İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Murat Yalçın

Evet kesinlikle  sürüş ve trafik durumuna göre dinamik olarak  değişen degerler sunuyor  yol bilgisayarı ordaki  degerler  değişen  degerler , peki  mesela hic yol bilgisayarını  katmadan işin içine  şöyle  bir  hesap yapmak ne kadar dogru  olur  ,

Ben  yuz km 6 lt yakıyorum , hadi  yanılma  payı da olsun  bol bol  7  lt  desem 100 km de ,  Depo  42  lt  , bu durumda 6x7 =42   sıfırı  tuketirsem  600 km yol yapabilirim ,  80 Km kala ışık yandıgını  var sayarsam  520 km yi tamamladıgımda ışık  yanar gider  benzin alırım   boylelikle  aslında   bir  depo ile ben 520 km yol yapıyorum ortalama  diyebilirim  sehir içi kullanıyorum  aracı tuketim trafik yogunluguna  gore tuketim 6-7 arası  degişir  7 kabul ettim ortalama.

Bu  hesap  ne kadar  mantıklı veya  sonuca yaklasık olur ?

Tşkler,

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Evet kesinlikle  sürüş ve trafik durumuna göre dinamik olarak  değişen degerler sunuyor  yol bilgisayarı ordaki  degerler  değişen  degerler , peki  mesela hic yol bilgisayarını  katmadan işin içine  şöyle  bir  hesap yapmak ne kadar dogru  olur  ,

Ben  yuz km 6 lt yakıyorum , hadi  yanılma  payı da olsun  bol bol  7  lt  desem 100 km de ,  Depo  42  lt  , bu durumda 6x7 =42   sıfırı  tuketirsem  600 km yol yapabilirim ,  80 Km kala ışık yandıgını  var sayarsam  520 km yi tamamladıgımda ışık  yanar gider  benzin alırım   boylelikle  aslında   bir  depo ile ben 520 km yol yapıyorum ortalama  diyebilirim  sehir içi kullanıyorum  aracı tuketim trafik yogunluguna  gore tuketim 6-7 arası  degişir  7 kabul ettim ortalama.

Bu  hesap  ne kadar  mantıklı veya  sonuca yaklasık olur ?

Tşkler,

Yol bilgisayarı gerçeğe yakın ölçüyor. Menzil yanıltabilir.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Arkadaslar Selamlar ,

Az once  Benzin ısıgı yandı 81 Km  kala ,  gittim hemen FULL ledim ,  merak ettim kac lt alacak ve dolacak diye ...

Oncelikle  arac 34.5 lt  Benzin aldı .  Isık  81 km gosteriyordu yandıgında ,  depo  42 lt.  demekki ısık yandıgında  81 km gosterdiginde  7 lt civarı   benzin vardı   muhtemelen ki toplamda 42 lt ye  eşitlensin. Yol bilgisayarı ortalama  tuketimi 6.5  gosteriyordu.

Fulledikten sonra  171  TL ye yol bilgisayarına  baktım  525 Km  gosteriyordu durdugum yerde  arac calısırken , hic de  fullendiginde 700 leri falan gostermiyormus  bir arkadas  sen doldur  700 km gosterir  senin ki demişti ...

Demek ki  bu alet ısık bir dahaki yanana  kadar ortalama  500 km yapar ...   siz  nedersiniz ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

menzin yanıltır. Ortalama tüketim gerçeğe epey yakındır. İstanbul için 6.5 güzel değer. :nazar:

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

menzin yanıltır. Ortalama tüketim gerçeğe epey yakındır. İstanbul için 6.5 güzel değer. :nazar:

Şimdi  Evren hocam  bir daha ki ışık yanana kadar hiç km  trip vs  resetlemiycem , ışık yandıgında  bakıcak kac km gitmiş ortalama  tuketim ne olmus  vs  diye sonra gorelim bakalım 525 olan gosterdigi km ile  gercek yaptıgı km arasında  ne kadar bir  fark olucak. Ona gore artık bir hesap  yapıcaz bakalım.

Birde  menzil ne kadar yanıltır acaba  ? Menzildeki sapma  nedir  ornegin  80 km gosterir ama  60 'ı  zormu tamamlar  vb. ?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Önceki kullanımlara göre hesap yaptığı için yanılabilir, geleceğe bilemez. :)  ama yine de sürüş tarzı aynı olursa doğru tahmin edebilir.

Yorum bağlantısı
Burak Yılmazer

arkadaşlar 2011 tdci fiesta titanium aracımı istanbul da full edim ortalama hızımı 95 km/saat e ayarladım ve büyük bir sabir ile osmaniye kadar geldiğimde 1045 km olmuştu ve aracımın yakıt ışığı 890 km deyken yandı ama yakıt almadan 1045 km yi gördüm.benim anlamadığım şu yakıt ışığı yandıktan sonra yol bilgisayarı 80 km kaldı diyo ama ben 155 km gittim ve aracımın yakıtı bitmemişti.Opet e gittim ve fulledim 41 litre yakıt aldı depo

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

arkadaşlar 2011 tdci fiesta titanium aracımı istanbul da full edim ortalama hızımı 95 km/saat e ayarladım ve büyük bir sabir ile osmaniye kadar geldiğimde 1045 km olmuştu ve aracımın yakıt ışığı 890 km deyken yandı ama yakıt almadan 1045 km yi gördüm.benim anlamadığım şu yakıt ışığı yandıktan sonra yol bilgisayarı 80 km kaldı diyo ama ben 155 km gittim ve aracımın yakıtı bitmemişti.Opet e gittim ve fulledim 41 litre yakıt aldı depo

Burak bey helal olsun. Ama az kalsın yolda kalıyormuşsunuz. :) fiestaların depoları zaten yaklaşık 40 lt. benim şu ana kadar en fazla aldığım yakıt 38 39 lt.

O da aracı 0 aldığımda olmuştu. Sağ olsun hiç yakıt yoktu yol bilgisayarıda 3km gösteriyordu.  :)

1045 km giden fiestayı ilk kez duydum. Helal olsun. Tebrik ederim. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgür Yıldırım

Araçta yakıt ısıgı her yandıgında kilometreyi sıfırlıyorum. En son aldığım 50 liralık Fuelsave ile 265 kilometre yol yaptım. Ort. tüketim 4.2 litre. Hız genelde 90 civarındaydı.

İşin ilginci mazot 3.60 olduğu zamanlarda bile zar zor 270 görüyordum, 30bin bakımı+carbon clean baya işe yaradı sanırım. 

Yorum bağlantısı
Burak Yılmazer

Mehmet bey haklisiniz artik yakit son demlerini yasiyordu.ama sukur ki bitmeden opet e yetisebildim.BUrdan sunu ifade etmek istiyorum normalde tdci motorlarin yag degisimi 15.000 km de bir yapiliyo bunu biliyosunuz ama ben serviste 10.000 km de bir yaptiriyorum inanin motor yaginin yakita cok buyuk etkisi var.yipranmis motor yagi surtunmeyi arttiracagindan yakitta dogal olarak artiyo.lutfen tdci motor kullaniyorsaniz max 14.999 km de yaginizi degistirin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

Mehmet bey haklisiniz artik yakit son demlerini yasiyordu.ama sukur ki bitmeden opet e yetisebildim.BUrdan sunu ifade etmek istiyorum normalde tdci motorlarin yag degisimi 15.00 km de bir yapiliyo bunu biliyosunuz ama ben serviste 10.000 km de bir yaptiriyorum inanin motor yaginin yakita cok buyuk etkisi var.yipranmis motor yagi surtunmeyi arttiracagindan yakitta dogal olarak artiyo.lutfen tdci motor kullaniyorsaniz max 14.999 km de yaginizi degistirin

hangi marka yag kullanıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

opet fullforce mi yoksa ecoforce mi kullanıyorsunuz?istasyon gorevlısı fark etmez dıyor

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

opet fullforce mi yoksa ecoforce mi kullanıyorsunuz?istasyon gorevlısı fark etmez dıyor

dıger markaları denedınızmı?denedıysenız  menzilde ve motor sesınde degısıklık oluyor mu? bende hep opet alıyorum.dıger markaları denemedim.bır ara denemek gerek belki motor sesi azalır.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Yakıt bitip stop edince dolumdan sonra vakvak pompayla hatti doldurmalisiniz aninda calisacaktir stoptan sonra bassanizda calismaz zaten, 7 dk. Bekledikten sonra marsa basinca calisir ama budurumda Allah ne verdiyse moduna geçilir, birkac km gittikten sonra pompaya elveda dersiniz...

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emrah Akdoğan

Akşam eskişehirden çıktık 23:30 k çekmece varış 02:30... hız ort 130 yakıt 5,4 lt...

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

geçen depoyu fulledim ve ışık yanana kadar ki sonuçlar. . yolun %80 i şehirler arası geri kalanı şehir içi. Şehirler arası 105 i geçmedim genelde 90-100 arası gittim biri iki yerde 130-140 çok kısa mesafe . ışık yanar yanmaz fotoladım :D

Qk5b11G.jpg

HX2ljam.jpg

vCBtpRV.jpg

lgrHYxF.jpg

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

klima açık galiba?

tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

geçen depoyu fulledim ve ışık yanana kadar ki sonuçlar. . yolun %80 i şehirler arası geri kalanı şehir içi. Şehirler arası 105 i geçmedim genelde 90-100 arası gittim biri iki yerde 130-140 çok kısa mesafe . ışık yanar yanmaz fotoladım :D

Qk5b11G.jpg

HX2ljam.jpg

vCBtpRV.jpg

lgrHYxF.jpg

yakıt opet mi?

Yorum bağlantısı
Cihan Yaşar

evet.

bende opet kullanıyorum. opet full force alıyorum.eco force de olur dedıler.fark yokmuş?dogru mudur?

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

bende opet kullanıyorum. opet full force alıyorum.eco force de olur dedıler.fark yokmuş?dogru mudur?

ben eco force almıyorum hiç full force kullanıyorum . sürekli aynı istasyon ve pompadan alırım. Görevli eco force u daha çok büyük araçlar tır kamyon v.s kullanıyorlar. binek araçlara vermiyoruz genelde falan demişti. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...