Güçlü Aydoğdu 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Arkadaslar 90-110 arası genelde sabit gaz istanbul-didim arası 4.1 litre yaktım fakat. Şehiriçi 5,8den asagı görmedim.. Yorum bağlantısı
Vasif Korucuoğlu 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Öncelikle herkese selamlar 2012 model fiesta dizel kullanıyorum haziran ayında istanbuldan şanlıurfaya gittim gidiş 1490 km ortalama yakıt 4.2 lt gidişte tek kişi idim Dönüş ortalama 4.6 lt araçta 5 kişi idik yol boyunca klima açıktı. depoyu doldurduğum gideceğim yolu en fazla 800 km gösteren yol bilgisayarı 960km gösterdi. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 14 Temmuz 2013 Paylaş 14 Temmuz 2013 Öncelikle herkese selamlar 2012 model fiesta dizel kullanıyorum haziran ayında istanbuldan şanlıurfaya gittim gidiş 1490 km ortalama yakıt 4.2 lt gidişte tek kişi idim Dönüş ortalama 4.6 lt araçta 5 kişi idik yol boyunca klima açıktı. depoyu doldurduğum gideceğim yolu en fazla 800 km gösteren yol bilgisayarı 960km gösterdi. ortalama hızınız ne idi Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 15 Temmuz 2013 Paylaş 15 Temmuz 2013 Öncelikle herkese selamlar 2012 model fiesta dizel kullanıyorum haziran ayında istanbuldan şanlıurfaya gittim gidiş 1490 km ortalama yakıt 4.2 lt gidişte tek kişi idim Dönüş ortalama 4.6 lt araçta 5 kişi idik yol boyunca klima açıktı. depoyu doldurduğum gideceğim yolu en fazla 800 km gösteren yol bilgisayarı 960km gösterdi. çok iyi değerler muhtemelen 90 ı kolay kolay geçmemiş olmanız lazım ? ort. hız ? Yorum bağlantısı
Vasif Korucuoğlu 17 Temmuz 2013 Paylaş 17 Temmuz 2013 Öncelikle herkese selamlar 2012 model fiesta dizel kullanıyorum haziran ayında istanbuldan şanlıurfaya gittim gidiş 1490 km ortalama yakıt 4.2 lt gidişte tek kişi idim Dönüş ortalama 4.6 lt araçta 5 kişi idik yol boyunca klima açıktı. depoyu doldurduğum gideceğim yolu en fazla 800 km gösteren yol bilgisayarı 960km gösterdi. evet arkadaşlar 90-110 arasında idi hızım. otobanda 110km çift şeritli yolda 90 nı geçmedim istanbulda otobana girdim ankaraya kadar... ankarada otobandan çıktım adana-pozantıya kadar normal yol adana-urfa arası otobanda geçti yolum Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 17 Temmuz 2013 Paylaş 17 Temmuz 2013 Benim yol bilgiyasarı her zaman 80 km kala uyarı verip lamba yakar bugun nedense 90 km uyarı verdi )) neden acaba ? Benzin zammından mi etkilendi anlamadım boyle kafasına gore takılıyor Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Temmuz 2013 Paylaş 19 Temmuz 2013 yol bilgisayarı fazla iyimserdir 1.2 nin testlerini okudum, aşağı yukarı fiesta ile aynı yakıyor. Yorum bağlantısı
Rahmi Nural 20 Temmuz 2013 Paylaş 20 Temmuz 2013 Benim yol bilgiyasarı her zaman 80 km kala uyarı verip lamba yakar bugun nedense 90 km uyarı verdi )) neden acaba ? Benzin zammından mi etkilendi anlamadım boyle kafasına gore takılıyor Sanırım 90 km de uyarı verdiği anda düz bir yolda değildiniz. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 20 Temmuz 2013 Paylaş 20 Temmuz 2013 Sanırım 90 km de uyarı verdiği anda düz bir yolda değildiniz. cok dik bir yokusta degildim belki hafif bir egim birde arkadaslar sizde de durum aynımı veya bu durum normalmidir sormak isterim , bugun gps ile cevre yolunu kullanmadan ara yollardan 2 rota tamamladım ki normalde bunlar hep cevreyolunu kullanarak gittigim yerlerdi km bazında kısaydı fakat maliyeti yuksek oldu şöyleki bu ara yollarda malesef minibuslerin yogunlugundan surekli bir dur kalk yapmak 2 vites az da 3.vites kullanabildim sonuc olarak ortalama sanırım 3 rota toplam 60 65 km civarı yok sonucu yol bilgisayarı ortalama 8 lt gosterdiki bu degeri ben aracımda ilk defa gordum yani cevreyolu kullandıgımdan hep gordugum degerler 6 civarı genelde ; bu durum normal bir durum mu acaba ? gordugum bu ortalama 8 den sonra ara yolları tercih etmiycem sanırım ,hem dur kalk hem egimli yollardan dolayı kalkıslarda biraz daha gaz veya tırmanırken bayılmasın arac diye 2500 de vites degiştirince boyle oluyor demekki.. Normalmidir acaba ? Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Dun gps ile cevre yolunu kullanmadan ara yollardan 2 rota tamamladım ki normalde bunlar hep cevreyolunu kullanarak gittigim yerlerdi km bazında kısaydı fakat maliyeti yuksek oldu şöyleki bu ara yollarda malesef minibuslerin yogunlugundan surekli bir dur kalk yapmak 2 vites az da 3.vites kullanabildim sonuc olarak ortalama sanırım 3 rota toplam 50 55 km civarı yok sonucu yol bilgisayarı ortalama 8 lt gosterdiki bu degeri ben aracımda ilk defa gordum yani cevreyolu kullandıgımdan hep gordugum degerler 6 civarı genelde ; bu durum normal bir durum mu acaba ? ( arada bir 1. vitest te 4000 d/d kadar cıkıp 2. vitese gectigim oldu baktıgımda anlık tüketim cosmustu) gordugum bu ortalama 8 den sonra ara yolları tercih etmiycem sanırım ,hem dur kalk hem egimli yollardan dolayı kalkıslarda biraz daha gaz veya tırmanırken bayılmasın arac diye 2500 de vites degiştirince boyle oluyor demekki.. Normalmidir acaba ? Birde yol bilgisayarı verisini diyelimki 100 km 6 gorduk , yapmıs oldugumuz km 50 ile 3 lt harcadık seklinde degerlendiriyoruz degil mi ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 yol bilgisayarı gerçeğe yakın ölçüyor. düz yolda 2000-2200 devir civarı vites büyütebilirseniz.( arkadan kornaya basan falan olmazsa ) çok az yakıyor. 4lü değerleri görmek bile mümkün. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 (düzenlendi) yol bilgisayarı gerçeğe yakın ölçüyor. düz yolda 2000-2200 devir civarı vites büyütebilirseniz.( arkadan kornaya basan falan olmazsa ) çok az yakıyor. 4lü değerleri görmek bile mümkün. Evren hocam sormayın normal sakin kullanıyım 2000 d/d da vites degiştireyim dedigimde bir vites degiştikten sonraki devir 1400 1500 d/d civarı oluryor ; bazen bu devirde motorun cansız oldugunu hissediyorum gec tepki veriyor hafif gaza basarak hızlandıgınızdan dolayı ... tabi eger bu sırada ben orta seritte isem sag dan sol dan gecenleri sayıyorum en azından kornaya basmıyorlar falan diyorum Bu sekilde gozum hep devir saatinde 2000 2100 civarı degiştirdigimde ( birde tabiki gaz'a hafif basarak hızlanmak gerekli ) 5.5 - 6 civarı goruyorum ortalamayı 100 km de. Bazen yokus egim rampa cıkarken 2000 de vites degiştirmek zaten mumkun olmuyor yani 2000 de degiştirdigimi dusunursem kesin kurtarmaz o vites 1000 d/d falan baslarki bu sefer de titreme ile beraber yakıt tuketimi cok daha fazla oluyor , Gecenlerde de ara caddeden gideyim dedim full minibus doluydu birazda içimden su devir saatıne bagımlı olmadan kullanmak geldi 2500 civarı degiştirdim vitesleri sonra yokuslar vardı dur kalklarda 1. vites te 4000 5000 d/d da degiştirdim ama cok guzeldi , dediginiz gibi cok guzel ses veriyor 4000 5000 d/d da ... boyle kullanında tabi gunun sonunda park edip bir baktım alet almış basını gitmiş 8lt ahahah , sehir icinde ben 2000 d/d vites degiştirip yavas yavas hızlanmaya calısıken sagımdan solumdan vızır vızır gecenler acaba 100 km ne tuketiyor gercekten merak ediyorum 21 Temmuz 2013 tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Lastik havaları düşük değilse 1400 devirde bile çok rahat yürür, ama lastikler inikse zorlanıyor. Veya klima açıksa, araç tam doluysa. Bu yüzden yüke göre, eğime göre karar vermek lazım. İstanbul gibi yerde 5.5 çok iyi değer bence. Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Lastik havaları düşük değilse 1400 devirde bile çok rahat yürür, ama lastikler inikse zorlanıyor. Veya klima açıksa, araç tam doluysa. Bu yüzden yüke göre, eğime göre karar vermek lazım. İstanbul gibi yerde 5.5 çok iyi değer bence. Hocam lastikler kapı larda yazan standart degerler ne ise 1 kişi için o sekilde fazla veya eksik basmıyorum Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Hocam lastikler kapı larda yazan standart degerler ne ise 1 kişi için o sekilde fazla veya eksik basmıyorum Yorum bağlantısı
Doğu Kemik 21 Temmuz 2013 Paylaş 21 Temmuz 2013 Yol bilgisayarını sıfırlayıp denediğimde yozgat şehir içi yakıt ortalaması 1.6 dizel fiesta ile 8-8.5 lt arası oluyordu. Trafik sıkışıklığı dur kalk gibi durumlar ve agresif kullanım olmadan bence sizin durumunuz da gayet normal Yorum bağlantısı
Tamer Taban 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 merhaba, bende en son uzun yol yakıt tüketimimi paylaşmak isterim. hafta sonu istanbul-bilecik-istanbul yaptım.(420 km) mazotu opetten 4,39'dan aldım. gidişte 90'ı hiç geçmedim ortlama hız 85, ortalama yakıt 3,7 gösteriyordu. süper bir değer yakalımıştım, ama dönüşte aynı sabırı gösteremedim ve 3,7 ortalamam 4,5 lt'e çıktı. demekki 90 sabit hızla bu araçlar hiç bişey yakmıyor kokluyor resmen. Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 Antalya'da klima açık şehir içi ortalama hız 22 ile 5.7 lt yakıt tüketimi var, sanırım normaldir. Araç daha 400 km'de.. Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya 22 Temmuz 2013 Paylaş 22 Temmuz 2013 Antalya'da klima açık şehir içi ortalama hız 22 ile 5.7 lt yakıt tüketimi var, sanırım normaldir. Araç daha 400 km'de.. son derece normal. hatta iyi bile. adana da klima kapanmıyor malum. 6.0 6.2 leri görüyorum bazen ama trafik rahatlarsa 5.9 a filan iniyor. ort hız da 25 i hiç geçemedim. Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN 24 Temmuz 2013 Paylaş 24 Temmuz 2013 Yakıt ile ilgili bir sorum olacak yeni konu açmadan buraya iliştireyim. androidde bir yakıt hesaplama programı bulup indirdim, şu değerleri girmemiz isteniyor: -Kaç litre yakıt tükettiniz? -Kaç KM yol gittiniz? -Litre fiyatı nedir? KM bilgisini istasyondan çıkarken sıfırlayıp yol bitince yazıyorum. Yakıt fiyatı da 4,38 TL. Ancak tam tamına küsuratıyla kaç litre yaktığını yol bilgisayarı göstermiyor. Sadece ortalama değerim 6.0 ile başladı sonra 6.5 oldu bugün o da değişken. Acemiliğime verin tam kaç litre tükettiğimi görebileceğim bir menü var mı ya da nasıl hesaplanır? Yorum bağlantısı
Özgür Mert 24 Temmuz 2013 Paylaş 24 Temmuz 2013 (düzenlendi) Araçta 2 büyük bir çocuk ve tatil eşyaları düz yol hız 140, klima açık anlık tüketim değeri 100 km de 9 litre, 3 büyükle klima kapalı ortalama 110, 120 hız ortalama değer 6.2 litre. Burdur da tamamı şehir içi 7 litre tüketiyorum. Aracım 30000 km de. 2 kişi hız sabitleyiciyi 90 km ye ayarlarsan klima kapalı rahat 5 litrenin altına düşüyor. Fark ettiğim yol bilgisayarı ile depo değerlerinde % 5-10 arası farklılık var bilgisayar az gösteriyor. 24 Temmuz 2013 tarihinde Özgür Mert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Yalçın 30 Temmuz 2013 Paylaş 30 Temmuz 2013 1.25 ' LPG takılırsa performans nasıl olur acaba ? Yakıtı nereden alıyorsunuz arkadaslar ben Total'den alıyorum ama iyimidir kötümüdür ? Tavisyeniz varmıdır ? Tşklr, Yorum bağlantısı
Adem Güler 31 Temmuz 2013 Paylaş 31 Temmuz 2013 Valla zaten uçup gitmiyor performans aranmaz da...diğer hususlar düşündürüyor.zaten ekonomik olduğu için masrafı daha uzun sürede amorti edecek.birde şu magnezyum alaşım olayı.forumda bir arkadaş 2011 1.25 i kullanıyor brc my11 ile 35.000 km olmuş bir sorunu yok performans kaybı yok.şimdiden yaklaşık 3.500 lira amorti etmiştir.2000 lira lpg masrafı olsa 1.500 lira şimdiden motorda oluşabilecek hasarı karşılamış.bence iyi referans. Yorum bağlantısı
Recommended Posts