İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Murat Yalçın

Yukarlarda bir yerlerde yazıyor ama bakınca sinirleniyorum. :biggrin: Şaka bir yana 100 km de uzun yol ortalamam 5.3 yol bilgisayarına göre(hızım 80-100 arası,2 kişi normal bagaj) şehir içi bir aralar 8.1 di.

Hocam  sizinki  bir de  dizel mi ?  :shok:  4.5  / 5  lt  lerde olması  gerekmiyormu şehir içi ? Bilmiyorum cok  fazla  dizel tecrubem yok ama  okuduklarımdan o sekilde  kalmış aklımda.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Hocam  sizinki  bir de  dizel mi ?  :shok:  4.5  / 5  lt  lerde olması  gerekmiyormu şehir içi ? Bilmiyorum cok  fazla  dizel tecrubem yok ama  okuduklarımdan o sekilde  kalmış aklımda.

Valla kardeşim hadi şehir içi 1-2 km yol yapıyorum ilçe küçük çünkü,ısınmadan araba o kadar yakar diyip avunuyorum ama şehir dışı tüketimim fazla servisede gösterdim en son enjektörler kontrol edilecek sanırım.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

izmir e 4.7 ortalama ile girdim. 90-100 km hızla. Dönüşte şehiriçine girdik, geri geldik ortalama 5.4 oldu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemil Akkuş

5 kişi yaklasık 450 500 kilo ediyoz:D full bagaj 5.3 yaktı ş.içi.90 100 km ile

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

450 kg ı geçmeyin, zira kaldırma taşıma kapasitesi: 450 kg civarı.

Yorum bağlantısı
Ersin Esirtgener

Haftasonu ankaradan bursaya donerken bu degerleri yakaladim.4 kisi bagaj full doluGönderilen Resim

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Değerleriniz çok iyi maşallah.Şehiriçi trafiğe girdiniz mi hiç?

Yorum bağlantısı
Ersin Esirtgener

sehir içi yok direk ankaradan bursaya giris.tamamı sehir dısı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Tatil donusu verilerim Simav-Gelibolu.Depom 4/3 doluydu.2 kisi full bagaj hizim 80-100 arasi cogunluk 85_90 km arasiydi.Katedilen mesafe

Gönderilen Resim

Ortalama tuketim.Giderken 5.0 di

Gönderilen Resim

Ortalama hiz

Gönderilen Resim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Çetiner

Arkadaşlar aracımın şehir dışında minumum tuketımının ne kadar az olabileceğini deneme fırsatım oldu.Araçta 2 kişiydik.Hava şartları iyi ruzgar vs yok.CC kullanarak yaklaşık 75-80 km kadar surus sonunda değerimi sizinle paylaşıyorum

8OdNFuC.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Arkadaşlar aracımın şehir dışında minumum tuketımının ne kadar az olabileceğini deneme fırsatım oldu.Araçta 2 kişiydik.Hava şartları iyi ruzgar vs yok.CC kullanarak yaklaşık 75-80 km kadar surus sonunda değerimi sizinle paylaşıyorum

8OdNFuC.jpg

27 derece :shok: ha?Bu mevsimde hemde.Tüketim değeri iyi 80 km sabit hız yolun eğimi lehinize mi?Yakıtı nerden alıyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Ali Çetiner

Ölçümün yapıldığı yer Bodrumda.Yakıtı sureklı olarak opetten alıyorum.Eğim lehime değildi tamamen duz bir yolda kaydedildi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Yazıcı

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226709-fiesta-vl-yak%C4%B1t-t%C3%BCketimi/?view=findpost&p=2152311

Daha önce ilk verilerimi paylaşmıştım, ancak o zamanlar uzun yolda sürekli hız sabitleyici kullanıyordum 5.4 lt nin üzerinde çıkıyordu.

Yine bu hafta sonu aile ziyareti nedeniyle Karabük-Ankara arası yaptım, bu sefer hız sabitleyici hiç kullanmadım, sonuç çok memnun etti.

(Toplam 2 kişi ve bagaj dolu)(100 tl opet eurodizel almıştım, kalan yol 40 km olarak görünüyor.)

Karabük>>>Ankara arası: 246 km, 4.6 lt/100km, 86km/h

Ankara Şehir içi: 56 km, 5.4 lt/100km, 24 km/h

Ankara>>>Karabük arası: 219 km, 4.2 lt/100km, 83 km/h

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/226709-fiesta-vl-yak%C4%B1t-t%C3%BCketimi/?view=findpost&p=2152311

Daha önce ilk verilerimi paylaşmıştım, ancak o zamanlar uzun yolda sürekli hız sabitleyici kullanıyordum 5.4 lt nin üzerinde çıkıyordu.

Yine bu hafta sonu aile ziyareti nedeniyle Karabük-Ankara arası yaptım, bu sefer hız sabitleyici hiç kullanmadım, sonuç çok memnun etti.

(Toplam 2 kişi ve bagaj dolu)(100 tl opet eurodizel almıştım, kalan yol 40 km olarak görünüyor.)

Karabük>>>Ankara arası: 246 km, 4.6 lt/100km, 86km/h

Ankara Şehir içi: 56 km, 5.4 lt/100km, 24 km/h

Ankara>>>Karabük arası: 219 km, 4.2 lt/100km, 83 km/h

Bu hız değerleri ortalama hız mı?Seyir hızınızın aralığı nedir uzun yolda?

Yorum bağlantısı
Emre Yazıcı

Bu hız değerleri ortalama hız mı?Seyir hızınızın aralığı nedir uzun yolda?

Şehir içi: 70-80 km hız, malum hep radarlar var Ankarada =)

Uzun yolda 90-110 km hızla, 120-130 km hız yaptığım oldu ancak fazla değil... Bir önceki ilk verilerde hız sabitleyici ve hız yapmam nedeniyle olmuştu.

Ayrıca şunu da belirteyim forum arkadaşları içinde geçerli, bilen veya bilmeyenler için; uzun yolda giderken anlık tüketim değerlerine sürekli bakmaları ne kadar az, ne kadar fazla yakıt gittiği hakkında fikir verecektir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Öztürkk

wO77N3.jpg

eW11Rq.jpg

Bu 1 hafta önceki çekim Kayseri şehir içi aracım 1.6 yeni fiesta powershift, şuan 7.0l ortalama gösteriyor

Ankaraya gidip geldim. Ortalama tüketim 5.6 Ortalama hız 90

xJZ8jQ.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Depoyu tatil dönüşü fullemiştim opetten.385 km ş.dışı 180 km ş.içi toplam 565 km yapmışım.Yol bilgisayarı 93 km gider gösteriyor.Ortalama 6.1 yakmışım şimdiye kadar.

Yorum bağlantısı
Cihan Deva

evet abi benzinli... şehiriçi ve şehirdışı ortalamalarınızdan da bahsedebilir misiniz? memnun musunuz, sanırım lpg siz kullanıyorsunuz önceki aracımda lpg kullandım lpg nin kronik sorunlarından cok cektim bundan çekmek istemiyorum

Arkadaşlar ben de 2 gün önce 2.el aldım 2012 1.4 otomatik 96 beygir. Araç 8200 km. Ben daha sadece 20 km falan kullandım. Ama ortalama değer 12,5 Lt / 100 km gösteriyor. Nedir bu değer ? Nasıl olur aklım almıyor ? 

Yorum bağlantısı
Murat_Güneş

Arkadaşlar ben de 2 gün önce 2.el aldım 2012 1.4 otomatik 96 beygir. Araç 8200 km. Ben daha sadece 20 km falan kullandım. Ama ortalama değer 12,5 Lt / 100 km gösteriyor. Nedir bu değer ? Nasıl olur aklım almıyor ?

Şehir içi ve kısa mesafede değer o şekilde görünür.

Yorum bağlantısı
Yusuf Taş
(düzenlendi)

Depoyu tatil dönüşü fullemiştim opetten.385 km ş.dışı 180 km ş.içi toplam 565 km yapmışım.Yol bilgisayarı 93 km gider gösteriyor.Ortalama 6.1 yakmışım şimdiye kadar.

Yanlış hesaplamışım sanırım.Bugün depoyu fulledim 32 lt aldı depo.382km ş.dışı+230km ş.içi toplam 612 km yol yapmışım.Ortalama hız 38 km 100 km ortalaması 5.2 çıktı.

tarihinde Yusuf TAŞ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Bu aralar yol bilgisayarımda bir gariplik var. Ortalama tüketimim 6.2 6.3 lerde geziyor.

Depo 170.00 (35.64 lt) ile doldu. 625 km. ortalama hız 25, Tamamen şehiriçi kullanım.

27 kr / 1 km

5.7 lt / 100km

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Bu aralar yol bilgisayarımda bir gariplik var. Ortalama tüketimim 6.2 6.3 lerde geziyor.

Depo 170.00 (35.64 lt) ile doldu. 625 km. ortalama hız 25, Tamamen şehiriçi kullanım.

27 kr / 1 km

5.7 lt / 100km

Aynen ben depoyu fulledim bugün petrolden eve geldim 4 km falan, baktım ortalama 4.9 diyor.Az önce hanımı bir yere bıraktım yol 1 km bile değil ortalama 5.9 a çıkmış bir anda.Olabilir mi böyle birşey acaba?

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Aynen ben depoyu fulledim bugün petrolden eve geldim 4 km falan, baktım ortalama 4.9 diyor.Az önce hanımı bir yere bıraktım yol 1 km bile değil ortalama 5.9 a çıkmış bir anda.Olabilir mi böyle birşey acaba?

5km de bu değerlerin böyle oynaması zaten normal. ama 600küsür km de gerçekte 5.7 iken 6.3 göstermesi bana biraz garip geldi.

Her zamanki gibi gerçeğe bakmak yol bilgisayarına güvenmemek lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...