İçeriğe Yönlendir

Lincoln Navigator ya da Porsche Cayenne ? Yardım.

Ebrar Tüfek

Recommended Posts

Ali Gök
23 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı:

o yaştaki porşenin prestiji bence sıfırın altında. Yakınına uğramam prestij için. Meraklısı ise anca olur tabi ona lafım yok.

Hocam yaş prestiji öldürmezki. 

Bu resimdeki cayen sıfır meganla yan yana iken  hangisi presitiji daha yüksek ?

bence porsche demek prestij demek 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Meganın daha yüksek. Kimsa alınmasın burda yabancı değiliz bak içimden geçenleri yazayım aşağıya:

Pembe gömlek, kirli sakal, zincir kolye, tesbih.

Yapılan iş hafif çakallık içeren işler. Müteahhitlik demiyorum ama onların da çakalı olabilir.

Çok fazla parası da yok, yenisini alamıyor, eskilerle hava yapmaya çalışıyor.

Bu tipler araçlara app plaka takar, çakar takar, içine koku koyar. yıkamacı kağıdı olur araçta.

Zaten epk de binmez, işyerinin (o dediğim çakal işyeri) önünde park edili durur müşterileri sözüm ona etkiler.

Araç zaten sürekli satılıktır. Saçma sapan yerlere parkeder. Otobanda olmadık yerde arkandan sıkıştırır sonra telefon gelir orta şeritte tıntın devam eder.

Bendeki algı budur.

• Beğen 5
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
8 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı:

Meganın daha yüksek. Kimsa alınmasın burda yabancı değiliz bak içimden geçenleri yazayım aşağıya:

Pembe gömlek, kirli sakal, zincir kolye, tesbih.

Yapılan iş hafif çakallık içeren işler. Müteahhitlik demiyorum ama onların da çakalı olabilir.

Çok fazla parası da yok, yenisini alamıyor, eskilerle hava yapmaya çalışıyor.

Bu tipler araçlara app plaka takar, çakar takar, içine koku koyar. yıkamacı kağıdı olur araçta.

Zaten epk de binmez, işyerinin (o dediğim çakal işyeri) önünde park edili durur müşterileri sözüm ona etkiler.

Araç zaten sürekli satılıktır. Saçma sapan yerlere parkeder. Otobanda olmadık yerde arkandan sıkıştırır sonra telefon gelir orta şeritte tıntın devam eder.

Bendeki algı budur.

Hocam dediklerinizin aynısını her marka araç ile yapan çok sayıda çakal mevcut. Ama porschenin prestijli oldugu gerçeğini değiştirmez . Yani anlattklatınız lüks araca özgü şeyler degil sadece dunya kadar leoncu vtecci dti corsacı hergün e5 te bu hareketleri yapıyorlar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bu ülkede fakir olmak çok zor. Önceki sene kayın pederin toros sw kısa süre bende kaldı, gelen geçen korna çalıyor. Halbuki normal gidiyorum, sağ şeridi kullanıyorum. 

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Bir saat önce, Evren Erakçora yazdı:

Bu ülkede fakir olmak çok zor. Önceki sene kayın pederin toros sw kısa süre bende kaldı, gelen geçen korna çalıyor. Halbuki normal gidiyorum, sağ şeridi kullanıyorum. 

Bunu ben de kangoo ile kısmen yaşıyorum. Korna çalmıyorlar ama yola atlama vs gibi diğer aracımda görmediğim garip hareketlere maruz kalıyorum. Sinirli,kaslı bakan bi araba almak lazım galiba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bunu ben de kangoo ile kısmen yaşıyorum. Korna çalmıyorlar ama yola atlama vs gibi diğer aracımda görmediğim garip hareketlere maruz kalıyorum. Sinirli,kaslı bakan bi araba almak lazım galiba.
Liberty al, kamyon bile yol veriyor
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Liberty al, kamyon bile yol veriyor
Inşallah günün birinde abi :)
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
4 saat önce, Ali Gök yazdı:

Hocam dediklerinizin aynısını her marka araç ile yapan çok sayıda çakal mevcut. Ama porschenin prestijli oldugu gerçeğini değiştirmez . Yani anlattklatınız lüks araca özgü şeyler degil sadece dunya kadar leoncu vtecci dti corsacı hergün e5 te bu hareketleri yapıyorlar

Bu tür insanlar arkadaşlar her markada segmentte olabilir ama, ve lakin, porşe alıyorsa "para bende" "ezerim geçerim" "yaklaşma fena olur"  mesajını vermeye çalışıyor görünüyor. Ucuz segmenttekilerin o hareketleri "seni ezerim çekil ordan" mesajı ile gelmiyor. Bu belli ki büyük araç almış bu hareketleri yapacağım diye. Önemli yani.

Arabasına meraklı olup saçları jöleleyip apaçi ya da yeni nesil apaçi olan hafta sonu gezmesi yapan camları karartan sigara alışkanlığı olan arkadaşları ayrı tutuyorum. Onlar araçlarına meraklılar sadece.  (ve onları önemsiyorum, araç merakı aşırı hız mız alkol makas vb ile bitmiyorsa gayet makul ve yararlı bir hobidir).

Mesela RANGE ROVER en yeni model alan birine bakarsan "en pahalısı buydu bunu aldık al dediler" gibi algılıyorum. Malesef araçlar prestij olarak algılanıyor ülkede, içindeki adama bakan pek olmuyor. Doğru segmentte olmayınca benim kafamda çok negatif imaj bırakıyor

Zaten "prestij için" dendiğinde olay bitiyor. Prestij kişide olur bence. Prestij amacı ile araca binince doğrudan sırıtıyor içinde o kişi hal ve hareketleri ile ve araçtan inince. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Öte yandan bizim sitede bir mimar amca var, kaç senedir bir cayenne i var. Adamın senelerdir arabası o. Meraklısı. Para verip almış zamanında iyi de kazanmışmış. Onu kabul ederim. 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

O zaman Mesele araba markasında değil sahibinde.  Yani arabanın imajı kötü değil aynı yere geliyoruz 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
4 dakika önce, Ali Gök yazdı:

O zaman Mesele araba markasında değil sahibinde.  Yani arabanın imajı kötü değil aynı yere geliyoruz 

Doğru. Ancak, prestijli diye binmeye kalkınca hele de 10 yaşını geçkinse "bu adam bu aracı niye alır" şeklinde insan düşünmeden edemiyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Ben Mehmet hocamla bu konuda hem fikirim. Bizim buraların apaçilerinde de bu tür yönelimler var. Lüks segment bir araba fiyat olarak ulaşılabilir duruma geldiğinde halk tabiriyle ele ayağa düşer, yani içinden yumurta topuk beyaz çorap elde tespih maganda tavırlı adamlar iner ? Caddelerde bir tur atarsanız tanıyacaksınızdır bu tipleri. V12 S600 Mercedes, Hemi motor 300c Chrysler, 7.40 BMW, X5 bu adamların vaz gecilmezlerindendir. Tabi psikolojide bir durum vardır, kesinlikle böyledir ya da kesinlikle böyle değildir gibi önermeler doğru karşılanmaz.

İngilizlerin bir söylemi vardır ‘’Old money’’ diye. Old money kendini belli eder ve bu adama Cayenne yakışır, aksi ise beyazın üstündeki kara benek gibidir. Bakar bakmaz kendini belli eder. Bu yüzden 10 yaşında bir Cayenne size ancak bir ‘’benek’’ sağlar. 

Sözüm meclisten dışarı diyerek, forumda gerçekten bu tür araçlara merak edip de tecrübe etmek istemiş arkadaşlarımızı ayırt etmek isterim. Niyetim laf çarpmak değil, bu aracın size vereceği prestijin ne olacağını izah etmektir. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
(düzenlendi)

Aslında hiç öyle biri değildir bu iki model arasından birini alacak olmasının nedenleri tamamen heves ve zevk yani kimseye hava atma çabasında değil. V8 sesine aşık bir adam pazar günü sabahın erken saatinde yollar bomboşken çıkacak zevkini ala ala aracını kullanacak şehirler arası yollara çıkıp basacak o motorun sesiyle haftanın stresini atacak daha sonra aracını yıkayıp garajına geri koyacak. Ancak dediğiniz gibi o tarz tesbihli yumurta topuklu diye tabir edilen kullanıcılar yüzünden bu tür araçlar lekelendi. Mesela scirocco da öyle. Mis gibi arabayı apaçi arabası yaptılar. Aslında apaçi arabası olmadı hiçbir zaman. Sadece kullanıcıların büyük bir çoğunluğu öyle tipler olduğu için arabanın adı lekelendi. Malesef bizim milletimiz genelleme yapmayı çok seviyor. 

tarihinde Ebrar Tüfek tarafından düzenlendi
Ekleme
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören
(düzenlendi)

Lincoln a binmedim ama cAyanne kullanıyorum yakin arkadaşımda var , 2011 model 3.0 tdi muazzam bir suv diyebilirim. 

0ea2bbba8ee20b3490aecb08d3b41313.jpg

tarihinde Tuna İşgören tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Aviator olsa daha derli toplu, cayenne ise bambaşka dünya.
Navigator gereksiz büyük

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Benim imkanım olsa arada abin gibi yapmak için porsche alırım. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben porsche alırdım. Daha yaygın, daha bulunur, bence daha prestijli. Hem Kaç kişi onun 10 yaşında olduğunu bilecekki.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benim anladığım maliyet ve sorunsuzluk anlamında bir araç aranmıyor. Keyf için binilecek, güzel görünen bir araç aranıyor. Bunun için escalade yazdım.

Cadillac_Escalade_2007_Platinum_Reflex.j

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...