İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Murat Yalçın

Su sekilde bir tespitim oldu kendimce daha oncesinde kısa sureligine Hyundai Getz Dizel kullanmıstım , aracta sanırım Hyundai Era'da kullanılan 1.5 CRDI motor var ve yokuslar vs inanılmaz kıvraktı hatta oyleki arkadasım duz yolda kendi Hyundai' si ile duz yolda gaz vermeden sadece debriyajı kaldırdıgında arac hareket etmeye baslıyordu. Fiesta 1.25 motor benzinli 60 HP yokuslarda hem benzinli hemde motor gucunden dolayı sanırım daha fazla gazl vermek gerekli bir de Hyundai Getz'de debriyaj'ı cok rahat ve super bir kontrol saglıyor kavrama noktası vs ben Fiestaya ilk bindigimde bu ne ya dedim debriyajdan kaldır kaldır ayak arac gitmiyor ve Hyundai ye cok yukarda kavradıgını gordum , konuyla ilgili kucvuc bir arastırma yaptıgımda gordumki tum fiestalarım kronik noktasıymıs ...neredeyse ayagını kaldıracınız noktaya yakın kavrıyor olması tabi boyle olunca birde yeni kullanıcı olunca aracı kaydırma ve stop etme riskine karsı elde olmaksızın biraz gaz vereyim aman arac stop etmesin modunda oluyor insan , birde henuz tam alısmıs degilim o yuzden dik yokusta cok guven vermiyor bu kadar yuksekte kavrıyor olması ... bu da yakıt tuketimini etkileyen faktorlerden birisi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ilk kullanmaya başlayanlar içinse bu kavrama şekli bir rahatlık oluyor, stop etmeden silkelemeden kavrama için

Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu

Bugün 150 km şehir dışı yaptım ve 2500 devirde sabitleyerek 80-89 arası hızla 5.5 ortalama yakaladım forum üyelerimizle paylaşmak istedim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Gürcüoglu

Bugün 150 km şehir dışı yaptım ve 2500 devirde sabitleyerek 80-89 arası hızla 5.5 ortalama yakaladım forum üyelerimizle paylaşmak istedim.

biraz fazla gibi o hızlara göre :unsure2:

ben o hızlarda 4 civarı yakıyorum

Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar

Şehir dışı ortalama 4.5 civarı oluyor bende de ama basarsan 7 nin altına düşmüyor.

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

Şehir dışı ortalama 4.5 civarı oluyor bende de ama basarsan 7 nin altına düşmüyor.

Bu ölçümü anlık tüketimden mi ölçtünüz yoksa 100 km ortalamadamı, benim araçta 5,6-5,7 yazıyor 100 km ortalamasında

Yorum bağlantısı
Melih Gülbahar

Bu ölçümü anlık tüketimden mi ölçtünüz yoksa 100 km ortalamadamı, benim araçta 5,6-5,7 yazıyor 100 km ortalamasında

100 km ortalama değeri.

Yorum bağlantısı
Tansu Arkın

aracım 11000 km'de

şehir içi 8,2 - 9,4 aralığı ortalama hız 17-23 km

şehir dışı 4,2- 4,8 aralığı yakıyorum.

bulunduğum şehirde yani lüleburgazda 120 bin nüfus ve kayıtlı 42 bin araç var. şehir içi trafiği tam bir çile. 1 km'lik yolda en az 30 kez dur kalk yapıyoruz bazen dahada fazla. adım başı ışık var, yaya trafiği var yollarda çukur var, varda var... bazen bende çok yaktığını düşünüp acaba araçta bi sorun mu var diye kuşkulanıyorum fakat şehir dışına çıktığımda sar ettiği yakıt miktarı tüm kuşkuları gideriyor. trafik ne kadar sıkışırsa dur - kalk sayısı ne kadar artarsa yakıt tüketimide aynı oranda artıyor.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

1. vites 1500 dd anlık tuketimin 11 lt leri gostermesi normal mi acaba merak ettim :) bir de fiestanın hangi paket oldugunu nasıl anlarız kitabında tum modeller kapsanmıs sekilde ama benim aracım da ne var ne yok bakmam gerekirse bir kod vs varmıdır ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

aracım 11000 km'de

şehir içi 8,2 - 9,4 aralığı ortalama hız 17-23 km

şehir dışı 4,2- 4,8 aralığı yakıyorum.

bulunduğum şehirde yani lüleburgazda 120 bin nüfus ve kayıtlı 42 bin araç var. şehir içi trafiği tam bir çile. 1 km'lik yolda en az 30 kez dur kalk yapıyoruz bazen dahada fazla. adım başı ışık var, yaya trafiği var yollarda çukur var, varda var... bazen bende çok yaktığını düşünüp acaba araçta bi sorun mu var diye kuşkulanıyorum fakat şehir dışına çıktığımda sar ettiği yakıt miktarı tüm kuşkuları gideriyor. trafik ne kadar sıkışırsa dur - kalk sayısı ne kadar artarsa yakıt tüketimide aynı oranda artıyor.

9.4 bana epey fazla geldi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Eşlik

Merhabalar ben de bu konuda sizlere bişi danışmak istiyorum, çok değil 2 gün önce geldim sinoptan-izmire, 1.4 motor 1100 km yola 255 lira yaktım. Bolu gerededen anadolu otobana girdim, bursa ineboludan da bursa çevre yoluna girdim. Su anda 19500 km araba. Sizce normalmi bu fiyat değilse normali nasıl olur? Burada çok değerli üstadlar bilgi sahibi dostlar var yardımınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

artık bilmeyen kalmadı, fiesta ile az yakmak istiyorsanız tek kişi, boş bagaj, basıncı artırılmış lastikler ile düz yolda 80-90 arası gitmek ve gaza usturuplu basmak zorundasınız. eğer 3-5 kişi, dolu bagaj, normal basınçlı lastikler, iniş-çıkışlı yolda 110-120 giderseniz, aynı şartlara sahip focusdan çok daha fazla yakarsınız. nedeni tork ve beygir gücü... bende 2006 model 1.3 cdti opel combo ile ş.içi 6 yakarken, ş.arası dediğim şartlarda bir de klima açık 7 litre yakıyordum, şimdi ise 109 luk focusla 43 derece sıcakta, 4 kişi, zor kapanan full bagaj, lastik havaları ön 35 arka 40, iniş-çıkış, ş.içleri, marmaris-bodrum-datça virajları,(max.40-50 yapılan virajlar) 1875 metrelik ılgaz dağı gibi tırmanışlı yollarda, 110-140 arası sürekli hızlarda, vitesleri 3000-3500 devirde değiştirmek şartı ile(yaksın bakalım, en fazla ne yakıyormuş diyerek, torku sonuna kadar hissederek) 5,3 yaktı(3500 km nin ortalaması)...yani işin özü şu, fiesta az ağırlık ve az hız ile az yakar, onun dışında focusdan bile fazla yakar.

Kesinlikle ama kesinlikle katılıyorum....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Arkın

şehir içi trafik iğrenç hocam, düşük devirli kullanıyorum yinede bişey değişmiyor. bi sorunmu var diye şüpheleniyorum fakat belirttiğim gibi değeri sıfırlayıp şehirler arası yola çıktığımda 4 lt 'lik değerlere düşünce tüm şüphelerimin yersiz olduğuna kanaat getiriyorum.

Yorum bağlantısı
Misafir

Aşırı sıkışık trafikte,ortalamaya bakmamak en doğrusu.

Bu şekilde asla sağlıklı ölçümünüz olmaz.

Uzun yoldaki değerleriniz normal ise,sorun aramayın aracanızda ;)

Yorum bağlantısı
Noyan Demirdağ

Merhaba arkadaşlar, 2012 aralık ayında 2012 model Fiesta 1.4 TDCI titanium satın aldım. Araçtan memnunum fakat kafama takılan bir sey var. Dizel araçlar genelde az yakması ile meşhurdur, benim araç 40 lt deposu var ve tam depoyla 550-560 km arası yol gidebiliyor. Sizce normal mi yoksa az mı bana az gibi geldi çünkü halamda Opel Corsa dizel var o 750 km yol gidebiliyormuş. Cevaplarınızı bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Ben de yaklaşık 4000km dir kullanıyorum.

İlk defa bu depoda uzun yolda dikkat etmeden(140 civarı) ve geri kalanı tam şehiriçi koşullarında kullanıyorum. yakıt ortalamam 5.7 şu anda bu depo için. 600 den fazla gidecek yine sanırım.

550 560 derken aslında tam depodan tam depoya hesap yapıp paylaşsanız daha net sayılar üzerinden konuşabiliriz. Eğer 550 560'ta yakıt ışığı yanıyor ise normal de olabilir :)

Yorum bağlantısı
Fırat Kazancı

şehir içi , yer yer kilitlenen trafikte hergun 35 km yol yapıyorum, 5.5 ortalaması var.

Israrla yine söylüyorum, benim aracım shellden alınca daha az yakıyor.

Yorum bağlantısı
Özgür Çakırhan

O işte bi terslik var benim araç neredeyse 100 tl ile 500 km gidecek (450-470) kullanım tarzı desem yine bu kadar yakmaz gibi geliyor, bakımı gelmiştir zaten serviste belirtisiniz sorununuzu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Güzergah önemli ve aracınızla kısa mesefalermi gdiyorsun. Yani sabah çalıştırıp 3-5 km mi gidiyorsun.

Biliyorsunuz dizel araçlar kısa mesafeleri yolculuklarda benzinden fazla yakar diyorlar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Uz

Noyan bey ;

Yakıtınızı shelden alın ve hava filtresini de değiştirin. En az 650 km. gitmeniz lazım 1 depo ile. Az iktisata dikkat ederseniz uzun yolda 850 km gidebiliyorsunuz. Benim fiestada 1 depo ile rekorum 1030 km. Uzun yolda 850 km. rahat gidebiliyordum. Şehir içinde veya uzun yolda yüksek süratte ise 650 km'de depo bitiyor idi.

Yorum bağlantısı
Noyan Demirdağ

Noyan bey ;

Yakıtınızı shelden alın ve hava filtresini de değiştirin. En az 650 km. gitmeniz lazım 1 depo ile. Az iktisata dikkat ederseniz uzun yolda 850 km gidebiliyorsunuz. Benim fiestada 1 depo ile rekorum 1030 km. Uzun yolda 850 km. rahat gidebiliyordum. Şehir içinde veya uzun yolda yüksek süratte ise 650 km'de depo bitiyor idi.

İlginiz için teşekkür ederim. Her zaman Shell'den almıyorum bazen PO, Opet, Lukoil, Full olarak değişebiliyor. 550-560 km az diyorsunuz demek. 545'i geçince bende yakıt ışığı yanıyor. Sizin fiesta hangi model ve kaç senelik? 650 km çok iyi bir mesafe.

Güzergah önemli ve aracınızla kısa mesefalermi gdiyorsun. Yani sabah çalıştırıp 3-5 km mi gidiyorsun.

Biliyorsunuz dizel araçlar kısa mesafeleri yolculuklarda benzinden fazla yakar diyorlar.

Kısa mesafe gitmiyorum, Sarıyer-Ataşehir, Ataşehir-Çamlıca, Ataşehir-Caddebostan,Kadıköy gibi çoğunlukla 15-20 km'lik mesafelere gidiyorum. Mesela perşembe günü Şile'ye gittim, gidiş benim evden 56 km. Evlat acısı gibi düştü gösterge yakıt. Acaba aracı bir servise götürmek şart mı?

Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

140 km fiestanın neredeyse son sürati , o yüzden heralde. :):nazar:

Gecenlerde iki arac silivri den donduk . Volvo s40 in arkasinda 1.6 tdci fiestam ile o gitti ben gittim. 170 e rahat cikiyor arac.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...