İçeriğe Yönlendir

Kayseri ve Aksaray İlçeleri Hakkında Detaylı Bilgi Lazım

Mustafa Arıkan

Recommended Posts

Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar malumunuz öğretmenlerin tayin dönemleri bu ara. 

4,5 yıl doğuda çalışıp zorunlu hizmet bitince herkes gibi biz de kaçmanın yollarını arıyoruz :)

Memleket Nevşehir olunca ve boş yer olmayınca civar illeri düşünüyorum. Bunların başında da Kayseri geliyor.

Muhtemel açılacak ilçeler; Bünyan, Develi, İncesu, Pınarbaşı, Yahyalı, Yeşilhisar.

En büyüğü Develi imiş. İlk tercihim olacak gibi.

Ancak diğer ilçeler hakkında pek bilgim yok. Develi ve İncesu, Nevşehir’e daha yakın. Bunu da göz önünde bulunduracağım. 

Bu ilçeler hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacım var. Ev imkanları, sosyal yaşam, çevresel faktörler vs hepsi önemli. 

İmkanları kısıtlı olan ilçeler için Kayseri merkezde kalıp git-gel yapabilirim. Hangi ilçeler git-gel için daha uygun olur vs gibi bir sürü değerlendirmem gereken konu var.

Yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum :) 

Arkadaşlar kapsamı biraz genişletiyorum. 

Aksaray'da da gidebileceğim yerler var. Ortaköy, Eskil ve Ağaçören. Ağaçören'i eledim diyebilirim.

Ortaköy ve Eskil hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Özellikle Ortaköy'de 3 açık var. Orasının gelme ihtimali daha yüksek.

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Koç

Merkeze uzaklıklar açısından ,Pınarbaşı-yahyalı-yeşilhisar-develi-bünyan-incesu gibi yinede google maps ten bakın isterseniz. En gelişmişi ve nüfus yoğunluğu çok olan develi dogrudur, sürekli erciyes üzerinden gidip gelen dolmuşlar vardır şehir merkezinde kalıp git gel yapan insan çok. Pınarbaşı 100 km civarı git gel zordur, keza yahyalı ve yeşil hisar da öyle. Şehir merkezinde kalıp git gel yapacağınız en uygun yer incesu,belediye otobüslerine normal bilet atıp gidilebiliyor. Bünyan da fena değildir şehrin beyaz şehir-ildem denilen bölgelerinde evler yeni ve kiralar uygun oralardan ev tutulursa gidiş gelişte sorun olmaz,gelişmişlik olarak fena değildir. Şehir merkezinde kalacaksanız bence incesu-develi-bunyan tercihleri bence doğru.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Memleket hesaba katılınca en iyisi İncesu. Rahatlıkla git gel yaparsınız. 

Sonrasında Bünyan gelir. İldem'den ev bulunur ve çok rahat git-gel yapılır. Hüseyin Bey'in dediği gibi de evler yeni ve fiyatlar uygun. Bu bölgede tramvay olması da şehir içine ulaşım için avantaj olur. İldem memurların çok olduğu bir yer. Bu bölgede oturup 70 km mesafedeki Akkışla ilçesine git-gel yapan bacanağım var. Bünyan buraya 30 km.

Pınarbaşı, Yahyalı ve Yeşilhisar uzaktır, git-gel yapmak zordur. Bence Develi de uzak, her gün git gel yorar. Ayrıca orada kalmak için yeterince büyük bir yer. Yine de git-gel olabilir. 

Yorum bağlantısı
Hüseyin Arık

Kendi memleketinizde oturup Yeşilhisar ve İncesu düşünülemez mi ? Nevşehir merkezden 70 km gibi bir mesafedir tahminim.

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bence de İncesu en yakın Nevşehir'e Kayseri'ye de yakın biraz küçük ama Kayseri yakın olduğu için orada her türlü imkan var...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İncesu güzel yer.. 

Nevşehir'de oturup incesu'ya gidip gelen var ama.. Her gün eziyet olur bu.. 

Bence 1. tercih olmalı. Ev de bulunur. Kayseri'de de kalınır.

Nevşehir İncesu 50 km ancadır.. 

Yahyalı güzeldir. Pınarbaşı güzeldir. Develi güzeldir. 

Bu taraftaki ilçelerin hepsinde yaşayabilirim ben. Doğudaki ilçeleri bilmiyorum. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

İlk düşüncem git-gel yapmayacağım yerleri tercih etmek. Ancak mecbur kalırsam git-gel yapabilirim. Şu an da zaten 40km mesafeyi hergün git gel yapıyorum. Maddi ve manevi olarak yoruyor. 

Nevşehir’e yakın bir ilçe olursa haftasonlarını çoğunlukla memlekette geçiririm. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Ben Yahyalı'lıyım. Develi'de de yaklaşık 7 senem geçti. Develi Yahyalı'ya göre şehir. Yahyalı'nın da etrafında güzel yerler var. Ayrıca iki ilçeye de doğalgaz geldi. Bunlar düşünülebilir. Yahyalı da Develi de sanırım Nevşehire çok uzak kalmayacaktır ama en yakını İncesu. Bu üç ilçeden sıralamam İncesu, Develi, Yahyalı olacaktır.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Salı günü hangi okullar açılacak netleşecek. O zaman daha derin bir araştırma yapacağım. Ama burada aldığım bilgiler iyi oldu kabaca tercihlerimi kafamda belirledim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

Ben Develiliyim. İyidir. Kayseri'ye sürekli dolmuş var. En son 7.5 lira idi, geçen sene. Kayseri Develi arası yaklaşık 40 dakika sürüyor dolmuş ile. Doğalgaz var. Ev 400-600 arası diye biliyorum. Sosyal hayat bi ilçeye göre :) ilçe milli eğitim müdürü iyidir. Kaymakam bey de oldukça mütevazi ve cana yakın bir insan.
Ulaşım açısından İncesu iyi görünüyor sizin için. Ürgüp üzerinden Nevşehir 120 km falan. 129b2ee97c26fcb6d0301c5fc2fd9858.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Yahyalı ve Yeşilhisar hakkında daha detaylı bilgi verebilecek var mı? Bu ilçelerde ev bulabilir miyim? Doğalgaz var mı? Market alışveriş imkanları nasıl? Halkı nasıl vs. Detay lazım yani :) 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Yahyalıda halk tutucudur. Geçimini maden çekerek sağlayan bir sürü kamyoncu vardır. Doğalgaz geleli 1 yıl olmadı. Yeni evlere bakmak lazım. Ama ucuzdur. Elması meşhurdur. Toprak da ucuzdur. Ve verimlidir. Market vs şimdi her yerde var ona bir şey diyemiyorum. Yeşilhisar ona göre bildiğin yol üstüdür. Ama çok da gelişkin olduğunu sanmıyorum.

Haa, Yahyalı gelişmiş mi dersen o da değil.

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
On 01.06.2018 at 21:45, Emre Şimşek yazdı:

Ben Yahyalı'lıyım. Develi'de de yaklaşık 7 senem geçti. Develi Yahyalı'ya göre şehir. Yahyalı'nın da etrafında güzel yerler var. Ayrıca iki ilçeye de doğalgaz geldi. Bunlar düşünülebilir. Yahyalı da Develi de sanırım Nevşehire çok uzak kalmayacaktır ama en yakını İncesu. Bu üç ilçeden sıralamam İncesu, Develi, Yahyalı olacaktır.

Yahyalı köyündenim deyip bize ip atlattırmasan olmaz mıydı :biggrin:

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Celal Maraşlıoğlu

Yerinizde olsam tomarzada çalışır kayseride otururum insanları on numaradır 3 yıl görev yaptım çok memnun ayrıldım

Yorum bağlantısı
Fatih Aldemir

Bence önce nerede ev tutacağınıza karar vermeniz gerekiyor. Kayseri merkezde ev tutacaksanız,Tomarza ve İncesu en uygunu. İlçe de ev tutma ihtimaliniz varsa en büyük ilçesi Develi. Diğer ilçelere göre daha şehirimsi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
(düzenlendi)

İncesu, Pınarbaşı, Yahyalı ve Yeşilhisar açıldı sadece. İncesu'yu bana yâr ederlerse süper olacak ama pek umudum yok. 

16 saat önce, Furkan Bakırel yazdı:

Suvasa gel suvas daha iyi emoji2.png

Akıcılar, Divriği, Gürün, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Yıldızeli ve Zara açılmış. Evet Furkan bilgi alayım buralar hakkında :) 

tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
43 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

İncesu, Pınarbaşı, Yahyalı ve Yeşilhisar açıldı sadece. İncesu'yu bana yâr ederlerse süper olacak ama pek umudum yok. 

Akıcılar, Divriği, Gürün, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Yıldızeli ve Zara açılmış. Evet Furkan bilgi alayım buralar hakkında :) 

Kayseri'ye en yakını Şarkışla, orada hiç kalmadım ama genel olarak gelişmiş bir yerdir. Şarkışlalılar kayseriyle genelde ticaret yaparlar, Hafta sonları şiş yemeye oraya gittiğim oluyor :)Aslında şarkışlalı olan @Abdussamed Acar Abi seni daha iyi aydınlatır.

Yıldızeli benim kütüğün olduğu ilçe ama kaç defa gittin dersen 3-5i geçmez biraz vukuatı fazla olabilir. Sivas merkeze 45 Km otobüs çalışma saatlerini bilmiyorum

Zara daha doğuda kalıyor, Sivas merkeze 70 km saat başı akşam 7ye kadar minibüs çalışıyor, gelişmiş bir ilçe.

Yorum bağlantısı
Furkan Bakırel

Akıcılar, Divriği, Gürün, Kangal, Suşehri, Şarkışla, Yıldızeli ve Zara açılmış. Evet Furkan bilgi alayım buralar hakkında [emoji4] 

Akıncılar'a hiç gitmedim ama Suşehrinden ayrılır yolu uzak bayağı merkeze ve konum olarak Erzincan tarafına doğru düşüyor.Divriği en gelişmiş ilçe küçük sevimli bir çarşısı var bu düğün dernek orada geçiyor uzaklık olarak bayağı uzak kangal üzerinden gidiliyor kangaldan sonrası yolu kötü ama ilçe büyük güzel tabi çok da birşey beklememek gerekiyor uzak olmasa tercih edilebilir yaşanacak yer.

Gürün de ufak bir yer avuç kadar yolu kangaldan gider kangal sonrası otoban değil yol dar ama bozuk değil ilçe küçük pek tavsiye etmem.

Kangal da gelişmiş yer yolu da çok güzel tavsiye ederim burayı insanı biraz değişiktir[emoji4] her çeşit adam var burada güzel yer tercih edilebilir çok karpuz satmişligim var burada yolun bir kısmında çalışma var birde arada yağ donduran geçiti var kışın yol vermiyor.

Suşehri Zara'dan geçer arada bir geçit var kışın sıkıntı gelişmişlik bakımdan eh işte kasaba gibi bir yer sanayisi çok kötü ama insanı on numara buranın lakin tavsiye etmem.

Şarkışla Kayseri tarafında fena yer değil insanı da çok içlerine kadar giremedim ama iyi insanlar Kayseri'ye gidip gelirler Sivas'a gelmezler Kayseri'ye en yakın ilçe Gemerekdir orada birşey yok ufacık bir yer.

Yıldızeli kangal kadar değil ama yine de büyük biraz ; en güzel yanı Sivas'a ve Tokat'a çok yakın olması Max 20dk da gelirsin Sivas'a yolu da kaymak gibi dümdüz Allah ne verdiyse basabilirsin otobüs seferleri olduğu gibi kendi minibüsleri de var gidip gelen ; çok gelişmiş olmasa da Sivas'a yakın olmasından ötürü tavsiye ederim Nevşehir'e ters düşer Sivas'a gelmek zorunda kalırsın Nevşehir'e gitmek için.

Zara da Hafikten sonra gelir Suşehrine gitmek için buradan geçmen lazım yakın yer yolu güzel bir tek Sivas çıkışın da Seyfebeli rampası var orası kışın ara sıra kapanır lakin şehir girişi olduğu için hemen açarlar Erzincan yolundan gidiliyor fena değil lakin tavsiye etmem.

Sivas'ın ilçeleri küçüktür bana merkez dahi dar geliyor sana iyi gelebilir gelip görürsen daha iyi olur Kayseri büyük tramvayı felan var lakin şehir içi yolları acayip bozuk nedense olursa Kayseri'yi düşün olmazsa yazdığım yerleri.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

Bildiğim kadarıyla ilçelerin arasından Develi imkanları en geniş ve büyük sayılabilecek ilçelerden. Ancak yinede sosyal imkanlar bakımından ilçe olduğunu unutmamakta yarar var. Hiçbiri tam anlamıyla ilde bulabileceğiniz imkanları sağlamaz ama mağduriyet bölgeside sayılmaz. Develi'ye Erciyes üzerinden Kayseri'ye günlük git gel yapılabilir. Neticede böyle yaşayan memur yada banka çalışanı arkadaşlarım oldu. Sadece kışın hava koşullarının sert ve yağışlı olduğu günlerde sabah erken saat yada akşam saatlerinde ulaşım biraz güçlükle sağlanabiliyor. Yinede çok ciddi bir mağduriyet bölgesi sayılmaz. İncesu ve Yeşilhisar Develi'ye göre daha düz ayak ama her anlamda küçük sayılabilecek ilçeler. Pınarbaşı nispeten daha uzaktır ve sürekli Kayseri'ye git gel yapmak bana kalırsa çok makul olmayabilir. 

Sivas'a gelince; Şarkışla'lı olduğum için söylemiyorum ama Sivas'ın imkanlar açısından ilçeleri arasında imkanları en iyi ve merkezi nüfus açısından en kalabalık denebilecek ilçesidir. Yine de Kayseri'nin Develi'den baya küçüktür. Neticede bir ilçe olduğunu unutmamak lazım, örneğin bir sinema yada bir AVM yoktur. Kayseri merkeze 110 km Sivas merkeze 80 km uzaklıktadır. Çevre illlere bağlayan yolları konforlu ve otobüs ile saat başı Kayseri Sivas a ulaşım imkanı rahattır. Sivas'ın diğer ilçelerinin çoğunda kışın in cin top oynar ve sosyal imkanlar açısından çok sınırlı olacağınızdan emin olabilirsiniz. Divriği, Şuşehri nispeten iyi olsa da çevre illere ulaşım açısından biraz uzak kalabilir. Örneğin uçağa ihtiyacınız olduğunda Şarkışla'dan Kayseri yada Sivas'tan tercih yapabilirsiniz ki, Kayseri uçuşlar anlamında Sivas Havaalanına göre daha ucuz ve fazla miktarda uçuş seçeneği olan bir havalimanıdır. V.s v.s

Yakına gelecek olursanız ve yardıma ihtiyacınız olursa lütfen aramaktan çekinmeyin, elimden gelen bir şey olursa seve seve yardım ederim.

Sağlıcakla..

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Abdussamed hocam çok teşekkürler. 

Arkadaşlar kapsamı biraz genişletiyorum. 

Aksaray'da da gidebileceğim yerler var. Ortaköy, Eskil ve Ağaçören. Ağaçören'i eledim diyebilirim.

Ortaköy ve Eskil hakkında bilgi verebilecek olan var mı? Özellikle Ortaköyde 3 açık var. Orasının gelme ihtimali daha yüksek.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör

Ortaköy Aksaray ın en büyük ilçesi merkeze de çok uzak değil Eskil Konya Yolu üzerinde size ters olur orada çalışan birkaç arkadaşım pek iyi bahsetmezler 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Arkadaşlar çok şükür ilk tercihim olan Kayseri İncesu geldi. :) 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...