İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - Yakıt Tüketimi

Engin Oynak

Recommended Posts

Güçlü Aydoğdu

Arkadaslar 90-110 arası genelde sabit gaz istanbul-didim arası 4.1 litre yaktım fakat. Şehiriçi 5,8den asagı görmedim..

Yorum bağlantısı
Vasif Korucuoğlu

Öncelikle herkese selamlar

2012 model fiesta dizel  kullanıyorum 

haziran ayında istanbuldan şanlıurfaya gittim gidiş 1490 km ortalama yakıt 4.2 lt

gidişte tek kişi idim

Dönüş ortalama 4.6 lt araçta 5 kişi idik 

yol boyunca klima açıktı.

depoyu doldurduğum gideceğim yolu en fazla 800 km gösteren yol bilgisayarı 960km gösterdi.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

haziran ayında istanbuldan şanlıurfaya gittim gidiş 1490 km ortalama yakıt 4.2 lt

gidişte tek kişi idim

depoyu doldurduğum gideceğim yolu en fazla 800 km gösteren yol bilgisayarı 960km gösterdi.

ortalama hızınız ne idi 

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

gidişte tek kişi idim

çok iyi değerler muhtemelen 90 ı kolay kolay geçmemiş olmanız lazım ? ort. hız ?

Yorum bağlantısı
Vasif Korucuoğlu

gidişte tek kişi idim

evet arkadaşlar 90-110 arasında idi hızım. otobanda 110km çift şeritli yolda 90 nı geçmedim

istanbulda otobana girdim ankaraya kadar... ankarada otobandan çıktım adana-pozantıya kadar normal yol adana-urfa arası otobanda geçti yolum

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Benim yol bilgiyasarı her zaman 80 km  kala  uyarı verip lamba  yakar bugun nedense 90 km uyarı verdi  :)))  neden acaba ? Benzin zammından mi etkilendi anlamadım boyle kafasına gore takılıyor :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yol bilgisayarı fazla iyimserdir :) 1.2 nin testlerini okudum, aşağı yukarı fiesta ile aynı yakıyor.

Yorum bağlantısı
Rahmi Nural

Benim yol bilgiyasarı her zaman 80 km  kala  uyarı verip lamba  yakar bugun nedense 90 km uyarı verdi   :)))  neden acaba ? Benzin zammından mi etkilendi anlamadım boyle kafasına gore takılıyor :)

Sanırım 90 km de uyarı verdiği anda düz bir  yolda değildiniz.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Sanırım 90 km de uyarı verdiği anda düz bir  yolda değildiniz.

cok  dik bir   yokusta  degildim belki  hafif bir egim  :)  birde  arkadaslar  sizde de  durum aynımı veya bu durum  normalmidir  sormak isterim ,

bugun  gps ile  cevre  yolunu kullanmadan  ara yollardan  2  rota  tamamladım ki normalde  bunlar  hep cevreyolunu kullanarak gittigim yerlerdi  km bazında  kısaydı fakat maliyeti yuksek oldu  şöyleki bu ara yollarda malesef minibuslerin yogunlugundan  surekli bir dur kalk yapmak  2 vites az da  3.vites kullanabildim sonuc olarak  ortalama  sanırım 3 rota  toplam  60 65 km civarı yok sonucu  yol bilgisayarı ortalama   8 lt gosterdiki bu degeri ben aracımda  ilk defa gordum yani cevreyolu kullandıgımdan  hep  gordugum degerler  6 civarı genelde ; bu durum  normal bir durum mu acaba ? gordugum bu  ortalama 8 den sonra ara yolları  tercih etmiycem sanırım ,hem dur kalk hem  egimli yollardan dolayı kalkıslarda biraz daha  gaz veya tırmanırken bayılmasın arac diye  2500 de vites degiştirince  boyle oluyor demekki..

Normalmidir acaba ?

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

Dun  gps ile  cevre  yolunu kullanmadan  ara yollardan  2  rota  tamamladım ki normalde  bunlar  hep cevreyolunu kullanarak gittigim yerlerdi  km bazında  kısaydı fakat maliyeti yuksek oldu  şöyleki bu ara yollarda malesef minibuslerin yogunlugundan  surekli bir dur kalk yapmak  2 vites az da  3.vites kullanabildim sonuc olarak  ortalama  sanırım 3 rota  toplam  50 55 km civarı yok sonucu  yol bilgisayarı ortalama   8 lt gosterdiki bu degeri ben aracımda  ilk defa gordum yani cevreyolu kullandıgımdan  hep  gordugum degerler  6 civarı genelde ; bu durum  normal bir durum mu acaba ? ( arada bir  1. vitest te  4000  d/d kadar cıkıp 2. vitese  gectigim oldu baktıgımda  anlık tüketim cosmustu) gordugum bu  ortalama 8 den sonra ara yolları  tercih etmiycem sanırım ,hem dur kalk hem  egimli yollardan dolayı kalkıslarda biraz daha  gaz veya tırmanırken bayılmasın arac diye  2500 de vites degiştirince  boyle oluyor demekki..

Normalmidir acaba ?

Birde yol bilgisayarı  verisini  diyelimki  100 km 6  gorduk ,  yapmıs oldugumuz  km  50 ile  3  lt  harcadık seklinde  degerlendiriyoruz degil mi ?
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

yol bilgisayarı gerçeğe yakın ölçüyor.  düz yolda 2000-2200 devir civarı vites büyütebilirseniz.( arkadan kornaya basan falan olmazsa :D ) çok az yakıyor. 4lü değerleri görmek bile mümkün.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın
(düzenlendi)

yol bilgisayarı gerçeğe yakın ölçüyor.  düz yolda 2000-2200 devir civarı vites büyütebilirseniz.( arkadan kornaya basan falan olmazsa :D ) çok az yakıyor. 4lü değerleri görmek bile mümkün.

Evren hocam sormayın  normal sakin kullanıyım 2000 d/d da vites degiştireyim dedigimde  bir vites degiştikten sonraki  devir  1400 1500 d/d  civarı oluryor ;  bazen bu devirde  motorun cansız  oldugunu  hissediyorum  gec  tepki veriyor hafif gaza basarak hızlandıgınızdan dolayı ...  tabi eger bu sırada ben orta seritte isem   sag dan sol dan gecenleri sayıyorum :D  en azından  kornaya basmıyorlar  falan  diyorum   :fiuw:   

Bu sekilde  gozum  hep  devir saatinde  2000  2100  civarı degiştirdigimde ( birde  tabiki  gaz'a  hafif  basarak hızlanmak gerekli )  5.5 - 6 civarı  goruyorum  ortalamayı  100 km de.

Bazen yokus  egim rampa  cıkarken  2000 de  vites  degiştirmek  zaten mumkun olmuyor  yani  2000 de  degiştirdigimi dusunursem kesin kurtarmaz o vites  1000 d/d  falan baslarki  bu sefer de  titreme ile  beraber  yakıt  tuketimi cok daha  fazla  oluyor  ,

Gecenlerde de  ara caddeden gideyim dedim full minibus  doluydu birazda  içimden  su  devir saatıne bagımlı olmadan kullanmak  geldi 2500 civarı degiştirdim vitesleri sonra  yokuslar vardı dur kalklarda  1. vites te  4000  5000  d/d  da  degiştirdim ama cok guzeldi , dediginiz gibi cok  guzel  ses  veriyor  4000 5000 d/d da ...  boyle  kullanında  tabi  gunun sonunda  park edip  bir baktım  alet almış basını gitmiş 8lt  :shok:   ahahah  , sehir icinde ben 2000  d/d  vites  degiştirip yavas yavas  hızlanmaya calısıken  sagımdan solumdan  vızır vızır gecenler acaba  100 km  ne tuketiyor gercekten merak ediyorum  :rolleyes:

tarihinde Murat Yalçın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

:) Lastik havaları düşük değilse 1400 devirde bile çok rahat yürür, ama lastikler inikse zorlanıyor. Veya klima açıksa, araç tam doluysa. Bu yüzden yüke göre, eğime göre  karar vermek lazım. İstanbul gibi yerde 5.5 çok iyi değer bence.

Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

:) Lastik havaları düşük değilse 1400 devirde bile çok rahat yürür, ama lastikler inikse zorlanıyor. Veya klima açıksa, araç tam doluysa. Bu yüzden yüke göre, eğime göre  karar vermek lazım. İstanbul gibi yerde 5.5 çok iyi değer bence.

Hocam  lastikler  kapı larda yazan standart  degerler ne ise  1 kişi için o sekilde  fazla  veya  eksik basmıyorum :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hocam  lastikler  kapı larda yazan standart  degerler ne ise  1 kişi için o sekilde  fazla  veya  eksik basmıyorum :)

:good1:

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Yol bilgisayarını sıfırlayıp denediğimde yozgat şehir içi yakıt ortalaması 1.6 dizel fiesta ile 8-8.5 lt arası oluyordu. Trafik sıkışıklığı dur kalk gibi durumlar ve agresif kullanım olmadan bence sizin durumunuz da gayet normal

Yorum bağlantısı
Tamer Taban

merhaba, bende en son uzun yol yakıt tüketimimi paylaşmak isterim. hafta sonu istanbul-bilecik-istanbul yaptım.(420 km) mazotu opetten 4,39'dan aldım. gidişte 90'ı hiç geçmedim ortlama hız 85, ortalama yakıt 3,7 gösteriyordu. süper bir değer yakalımıştım, ama dönüşte aynı sabırı gösteremedim ve 3,7 ortalamam 4,5 lt'e çıktı. demekki 90 sabit hızla bu araçlar hiç bişey yakmıyor kokluyor resmen.

Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN

Antalya'da klima açık şehir içi ortalama hız 22 ile 5.7 lt yakıt tüketimi var, sanırım normaldir. Araç daha 400 km'de.. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Özkaya

Antalya'da klima açık şehir içi ortalama hız 22 ile 5.7 lt yakıt tüketimi var, sanırım normaldir. Araç daha 400 km'de.. 

son derece normal. hatta iyi bile. :) adana  da klima kapanmıyor malum. 6.0 6.2 leri görüyorum bazen ama trafik rahatlarsa 5.9 a filan iniyor. ort hız da 25 i hiç geçemedim.

Yorum bağlantısı
Aytaç AYDIN

Yakıt ile ilgili bir sorum olacak yeni konu açmadan buraya iliştireyim. androidde bir yakıt hesaplama programı bulup indirdim, şu değerleri girmemiz isteniyor: 
-Kaç litre yakıt tükettiniz? -Kaç KM yol gittiniz? -Litre fiyatı nedir? 

KM bilgisini istasyondan çıkarken sıfırlayıp yol bitince yazıyorum. Yakıt fiyatı da 4,38 TL. Ancak tam tamına küsuratıyla kaç litre yaktığını yol bilgisayarı göstermiyor. Sadece ortalama değerim 6.0 ile başladı sonra 6.5 oldu bugün o da değişken. Acemiliğime verin tam kaç litre tükettiğimi görebileceğim bir menü var mı ya da nasıl hesaplanır?  

Yorum bağlantısı
Özgür Mert
(düzenlendi)

Araçta 2 büyük bir çocuk ve tatil eşyaları düz yol hız 140, klima açık anlık tüketim değeri 100 km de 9 litre, 3 büyükle klima kapalı ortalama 110, 120 hız ortalama değer 6.2 litre. Burdur da tamamı şehir içi 7 litre tüketiyorum. Aracım 30000 km de.  2 kişi hız sabitleyiciyi 90 km ye ayarlarsan klima kapalı rahat 5 litrenin altına düşüyor. Fark ettiğim yol bilgisayarı ile depo değerlerinde % 5-10 arası farklılık var bilgisayar az gösteriyor.

tarihinde Özgür Mert tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Yalçın

1.25 ' LPG  takılırsa performans nasıl olur acaba ?   Yakıtı nereden alıyorsunuz  arkadaslar  ben Total'den alıyorum ama  iyimidir  kötümüdür ? Tavisyeniz  varmıdır ?

Tşklr,

Yorum bağlantısı
Adem Güler

Valla zaten uçup gitmiyor performans aranmaz da...diğer hususlar düşündürüyor.zaten ekonomik olduğu için masrafı daha uzun sürede amorti edecek.birde şu magnezyum alaşım olayı.forumda bir arkadaş 2011 1.25 i kullanıyor brc my11 ile 35.000 km olmuş bir sorunu yok performans kaybı yok.şimdiden yaklaşık 3.500 lira amorti etmiştir.2000 lira lpg masrafı olsa 1.500 lira şimdiden motorda oluşabilecek hasarı karşılamış.bence iyi referans.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...