... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts