Serkan Gülderen 17 Nisan 2018 Paylaş 17 Nisan 2018 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar aracım 2011 focus dizel araç seyir halinde iken özellikle 2. vitese geçerken ayağımı debriyajdan kaldırdıktan sonra veya ayağım hafif debriyaj üzerindeyken gaza bastığımda silkelenme başlıyor ya tam gaz yapınca yada debriyaja basınca kesiliyor sanki arabayı biri tutup itiyor (acemi sürücülerin aracı ilk kaldırışta ki silkelemesi gibi). 3 vitesde de ara sıra yaptığı oluyor, özellikle sıkışık trafikte. araç 99 bin km de son zamanlarda motora herhangi bir müdahale edilmedi, yakıt sürekli opetten alındı yani değişik bir marka kullanılmadı, ayrıca bahsettiğim olay önceleri ara sıra yapardı, bu aralar sıklaşmaya başladı. yorumlarınız için teşekkürler. 17 Nisan 2018 tarihinde Serkan Gülderen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2018 Paylaş 17 Nisan 2018 Evet.. bence baskı balata sorunu.. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 17 Nisan 2018 Yazar Paylaş 17 Nisan 2018 17 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Evet.. bence baskı balata sorunu.. başka bir yerde; "Birde debriyaj pedal sensoru ariza yaparsa silkeleme yapar.Yanliz kalkista diil surekli dusuk devirde gaz verip keserken yapar.gazi pompalarsan silkeleme artar dusuk suratte" şeklinde yorum yapılmış abi bu konuda düşüncen nedir? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 17 Nisan 2018 Paylaş 17 Nisan 2018 Switch arızası varsa log atması gerekir ECU'nun. Onun bi kontrolü yapılabilir. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 17 Nisan 2018 Yazar Paylaş 17 Nisan 2018 Şimdi, Sani Gerşon yazdı: Switch arızası varsa log atması gerekir ECU'nun. Onun bi kontrolü yapılabilir. aynen o da kontrol edilecek Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Nisan 2018 Paylaş 17 Nisan 2018 10 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Switch arızası varsa log atması gerekir ECU'nun. Onun bi kontrolü yapılabilir. debriyaja basmassan da arıza olarak mı algılasın, hata kodu atmaz da, canlı veriden çalışma kontrolü yapılır. Devir saati ne alemde bu sırada? 1 Yorum bağlantısı
Metin Çilo 17 Nisan 2018 Paylaş 17 Nisan 2018 Şanzıman alt takozu da yapabilir böyle bir vuruntuyu. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 18 Nisan 2018 Yazar Paylaş 18 Nisan 2018 9 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: debriyaja basmassan da arıza olarak mı algılasın, hata kodu atmaz da, canlı veriden çalışma kontrolü yapılır. Devir saati ne alemde bu sırada? devir saati silkelemeye başladığı an doğal olarak hafif oynama yapıyor mesela 2000 devirdeyse o an 1900 2000 arası git gel yapıyor(araç içindekiler bile sarsılırken o da normal sanırım :)), silkeleme devriyaja basınca kesiyor yada gaza yüklenince. dün aksam deneme fırsatım oldu bir ara düz bir yolda 2. viteste az gazla kalkmaya çalıştım silkele babam silkele ve şakır şukur ses abi durum bu 8 saat önce, Metin Çilo yazdı: Şanzıman alt takozu da yapabilir böyle bir vuruntuyu. bahsettiğim konu vuruntu değil silkeleme, takozlar kontrol edilmişti sıkıntı yok Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2018 Paylaş 18 Nisan 2018 On 17.04.2018 at 11:53, Serkan Gülderen yazdı: başka bir yerde; "Birde debriyaj pedal sensoru ariza yaparsa silkeleme yapar.Yanliz kalkista diil surekli dusuk devirde gaz verip keserken yapar.gazi pompalarsan silkeleme artar dusuk suratte" şeklinde yorum yapılmış abi bu konuda düşüncen nedir? Yok buna ihtimal vermiyorum ben.. Arıza tanımınız bu tarife uymuyor.. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 18 Nisan 2018 Yazar Paylaş 18 Nisan 2018 baskı balata+volant+debriyaj bilyesi+işçilik için yaklaşık fiyat bilgisi olan varmı peki? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2018 Paylaş 18 Nisan 2018 Sanayide 1500TL'e çıkacaktır minimum. Volan çok pahalı zira. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 18 Nisan 2018 Yazar Paylaş 18 Nisan 2018 30 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Sanayide 1500TL'e çıkacaktır minimum. Volan çok pahalı zira. volant dahil 1500 olsa süper sadece volant fiyatı 1000 tl civarlarında sanırım Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 18 Nisan 2018 Paylaş 18 Nisan 2018 50 dakika önce, Serkan Gülderen yazdı: volant dahil 1500 olsa süper sadece volant fiyatı 1000 tl civarlarında sanırım Valla benim Duster'ın sanayide volan dahil 1500TL'ye çıkıyor. Ford belki daha pahalı olabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 18 Nisan 2018 Yazar Paylaş 18 Nisan 2018 2000 gözüyle bakmaya devam ediyorum ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Nisan 2018 Paylaş 18 Nisan 2018 baskı balata böyle şeyler yapmaz, volant eğik olsa ileri geri gibi salınım yapar ama devri oynatmaz, motor o an çekemiyor gibi geldi bana anlatımda Yorum bağlantısı
Mustafa Ata 18 Nisan 2018 Paylaş 18 Nisan 2018 Turbo ve hortumlar kontrol edildimi. Basin kacagida benzer silkelemeye yol acabiliyor. Yorum bağlantısı
Deniz Öztürk 19 Nisan 2018 Paylaş 19 Nisan 2018 (düzenlendi) On 4/17/2018 at 08:47, Serkan Gülderen yazdı: Merhaba arkadaşlar aracım 2011 focus dizel araç seyir halinde iken özellikle 2. vitese geçerken ayağımı debriyajdan kaldırdıktan sonra veya ayağım hafif debriyaj üzerindeyken gaza bastığımda silkelenme başlıyor ya tam gaz yapınca yada debriyaja basınca kesiliyor sanki arabayı biri tutup itiyor (acemi sürücülerin aracı ilk kaldırışta ki silkelemesi gibi). 3 vitesde de ara sıra yaptığı oluyor, özellikle sıkışık trafikte. araç 99 bin km de son zamanlarda motora herhangi bir müdahale edilmedi, yakıt sürekli opetten alındı yani değişik bir marka kullanılmadı, ayrıca bahsettiğim olay önceleri ara sıra yapardı, bu aralar sıklaşmaya başladı. yorumlarınız için teşekkürler. konuyu takip edeceğim,benim araç 1.4tdci fiesta 2011 benzer sorunu bende yaşadım.örnek veriyorum araç sabit hızla gidiyor o sırada gazdan çekip tekrar bastığında gecikmeli bir tepkime verip sarsıntı oluyor o sırada devir göstergesinde bir boşluk oluyor sonra kaldığı yerden devam ediyor,sizin problem böyle birşey mi? Ek olarak ben baskı balata bilya değişti volant tornaya gitti bunlar yapılmadan önce de vardı yapıldıktan sonra da aynıydı. 19 Nisan 2018 tarihinde Deniz Öztürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Nisan 2018 Paylaş 19 Nisan 2018 7 saat önce, Deniz Öztürk yazdı: araç sabit hızla gidiyor o sırada gazdan çekip tekrar bastığında gecikmeli bir tepkime verip sarsıntı oluyor o sırada devir göstergesinde bir boşluk oluyor sonra kaldığı yerden devam ediyor,sizin problem böyle birşey mi? Ek olarak ben baskı balata bilya değişti volant tornaya gitti bunlar yapılmadan önce de vardı yapıldıktan sonra da aynıydı. Sensör arızasına benziyor bu.. İşi bilen biri IDS ile sensörleri taramalı. (Arıza koduna bakmaktan bahsetmiyorum, sensörler doğru çalışıyor mu, bakılmalı) 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts